Įkraunama...
Įkraunama...

Televizorius - 4

QUOTE(speedy @ 2011 08 02, 09:05)
Čia aplink plazmas sukelta geroka isterija  blink.gif  Jei taip būtų iš tikrųjų, tai kitokių TV "ant svieto" senai nebeliktų - kas gi gamintų tokį akivaizdų šlamštą (LED LCD). 

Na, universalių daiktų nėra, poreikiai pas žmones irgi skirtingi. Todėl ir vieni ir kiti TV savo nišą randa.
Mano manymu, jei TV yra laikomas įjungtas kaip fonas, jei žmogus pernelyg nepriekabus į vaizdo kokybei (ar turimame televizoriuje kruopščiai reguliavote vaizdo nustatymus?) - perkate LCD ir smegenų nesukate.
O jei esate priekabus vaizdo kokybei, įjungiate TV tada, kai tikrai jį žiūrite, mėgstate vakare prieblandoje/tamsoje pasižiūrėti filmų - plazma.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 08 02, 09:54)
Na, universalių daiktų nėra, poreikiai pas žmones irgi skirtingi. Todėl ir vieni ir kiti TV savo nišą randa.
Mano manymu, jei TV yra laikomas įjungtas kaip fonas, jei žmogus pernelyg nepriekabus į vaizdo kokybei (ar turimame televizoriuje kruopščiai reguliavote vaizdo nustatymus?) - perkate LCD ir smegenų nesukate.
O jei esate priekabus vaizdo kokybei, įjungiate TV tada, kai tikrai jį žiūrite, mėgstate vakare prieblandoje/tamsoje pasižiūrėti filmų - plazma.

Kiek tenka pastebėti, daug lietuvių yra televizijos ir televizorių maniakai. Pas daugelį tų televizorių namuose ne po vieną: ir mažų, ir didelių, ir senų, ir naujų. Šeimos narių poreikiai skirtingi ir beveik neįmanoma, kad kokias nors laidas susirinkę svetainėje tuo pat metu žiūrės ir tėvelis su mamyte, ir seneliai, ir jų anūkėliai. Paprastai tėvelis žiūri sportą, mamytė muilo operą, seneliai - kalbančias politikų galvas, o anūkėliai - "Tomą ir Džerį"... Ir visi tai nori daryti vienu metu!
Todėl mes naiviai manome, kad daugumai žmonių reikia kokio nors vieno "geriausio iš geriausių" televizorių. Tokio vieno nebent vienišiams gali reikėti. Bet vienišiai ir per kompiuterį gali sau superteleviziją pasidaryti: ir su HDTV vaizdo bei garso kokybe, ir su laidų įsirašymu į kompo diską, ir su TV programų gidais bei priminimais, ir su internetu vienu metu, ir su Video On Demand torrentų pagalba, ir su laidų archyvais, su viso pasaulio IPTV televizija, su neribotu vaizdo bei garso formatų atkūrimu, t.y. kompiuterio pagalba gali turėti tai, ką tik superbrangus šiuolaikinis televizorius suteikia. Žinoma, išlieka vienas trūkumas - ekrano dydis, bet šį trūkumą nesunku suniveliuoti tą savo noutbuką žiūrint iš arti. Juk žiūrėjimo kokybė nulemiama ne įstrižainės dydžio ir ne žiūrėjimo atstumo, bet santykio tarp įstrižainės dydžio ir žiūrėjimo atstumo!
Todėl iš tikrųjų reikia kalbėti apie TELEVIZORIŲ SISTEMOS ir vaizdo bei garso šaltinių jiems pasirinkimą ŠEIMAI, nes VIENO televizoriaus pasirinkimo problemos praktiškai nėra!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 02 rugpjūčio 2011 - 10:23
QUOTE(patyres @ 2011 08 02, 12:21)
Kiek tenka pastebėti, daug lietuvių yra televizijos ir televizorių maniakai. Pas daugelį tų televizorių namuose ne po vieną: ir mažų, ir didelių, ir senų, ir naujų. Šeimos narių poreikiai skirtingi ir beveik neįmanoma, kad kokias nors laidas susirinkę svetainėje tuo pat metu žiūrės ir tėvelis su mamyte, ir seneliai, ir jų anūkėliai. Paprastai tėvelis žiūri sportą, mamytė muilo operą, seneliai - kalbančias politikų galvas, o anūkėliai - "Tomą ir Džerį"... Ir visi tai nori daryti vienu metu!
Todėl mes naiviai manome, kad daugumai žmonių reikia kokio nors vieno "geriausio iš geriausių" televizorių. Tokio vieno nebent vienišiams gali reikėti. Bet vienišiai ir per kompiuterį gali sau superteleviziją pasidaryti: ir su HDTV vaizdo bei garso kokybe, ir su laidų įsirašymu į kompo diską, ir su TV programų gidais bei priminimais, ir su internetu vienu metu, ir su Video On Demand torrentų pagalba, ir su laidų archyvais, su viso pasaulio IPTV televizija, su neribotu vaizdo bei garso formatų atkūrimu, t.y. kompiuterio pagalba gali turėti tai, ką tik superbrangus šiuolaikinis televizorius suteikia. Žinoma, išlieka vienas trūkumas - ekrano dydis, bet šį trūkumą nesunku suniveliuoti tą savo noutbuką žiūrint iš arti. Juk žiūrėjimo kokybė nulemiama ne įstrižainės dydžio ir ne žiūrėjimo atstumo, bet santykio tarp įstrižainės dydžio ir žiūrėjimo atstumo!
Todėl iš tikrųjų reikia kalbėti apie TELEVIZORIŲ SISTEMOS ir vaizdo bei garso šaltinių jiems pasirinkimą ŠEIMAI, nes VIENO televizoriaus pasirinkimo problemos praktiškai nėra!

Pabandyk tuos "torentus" pažiūrėti per kompiuterį ir per gerą plazminį TV (pvz Pioneer) iš "hardo". Gal pavyks suprasti, kiek čia priskiedei. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 08 02, 15:32)
Pabandyk tuos "torentus" pažiūrėti per kompiuterį ir per gerą plazminį TV  (pvz Pioneer) iš "hardo". Gal pavyks suprasti, kiek čia priskiedei. lotuliukas.gif

Tiesa. Aš niekad kompe (20" monitorius) filmų nežiūriu, tik per TV - visai kitas vaizdelis.
Atsakyti
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 08 02, 11:54)

Problema ta, kad tūlas vartotojas, pasiskaitinėjęs testų, apžvalgų ir tokių forumų kaip šis pradeda viską "gerai suprasti". Pateiktas išvadas dažnai priima domėn ir, laikui praėjus, mąsto kažkada perskaitytais štampais.
Realiai, apie 90 proc. žmonių nieko apie tai nekerta ir iš esmės jiems to nereikia. Mano pagrindinis patarimas toks: eikite, žiūrėkite kaip rodo ir, jei tai ką matote Jums patinka, vadinasi viskas gerai thumbup.gif Nepriklausomai nuo to kas ką rašo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 08 02, 14:32)
Pabandyk tuos "torentus" pažiūrėti per kompiuterį ir per gerą plazminį TV  (pvz Pioneer) iš "hardo". Gal pavyks suprasti, kiek čia priskiedei. lotuliukas.gif

Nei priskiedžiau, nei ką, nereikia suabsoliutinti ir puldinėti į kraštutinumus doh.gif
Štai jums tipiškas pažangios šeimos vaizdelis.
Sūnelis savo kambaryje per savo kompiuterį žiūri kokį nors Cartoon Network filmuką (jo nedideliame kambaryje iš metro atstumo žiūrint Standard Definition raiškos kanalą, ypač animaciją, tokio ekrano dydžio pilnai pakanka), dukrelė savame kambaryje tuo pat metu naršo internete, mamytė miegamajame žiūri kokią nors "Nekviestą meilę" jau per savo kompiuterį, pasidėjusi ant naktinio staliuko greta lovos.
Na o tėvelis, savaime suprantama su draugais gurkšnodamas antpilėlį, per svetainėje stovinčią didžiulę plazmą žiūri krepšinį arba per "Eurosport HD" kanalą puikia kokybe futbolą drinks_cheers.gif
Jedem das Seine.
Turbūt nereikia nė sakyti, jog kompiuteriai ir televizorius laidiniu ir/arba belaidžiu ryšiu sujungti tarpusavyje ir prijungti prie interneto bei tuo pačiu ir prie vieno (galima ir kelių) televizinio signalo šaltinio(-ių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 02 rugpjūčio 2011 - 17:15
Pas mane namie penki televizoriai, keturi kompiuteriai ir nė kvapo tokių nesąmonių; "mamytė miegamajame žiūri kokią nors "Nekviestą meilę" jau per savo kompiuterį," blink.gif
Miegamajame 32 colių Philipsas ir žiūrėti jį milijoną kartų maloniau nei kompiuterį lotuliukas.gif Kompiuteris tiesiog tam neskirtas, todėl dievas sugalvojo televizorius. Nejaugi tai sunku suprasti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 08 02, 19:20)
Pas mane namie penki televizoriai, keturi kompiuteriai
[...]

Aš turbūt jau beviltiškai nuo gyvenimo atsilikau, nes niekaip nesugalvoju kam šeimoje reikalingi penki televizoriai ir keturi kompiuteriai... Na, nebent šeima iš kokių 10-15 žmonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 08 02, 18:20)
Pas mane namie penki televizoriai, keturi kompiuteriai ir nė kvapo tokių nesąmonių; "mamytė miegamajame žiūri kokią nors "Nekviestą meilę" jau per savo kompiuterį,blink.gif
Miegamajame 32 colių Philipsas ir žiūrėti jį milijoną kartų maloniau nei kompiuterį  lotuliukas.gif Kompiuteris tiesiog tam neskirtas, todėl dievas sugalvojo televizorius. Nejaugi tai sunku suprasti  blink.gif

Tai tik patvirtina mano ankstesnę tezę bei patirtį apie neretai pasitaikančius lietuvius - televizinius maniakus doh.gif
Na jau ne, niekas neprivers manęs į vaikų kambarius pirkti metrines plazmas (juo labiau kad ir vietos ten tiek nėr, ir elektros begalę prisuks).
Jau geriau padariau jų kompiuterius tuo pačiu ir televizoriais, tegu sau žiūri laimingi. Tiesiog racionalus išskaičiavimas: televizorius kompiuterio niekada neatstos, o kompiuteris televizorių - dar ir kaip. Tuo tarpu kompiuteris, skirtingai negu televizorius, šiuolaikiniam žmogui yra būtinas!
Jeigu jau būtinai reikia dešimtis tūkstančių išleisti, yra žymiai kilnesnių ir naudingesnių dalykų, pavyzdžiui pripirkti tegu ir "prastų" nedidelių "Tauras" LCD televizorių ir padovanoti juos vaikų namams (arba dar geriau - nebrangių kompiuterių mokymuisi, nes vaikai paprastai nesugeba atsirinkti televizijos laidų, nekenkiančių jų besiformuojančiai psichikai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 02 rugpjūčio 2011 - 18:51
o kaip del ekonomiskumo: ar tikrai Plazma daugiau elektros prisuka? Gal kas turi statistikos duomenu, gal kur skaite kiek g.gif % daugiau Plazminiai televizoriai suvartoja ir kiek LCD ar LED?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaulisgrazus @ 2011 08 02, 19:33)
o kaip del ekonomiskumo: ar tikrai Plazma daugiau elektros prisuka? Gal kas turi statistikos duomenu, gal kur skaite kiek g.gif  % daugiau Plazminiai televizoriai suvartoja ir kiek LCD ar LED?? g.gif

Pasauli, jeigu moki rašyti, tai turėtum mokėti ir elementariai suskaičiuoti: kiekvieno televizoriaus sunaudojamą vidutinę galią kilovatais padaugini iš tikėtinai per metus televizorių žiūrėsimų valandų skaičiaus, gautą skaičių padaugini iš kilovatvalandės kainos ir palygini tuos televizorius pagal gautas sumas.
Nėra tie skaičiai tarp LED/LCD bei plazmos tokie skirtingi, kad tai nulemtų pasirinkimą tarp objektyviai geresnės plazmos rodymo kokybės (kurios jokiais pinigais neįvertinsi, nes tai tavo ir tavo šeimos vienintelio gyvenimo valandos) ir neva "ekonomiškesnio" LCD ar LED televizoriaus.
Jeigu tave suklaidino mano žodžiai "begalę elektros" ankstesniame mano poste, tai nusiramink: tas mano "begalė" yra lyginant su (beveik) nuliu. Nes ar vaikas naršo internete, ar mokosi, ar per kompiuterį žiūri televiziją, kompiuteris elektros sunaudoja tiek pat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 02 rugpjūčio 2011 - 20:13
Aciu Patyres 4u.gif Man apie neekonomiskus Plazminius Panasonic tel-ius parduotuves konsultantas aiskino. Bet as pagalvojau, kad nieko tokio..O cia ir Jus siek tiek ta tema palietet, todel ir susimasciau. Vistiek renkuosi Plazmini, tik vat modeliuka pagal kisene issirinksiu. As tai visai tel-iaus neziuriu, as cia mamai pensininkei padovanot noriu, nors kartais gal ir ziuresiu jei tikrai graziai man muzikos kanalus ir koncertus transliuos smile.gif blush2.gif
Aciu Jums labai ir uz matematikos pamoka, vat rasyti moku, bet skaiciuoti, tai man nelabai iseina mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaulisgrazus: 02 rugpjūčio 2011 - 20:18