Įkraunama...
Įkraunama...

Televizorius - 4

Diskutuojame toliau apie televizorius mirksiukas.gif

3 tema 4u.gif

Nespėjau į vakarykštes diskusijas, tai šiandien teko temą kurt biggrin.gif
Nusipirkau prieš Velykas Samsung UE32D5500, esu labai patenkinta thumbup.gif Pirkau ne dėl to, kad LED'as, o todėl, kad patiko dizainas (ot moterys doh.gif lotuliukas.gif ), ir kaina sakyčiau, normali thumbup.gif Užsisakinėjau internetu, tai trečiadienį po pietų užsakiau, penktadienį per pietus gavau thumbup.gif

QUOTE(simisimi84 @ 2011 05 05, 15:46)
t.y. reikalinga lauko antena, kaip suprantu?  bigsmile.gif   nebūčiau pagalvojus... smile.gif

Aš pirkau universalią anteną, kuri tinka ir kambaryje, ir lauke. Konsultantas Senukuose patarė ax.gif Sakė, jei kambary netrauks, neškit į lauką, tikrai viskas bus gerai. Bet lauko neprireikė, puikiausiai rodo televizorius, kai antena kambary thumbup.gif

QUOTE(patyres @ 2011 05 05, 16:10)
Pas mane (Vilniaus centras) su kambarine antena PUIKIAI rodo: LTV, LTV2, LNK, TV6, BTV, TV3, “Info TV”, Liuks!, TV1, “BBC World”.

Fabijoniškėse puikiausiai matau 13 kanalų thumbup.gif Nerodo tik "BBC World" kažkodėl g.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2011 05 06, 10:43)
Nusipirkau prieš Velykas Samsung UE32D5500, esu labai patenkinta thumbup.gif

Tai papasakok, kur pirkot, kiek kainavo, ar gerai filmus prijungus diską ar fleškę per USB rodo, ar lengvai LAN'as su kompais susikonfigūruoja (gal kompuose jau nebereikia "Samsung PC Share Manager" programulkos, o užtenka paprastai folderius pašerinti ir jau televizorius mato juos?), ar HDTV gerai rodo (tiesa, nemokamų antžeminių kanalų HDTV nėra, bet gal jau kokius aukštos raiškos filmus iš diskų ar iš kompo žiūrėjote), kaip ir kokį interneto turinį siurbia ir t.t.
Šiaip pasižiūrėjau www.samsung.lt šį modelį - geros charakteristikos.
Kažkada ir man reikės naujo teliko, tai planuoju paprastą didelę plazmą be navarotų (jeigu tokių dar tada bus smile.gif ) imti ir išorinį mediaplejerį, bet jeigu jau iki to laiko pasidarys tobuli vidiniai mediaplejeriai, gal ir apsimokės all in one televizorių imti. O Samsungai iki šiol garsėja kaip turintys geriausius vidinius mediaplejerius. Tiesa, išorinį mediaplejerį galima nusipirkti su IPTV galimybe, o apie tokį vidinį televizoriaus mediaplejerį dar negirdėjau. Todėl kol kas all in one telikai nėra mano taikinyje. Bet jų evoliucija bei galimybės net labai domina.
Atsakyti
QUOTE(patyres @ 2011 05 06, 12:19)
Tai papasakok, kur pirkot, kiek kainavo

ar gerai filmus prijungus diską ar fleškę per USB rodo, ar lengvai LAN'as su kompais susikonfigūruoja (gal kompuose jau nebereikia "Samsung PC Share Manager" programulkos, o užtenka paprastai folderius pašerinti ir jau televizorius mato juos?), ar HDTV gerai rodo (tiesa, nemokamų antžeminių kanalų HDTV nėra, bet gal jau kokius aukštos raiškos filmus iš diskų ar iš kompo žiūrėjote), kaip ir kokį interneto turinį siurbia ir t.t.

Nežinau, ar nebus palaikyta reklama, jei nurodysiu puslapį ax.gif Mokėjau 1749 Lt.

Prajuokino tiek daug protingų žodžių vienoj vietoj lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš mažai prie teliko prieinu, išbandžiau tik nemokamų kanalų žiūrėjimą biggrin.gif Mokamais naudotis kolkas neplanuoju ax.gif O visus navarotus neaišku kada išbandysiu ax.gif Man televizorius pagrinde reikalingas žinių žiūrėjimui biggrin.gif Buvo nuomonių, kad savo kukliems tikslams per "krūtą" teliką perku, nu bet negaliu žinot, ko vėliau užsimanysiu biggrin.gif
Ar filmus iš flešiuko rodo, man labai įdomu, bet kad aš sugebėjau savo flešiuką išskalbt, kol kas ir to negaliu patikrint doh.gif lotuliukas.gif
Žodžiu, apie šitą televizorių galiu pasakyti tik tiek, kad vaizdas ryškus, gražus ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(patyres @ 2011 05 06, 12:19)
ar gerai filmus prijungus diską ar fleškę per USB rodo

Šiandien jau galiu šį bei tą pridurti biggrin.gif Išsitraukiau savo išskalbtą flešiuką, pasirodo, veikia bigsmile.gif Pabandymui įsirašiau į jį kelis filmus, skirtingo formato. Tai .avi formato rodo kuo puikiausiai, .m4v formato nerodo unsure.gif Arba nemoku paleist biggrin.gif Šiaip aš tuose formatuose nelabai gaudausi, širdyje blondinė esu ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kadangi pribrendo laikas pirkti televizorių, norėčiau pirma pasiklausti labiau išmanančių. Mintis pasiimti plazma 42-46, paprastą lauko anteną lietuviškiems kanalams žiūrėti ir pajungti PC su hdmi kabeliu filmams, ar šiaip koki avi/mkv failą peržiūrėti. Turint tokius norus išorinis mediaplayeris turbut nereikalingas, kaip ir LAN pajungimas, ar aš kažką praleidžiu? Didžiausias klausimas kokį televizorių išsirinkti norint padorios kokybės ir kuo mažesnės kainos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikutisss @ 2011 05 07, 20:14)
Kadangi pribrendo laikas pirkti televizorių, norėčiau pirma pasiklausti labiau išmanančių. Mintis pasiimti plazma 42-46, paprastą lauko anteną lietuviškiems kanalams žiūrėti ir pajungti PC su hdmi kabeliu filmams, ar šiaip koki avi/mkv failą peržiūrėti. Turint tokius norus išorinis mediaplayeris turbut nereikalingas, kaip ir LAN pajungimas, ar aš kažką praleidžiu? Didžiausias klausimas kokį televizorių išsirinkti norint padorios kokybės ir kuo mažesnės kainos. g.gif

Dėl plazmos mintis greičiausiai teisinga (jeigu pačios neveikia tuščios reklamos apie visokius elektros sutaupymus LED atveju), bet sprendimas kompiuterį jungti tik per hdmi gali būti LABAI trumparegiškas. Pirma, arba kompiuterį turėsi laikyti arti televizoriaus, arba pirkti ilgą hdmi laidą, jau nekalbant kad visas valdymas bus tik iš kompiuterio, bet ne iš televizoriaus, kas yra nepatogu kad ir dėl negalėjimo panaudoti teliko distancinį (nebent turi erelio akis ir distanciniu valdysi kompiuterį iš kelių metrų atstumo smile.gif ) .
Išorinis mediaplejeris gal ir nereikalingas, bet televizoriuje LAN lizdas šiais laikais kaip ir privalomas, nes tada arba tiesiogiai sujungus su vienu kompiuteriu, arba per routerį ar switch'ą su keliais kompais, visą tų kompų turinį valdyti (žinoma, prieš tai pašerinus jų reikiamus folderius) galima tiesiog iš televizoriaus. Tokiu būdu taip pat galima prijungti išorinius diskus (per kompiuterį arba specialius NAS'us (Network Access Storage) netgi tiesiogiai; yra išorinių mediaplejerių su galimybe HDD įdėti į jų vidų).
Be to, telikas su LAN lizdu paprastai turi išėjimą ir į internetą.
Vidiniai televizorių mediaplejeriai visada bus blogesni už gerus išorinius: tai kokių vaizdo, nuotraukų ar garso formatų nepažins, tai dar kas. Jau nekalbant apie tai, jog bent kol kas vidiniai mediaplejeriai neturi IPTV galimybės (kad sužinotum kas tai yra, surink googlėj "Kartina TV" arba "Google TV" (šitos nesu išbandęs) ir tų IPTV provaiderių puslapiuose paskaityk apie jas ir kad reikia išorinių mediaplejerių toms televizijoms per televizorių žiūrėti). Pakankamai gerai netgi HDTV televiziją rodo, jeigu turi šviesolaidinį internetą.
Beje, Kartina TV nuo 2011.05.08 iki 2011.05.11 imtinai vykdo nemokamą akciją - be išorinio mediaplejerio per teliką nepažiūrėsi, bet per internetinę naršyklę gali susipažinti (atkreipk dėmesį į HDTV kanalų kokybę).
Be to, išoriniuose mediaplejeriuose dažnai galima įsidiegti (arba jau yra įdiegti) visokie torrent klientai, kurie gali siurbti filmus kur nors į kompą ar išorinį kietąjį diską savarankiškai, be kompo pagalbos, nors be to, žinoma, galima išsiversti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 09 gegužės 2011 - 18:03
QUOTE(Įdomi @ 2011 05 06, 12:12)
Nežinau, ar nebus palaikyta reklama, jei nurodysiu puslapį ax.gif Mokėjau 1749 Lt.

Prajuokino tiek daug protingų žodžių vienoj vietoj lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Aš mažai prie teliko prieinu, išbandžiau tik nemokamų kanalų žiūrėjimą biggrin.gif Mokamais naudotis kolkas neplanuoju ax.gif O visus navarotus neaišku kada išbandysiu ax.gif Man televizorius pagrinde reikalingas žinių žiūrėjimui biggrin.gif Buvo nuomonių, kad savo kukliems tikslams per "krūtą" teliką perku, nu bet negaliu žinot, ko vėliau užsimanysiu biggrin.gif
Ar filmus iš flešiuko rodo, man labai įdomu, bet kad aš sugebėjau savo flešiuką išskalbt, kol kas ir to negaliu patikrint doh.gif  lotuliukas.gif
Žodžiu, apie šitą televizorių galiu pasakyti tik tiek, kad vaizdas ryškus, gražus ir t.t. biggrin.gif

Tai kur pirkot vis dėlto?
Atsakyti
O kokia jusu nuomone apie Samsung UE32D6500? Nelabai ka nusimanau, bet kadangi televizoriu perku visai kruvai metu, norisi geresnio blush2.gif Patiko mintis, kad konvertuoja is 2D i 3D, bet negi viska? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alex79 @ 2011 05 10, 12:59)
Tai kur pirkot vis dėlto?

Na gerai, gerai, parašysiu, negaila lotuliukas.gif Bet jei bus ištrinta moderatorės, aš nekalta biggrin.gif Pirkau www.neriba.lt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(patyres @ 2011 05 09, 17:59)
Dėl plazmos mintis greičiausiai teisinga (jeigu pačios neveikia tuščios reklamos apie visokius elektros sutaupymus LED atveju), bet sprendimas kompiuterį jungti tik per hdmi gali būti LABAI trumparegiškas. Pirma, arba kompiuterį turėsi laikyti arti televizoriaus, arba pirkti ilgą hdmi laidą, jau nekalbant kad visas valdymas bus tik iš kompiuterio, bet ne iš televizoriaus, kas yra nepatogu kad ir dėl negalėjimo panaudoti teliko distancinį (nebent turi erelio akis ir distanciniu valdysi kompiuterį iš kelių metrų atstumo smile.gif ) .

O kam žiūrėti į kompo ekraną? Juk jei kompas pajungtas prie TV, tai kompo vaizdelis telike bus wink.gif
Atsakyti
Dekui už atsakymą apie disntancinį nepagalvojau, bet ir pc turi distancinių tad nėra baisi problema , o apie formatų pažinimą: jeigu pc palaiko formatą tai kodėl televizorius jo turėtų nerodyti? Kaip sakė matai per tv ka ir per monitorių.

Išsirinktas variantas Samsung PN/PS (koks skirtumas tarp pn ir ps pavadinime nes vietom vienaip, kitur kitaip, o dar kitur abu per brūkšnį rašo) 43D450. Jei žinot akivaizdžių trūkumų, ar ką nors geresnio už panašią kainą būtų labia malonu jeigu parašytumėte kol nenusipirkau smile.gif.

O del elektros tai skirtumas tarp plazmos ir led maksimaliu energijos suvartojimu reiksmiu ~0,13kW tai žiūrint tv 4h per diena kiekvieną dieną per metus gaunas 0,13*4*364*0,41= 77 Lt o pazmu ir LED kainų skirtumai tikrai didesni kad atsipirktų tas ekonomiškumas (pataisykit jei klystu).
Atsakyti
Pasižiūrėjau tą Samsung PS43D450.
Pliusai: plazminis smile.gif , didelis ekranas 43'', greičiausiai per USB rodys ir filmus (gal ne visus formatus), yra DBV T/C, kaina tik apie 1600 Lt.
Minusai: ne Full HD (maksimali raiška tik 1024 x 768, pigiam plazminiam tai atleistina), neturi LAN jungties, tik dvi HDMI jungtys.
Visa kita daugmaž standartiškai.
LAN jungties nebuvimą galima išspręsti iškilus reikalui dasipirkus už kokius 300 Lt išorinį mediaplejeriuką, pavyzdžiui populiariausią "Western Digital TV Live" - tada bus pilnas sujungimo su kompiuteriais ir internetu komfortas, bet užims vieną HDMI jungtį ir truputį valgys elektros.
Siauriausia vieta, mano galva, yra tik dvi HDMI jungtys. Vieną perspektyvoje užims išorinis mediaplejeris, kitą koks nors TV priedėlis skaitmeninei televizijai, kitkam (tiesioginiam kompo, bluray plajerio ir panašių aparatų prijungimui) ir nebelieka.

Jeigu gerai apgalvojusi nuspręsi, jog tau dviejų HDMI jungčių ateityje tikrai užteks, galima ir pirkti. Blogiausiu atveju dar du įrenginius galima prijungti ir per vieną esamą komponentinę Y/Pb/Pr jungtį ir vieną DVI jungtį (tik gali būti blogesnė vaizdo ir garso kokybė, lyginant su HDMI).

Beje, tai yra tik subjektyvi mano nuomonė, gal dar kas ką kita pridurs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patyres: 12 gegužės 2011 - 17:32