QUOTE(whitey @ 2011 06 15, 09:38)
Kiek esu geres,tai tiek 5*,tiek 7* metaxa yra spirit drink. Negi buna kitaip?!
ne, tikrai nebūna, jis patenka į spirit drink kategoriją nes yra gaminamas kitaip nei brendis. manau rašiusieji turėjo omeny tai, kad švelnus kaip brendis, o ne kaip koks spiritas.
aš tiesą sakant nepirkau, man ranka nekilo, kai galėjau ouzo gero daug gerti kiek galiu. galėjau aišku nedaug.
grįždama nusipirkau ouzo.
QUOTE(Merlin @ 2011 06 15, 10:02)
Klausiau graikų kokie jų tradiciniai alkoholiniai gėrimai, tai pagrindiniai jų trys - Ouzo (užo), raki ir metaxa. Bet patys graikai sakė metaxos nelabai vartoja...mes duty free nusipirkome Ouzo, 40 laipsnių, anyžių skonio, labai švelnus gėrimas. Tie, kas ragavo raki, sakė, kad Ouzo skanesnis
nors yra žmonių, kurie negali pakęsti anyžių skonio...
Beje, dėl maisto, sutinku, kad tikrai brangu, todėl jei yra galimybė, visiems rekomenduočiau išsipirkti - viskas įskačiuota, ypač šeimoms su vaikais.
vienąsyk vietiniai man bandė paaiškinti, kad raki yra geriau, nes natūralesnė. na, nežinau ar geriau, bet ouzo man vienareiškmiškai skaniau. tiesa, mes geriam nei skiestą, nei su ledukais ir dar netgi pageidautina kambario (lauko) temperatūros. lenda nerealiai
dėl nardymo - tiksliau paviršinio snorklinimo - plaukiojau prie tokių akmenų, mačiau nemažai žuvyčių būriais, mačiau viduržemiui būdingas žuvytes, porą ežių, bet... tarkim Kretoj mačiau daugiau ko visko, na o su Egiptu ar kitom koralinėm jūrom iš viso negalima lygint, nes jūros skirtingos ir žuvys visiškai skirtingos. sakyčiau giluminio nardyto tame regione visiškai neverta imti.