QUOTE(fuksė @ 2011 05 15, 20:17)
ok, ,,TUjinsiu"
o cia receptelis, vien aliejai, vasko 1 arbat. saukst., tai BTMS kiek mazdaug?
Состав:
масло кокоса - 1,5 чайной ложки;
масло ши - 1,5 чайной ложки;
оливковое масло - 10 мл;
миндальное масло - 10 мл;
воск - 1 чайная ложка;
ЭМ иланг-иланг - 14 к.
Jei recepte vien aliejai, tai kam tada isvis emulsiklis?
As manau, cia biciu vaskas, tiesiog del riebumo/kietumo/apsaugines pleveles, tai gali deti "pagal skoni", BTMS cia isvis nenaudingas, nes cia ne kremas, o alieju misinys...
QUOTE(Flos @ 2011 05 15, 20:26)
Aš su chemija seniai išsiskyriau, bet malonu bent kremus maišant pabendrauti
Su savo skaičiavimais labai sudominot. Tai kokio tankio turi būti aliejus, kad geriau gertųsi? mažesnio? O HLB tai hidro lipidinis balansas? su juo nesu visiškai susipažinusi..
O dėl PH esu irgi skaičius (tam pačiam AZ), jog skirtingi kiekvienam odos tipui.. tik man visiškai nesuvokiama kaip tai reguliuoti..
Pastebejau (daugiau praktiskai), kad greiciau geriasi mazesnio tankio aliejai, o juos sumaisius su sunkesniais, palengvina tu sunkesniu isigerima...
HLB - lihrolipidu balansas, tik labai sunku daugumos alieju vertes rasti, rankioju internete arba kartais beveik spelioju... Zodziu, taip grubiai, tai yra emulsiklio sugebejimas "priristi" vandens ir alieju molekules. Jei aliejines ir emulsines faziu vidutinis HLB yra toks pat arba labai panasus, emulsija gaunasi stabili, t.y., neatsiskiria. Pastebejau, kad nuo to ir konsistencija priklauso. Kuo skirtingesni HLB, tuo kremas buna skystesnis, o kai skirtumas jau per didelis - visai nesijungia arba uz savaites atsiskiria... Bet dar tik tyrineju visa ta dalyka, eksperimentuoju, skaiciuku dar tikrai nepasakysiu
Ph teoriskai turetu buti galima reguliuoti pieno rugstimi, yra ir kitokiu visokiu priedu, tik beda kita - kaip pamatuoti? Is AZ juosteles labai netiksliai rodo, turiu toki Ph matuokli, bet jis dirvozemiui skirtas, sokineja pirmyn atgal, irgi nepasitikiu, o tikslus matuokliai zveriskai kainuoja...
Papildyta:
QUOTE(Virbalė @ 2011 05 15, 20:37)
Aisku, man dar cia skaityti ir skaityti
bet paskutinius postus skaitant toks klausimas iskilo. Jeigu naudoju biciu vaska, o, tarkim, norisi lengvesnes konsistencijos kremuko, tai galiu vasko deti maziau? Bet ar tada, jeigu vandenines dalies ir bus maziau nei 50 proc., susijungs viskas? ar cia, kaip Sauliuxxx rase, reikia tiksliai viska apskaiciuoti?
As skaiciuoju tik del savo malonumo/pomegio, nepriimkit to kaip taisykles
Vien tik biciu vaskas islaiko mazai vandens. Jei nori deti daugiau vandens, dali biciu vasko pakeisk emulsiniu vasku, jis geriau pririsa vandeni