Tai kad ne vienas esi pasimetes, mes taip pat pasimete ir nezinom, nes kuo labiau skaitai tuo labiau viskas neaisku, seip dabar esame apsistoje ties samsungo 7 klase, ju dizainas ir charakteristikos tikrai geros, bet va kaina didoka, tai ko gero teks laukti. bent pora menesiuku, kol kainos prades smukti
QUOTE(speedy @ 2011 12 03, 13:26)
Gero 3D dar nėra Yra tik geras 2D (pagaliau po Pioneer pasitraukimo ).
kadangi 3D absoliučiai nedomina, o domina geras 2D, tai gal galima būtų sužinoti koks vertas dėmesio ~110-120 cm įstrižainės modelis?
su LCD praktiškai neteko turėti reikalų , vienintelis rimčiau žiūrėtas senesnės kartos samsung be proto erzino lėtu kanalų perjungimu
Daugiausiai žiūrime palydovinę TV bei lietuviškus kanalus per antžeminę anteną, taip pat originalius arba įrašytus filmus iš dvd ar PC, jokių kabelinių, Galų , viasatų nėra ir ko gero nebus Internetas per TV - kolkas atrodo kad neaktualu, bet kas žino.
Daug 'navarotų' nereikia, svarbu kokybiškas vaizdas, greita reakcija į kanalo perjungimą (jei tai įmanoma su skaitmeniniu signalu) bei bazinės funkcijos, usb jungtis nepamaišytų, jungtis su PC ar kitas basic funkcionalumas.
kuris brandas ir klasė turėtų būti akiratyje, nuo ko pradėti žiūrėti?
QUOTE(asku @ 2011 12 05, 18:20)
Daug 'navarotų' nereikia, svarbu kokybiškas vaizdas, greita reakcija į kanalo perjungimą (jei tai įmanoma su skaitmeniniu signalu) bei bazinės funkcijos, usb jungtis nepamaišytų, jungtis su PC ar kitas basic funkcionalumas.
Panasonic plazminių G30 serija.
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 12 05, 19:19)
Panasonic plazminių G30 serija.
O plazminiai, kiek žinau, yra tikri elektros ''ėdikai''
QUOTE(Medlieva @ 2011 12 05, 20:51)
O plazminiai, kiek žinau, yra tikri elektros ''ėdikai''
Taip, bet jų kontrastas daug kartų didesnis nei kokių LDC/LED
QUOTE(speedy @ 2011 12 05, 20:07)
Taip, bet jų kontrastas daug kartų didesnis nei kokių LDC/LED
O minusų taip pat yra. Pirmiausia tai elektros energijos sunaudojimas, bei ribota eksplotacija iki 10 metų. Pasirodžius šiai technologijai buvo kalbama tik apie 5 metus. Laikui bėgant gali atsirasti juodų dėmelių dėl nebeaktyvios ir užgesusios plazmos. Kitas minusas, plazma įsimena vaizdą, todėl ilgai žiūrėjus vieną televizijos kanalą, šios logo perjungus gali matytis ir nedingti kelias valandas.
QUOTE(Medlieva @ 2011 12 05, 21:10)
O minusų taip pat yra. Pirmiausia tai elektros energijos sunaudojimas, bei ribota eksplotacija iki 10 metų. Pasirodžius šiai technologijai buvo kalbama tik apie 5 metus.
Malonu girdėti, jog ir šiandien dar esama žmonių, planuojančių televizorius eksploatuoti daugiau kaip dešimt metų
QUOTE(Medlieva @ 2011 12 05, 21:10)
O minusų taip pat yra. Pirmiausia tai elektros energijos sunaudojimas, bei ribota eksplotacija iki 10 metų. Pasirodžius šiai technologijai buvo kalbama tik apie 5 metus. Laikui bėgant gali atsirasti juodų dėmelių dėl nebeaktyvios ir užgesusios plazmos. Kitas minusas, plazma įsimena vaizdą, todėl ilgai žiūrėjus vieną televizijos kanalą, šios logo perjungus gali matytis ir nedingti kelias valandas.
Nėra tos plazminių elektros sąnaudos tokios baisios, kokiomis gąsdina. 42" plazminis valgys apie 150W. LEDinis LCD apie 80W. Paprastas LCD apie 100W. Pavertus pinigine išraiška tai reikštų 3,5Lt brangesnę mėnesinę eksploataciją...
Plazminių TV gamintojai deklaruoja lygiai tokį patį TV ilgaamžiškumą, kaip ir LCD gamintojai: 100 tūkst. valandų.
O koks skirtumas koks ilgaamžiškumas kadaise buvo? Jūs juk nesiruošiate pirkti 10 metų senumo TV? Beje, nenorite prisiminti apie kokį LCD ilgaamžiškumą buvo kalbama tik pasirodžius LCD technologijai?
Įdomu būtų pasiskaityti plačiau apie "užgesusias plazmas". Galite gal duoti nuorodą? Ir, beje, neteko girdėti apie mirusius LCD pikselius?
Dar vienas baubas, kuris nėra toks baisus, kaip bandoma jį nupiešti. Visų pirma, logotipams likti neleidžia reklamos (per jas logotipai nerodomi). Antra reikėtų tikrai labai jau ilgai laikyti įjungtą tą patį kanalą, kad atsitiktų taip, kaip rašote. Visai tikėtina, kad taip gali nutikti parduotuvėje, kur kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro rodomas tas pats kanalas. Realiai niekas taip TV nežiūri.
Visus išvardintus plazmų trūkumus ir fobijas nusveria žymiai geresnis plazminių TV rodomas vaizdas su mažu reakcijos laiku (dinaminėse scenose) bei dideliu žiūrėjimo kampu.
Tačiau tas puikus vaizdas pasireiškia tik žiūrint plazminį televizorių prieblandoje arba tamsoje. Tuo tarpu žiūrint ryškioje, tiek dirbtinėje, tiek natūralioje, ypač tiesiogiai į ekraną krentančioje šviesoje, plazminiai televizoriai rodo daug blankiau už LED'us. Aukštesnėse plazmų klasėse (Panasonic G, GT, V, VT) kažkiek padeda specialūs filtrai, bet tik kažkiek. Todėl reguliuojamas apšvietimas mano kuklia nuomone yra privalomas dalykas patalpai su plazminiu televizoriumi, ypač prastesniu. Gal 2012-ųjų plazmų modeliuose ši problema bus dar mažiau aktuali - girdisi tokių kalbų.
Tačiau tas puikus vaizdas pasireiškia tik žiūrint plazminį televizorių prieblandoje arba tamsoje. Tuo tarpu žiūrint ryškioje, tiek dirbtinėje, tiek natūralioje, ypač tiesiogiai į ekraną krentančioje šviesoje, plazminiai televizoriai rodo daug blankiau už LED'us. Aukštesnėse plazmų klasėse (Panasonic G, GT, V, VT) kažkiek padeda specialūs filtrai, bet tik kažkiek. Todėl reguliuojamas apšvietimas mano kuklia nuomone yra privalomas dalykas patalpai su plazminiu televizoriumi, ypač prastesniu. Gal 2012-ųjų plazmų modeliuose ši problema bus dar mažiau aktuali - girdisi tokių kalbų.
QUOTE(patyres @ 2011 12 06, 02:52)
Visus išvardintus plazmų trūkumus ir fobijas nusveria žymiai geresnis plazminių TV rodomas vaizdas su mažu reakcijos laiku (dinaminėse scenose) bei dideliu žiūrėjimo kampu.
Gal aš ko nors "nekertu", bet šis pasisakymas, pradedamas gana nuvalkiotu stereotipu: žymiai geresnis plazminių TV rodomas vaizdas su mažu reakcijos laiku (dinaminėse scenose). LED/LCD TV naturali skleistinė 100 (gal dar 200 Hz). Tai yra iki 200 kadrų per sekundę. Vadinasi vienam kadrui reikia min 5 ms (gal kiek mažiau, bet 4 sočiai). Tai koks tada skirtumas, matricos reakcijos laikas 2 ar 0,001 ms.? Man atrodo - jokio Svarbu kad procesoriai susitvarkytų su vaizdo informacijos apdorojimu ir algoritmai būtų protingi
Kas liečia kažkokį tai blogesnį plazmų rodymą šviesoje, tai aš nepastebėjau to. Mano penkių metukų senumo plazma "nuneša" pagal vaizdą visus namie esančius TV. Ir senesnius ir naujesnius.
Ant ekrano, žinant ko ieškai, galima atrasti vos pastebimą TV3 šešėliuką. Bet vaizdo kokybė visiškai tenkina. Nors tai mano nuomonė, bet man atrodo, kad plazminių TV energijos sąnaudų mažinimas, vaizdo galimybių jiems nepridėjo. Vaizdo kokybės prasme kol kas nemačiau ko nors, kas priverstų senuką Pioneer "nukišti į bilijardinę".
speedy, sutinku jog reakcijos laikas svarbus tik užkietėjusiems geimeriams, paprastam žiūrovui jis kaip ir dzin. LED'ų skleistinės dažnis 200 Hz ir daugiau - pigus reklaminis triukas.
Mano ilgai stebėti Panasonic, ypač Samsung, plazminiai televizoriai, išskyrus Panasonico GT ir VT serijas, ryškioje šviesoje rodo blankiau už LED'us. Vienareikšmiškai. Dėl Pioneer nežinau, nematęs.
Mano ilgai stebėti Panasonic, ypač Samsung, plazminiai televizoriai, išskyrus Panasonico GT ir VT serijas, ryškioje šviesoje rodo blankiau už LED'us. Vienareikšmiškai. Dėl Pioneer nežinau, nematęs.
http://www.lg.com/lt...ai-37LV570S.jsp
ar
http://www.sony.lt/p...lcd/kdl-37ex720
Kuris vertesnis dėmesio?
Pageidavimas - kuo puikesnis vaizdas ir galimybė jį tokį matyti iš įvairių kampų.
Topo centre visom keturiom siūlo Sony, bet ar verta mokėti 500 Lt daugiau už jį?
Dabar irgi Sony turim. 12 metelių jam ir nė karto į meistrus neteko kreiptis. Labai patinka naūralios spalvos.
ar
http://www.sony.lt/p...lcd/kdl-37ex720
Kuris vertesnis dėmesio?
Pageidavimas - kuo puikesnis vaizdas ir galimybė jį tokį matyti iš įvairių kampų.
Topo centre visom keturiom siūlo Sony, bet ar verta mokėti 500 Lt daugiau už jį?
Dabar irgi Sony turim. 12 metelių jam ir nė karto į meistrus neteko kreiptis. Labai patinka naūralios spalvos.