Sveikos Radau aš betvarkydama spintą tokią senutę staltiesėlę, dar mano močiutės naudotą, ir pagalvojau, kad šaunu būtų ją prikelt naujam gyvenimui, nes kai kur jau ir kandys pasidarbavę Gal kartais savo lobynuose kas nors turit tokią schemutę? Jei nerasiu, bandysiu nert ir originalo, tik kai kur reiks atspėt, kiek kokių kilpelių reikia
https://picasaweb.go...782466297527138
Sunflowers ir silsta, ačiū jums labai!! Tikrai panašu, bandysiu nunarpliot
QUOTE(Abelo @ 2011 09 10, 22:54)
Sunflowers ir silsta, ačiū jums labai!! Tikrai panašu, bandysiu nunarpliot
sekmes , lauksim butinai pasirodyk
Sveikos, darbštuolės Taip gera čia tarp servetėlių pasivaikščioti... aš jau seniai tuo neužsiimu, bet kažkada net ir labai nėriau. Kaip tik prisiminiau, kad turiu viena nunertą, bet nebalintą takelį. Reikia ištraukti iš stalčiaus ir sutvarkyti. Bet neatsimenu, kaip pati balindavau ir krakmolydavau (nes tai vyko prieš kokius 6 metus) Gal kas mane paprotintų, kaip išbalinti medvilninių plonų siūlų takelį ir kaip jį iškrakmolyti (kokiom proporcijom padaryti tą marmalą)? Būčiau labai dėkinga
QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 09 11, 21:05)
Sveikos, darbštuolės Taip gera čia tarp servetėlių pasivaikščioti... aš jau seniai tuo neužsiimu, bet kažkada net ir labai nėriau. Kaip tik prisiminiau, kad turiu viena nunertą, bet nebalintą takelį. Reikia ištraukti iš stalčiaus ir sutvarkyti. Bet neatsimenu, kaip pati balindavau ir krakmolydavau (nes tai vyko prieš kokius 6 metus) Gal kas mane paprotintų, kaip išbalinti medvilninių plonų siūlų takelį ir kaip jį iškrakmolyti (kokiom proporcijom padaryti tą marmalą)? Būčiau labai dėkinga
Parduotuvėse būna pirkti purškiamas krakmolas
Nereikia jokio marmalo daryti
QUOTE(Ugile @ 2011 09 11, 21:10)
A, mat kaip, aš tai dar senoviniais metodais krakmolydavau: iš vandens ir krakmolo padarai marmalą, pamirkai servetėlę, su smeigtukais dar šlapią ant kilimo ištampai ir palieki džiūti. Puikiai išsikrakmolydavo Tik nepamenu, kiek ten šaukštų krakmolo dėdavau...
O kuo balinti? "Ace"? Skiesti jį kaip nors, ar nereikia?
QUOTE(Pumpurėlis @ 2011 09 11, 21:32)
A, mat kaip, aš tai dar senoviniais metodais krakmolydavau: iš vandens ir krakmolo padarai marmalą, pamirkai servetėlę, su smeigtukais dar šlapią ant kilimo ištampai ir palieki džiūti. Puikiai išsikrakmolydavo Tik nepamenu, kiek ten šaukštų krakmolo dėdavau...
ojei, net balinimas smirdančiai senovinis. Balis toks yra arba užsienio gamintojų koks pasirinktinai ( jūs gal iš praeities laiko mašina parskridot ir nieko absoliučiai namie nebalinat? )
Silsta, gražus takelis. Kitų nick'ų neatsimenu, tačiau visoms po
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 11, 22:03)
ojei, net balinimas smirdančiai senovinis. Balis toks yra arba užsienio gamintojų koks pasirinktinai ( jūs gal iš praeities laiko mašina parskridot ir nieko absoliučiai namie nebalinat? )
Va, gerai kad paklausiau, dabar būsiu protingesnė
O ką ten namie balinti... dėmes jei reikia, Vanish išima, patalynę skalbykla išskalbia. Belieka tik servetėlės, nunertos prieš n metų, ir nenaudota bet pageltusi medvilnė vaikų patalynei iš močiutės skrynios
Ačiū už patarimus