Įkraunama...
Įkraunama...

Griežimas dantimis - bruksizmas

mamytes,padekit!!!!!!
mano dukryte 7men ir siandien pradejo griezti dantimis!!!!
Mums dar tik dygsta virsuje dantukas,apacioje jau turime 2.Gal tai kiek nors itakoja?ar verta jau kreiptis i gyd? blush2.gif
labai neramu,nes ziuriu ar kirminuku nera,regis nera,valgo ji MP ir dar po lb nedaug ragauja kosyciu...Tiesa pastebejau,jog paskutiniu metu ir tu kosyciu lb atsisako verysad.gif gal tai rimta ligos pradzia?
Prasau patarkit,ka jus darytumet tokioj situacijoj verysad.gif
labai aciu bus jums mirksiukas.gif
Atsakyti
as pati nuo vaikystes grieziu dantimis naktim... vaikysteje dare man tyrimus del kirminu bet buvau sveika... tai tesesi iki dbr... jau beveik 20 m... buna ramiu naktu...o buna tokiu kad ir pati atsibundu nuo griezimo... bet seip as to negirdziu ir negaliu pasakyti kaip daznai tai darau... bet faktas tas kad ryte atsikeliu su labai stipriai suspaustu zandikauliu doh.gif pries savaite buvau pas gydytoja kuri man parekomendavo pavartoti MAGNE 24...ryte vartojamos geltonos kapsules... o vakare melynos (jos su melisa yra)... vartoju jau daugiau nei savaite... gerai miegu... o ir atsikelus ryte mano zandikaulis nesuspaustas o atsipalaidaves kad net ir man paciai yra labai keista... jau seniai pamirsau ta jausma kai yra atsipalaidaves zandikaulis... taip kad jei kam neduoda ramybes dantu griezimas pabandykite pagerti MAGNE 24... gal ir jums pades wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Maniuska @ 2008 06 25, 02:15)
esu stomatologu asistente, pati grieziu dantimis ir pati nesioju apsaugine kapa naktimis. mirksiukas.gif
vis tik dantu griezimas yra labai "populiarus" siais neramiais laikais. Tai susiejama su stresu. Nuo bruksismo kaip ir neisgydoma, tik siuloma apsaugoti dantis nuo nugriezimo ir zandikauliu sanarius nuo susidevejimo. Intensyviai grieziant dantis galima nugriezti net ir iki dantenu. Pirmi pozymiai, tai nugriezti ilciu smaigaliukai, priekiniai dantys atrodo kaip sutrumpeje, gali buti nugriezti kruminiu dantu kaubureliai. Ivairiai. Su dantenomis tai nesusije. Kaip ir su kirminais, beje lotuliukas.gif  Apsaugine kapa yra gana patogi, kiek gali buti imanoma patogus svetimkunis. Zinoma, pirma savaite nesiojant rytais burnoje jos nerasit, dazniausiai kur lovos gale, po pagalve ar net po lova lotuliukas.gif kita savaite bus lengviau. O ziurek po menesio, be jos ir uzmigti negalesit. Sekmes nesiojant 4u.gif

nuo vaikystes grieziu dantimis...ir tik dabar suzinojau kaip galima apsaugoti dantis..tik tada, kai keli skilo kruminiai o rpiekiniai treuputi irgi nudilinti...
super ta kapa.pirma ryta taip..radau prie lovos... lotuliukas.gif bet antra jau normaliai viskas...o del to girezimo dantu ir kirmeliu tariamas nusisnekejimas, tai nervuoja.net nesmagu kam pasakyti..iskart - tai gal kirmeliu turi?smile.gif))
Atsakyti
sveikos mano berniukui9.5men ir pradejo griezti dantimis iir man del to tikrai neramu o gal kaip sako Kaciusss tai tikrai kokios lygos pradzia?
Atsakyti
Maniškė griežia dantim tik tada kai miega g.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 01, 21:29)
Maniškė griežia dantim tik tada kai miega  g.gif

Čia klausimas ar tiesiog pasisakymas? g.gif
Paprastai dantimis griežiama tada, kai miegama rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2009 07 02, 13:59)
Čia klausimas ar tiesiog pasisakymas? g.gif
Paprastai dantimis griežiama tada, kai miegama  rolleyes.gif

Klausimas. Bet turi būt priežastis kodėl griežiama unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 02, 15:41)
Klausimas. Bet turi būt priežastis kodėl griežiama  unsure.gif

Pagrindinė priežastis - nervai.

Suaugusiam žmogui matau tik vieną išeitį - dėt nakčiai kapą. Tuo tarpu vaikeliui - nė nežinau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 02 liepos 2009 - 16:51
QUOTE(Borzika @ 2009 07 02, 17:50)
Pagrindinė priežastis - nervai.

Suaugusiam žmogui matau tik vieną išeitį - dėt nakčiai kapą. Tuo tarpu vaikeliui - nė nežinau  unsure.gif

blush2.gif blush2.gif o kas tas reiškia
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 02, 23:16)
o kas tas reiškia

Pas odontologą pagaminama speciali miorelaksacinė (apsauginė) kapa, kuri dedama ant dantų nakčiai, kad miegant dantys nesiliestų, o žandikaulių padėtis būtų taisyklinga:
user posted image

Bruksizmas arba griežimas dantimis.
Kodėl griežiame dantimis?
Bruksizmas – kas tai?
Atsakyti
aČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avocetė @ 2009 07 03, 09:40)

Kad nėra už ką ax.gif
Atsakyti