Asseni idomumo delei ar ten Lietuwaite?(atsiprasau nera pas mane tikros w)
QUOTE(vinesa @ 2011 05 08, 14:20)
@adrija@ geros keliones!gerai pailset,smagiai praleisti laika su anukyte lauksim sugryztant !
Papildyta:
nu ieskau ilgiausiai ,,slapios beze,, recepto nerandu,prie kokios temos ieskot
Papildyta:
nu ieskau ilgiausiai ,,slapios beze,, recepto nerandu,prie kokios temos ieskot
Kremas Šlapia beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas
Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus (aš taip dariau) ir plakame apie 10-15 min ( man užteko apie 10 min). Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. (Manau, kad galima ir pabaigoje įdėti, tada galima pasireguliuoti kremo skonį). Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, dalinti į kiek reikia dalių, įdėti dažus (jeigu sausi dažai, praskiesti šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakti.Tortas buvo apteptas plikytu sviestiniu kremu.
Mano pastebėjimai, kremu puoštą tortą laikiau šaldytuve, tai ant kremo paviršiaus tik vos vos užsidėjo tokia plutelė. Kremas skanus, saldžiarūgštis. Jeigu liko kremas, galima iškepti beze sausainukų
Asseni,už tokį grožį negaila ir 20 kartų patinka paspausti,bet kad leidžia tik vieną
Asseni, prabalsuota
o ka daryti toms kurios, kurios rusu kalbos nemoka ir kodel reik kazkur eiti kitur kai turim foruma cia ir galima cia parasyti konstruktyvia nuomone be izeidinejimu is technines puses be simpatiju ar antipatiju, tiesiog vertinti pati torta, o ne zmogu, kuris ji dare. bukim saziningos ir manau maziau bus rietenu.
manau daugelis turim nuostabias rankas, vienoms geriau sekas figureles, kitoms geles, kitos visa torta apipavidalina be priekaistu, o dar kitos nuostabiai moka dirbti su antgaliais, bet juk semiames viena is kitos kazkokiu ideju tad gyvenkime draugiskai ka
manau daugelis turim nuostabias rankas, vienoms geriau sekas figureles, kitoms geles, kitos visa torta apipavidalina be priekaistu, o dar kitos nuostabiai moka dirbti su antgaliais, bet juk semiames viena is kitos kazkokiu ideju tad gyvenkime draugiskai ka
upsssss
as i ta zinute kuri buvo paviesinta ten rasot,kad Naujokes-as naujoke sitam forume,bet jokiu zinuciu nerasiau,mergaites jei viesinat tokias zinutes tai galetumete ir Nickus isvardinti
O kritika as priimciau net labai buc patenkinta
as i ta zinute kuri buvo paviesinta ten rasot,kad Naujokes-as naujoke sitam forume,bet jokiu zinuciu nerasiau,mergaites jei viesinat tokias zinutes tai galetumete ir Nickus isvardinti
O kritika as priimciau net labai buc patenkinta
Spygli, Zuliaska, Saulės_zukuti, Rugiagėle, Kirbe, RiMami, Mmergyte
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 05 08, 19:02)
Labai daug beze sunaudojau sitam suniukui,jau ir per riebu buvo.cia dukrytes gimtadieniui padariau.Galva padariau apvalia,bet reikejo ausis is biskvito padaryti ir priklijuoti,nes bezo per daug uzsidejo ir jis nuo svorio pradejo ciuosti man.Kazi su kokiu kitu kremu butu galima tas kudlas padaryti
Aš dariau su paprasta grietinėlė, laikė kuo puikiausiai
Nu bet jūs čia ir pjaunatės Niekur tiek pykčių neesu mačiusi
Labas rytas , gražus , bent už lango .
aize , noriu paklausti , na maždaug , kokio ilgio galėjai ištempti šuniukui kailiuką cm. , ir iki kokio standumo , buvo išplakta grietinėlė , nes jei aš saviškę išplaku iki sunkiai tepamos konsistencijos , tai vos dzibukus išspaudžiu , o pas tave gan ilgos kudlos šunio .
aize , noriu paklausti , na maždaug , kokio ilgio galėjai ištempti šuniukui kailiuką cm. , ir iki kokio standumo , buvo išplakta grietinėlė , nes jei aš saviškę išplaku iki sunkiai tepamos konsistencijos , tai vos dzibukus išspaudžiu , o pas tave gan ilgos kudlos šunio .
jo už lango nuostabus rytas tikiuosi ir čia bus gražu ir taiku kaip už lango
labas rytas visoms rodomės ką turim
aš paįvairinti puslapiuką
maskarponės, grietinėlė, darbas super greitukas
asseni bandyta kopijuot, maskarponė su persikais, grietinėlė, decorgelis, pastiliažas. viskas kaip nieko, irgi čia su skubėjimais, bet va decorgelį per tamsų padariau
paprastas valgomas, maskarponinis, šlapia bezė
ir boružėlė, snikersinis, pastiliažas
labas rytas visoms rodomės ką turim
aš paįvairinti puslapiuką
maskarponės, grietinėlė, darbas super greitukas
asseni bandyta kopijuot, maskarponė su persikais, grietinėlė, decorgelis, pastiliažas. viskas kaip nieko, irgi čia su skubėjimais, bet va decorgelį per tamsų padariau
paprastas valgomas, maskarponinis, šlapia bezė
ir boružėlė, snikersinis, pastiliažas
as nei prie senbuviu, nei prie naujokiu, aciu uz tai kad kazkas pastebi mano tortus o savo akimis as truputi, palengva tobuleju , (bent jau man taip atrodo ) bent jau geles i geles panasesnes darau,su lapeliais ir su rastu padirbet dar reikia.... ..........
zuliaska - gal maskarpones gabaliuka galima ? kaip tik einu kavos gert
QUOTE(wingaile @ 2011 05 09, 09:16)
as nei prie senbuviu, nei prie naujokiu, aciu uz tai kad kazkas pastebi mano tortus o savo akimis as truputi, palengva tobuleju , (bent jau man taip atrodo ) bent jau geles i geles panasesnes darau,su lapeliais ir su rastu padirbet dar reikia.... ..........
gražus tortukas, tik šį saulėtą rytą norėtusi man šviesesnės spalvos gėlyčių