Tiesa, dar apie ta jusu visu issirinkta Mitsis blue domes...
Siandien vaziavom su dviraciais. Is Kardamenos galima vaziuoti i viena puse link Paradise beach, o kita link Koso miesto. Siauri keliukai palei jura. Vienas baigiasi Hiltonu ir pliazu, kitas baigiasi aklina tvora beveik iki juros ir jusu megiamu Mitsis blue domes
Gal jis ir 5*, bet tai uzdaras viesbutis, uz 5 km nuo Kardamenos miesto, salia nera jokiu parduotuviu, baru, vienas pliazas. Susidare ispudis, kad viesbutis skirtas ramiam seimyniniam poilsiui, AI, niekur nekeliaujant, tik bunant prie baseino arba juros ir visa laika geriant Apsidziaugem, kad nepasirinkom sito viesbucio, o pasiemem paprastuti viesbutuka 3* paciame Kardamenos centre.
Pakeliui sutikome daug pesciomis marsiruojanciu rusu. Kiek supratome visi trauke ieskoti veiksmo, suvenyru parduotuviu.
Vienok buna cunamiu ir palei Kos Neseniai ir nemazas Dziaugiuosi pasirinkes siaurie salos dali, nes nuo Turkijos puses tikrai banga neateis
QUOTE(vikta @ 2011 05 10, 14:21)
o čia bendrai info apie visus žemės drebėjimus kurie vyksta paskutiniu metu
pasirodo turkuose nemažai
http://www.emsc-csem...hquake/info.php
khe, kaip tik į Stambulą varau už pusantro mėn. bet tai jau ir taip visur pranešinėja, kad šiuo metu plokštės daug juda, o ties Turkija susiduria trys plokštės.
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 05 10, 15:17)
sumazinsiu lietuviu kieki Kos'e
Nelabai turiu laiko, bet kiek pasidairiau, neradau naujuju laiku istorijoj informacijos apie cunamius Vidurzemio juroj. O antikines istorijos saltiniais as nevisad pasitikiu Kad jau kazkada geografijos pamokose mokinomes, kaip susidaro cunamio banga, tai man Vidurzemio juroj turputi per mazai vandens rimtesniam pavojuj Ypac Koso dalyje, kur sala prie salos
Nelabai turiu laiko, bet kiek pasidairiau, neradau naujuju laiku istorijoj informacijos apie cunamius Vidurzemio juroj. O antikines istorijos saltiniais as nevisad pasitikiu Kad jau kazkada geografijos pamokose mokinomes, kaip susidaro cunamio banga, tai man Vidurzemio juroj turputi per mazai vandens rimtesniam pavojuj Ypac Koso dalyje, kur sala prie salos
aha, dar prisimenu, kad jeigu greitai vanduo atslūgsta ir kyla burbulai iš apačios, tai 100% cunamio laukt.
nu ką, taigi iš Blue Domes išleidžia išeit, taigi iki ko nors paėjėt ar pavažiuot nebus bėdų. šiaip suvenyrų ir viešbuty neabejoju bus apstu
Papildyta:
Cobre, matau, skaitai. Viešbutį pati Bodrume užsisakinėjai, nes būtent į tokį norėjai, ar kad pigiau gaunasi? Kiek gaunasi viešbutis tavo?
QUOTE(flight @ 2011 05 10, 18:40)
O kadangi jūra dar šalta ir chebra rašo, kad nesimaudo, tai - viešubutis, skirtas ramiai pabūti prie baseino.
As ir galvoju, ko cia krisste.by tokia nelaiminga grizo Ir nepakeliavusi visai, ir kiek zinau, tai nesimaude juroje absoliuciai Taip, visas to viesbucio blogumas, kad jei pabegai paslapcia pestute iki artimiausio taskelio, tai liuks, bet jei suseke apsauga, tada amen, atgal pagrazina ir liepia gerti iki nukritimo, kad nepajudetum niekur. Nepasiseke ryskiai zmonems
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 10, 19:05)
Cobre, matau, skaitai. Viešbutį pati Bodrume užsisakinėjai, nes būtent į tokį norėjai, ar kad pigiau gaunasi? Kiek gaunasi viešbutis tavo?
nes butent i toki norejau , tikrai ne del pigumo. Buvau jame ir geriau Bodrume nieko neisivaizduoju. Nors siaip mano atveju buvo pigiau paciai viska tvarkytis, nei imti paketa is operatoriu i Bodruma. Kalbu butent apie pati Bodruma, o ne kazkur salia jo.
iš kur gauti autobuso stotelių žemėlapį? Nu intere niekur nerandu
Ar ieškojot kas? O gal ten vietoj būna?
Ar ieškojot kas? O gal ten vietoj būna?
sveiki, dar siektiek atsiliepimu apie Kos. Jei kas sugalvosite plaukti i kokia nors sala, tai pereikite per kelias kelioniu agenturas, nes vienos plukdo su greitaeigiu laivuku, kurio kaina gerokai didesne pvz i Nysiros su juo kainuoja 45 e, o galima su paprastesniu kuris plaukia 45 min ilgiau bet kaina 16 euru. Galima plaukti is Koso, bet siuo metu jau plukdo ir is Kardamenos kaina is cia 16 euru.
Dar apie Blue Domus, viesbutis fantastiskas, neisizaizduoju ar begali buti geriau.... kazkas rase kad jame nera ka veikti tik guleti ir degintis, tai netiese, viduje yra keletas parduotuviu, beto visa viesbucio teritorija apie prireiks 2 min dienu, taip kad veikti tikrai yra ka, o jei nori kazka pamatyti daugiau, tai nesvarbu kur gyvensi vistiek reikes masinos ar motoroleri ar keturati nuomuotis.
Kas vaziuoja su vaikais tikrai rekomenduoju kuri nors viena is Mitsis viesbuciu, nenusivilsyte .
Dar vienas pastebejimas, siulyciai kam pinigine nesa imti all in, nes parduotuvese kainos, mano akimis labai brangios, pvz jogurto mazas indelis, kuris maximoje kainuoja 1.20lt, ten kainavo 1.30e, ir apskritai visos kainos panasios kaip lt tik ten viskas eurais . Jei kas plauks i Nysiros, tai patariu lauktuvems suvenyru is ten prisipirkti, nes bent jau ka as pirkau tai ten buvo gerokai pigiau.
Na jei dar kazkas sudomis klauskite
Kadangi su Kriste pati buvau, tai galiu drasiai pasakyti kad juroje maudemes kartu, nera ten taip salta, beto viesbutis stovi tokioje vietoje, kad kalnas uzstoja baisinius vejus. Ir tikriausiai ji nesupkys jei drasiai pasakysiu, kad ji laaaabai laiminga ten pabuvojusi, taip kaip ir as ir mano sutuoktinis (tik gal kita karta kai vaziuosim bus beda, nes gali buti prastesnis viesbutis, o kai jau esi pabuvojas tokiame, paprasciausiai norom nenorom vis lyginsi ka turejai ir ka turi)
Dar apie Blue Domus, viesbutis fantastiskas, neisizaizduoju ar begali buti geriau.... kazkas rase kad jame nera ka veikti tik guleti ir degintis, tai netiese, viduje yra keletas parduotuviu, beto visa viesbucio teritorija apie prireiks 2 min dienu, taip kad veikti tikrai yra ka, o jei nori kazka pamatyti daugiau, tai nesvarbu kur gyvensi vistiek reikes masinos ar motoroleri ar keturati nuomuotis.
Kas vaziuoja su vaikais tikrai rekomenduoju kuri nors viena is Mitsis viesbuciu, nenusivilsyte .
Dar vienas pastebejimas, siulyciai kam pinigine nesa imti all in, nes parduotuvese kainos, mano akimis labai brangios, pvz jogurto mazas indelis, kuris maximoje kainuoja 1.20lt, ten kainavo 1.30e, ir apskritai visos kainos panasios kaip lt tik ten viskas eurais . Jei kas plauks i Nysiros, tai patariu lauktuvems suvenyru is ten prisipirkti, nes bent jau ka as pirkau tai ten buvo gerokai pigiau.
Na jei dar kazkas sudomis klauskite
Kadangi su Kriste pati buvau, tai galiu drasiai pasakyti kad juroje maudemes kartu, nera ten taip salta, beto viesbutis stovi tokioje vietoje, kad kalnas uzstoja baisinius vejus. Ir tikriausiai ji nesupkys jei drasiai pasakysiu, kad ji laaaabai laiminga ten pabuvojusi, taip kaip ir as ir mano sutuoktinis (tik gal kita karta kai vaziuosim bus beda, nes gali buti prastesnis viesbutis, o kai jau esi pabuvojas tokiame, paprasciausiai norom nenorom vis lyginsi ka turejai ir ka turi)
QUOTE(VVaiva @ 2011 05 10, 19:25)
Man tai joks viesbutis nera pakankamai idomus, kad leisciau jame atostogu savaite
Kadangi mes masina turejom visa laika, tai viesbuciu nebuvom isipareigoja, beto man buvo aktualu neleisti laiko prie puodu, sitai atsipirko su kaupu, beto buvo galimybe isbandyti labai skirtingas virtuves, o tai ir buvo labai faina. Na betkiekvieno is musu skirtingi poreikiai ir renkames pagal save, o pasirinkimas ten tikrai labai platus
QUOTE(VVaiva @ 2011 05 10, 19:25)
Man tai joks viesbutis nera pakankamai idomus, kad leisciau jame atostogu savaite
Mes vienas atostogas pasidarom visiskai tingias, retai iseinam uz viesbucio tvoros. Tiesiog norisi pailseti nuo visko. Ir jos (atostogos) trunka ilgiau nei savaite O kitas atostogas pasirupinam vidutinisku intensyviu keliavimu. Taip kad visokiu zmoniu yra su visokiais poreikiais
QUOTE(vatokia @ 2011 05 10, 18:33)
Kadangi mes masina turejom visa laika, tai viesbuciu nebuvom isipareigoja, beto man buvo aktualu neleisti laiko prie puodu, sitai atsipirko su kaupu, beto buvo galimybe isbandyti labai skirtingas virtuves, o tai ir buvo labai faina. Na betkiekvieno is musu skirtingi poreikiai ir renkames pagal save, o pasirinkimas ten tikrai labai platus
O, tai jei masina turejot, vadinasi, nesedejot viesbuty visa laika Galvojau, kad tik is kambario iki baseino ar restorano keliavot
Kur nuomojotes masina? Internetu buvot uzsisake ar vietoje emet?
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 05 10, 18:33)
Mes vienas atostogas pasidarom visiskai tingias, retai iseinam uz viesbucio tvoros. Tiesiog norisi pailseti nuo visko. Ir jos (atostogos) trunka ilgiau nei savaite O kitas atostogas pasirupinam vidutinisku intensyviu keliavimu. Taip kad visokiu zmoniu yra su visokiais poreikiais
Mes pernai tokias atostogas turejom Turkijoj, nes su maza lelyte atostogavom... Atsibodo ziauriai Aisku, pailsejom, nieko neveikem, bet geromis atostogomis ju nepavadinciau...
Nemegstu as ir lekimo is vieno tasko i kita, begiojimo per visokias istorines vietas, baznycias ir pan Fainiausia man viena diena ilsetis prie vandens, gulinet, o kita - vaziuot kazkur pasivaiksciot, idomiai praleist laika
QUOTE(VVaiva @ 2011 05 10, 20:51)
Fainiausia man viena diena ilsetis prie vandens, gulinet, o kita - vaziuot kazkur pasivaiksciot, idomiai praleist laika
O toks viesbutis, kaip Blue tam trukdytu? Svarbu pinigine nesa tokiame gyventi, o sugadinti atostogas gali tik blogas viesbutis (jei kam aktualu ), tuo tarpu geras viesbutis, niekaip atostogu sugadinti negali
QUOTE(VVaiva @ 2011 05 10, 19:51)
Nemegstu as ir lekimo is vieno tasko i kita, begiojimo per visokias istorines vietas, baznycias ir pan Fainiausia man viena diena ilsetis prie vandens, gulinet, o kita - vaziuot kazkur pasivaiksciot, idomiai praleist laika
Va taip ir mes darem, ziurejom pagal ora, kai oras tinkamas kelionems keliavom, kai oras puikus papludimiui gulejom. Kadangi keliavom be vaiku, tai ir sau laiko norejossi skirti
Masina nuomavosi Kriste.by, is lt uzsissake, pasiemem prie pat oro uosto. Siaip jei yra galimybe labai gerai tureti masina, ar keliems susimesti ir issinuomuoti.
QUOTE(vikta @ 2011 05 10, 15:21)
o čia bendrai info apie visus žemės drebėjimus kurie vyksta paskutiniu metu
geras tinklapis, man patiko. Search isbandziau. Prasifiltravau DODECANESE ISLANDS. virs dvieju tukst. ivykiu rado Is ju ne taip jau ir mazai juntamu zmogui. Jeigu gulint kambarys ims siubuoti, tai zinokit ne nuo AI