QUOTE(Virbalė @ 2011 05 14, 16:10)
Naudojau kokosu ir monoi aliejus 18 ml, 25 ml distiliuoto vandens. Kaip emulsikli bandziau naudoti naturalu biciu vaska 5,3 g.
Biciu vaskas niekaip neislaikys tiek vandens.
Reikia arba vandens maziau deti (is mano eksperimentu, ne daugiau kaip 40 proc, dar priklauso nuo alieju), arba vaska perpus maisyti su emulsiniu vasku. Biciu vasko zymiai didesne HLB verte, nei daugumos alieju, todel emulsija gaunasi nestabili, naudojant tik ji kaip emulsikli
QUOTE(Virbalė @ 2011 05 14, 17:09)
Aciu uz nuomone
reikes atsizvelgti. O apskritai, ar biciu vaskas tinkamas veido kremui gaminti? ar vis gi geriau rinktis emulsini vaska?
Biciu vaskas geras ta prasme, kad sukuria apsaugine plevele ant odos, bet siaip yra labai riebus ir blizga. Juo keiciu dali emulsiklio riebesniuose kuno kremuose arba labai labai nedaug dedu, jei kremas naktinis ar siaip labai sausai odai
QUOTE(Cosette @ 2011 05 14, 17:17)
Ateinu ir į šitą temą klaust, nes manau, kad Sauliuxxx žinos, o nežinau ar jinai kitose temose lankosi (gal ir be jos kas nors patartų).
gal galit patart kokius aliejus naudot kūdikiui nuo iššutimų? Jeigu sumaišyčiau tamanu aliejų su medetkų fitoliu? ar čia nesąmonę sugalvojau?
Nu kaip pamaloninai mano dusele, kaip kokia eksperte pasijauciau
Kaip tik sivakar darysiu kremuka mazylei nuo issutimu (vel prasidejo...), desiu sviestmedi, kokosu, jojobos aliejus, dar esu jojobos aliejuje ismirkiusi ramuneliu, medetku ir lakisiaus zoleles (ramina oda, jau isbandyta), vandeni, emulsini vaska, o del issutimo desiu cinko oksido, alantoino ir bisabololo. Puse sudeties "nukopinau" nuo tokio vaistinej pirkto kremuko kudikiams nuo issutimu
Sita eksperimentini kremuka bandysiu as ir viena mano drauge savo berniukui, tai gal netrukus jau galesiu papasakot apie rezultatus
Papildyta:
QUOTE(Oksanik @ 2011 05 14, 18:03)
Sveiki, as pati gavau si recepta cia...
Svietmedi galite issukti su turimu medetku fitoliu, bulviu krakmolo, pataisu sporos (galima isigyti vaistineje), galima deti cinko oksida. Mums sis kremukas
Buvau visai pamirsusi apie toki dalyka kaip pataisu sporos
Tik jau siandien niekur ju nebegausiu... O kremuko gamybos nenoriu atidet kitai dienai, visai pasuto mazoji siandien... Kazi, ar galiu jas veliau jau i gatava kremuka imaisyt?