Įkraunama...
Įkraunama...

Televizorius - 4

QUOTE(TetisIsReikalo @ 2011 05 27, 14:01)
Sveiki, mano pirmas postas.

Perskaiciau visa praejusia tema, nes planuoju isigyti pirma "naujoviska" plokscia televizoriu.

Noriu plazmos 46"-50", nes ziuresiu is kokiu 3.5-4m gan sviesiam kambaryje.

Taciau praejusioje temoje visi rase, kad jei plazma, tai tik Panasonic, o mano vienas pazystamas jau keli metai turi plazmini Samsunga ir labai patenkintas. Kadangi biudzetas ribotas, tai atrodo Samsungas gautusi didesnis, nei Panasonic uz ta pacia kaina.
Pavyzdziui ar verta geriau imti 46" Panasonic TX-P46G30E ar 50" Samsung PS50C6500?

Beje, ant kiek blogai yra TV su "HD ready" pries "Full HD"? Nes tie HD ready tai dabar labai pigus - Elektromarkte maciau didziuli Panasonica HD ready tik uz 1700lt...

Prirašėte daug ir nekonkrečiai. Jei norite aiškaus patarimo, tai reikėtų įvardyti planuojamas išlaidas tam TV. Už savo pinigus vienas iš geriausių būtų 50PW450. Tik nesižavėkite senesniais 3D televizoriais. Ten yra problemų su 3D akinių sinchronizacija.
Atsakyti
Man 3D is viso neaktualu - jei teisingai suprantu tai nei Panasonic TX-P46G30E nei Samsung PS50C6500 to 3D neturi?

Planuoju isleisti apie 3000lt ir noriu teliko su gerais "pribumbasais" - kad su kompu susiristu gerai, kad filmus is flasho ar isorinio HD rodytu be papildomu irenginiu, nes nieko papildomo neturiu sad.gif
Atsakyti
Tikrai nieko neperšu, bet jeigu nuspręsčiau paskirti 3000 tūkst. Lt televizinei sistemai ir dar be 3D galimybės, imčiau kuo didesnį televizorių už ~2000 Lt be didelių papildomų vidinių "pribumbasų" ir dar LABAI geras išeina išorinis mediaplejeris už ~1000 Lt. Bus toks "susirišimas" su kompais ir su internetu, kokio joks vidinis net brangiausio televizoriaus mediaplejeris dar keletą metų neužtikrins (štai tik dėl bevielio ryšio patikimumo labai dideliems HDTV srautams nieko negalima garantuoti, nes čia jau fizika), skaitys begalę failų formatų iš išorinių laikmenų, taip pat ieškočiau mediaplejerio ir su IPTV galimybe.
Žinoma, su mediaplejeriu (kaip ir su televizoriumi) persistengti nereikia, jeigu nereikalinga tarkim kokia nors įrašymo į kietą diską ar panaši galimybė, kam už ją permokėti?
Visiškai įmanomos ir kitokios proporcijos, pavyzdžiui televizorius 2400 Lt, mediaplejeris 600 Lt, čia jau pagal kiekvieno specifinius poreikius.
Vienintelis vien televizoriaus su "visais pribumpasais" privalumas prieš tokią sistemą tuomet, kuomet norima televizorių kabinti ant sienos ir nenorima JOKIŲ papildomų dėžučių. Bet šiais laikas net ir pakabinus televizorių ant sienos žemiau dar padaroma kokia nors lentynėlė (lentynėlės) po juo, nes vis atsiranda ką ant jų padėti (pavyzdžiui, valdymo pultelį ar vazą su gėlėmis smile.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 27 gegužės 2011 - 17:39
Aciu, del isorinio mediaplayerio pagalvosiu. O kaip del mano paminetu dvieju modeliu: 46" Panasonic TX-P46G30E ar 50" Samsung PS50C6500? Ar geri televizoriai, kuris geresnis, o gal yra kazkas aiskiai pranasesnio us tokia kaina?
Atsakyti
Matai, aš esu kompiuteristas, elektronikas ir programuotojas, todėl apie konkrečius televizorių modelius kol man pačiam dar nereikia mažai domiuosi. Man žymiai svarbiau visi tie sujungimai su kompiuteriais, internetu, įjungimas į namų tinklą, jungtys, programavimas, Wi-Fi kokybė, skaitomi failų formatai, naudojimosi komfortas, kuo platesnės galimybės ir sistemos perspektyvumas.
Konkretaus televizoriaus vaizdo ir garso kokybė yra labai subjektyvu. O tai kas objektyvu, paprastai be specialių prietaisų ar įrangos plika akimi nepamatysi ir ausimi neišgirsi. Nebent koks modelis gali turėti kokių nors specifinių blogybių, kurias visi išvys.
Be to, vaizdo bei garso kokybė esmingai priklauso nuo signalo šaltinio kokybės. Net su geriausiu ir brangiausiu televizoriumi neišgausi labai geros kokybės iš Standard Definition televizijos kanalo ar kokio prieštavaninio .avi failo su 1936-ų metų nespalvotu filmu. Ir visai kas kita aukščiausios kokybės filmas iš Bluray grotuvo, koks nors dešimčių gigabaitų HD failas iš išorinio disko ar HDTV televizijos kanalas (tie irgi ne visi vienodi, nors ir vadinasi HDTV).
Todėl apie konkrečius modelius gal kas kitas tegu paaiškins.
O tie du modeliai kur nurodai, tai kiekvienas pasakys jog Panasonic geresnis negu Samsung, bet mažesnis ir brangesnis. Darantis sistemą su išoriniu mediaplejeriu labiau apsimoka Samsung, be išorinio mediaplejerio vien tik televizorius geresnis Panasonic. Bet vėlgi, neperskaitys tas Panasonicas kokio tau labai įdomaus failo, o kaimyno Samsungas perskaitys ir prakeiksi tokius "patarėjus". Nesu prekeivis televizoriais, todėl jokio konkretaus modelio ar firmos tikrai nereklamuosiu.
Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 27 gegužės 2011 - 22:28
Darantis sistemą su išoriniu mediaplejeriu labiau apsimoka Samsung, be išorinio mediaplejerio vien tik televizorius geresnis Panasonic.

Tai gal greiciau atvirksciai - Samsung imontuotas mediaplejeris veikia geriau, nei Panasonic. Logiskai, Panasonic'ui labiau reikalingas funkcionalesnis isorinis media grotuvas. Be to jei jau Samsung, tada reiketu ziureti is atitinkamu nauju modeliu. Jie jau butu 51 colio ir turetu "Smart TV" sistema. Nebunant labai isrankiam visokiems kompiuteriniams pribumbasams, tai kas ten yra pakankama.
Atsakyti
Taip, Donatai ir Monika, žinau, kad Samsungo vidiniai mediaplejeriai laikomi geresniais už Panasonic ar LG mediaplejerius.
Aš ne tai norėjau pasakyti (deja, vėliau jau posto nebeleido paredaguoti), o tai, kad darantis sistemą su išoriniu mediaplejeriu, televizorius gali būti visai be vidinio mediaplejerio (jeigu dar tokių šiais laikais būna smile.gif ), gali net neturėti LAN jungties (išorinis mediaplejeris jas tikrai turi), neturėti visokių internetinių galimybių, taip pat Wi-Fi (tipo AllShare) ir t.t. Svarbiausia, kad televizorius būtų kuo didesnis ir kuo geriau rodytų už tą pačią ar mažesnę kainą lyginant su visa ko prikimštu mažiuku. Visas tas papildomas galimybes ir dar daugiau užtikrins funkcionalus išorinis mediagrotuvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 29 gegužės 2011 - 12:25
Matau, kad čia yra nusimanančių žmonių, kurie gal man patartų,kokį TV imti, jei kambarys labai šviesus ir saulėtas -plazminį ir skystųjų kristalų? Noriu televizoriaus be jokių pribumbasų, svarbu, kad būtų kuo geresnis vaizdas.
Atsakyti
Aciu atsakiusiems, taciau kilo dar klausimu smile.gif

As noriu pirkti Samsung plazmini televizoriu, 50"-51". Kokios klases televizorius butu optimalus turint 3000 litu biudzeta: Ar imti 6 klases ir tada nelieka nieko isoriniam mediaplejeriui, ar verciau 4 klases uz kokius 2000 litu ir dar gera mediaplejeri?

As net neisivaizduoju ant kiek tos klases viena nuo kitos skiriasi - ar 6 klase palyginus su 4 tai jau kosmosas su akmens amzium, ar tik smulkus skirtumai, kuriu kiekviena diena ir nepastebesi?
Atsakyti
Išsamiausi ir kvalifikuočiausi forumai lietuviškai tiek apie televizorius, tiek apie media grotuvus yra http://www.hdtvlietuva.com. Tik reikia prisiregistruoti, jeigu dar neužsiregistravę, bet tai neskausminga.
Aišku, yra pavojus kad skirtingų nuomonių gausa "užterš" smegenis ir vėl nebežinosi ką daryti, bet mano kuklia nuomone, mąstai teisinga linkme.
Pirkti kuo didesnį, BET GERAI RODANTĮ televizorių, per daug nesižavint jo internetinemis (tai labiau reklaminiai-marketinginiai triukai) galimybėmis (atskiras geras mediaplejeris užtikrins viską geriau), paliekant finansinį rezervą mediaplejeriui. Beje, televizoriuje esantis tegu ir primityvus mediaplejeris nepakenks - o gal gyvenimas parodys, kad tau jo visiškai ir užtenka? Tiesiog prijungsi išorinį HDD (jie dabar labai pigūs) su filmais prie televizoriaus USB jungties ir valio. Net kompų prie televizoriaus gal neprisireiks jungti, t.y. ir ta LAN jungtis telike ar mediaplejeryje nebūtina?
Kai kurie labai pigūs (< 300 Lt) mediaplejeriai (dauguma televizorių vidinių taip pat) gali neatkurti aukštos kokybės DTS-HD garso, tada teks ieškoti failų su kitaip koduotu garsu. Ir dar pasitaiko pačių pigiausių mediaplejerių be LAN jungties - ant tokiu neužkibti, jie tikrai nedaug geresni už vidinius televizorių media grotuvus!
Būtinai nueikite į kiną pasižiūrėti 3D filmų, gal paaiškės kad nebegalit gyventi be 3D televizoriaus ir tada visus pinigus teks skirti 3D televizoriui, spjaunant į visokius atskirus media grotuvus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 30 gegužės 2011 - 12:26
QUOTE(TetisIsReikalo @ 2011 05 30, 12:59)
Aciu atsakiusiems, taciau kilo dar klausimu smile.gif

As noriu pirkti Samsung plazmini televizoriu, 50"-51". Kokios klases televizorius butu optimalus turint 3000 litu biudzeta: Ar imti 6 klases ir tada nelieka nieko isoriniam mediaplejeriui, ar verciau 4 klases uz kokius 2000 litu ir dar gera mediaplejeri?

As net neisivaizduoju ant kiek tos klases viena nuo kitos skiriasi - ar 6 klase palyginus su 4 tai jau kosmosas su akmens amzium, ar tik smulkus skirtumai, kuriu kiekviena diena ir nepastebesi?

Žiūrint mano akimis, tiesiog problema ta, kad nėra gerai rodančių TV "be pribumbasų". Tiesiog Jums reikia pačiam pažiūrėti, koks vaizdas Jus tenkina. Tada geriau už visus žinosite tinka jums 4 ar 6 klases Samsung.
Atsakyti
nusipirkom panasonic tx-p42G30E, 42, viskas patinka, išskyrus tai, kad labai blizga paviršius ir atsispindi stipriai viskas, kaip kineskopiniam. Nežinau, gal plazminiai visi tokią savybę turi, bet tas šiek tiek erzina. o šiaip-mėgaujamės cool.gif
Atsakyti