Įkraunama...
Įkraunama...

KOS SALA

QUOTE(jolita.martyna @ 2011 05 29, 21:54)
butu idomu isgirsti objektyvia nuomone su visais pliusais ir minusais.

na, pliusų minusų santykis yra maždaug 97/3, todėl sakau, tai jau kabinėjimasis irnesakyk.gif
- šiek tiek trūko autentiškos graikiškos virtuvės (turiu su kuo palygint). laukiau kada bus musaka, bet nesulaukiau
- eilė paplūdimio bare, rodos lygioj vietoj
- nėra košės rytais, beveik tolygu nėra ko valgyt mano vaikams biggrin.gif
- nėgalėjo sublenderiuot man vaikui maistelio, nes jų blenderiai pramoniniai. žadėjo nusipirkt buitinį blenderį, bet tai jau bus ateity smile.gif
- pasiginčyčiau su viešbučio dizaineriu dėl Maisonette kambario apstatymo (juokelis čia žinoma, nes visumoj viešbutis tikrai labai laaaabai gražus)

menkniekiai, kuriuos viešbučiui, esančiui arti tobulybės, būtų labai lengva ištaisyt biggrin.gif

apskritai puikios atostogos, vaikų rojus. kainos ir kokybės santykis (bent jau už tiek, kiek mes pirkome, t.y. ~2300 už dviaukštį apartamentą keturiems, savaitei) yra nerealus!!!

ei, ar kas iš kartu atostogavusių, ėjot į a-la-carte restoranus? man įdomu kaip ten skanu. mes kai susizgribom, buvo per vėlu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 29 gegužės 2011 - 22:34
Partizane puiku,kad parasete ir minusus,nes galbut sitie isvardinti minusai kazkam pravers ateityje.
Cia daug seimu kaip suprantu vyksta su mazais vaikais,jei neblenderiuoja maistuko tai gali kilti problemu seimoms su mazais vaikais.
Kai zinai situcija,net gali pats isimesti ta mini blenderiuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 29, 23:30)

ei, ar kas iš kartu atostogavusių, ėjot į a-la-carte restoranus? man įdomu kaip ten skanu. mes kai susizgribom, buvo per vėlu...

Mes buvom graiku per pietus, nes i kitus tiesiog uzsimirsdavom uzsiregistruot, o kai prisimindavom viskas jau full buvo.
Ten dave meniu pasitinkt is keliu varijantu kaip ir tuose sushiu ar pitos restorane. valgem salotas, zuvi, saslyka. Nu skanu, ner ko prikibti. Bet siaip panasu kas pagrindiniame restorane.
Pasigedau ir as is graikiskos virtuves tu ryziu vynuogiu lapuose. Aisku ir eile prie papludimio baro galejo but trumpese, ir kokteilius atominius dare, su puse stiklines romo ar tekilos smile.gif
Nu bet is esmes viskas beveik tobula smile.gif
O chalatai buvo ne tik maisonetese, buvo ir paprastuose dvivieciuose kambariuose, tik nzn nuo ko cia priklause, gal nuo kambarines smile.gif
Atsakyti

buvom italų. tai skanu buvo. pica irgi visai kitokio skonio - kepta pečiuje. čia vaikai valgė.
aš valgiau vištienos suktinukus įdarytus fetos sūriu, MB daržovių ten kažką. saldumynai labai saldus. vynas geresnis nei kituose viešbučio baruose. pilstė tiesiai iš butelių, itališkom etiketėm

QUOTE(jolita.martyna @ 2011 05 30, 07:37)
Partizane puiku,kad parasete ir minusus,nes galbut sitie isvardinti minusai kazkam pravers ateityje.
Cia daug seimu kaip suprantu vyksta su mazais vaikais,jei neblenderiuoja maistuko tai gali kilti problemu seimoms su mazais vaikais.
Kai zinai situcija,net gali pats isimesti ta mini blenderiuka 4u.gif

kiek pastebėjau, tai daugiausiai pagyvenę ir žmonės su vaikais. jaunimo labai nedaug.

o šiaip aš daugiausiai girdėjau vokiečių, italų, anglų, lietuvių. rusų nelabai daug

dar pastebėjimas kas važiuos į Thermes. nepalikit mašinos aukštai ant kalno, prie kelio. yra dar aikštelė leidžiantis pakalnėj. o tai gabaliukas nuo kalno iki thermes nemažas. paskui užlipti, ypač su vaikais, vargina.
vanduo toks ten karštas buvo, kad nelabai pasimaudysi. įlipom ir šlekėm lauk iš tos "balos"

Blue domes man dar trūko treniruoklių. būtų buvę pats tas pamainom su vyru nueiti, kol vaikai miega pietų miego.
buvo aerobika, bet aš jos nemėgstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikta: 30 gegužės 2011 - 09:54
sveikutes atostogautojos ir -ai!
kiek suprantu tai dauguma atostogaujate Kardamenoj, Kose ir kt., o gal yra tokiu kurie Tingaki ar Marmari?
kokie atsiliepimai is tos puses? gal galetumete pasakyti ar yra autobusu kurie veztu skersai salos (pvz is Kardamenos i Marmari? ar tik is Koso ir i ji...
ir gal galima butu apie tuos keltu i Nisira grafikus: kokiom savaites dienom kelia, nes kazkur maciau kad ne visom...
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 29, 22:30)

mums labiau patiko valgyti tuose keturiuose užsakomuosiuose, nei pagrindiniam... nors ir ten maisto atsirinkdavom kas musm tinkama...

itališkame pietavome net 3 kartus, ir po kartą vakarieniavom graikiškam, meksikietiškam ir azijietiškame... pasirinkimo yra, mums buvo skanu...
vien aptarnavimas ką reiškia, mums patiko mirksiukas.gif bet tai skonio vėl reikalas mirksiukas.gif bet rinktis yra iš ko, kiekvienas manau atras ko nori...
aišku, nervino ta eilė kai reikia užsisakyti - nuo 11 val užsisakyti kitai dienai... bet, kas nori ir netingi... mirksiukas.gif

dėl blenderių rašot - juk Ugneta rašė, ir kalbėjau su - tikrai jos metinukui sublenduodavo ką ji paduodavo parinkus iš tinkamo maisto... sako sudedu į bliuduką, nuneša ir parneša blenduota mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2011 05 30, 13:28)
dėl blenderių rašot - juk Ugneta rašė, ir kalbėjau su - tikrai jos metinukui sublenduodavo ką ji paduodavo parinkus iš tinkamo maisto... sako sudedu į bliuduką, nuneša ir parneša blenduota  mirksiukas.gif

man nesublenderiavo. aš dusyk daviau jiems sutrint ryžius su daržovės. po valandos ateidavo, atsiprašydavo, kad jų aparato peiliai per dideli, laksto ryžiai sau, daržovės sau. o bulvių, cukinijų aš ir šakute patrindavau, jos minkštutės, susitrynė.

man labai patiko sushi ir pita užkandinės. nu ir ledainė, ledainė, ledainė. rojus.
Atsakyti

Mes siaip neturejom laiko uzsisakinet bet kazkaip netycia papuolem i azijietiska virtuve ir italu, nes vietu laisvu buvo. Tai azijietiska labai nepatiko viskas, ai sparneliai skanus buvo is uzkandziu biggrin.gif O italu restoranelyje labai labai skanu buvo. Valgiau ir norejosi, kad niekada nesibaigtu lotuliukas.gif Is uzkandziu lasisa nereali, taip pat juroa gerybiu risoto wub.gif niam niam. Ir pabaigai citrinu likeriukas wub.gif ir pica skani, viskas ten patiko.
O is tu mazuju restoraniuku tai labai labai nepatiko ta hamburgerine ir vokiska virtuve. Tiesiog tragiskas riebaluose keptas maistas doh.gif Fe schmoll.gif Visa kita labai skanu buvo.
Viebutis buvo tikras rojus visom prasmem wub.gif Irgi gavom maisonette tipo dvieju aukstu kambari nors buvau tik as viena su 4 metu vaiku lotuliukas.gif Isivaizduojat kiek mus dviems ten vietos bigsmile.gif biggrin.gif Sunus viena kart i toleta eidavo pirmam aukste, kita kart antram lotuliukas.gif ir taip pakaitom biggrin.gif

Is vis, apie sias atostogas patys geriausi prisiminai thumbup.gif atostogauciau ir atostogauciau tokioj vietoj wub.gif
Atsakyti
labukas grafaite smile.gif , kiek busit? mes tai 25d atvyksim biggrin.gif
todel ir klausineju del autobusu ir keltu tvarkarasciu, nes skaiciau kad keltai i Nisira tik pirmad ir treciad, o gal ka maisau...
o autobusus radau is Kos ir i ji, tai ir mastau ar yra kaip skersai salos pervaziuot is Marmari i Kardamena su autikais - ar tai dienai masina imt, nes keltis reik anksti... gal kas is ten esanciu dirsteltu ir parasytu... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egluze***: 31 gegužės 2011 - 09:26
Gal atsirado skrendančių liepos viduryje? ax.gif
Atsakyti
Sveiki gyvi biggrin.gif Mes jau irgi po Koso, bandau i darbus sugrizti, bet nelabai sekasi, o gal nelabai ir skubu smile.gif

Maciau paskutiniuose postuose nemazai klausimu apie keltus i Nisyros. Parasysiu Kardamenos varianta. Is agenturu galit nieko nepirkti, nes ten gaunasi beveik dvigubai brangiau. Kardamenos uostelyje einat tiesiai i uostuka ir paciame laive perkate bilietuka: 16 Eur pirmyn ir atgal, vaikai iki 5 metu nemokamai. Keltai kelia kasdien (nesu tikra del penktadienio tik), isplaukia 9.30 ir is Nisyros 15.30. Velesniu keltu nemaciau, todel pasistenkit suspeti i sita. Tiesa, yra papildomi kai kuriomis dienomis grizimo reisai, lyg 19.30. Nisyros vulkanas dalykas keistas. Nemanau, kad buciau daug praradusi, jei nebuciau paziurejusi, bet paziurejau, pasistebejau, aciu ir uz tai.

Cia visi labai giria Blue Domes, bet as ir Noridai nepagailesiu gero zodzio. Mes gyvenome bungaluose - balti, tipiniai graikiski namukai su melynomis langinemis, didziule terasa, kurioje galima pasideginti ir vaizdu i jura (visi bungalai tokie). Man jie tokie zavingi! Na, taip skruzdelyte yra viena kita, bet kas nuosavuose namuose gyvena (arciau zemes), zino, kad i namus vienas kitas vabalelis ibega smile.gif

Viskas svaru, nors ir ne pirmos jaunystes. Tiesiog nusiteikimo reikia atitinkamo ir viskas bus puikiai.

Labai patiko pagrindiniame restorane maistas, Tikrai gardziai paruostas, didelis pasirinkimas, labai skanios picos, desertai, didelis salotu uzpilu pasirinkimas. Siek tiek pasigedau tipisku graikisku karstuju patiekalu. Nuostabi versiena uz tai smile.gif Ir labai smagu lauke pietauti, prie baltu, gelemis apsodintu arku su vaizdu i jura.

Tiesa, girdejom cia viena istorija is maskvietes moteriskes, kuri su dukra 2 metu atvaziavusi sokinejo aplink ja kaip isprotejusi. Tai ji sugebejo pagrindiniame restorane issireikalauti, kad jos vaikui butu kompoto isvirta! Atnese recepta ir gavo kompota kita diena lotuliukas.gif Ji sake, kad jie vaikams viska gali pagaminti, jei uzsakai pries diena.

Sauni ir lauko terasa, joje smagu sedeti, ziureti i baseina, jura su salomis ir tiesiog tingeti.

Tiesa, niekaip negaliu parekomenduoti a la carte restoranu. Visu pirma aplinka nerestoranine, o maisto kokybe nusileidzia pagrindiniam restoranui. Bandem kinieciu ir graiku - nei vienas nepatiko.

Pats viesbutis arti vandens, nereikia zygiuosi ilgiausiai iki juros. Viskas ir kompaktiska, ir gana erdvu. Yra sauni vaiku aikstele su auklytemis, dirbanti nuo 10.30 iki 12.30 ir nuo 15.00 iki 17.00. Jei vaikai jau truputi didesni ir supras, kad nereikia eiti po viesbuti savarankiskai gastroliuoti, tai auklytes su jais uzsiima kaip tik gali. Paiso, karpo, kaladeles, deliones delioja, po smeli kuiciasi, ant supyniu supa ir pan. Mes su viena latve mergaite buvom sutare, kad ji per laisvadieni uz papildoma mokesti musu vaikucius paziures kelias valandas, kol su motoroleriais palakstem.

Zmoniu dar nebuvo labai daug, gal puse viesbucio uzimta, tai atvaziavus jokiu eiliu nebuvo niekur. O paskui isvaziuojant gal 10 autobusu atveze turistu ir viskas, eiles prasidejo restorane ax.gif Nors, aisku, juda jos greitai.

Kontingentas tikrai neikyrus, vyresnio amziaus asmenys ir seimos su vaikais. Rusu yra, bet daug ir vokieciu, anglu, lietuviu buvo. Tikrai negaleciau prikisti, kad kiti poilsiautojai kaip nors gadina atostogas. Nesvarbu, kokia tautybe, visi atvaziavo pailseti. Todel sypsosi ir niekas niekam nervu negadina smile.gif

Animatoriu programa mums nelabai patiko, gana zemo lygio megejiska. Todel ten nelabai ir lankemes. Plius Noridos amfiteatras nelabai jaukus, nesmagu ten sedeti.

Del taksi. Cia jau rase: imat uz 22 eur taksi ir vaziuojat. Autobuso is oro uosto i Norida nera. Is Noridos i Kardamena kursuoja miesto autobusas ir viesbucio nemokamas autobusas. Taciau nieko cia su taksi nesutaupysit, nes is Kardamenos i oro uosta taksi 15 eur, o galvos skausmo (ar rasiu, ar nepaveluosiu) bus.

Baigiant visa litanija (nors galeciau rasyti ir rasyti), reikia konstatuoti, kad sitas atostogas tikrai uzskaitau, nes viskas atitiko mano lukescius, norus ir galimybes. I Kos turbut daugiau nevaziuociau, bet labai myliu Graikijos salas, todel kitose, jei tik bus proga, butinai apsilankysiu!
Atsakyti
Mastau ir as apie kelione birzelio gale i sia salele...Maciau dar Ryanair yra bilietuku, nors ir nelabai pigiu jau, ziurineju viesbucius. O is vaziavusiu, ar nuomavotes auto? kiek dar mazdaug islaidu seimai, jei keliavot?
Atsakyti