QUOTE(tarcius @ 2011 12 22, 12:54)
Sveiki,
gal galėtumėte pasidalinti savo argumentuotomis nuomonėmis kurį televizorių (iš pateiktų dviejų) labiau verta įsigyti
PANASONIC TX-P42G30E ar Samsung UE40D6500?
3D nėra būtina, svarbu vaizdo kokybė.
Ačiū už nuomones.
Turiu tokį panasonic'ą apie metus. Geras televizorius. Iš šitų dviejų tikrai Panasonic o ir apskritai plazmas dabar geriausias gamina Panasonic , be visa ko panasonic dar ir didesnis. Mūsų skaitmeninėms televizijoms, o taip pat ir satelitinėms nieko geriau už plazmas nėra, nebent LCD už kokius 8-10 tūkstančių. Po to kai nusipirkau šitą plazmą nebegaliu žiūrėti televizorių nei pas brolį LCD /kabelinės, nei pas draugą LCD /satelitinės. Skirtumai sumažėja žiūrint Ful HD, tada jau skonio reikalas, šitą visi rodo gerai. Plazmos privalumai:
1. Žymiai geriau rodo analoginę ir skaitmeninę ne ful hd televizijas, o tokias mes ir žiūrime daugiausiai laiko.
2. Gali žiūrėti ir iš toli ir iš arti kokybė vaizdo nuo to nenukenčia.
3. Futbolą ar krepšinį žiūrėti žymiai geriau nei per LCD po plazmos sporto per LCD žiūrėti neįmanoma.
4.Apžvalgos kampas didesnis už LCD ir neiškraipo vaizdo žiūrint iš šono. Man aktualu, kai nuo kompo vis užmetu akį.
Plazmos minusai:
1. Gali išdegti ženkliukas, o mano atveju juodi kraštai, kurie lieka kai žiūriu normaliu formatu o ne ištemptu į plotį. Bet jie dingsta, kai pažiūri per visą ekraną.
2. Didesnės elektros sąnaudos 20 % teoriškai, praktiškai nesijaučia.
3. Teoriškai gali pritrūkti šviesumo, kai labai saulėta diena, bet man jo , standartiniame bute netrūksta net pačią šviesiausią dieną, net dinamiško režimo nereikia jungti.
Šitas modelis prieš 3 metus buvo panasonicų flagmanas.
Aš už jį prieš metus mokėjau 3000Lt. Dabar už tiek yra naujesni panasonic modeliai, bet šitas tikrai geras vienas iš geriausių.