taip pradejau nuo f maziausio , o paskui tai jau net nzn pagal kita mergina paemiau reiksmes. pas mane F galima didinti be proto iki 22. tai ir nesuprantu kur tas didziausias
stengiausi nekeisti atstumo bet kai be stovo o rankose minkiau tai ir gavosi nevienodi atstumai. zodziu tamsuma man dar.
is isvis nd yra parasyta "Mažindami diafragmą didinkit iso"...
panagrinejau nd ir kitu merginu pastebejau kad sie rodikliai abu dideja. jau baigiu susipainioti. as tarkim ta sakyni suprantu taip: pvz f16- iso 200; f8-400; f3.5-600
QUOTE(Zirzė @ 2011 05 07, 20:52)
ai, gal kad per atostogas dirbt reikejo.. degintis negalejo ( joke )
naujokia, negerai nd pritariu Zirze, pirmiausia fokusas ne ten kur riekia ...
Kvartetai,o man atrodo kad sufokusuota i fona,nes pirmoj tai butent taip ir atrodo Imk maziausia,vidurini ir didziausia f,o iso daryk toki kad nuotrauka butu tokio paties sviesumo
Joelie,itikinai toks vaizdas kad tuoj vems
Joelie,itikinai toks vaizdas kad tuoj vems
QUOTE(Ievukis @ 2011 05 07, 21:07)
eeiiii as taip nenorejau
QUOTE(kvartetas @ 2011 05 07, 22:03)
panagrinejau nd ir kitu merginu pastebejau kad sie rodikliai abu dideja. jau baigiu susipainioti. as tarkim ta sakyni suprantu taip: pvz f16- iso 200; f8-400; f3.5-600
didele (atverta) diafragma reiskia maza f skaiciuka
QUOTE(kvartetas @ 2011 05 07, 22:03)
taip pradejau nuo f maziausio , o paskui tai jau net nzn pagal kita mergina paemiau reiksmes. pas mane F galima didinti be proto iki 22. tai ir nesuprantu kur tas didziausias
stengiausi nekeisti atstumo bet kai be stovo o rankose minkiau tai ir gavosi nevienodi atstumai. zodziu tamsuma man dar.
tai o kaip parasyta 1psl apie namu darbus? tu neziurek kaip pas kita buvo,pas ja gal didziausias tik F16, pas tave va 22, ir daryk f ant maziausio, paskui ties viduriu ir f didziausiu. Ir kaip Ievukis rase, fokusuok i daikta, ne i fona. (o kaip tau sekesi 1ND) nes kazkaip atrodo,kad visai nesusigaudai net kaip fokusuoti reikia. del Iso, gali nekreipt i tai demesio, dauguma jo nekeite. Bet jeigu nori, kad visose nuotraukose butu vienodas sviesumas, turi didindama F reiksme, kelti ir ISO skaiciuka. (kuo didesne F reiksme, tuo tamsesne nuotrauka)
QUOTE(antajo @ 2011 05 07, 21:33)
Kažkaip labai atitinka dabartinei mano nuotaikai...
QUOTE(Dalyja @ 2011 05 07, 21:19)
Kažkaip labai atitinka dabartinei mano nuotaikai...
Maniškei taipogi. Einu atsidarysiu antrą buteliuką.
Žinokit bandžiau Akashos jb variantą atkartot ir neišeina parodau ir sakau - kuri gražesnė, ir parodo Akashos Nors atrodo, kad jos toookios panašios
Esmė tokia, kad mano tarsi suplokštėja, ne tokia "trimatė" kaip Akashos, taip mes nusprendėm. Gyvenime nebūčiau pagalvojus Ot turėsiu dabar darbo, padarysiu krūvas variantų ir eisit kaip pas joretą balsuot
kad nesigaudau tai prisipazystu, nuo muilinukes paemiau sita. tai ajajai ziuriu kaip ozys i naujus vartus .
dar ka pastebejau kad jei iso 100, f galiu nustatyt iki 22. tamsu kaip s..... . jei iso 400, kinta f maxsimumas ir minimumas.
tai ir neikertu kury pradziai pradet reguliuot koks santykis optimaliausias tarp ju
dar ka pastebejau kad jei iso 100, f galiu nustatyt iki 22. tamsu kaip s..... . jei iso 400, kinta f maxsimumas ir minimumas.
tai ir neikertu kury pradziai pradet reguliuot koks santykis optimaliausias tarp ju
QUOTE(kvartetas @ 2011 05 07, 22:30)
kad nesigaudau tai prisipazystu, nuo muilinukes paemiau sita. tai ajajai ziuriu kaip ozys i naujus vartus .
tai ir neikertu kury pradziai pradet reguliuot
tai siulau ne tik automatiskai namu darbus daryt, o ir pagalvot ir pasiskaityt, kad tas iso, diafragma ir islaikymas yr. nes kitu atveju mazai tos naudos is namu darbu
QUOTE(kvartetas @ 2011 05 07, 22:30)
dar ka pastebejau kad jei iso 100, f galiu nustatyt iki 22. tamsu kaip s..... . jei iso 400 mazeja f maxsimumas ir minimumas irgi taip pat.
dar ka pastebejau kad jei iso 100, f galiu nustatyt iki 22. tamsu kaip s..... . jei iso 400 mazeja f maxsimumas ir minimumas irgi taip pat.
si uzduotis yra tau susijusi su F, tai ir reguliuok F
as kaip pvz tau rasau dabar, tarkim F4; Iso 100. F 12; Iso 400, F22; Iso 600
nezinau koks tavo aparatas, kaip jis tvarkosi su triuksmais, bet jeigu leidzia, galima ir daugiau kelti ISO.
naujokė dėl WB namų darbų kažkuri anoje temoje klausė....tai aš tiesiog peržiūrėjau instrukcija savo fotiko ir ten buvo parašyta kaip nustatyti tą white balance