Įkraunama...
Įkraunama...

Alytaus gimdykla

QUOTE(vivita @ 2012 11 28, 10:46)
atkeliauju dar su vienu klausimu smile.gif
o kaip vyrui reikia rengtis? neduoda kazkokio chalato? zinau kad tapkes savo reikia tureti, o toliau... g.gif

Vyras atvaziavo nakti, kai buvau tik pagimdzius. Akuseres ji ileido pas mus i gimdykla, aprenge baltu chalatu ir uzmove tokius maiselius ant batu.
Tikrai labai malonios akuseres dirba, ko nepasakyciau apie dirbancias pogimdyviniam skyriuj. Bunant ligoninej nedaug savo pieno turejau, vaikelis nepavalgydavo ir nuolat verkdavo, tai nuejus prasyti misinuko kiekviena karta turedavau irodineti, kad as tikrai pati nepamaitinu ir kad jis alkanas. Ir dabar kaip didziausia siauba pamenu, kaip tavo vaikas verkia, o tu tiesiog maldauti turi, kad jam buteliuka duotu, nes neva as pati maitinti nenoriu verysad.gif ...
Tiesa, as gimdziau prie gyd. Gaurilciko. 20.00 val. prasidejo pirmieji saremiai, gydytojas apziurejes pasake, kad gimdysiu tik kita nakti doh.gif . 23.30 jau buvau gimdykloje, o 3.15 val. ant ranku laikiau savo suneli biggrin.gif
Kita karta gimdyciau tik Alytuje. Beje nei su gydytoju, nei su akusere is anksto nesitariau, bet akuserei atsidekojome jau po gimdymo, nes tikrai buvau jai labai dekinga thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, gal žinote, galima Alytuje išsipirkti šeimyninę palatą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Middėja @ 2012 12 16, 21:24)
ko nepasakyciau apie dirbancias pogimdyviniam skyriuj. Bunant ligoninej nedaug savo pieno turejau, vaikelis nepavalgydavo ir nuolat verkdavo, tai nuejus prasyti misinuko kiekviena karta turedavau irodineti, kad as tikrai pati nepamaitinu ir kad jis alkanas. Ir dabar kaip didziausia siauba pamenu, kaip  tavo vaikas verkia, o tu tiesiog maldauti turi, kad jam buteliuka duotu, nes neva as pati maitinti nenoriu verysad.gif ...

blink.gif nustebinot..nes kiek esu girdejus tai pirmi pradeda kist primaitint vaika buteliuku....draugei taip buvo..paskui vaikas kruties nebeeme...
ir man paciai vos taip nenutiko...mazoji antra diena istisai beveik zyze (.) nepaleido...atejo slauge sako padarysiu misini atnesiu ar sutinkat..kam jum cia kankintis..bet as atsisakiau...tai pati pradzia..vaikelis turi ismokt pavalgyt...
bet tai jau atskira tema apie maitinima..
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2013 01 13, 23:48)
Sveikos merginos, gal žinote, galima Alytuje išsipirkti šeimyninę palatą?  ax.gif

30lt tik nepamenu para ar visas laikas ir vyras gales nakvot su jum ax.gif
Atsakyti
Ačiū, labai šaunu tada ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos. O kaip čia, po gimdymo iškart duoda vaikelį palaikyti, ar išneša? Girdo iš buteliuko, ar mamai maitinti leidžia? Pasidalinkit patirtim, mielosios, labai prašau, labai jaudinuos, nors gimdysiu dar ne tuoj blush2.gif
Atsakyti
Man nusimato ir vėl CP, ar Alytuje darytų antrą CP? Ar reikia tartis? g.gif
Ginės tik sako, kad Lazdijai nedarys, Alytus gal, arba Vilnius-Kaunas. doh.gif Info jokios iš jų, bet norėčiau Alytuje, arčiau namų... wub.gif

Pasidalinkit savo žiniomis, ačiū ax.gif
Atsakyti
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2013 02 08, 03:29)
Sveikos, merginos. O kaip čia, po gimdymo iškart duoda vaikelį palaikyti, ar išneša? Girdo iš buteliuko, ar mamai maitinti leidžia? Pasidalinkit patirtim, mielosios, labai prašau, labai jaudinuos, nors gimdysiu dar ne tuoj  blush2.gif

visada klausia ar norite pasilikti su kūdikėliu nestuke.gif , ar norite pailsėti.Alytuje propoguojama ir pirmumas mamai maitinti, mišinukas nebent yra kažkokių priežasčių dėl kurių nėra pienuko, nu arba mama nenori maitinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2013 02 08, 02:29)
Sveikos, merginos. O kaip čia, po gimdymo iškart duoda vaikelį palaikyti, ar išneša? Girdo iš buteliuko, ar mamai maitinti leidžia? Pasidalinkit patirtim, mielosios, labai prašau, labai jaudinuos, nors gimdysiu dar ne tuoj  blush2.gif

kai tik gime tai pradzioj sutvarke mazyle nedejo ant pilvo kaip dabar iprasta ax.gif paskui "sutvarko" mama kudiki ir duoda matinimui.2val gimdykloj jei viskas gerai aisku mazylis bus su jum.keliant i antra auksta klaus ar norite ilsetis ar palikt kudikeli.taip pat del drabuzeliu klausia savais ar ligonines.jei savais paprasys rubeliu bei pamperso.rytais ateis paims mazyli.paims kita rubeliu komplekta bei pampersa.jei norite kartu buti sakykite kad eisit kartu nes dazniausiai nesiulo eit kartu.is buteliuko pasakykit kad nemaitintu kad maitinsit tik pati nes tikrai yra slaugytoju megeju ikist buteliuko ,taip pat yra tokiu is kuriu sunkiai gausit buteliuka.
nesijaudink viskas ok bus 4u.gif

QUOTE(Amarilė.84 @ 2013 02 08, 08:22)
Man nusimato ir vėl CP, ar Alytuje darytų antrą CP? Ar reikia tartis?  g.gif
Ginės tik sako, kad Lazdijai nedarys, Alytus gal, arba Vilnius-Kaunas.  doh.gif Info jokios iš jų, bet norėčiau Alytuje, arčiau namų...  wub.gif 

Pasidalinkit savo žiniomis, ačiū  ax.gif

daro CP alytuj.jus uzsiregistruokit i apziura alytuj ir viskas bus aisku 4u.gif reikia siuntimo is jusu gyd
Atsakyti
Laba diena, užmačiau, kad tema aktyvi, tai pasisakysiu. Nes rengiausi pasisakyti jau seniai - gimdžiau daugiau nei prieš metus, bet pradžioj susilaikiau, kad per daug ko neprirašyčiau, o po to nebuvo kada.
Iš tiesų, tai esu patenkinta gimdyklos gydytojais, jautrūs, atidūs, na viskas super, ar tu atsilygini, ar ne. Žinau, nes su pirmu nesitariau, o su antru tariausi. Ir dabar galvoju, kad kvaila buvau, kad nesitariau su pirmu. Juk mūsų mieste paprasčiau - tariamasi su akušerėmis, kai kitur turi eiti, nervintis, tartis su gydytojais. Ir jeigu galvojate apie atsilyginimą, tai geriau iš anksto tartis. O kame skirtumas? Gal tik asmeniškesnis požiūris, dar kažkas, nes jeigu neatsilyginate, juk dėl to neliksite nepagimdžiusi.
Geriausiai į klausimus atsako, kai nueinate į paskaitėles, praveda ekskursiją, atsako į visus klausimus.
Pogimdyviniame skyriuje yra įvairesnių seselių, kurios gali ir nepatikti, bet aš tai nurašau nesutampantiems biolaukams, nuovargiui, darbo krūviui ir pan. Iš esmės viskas gerai. Dėl nunešamų lėkščių, jeigu maitini ir neturi kada nunešti, jeigu labai ilgai užlaikai indus, gali ateiti ir paimti, man atrodo, taip būdavo, nereikia čia niekam mokėti. Na, arba aš nesuprantu ten tos mokėjimo sistemos.
Dėl vonios gimdyme - čia jau kokia palatą gausit, kaip pasiseks.

O dabar - apie ką aš bijojau per daug parašyti? tikrai ne apie personalą.
Apie mus pačias.
Gerai, beje, kad įrengtos širmos, atskiriančios pacientes, gaunasi daugiau privatumo.
Apie šeimynines palatas - bent aš taip žinojau, kad jeigu yra vietų, tai guldo po vieną, tačiau jeigu skyrius apkrautas, tada guldo kiek telpa ir jau jokio privatumo nebesaugo. Ir šeimyninėms galimybių nėra. Gal mane suklaidino...

Taigi, apie mus... Kadangi pati patyriau, tai grįžusi iš ligoninės "garavau", buvau kupina neigiamų įspūdžių, tad bijojau pasikarščiuoti.
Nes, na jūs man pasakykite, ar būtina pačią pirmą dieną po gimdymo sueiti lankyti visai šeimai, artimiems ir tolimiems? Visą dieną be pertraukos plūstantys lankytojai pas kaimynę ne tik kad išvargina, bet ir užknisa juodai. Na suprantu, patys artimiausi, šeima, tėvai, broliai seserys... Bet negana to, kad pasikeisdami vieni po kitų eina, dar turi aplankyti draugai ir tolimesni giminaičiai, taip nesudarydami menkiausios pertraukėlės ramybėi, nekreipdami dėmesio į ramybės valandas, nesvarbu, kad už lango jau temsta. Ir kai seselė ateina pranešti, kad jau užrakins skyriaus duris, ir tai dar neskuba išeiti. Ar tai yra sveikas protas? Ar tai normalu?
Aš manau, kad pagimdžiusi mamytė gali pati reguliuoti savo lankytojų srautus ir paskirstyti laiką kada kam ir kur ateiti. Ir jeigu guli asmeninėje palatoje, tai tavo reikalas, bet kai palatoje ne viena mamytė ir ne vienas vaikelis, tai gal reikia atsižvelgti, kad kaimynams reikia poilsio, jeigu jau pačiai smagu nuo pirmos dienos lankytojus priiminėti, rikdyti savo vaiką ir pan.
Tai ir sakau, visa laimė, kad įrengtos širmos, nes kaip prie tokio srauto lankytojų reikia mokyti vaikelį žįsti? (Pirmoji diena po gimimo doh.gif ) Jeigu nugraužia spenelius - kaip juos gydyti, kaip oro vonias taikyti prie tokio lankytojų srauto?

Galvojau, dar paklausiu kaimynės, kiek ji planuoja lankytojų turėti.. kur tau - nebuvo kada, nes prie svečių neklausiau, o po to iš karto ėjo kiti. Na žodžiu, šiuo aspektu įspūdžiai tragiški.

Todėl noriu pasiūlyti būsimoms mamytėms iš anksto apie tai pagalvoti ir patarti pagalvoti apie aplinkinius, ne tik apie save ir savo džiaugsmą ir norą džiaugsmu pasidalinti su kitais.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lydute: 08 vasario 2013 - 12:31
Ačiū mamytės, tikrai mane nuraminot. Tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
O beje, ilgai laiko ligoninėje po gimdymo?
Lydute, tikrai nepavydėtina situacija... verysad.gif Aš tai tikrai nenorėčiau nei, kad pas mane daug vaikščiotų, nei pas palatos draugę.
Atsakyti
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2013 02 08, 18:08)
Lydute, tikrai nepavydėtina situacija...  verysad.gif  Aš tai tikrai nenorėčiau nei, kad pas mane daug vaikščiotų, nei pas palatos draugę.

Ligoninėje, jeigu viskas gerai, laiko dvi paras. Jeigu nelabai gerai - ilgiau. Po cezario - savaite.
Atsakyti
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2013 02 08, 18:08)
Lydute, tikrai nepavydėtina situacija...  verysad.gif  Aš tai tikrai nenorėčiau nei, kad pas mane daug vaikščiotų, nei pas palatos draugę.

as issiprasiau antra para,nes isleidzia 3cia para dazniausiai ax.gif 21d per pietus pagimdziau, 23d vaziavau namo per pietus ax.gif(o turejau 24d vaziuot tik) nes artejo jonines sunkiai buciau radus vairuotoja biggrin.gif (MB nevairuoja o parvaziuot 50km biggrin.gif ) buna ir po CP moterys po 3dienu ryztasi vaziuot namo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ddziuljeta: 08 vasario 2013 - 22:29