I tema
II tema
III tema
IV tema
V tema
VI tema
VII tema
VIII tema
IX tema
X tema
Kremo gaminimo pradžiamokslis
Gamyba su:
* emulsiniu vašku (kremų, pienelių, losjonų)
* bičių vašku (kremų, lūpų balzamų)
* BMTS (kremų, losjonų, plaukų serumų/kondiconierių)
Gelio gamyba
Receptai, idėjos:
Mūsų Palominos blogas
Bryylos blog'as
Love-eco blogas
Aroma-zone receptai
Pati sau receptai
Dar šiek tiek receptų
makeyourcosmetics
makingcosmetics
Priemones kosmetikos gamybai perkame Lietuvoje:
AromaNatural (AN)
Kvapų Namai (KN)
Sveiki Produktai (SP)
Love-eco
Gyvoji kosmetika
Eko-jums
Dvi širdys
Ekolinija
Įvairių parduotuvių sąrašas
Siunčiamės iš užsienio:
Aroma-Zone (AZ)
Materia aromatica
Akoma
Akamuti
NB! Nesuklyskim pavadindamos:
Kremas - vandens ir aliejaus fazę turintis gaminys, sujungiamas emulsikliais ar emulsinių savybių turinčiais sviestais.
Sviestų ir aliejų mišinys - be vandens fazės gaminys, kurio konsistencija gali būti nuo sviestinės iki kreminės.
Aliejų mišinys - skystas gaminys, pagamintas tik iš bazinių ir eterinių aliejų.
Petitgrain uz nauja temele
zydrem , del plyteliu, kvieciu vasko reiktu deti tiek kiek ir N1 is AZ, bet galima pabandyti ir su N3 , pasigaminti viena maza plytele kokiu 10g ir paziureti, ar pavirs pieneliu
zydrem , del plyteliu, kvieciu vasko reiktu deti tiek kiek ir N1 is AZ, bet galima pabandyti ir su N3 , pasigaminti viena maza plytele kokiu 10g ir paziureti, ar pavirs pieneliu
As su BTMS dariau plyteles,labai puikiai gavosi pienelis ant kuno
QUOTE(alioniukas @ 2011 05 07, 20:36)
Petitgrain uz nauja temele
aciu uz tema
reikes pabandyti nes taip norisi tu plyteliu
o su BTMS SECREAT daret taip pagal recepta
QUOTE(zydrem @ 2011 05 07, 17:27)
***** kaip susinervinau vietoj emulsiklio N1 uzsisakiau N3 o taip norejau tas plyteles isbandyti o kvieciu vasko kiek reiketu deti gal kuria reiketu N3 galetume mainyti i N1
Ievulyte
Ievulyte
turiu aš, ne iš AZ, bet INCI toks pat. galim keistis jei nori kažkokį kiekį
kazka ne taip darau ar suku per letai ,ar per greitai vistiek man nesusijungia taukmedis su vandenuku daugiausi 30procentu
Etama butu puiki
Etama butu puiki
QUOTE(zydrem @ 2011 05 07, 22:08)
kazka ne taip darau ar suku per letai ,ar per greitai vistiek man nesusijungia taukmedis su vandenuku daugiausi 30procentu
tai normalu.. ne visi sviestmedziai vienodai sugeria vandeni..
Sveikos
Noriu pagaminti logonos sviesta, gal kuri bande??
Su AZ Nr.2 emulsikliu, kazkoks "pravalas". Pagaminau kremuka, paklaida kokie 2 ml, lyg nori atsisluoksniuotis, dariau 6% em.v., 30% aliejai, 63,4 % vanduo. Daug maz apskaiciavus priedu idejau 3%, isminusavau is vandens, bet man jis lyg ir nori atsiskirti Ar laukti valanda ar kazka sumastyti??
Reikejo man ksantano ideti, ot vistos galva
Su AZ Nr.2 emulsikliu, kazkoks "pravalas". Pagaminau kremuka, paklaida kokie 2 ml, lyg nori atsisluoksniuotis, dariau 6% em.v., 30% aliejai, 63,4 % vanduo. Daug maz apskaiciavus priedu idejau 3%, isminusavau is vandens, bet man jis lyg ir nori atsiskirti Ar laukti valanda ar kazka sumastyti??
QUOTE(oge @ 2011 05 06, 13:56)
Aciu, Flos Pasinaudosiu receptu Konservanto nedejot?
Pamiršau parašyti, įdėjau 1 lašą
Merginos, turinčios AZ mikseriukus, ar bandėta gaminti tuos purius, orinius kremus? Aš pribaigiau jacobso pieno putų maišytuviuką, ir paėmiau tą AZ O klausiu apie tokius kremus kaip foto
QUOTE(Oksanik @ 2011 05 08, 12:12)
Logonos sviesto nepagaminsi, jei neturi tikslaus recepto.. o dristu teigti, kad tikrai neturi o savos interpretacijos tai nebus Logona sviestas.. bus nebent kazkas panasaus.. bet ir tai abejoju, kad pavyks pasidaryti labai labai panasu i Logona sviesta, nes vistiek skirsis ir kvapai, ir pati konsistencija..
kas cia per paklaida 2 ml? kremo gavosi daugiau nei planavai? normalu.. nes plakant krema turis padideja..
o kad fazes atsiskirt nori, tai vadinasi vasko mazoka.. sverei vaska su svarstyklem ar matavai ml?
QUOTE(Palomina @ 2011 05 08, 12:35)
Logonos sviesto nepagaminsi, jei neturi tikslaus recepto.. o dristu teigti, kad tikrai neturi o savos interpretacijos tai nebus Logona sviestas.. bus nebent kazkas panasaus.. bet ir tai abejoju, kad pavyks pasidaryti labai labai panasu i Logona sviesta, nes vistiek skirsis ir kvapai, ir pati konsistencija..
kas cia per paklaida 2 ml? kremo gavosi daugiau nei planavai? normalu.. nes plakant krema turis padideja..
o kad fazes atsiskirt nori, tai vadinasi vasko mazoka.. sverei vaska su svarstyklem ar matavai ml?
Logonos konsistencija man labai patinka, kaip mazdaug tokia isgauti??
Sveriau su svarstyklem, dejau truputi daugiau. O kodel tada, kai em. v. buna 5%, o vandens faze didesne ir neatsiskiria?>?? O mano atveju receptas dar ir apsidraudimui....net 6% em. vasko
Gal kaip nors galima ksantano imaisyti??
O kiek mango milteliai turi uv??