Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

4u.gif Aladija .Turiu katyte 1 metu ir katinuka 4 menesiu . Jie "skraido" kaip pasiute kiekviena ankstyva ryta tik pavalge ir vakare - butent tada , kai jau susiruosiame miegoti(isjungiam sviesas ir televizorius). Laksto kaip drambliu kaimene , nors tu ka . Tiek jau to tie rytiniai "pasiskraidymai" - dziaugiasi katukai nauja diena , bet vakarines ir naktines "orgijos" , tikrai isvargina. Labai daug geru ir mano katuliams veiksmingu patarimu , sioje temoje parase NEREALI . Nepatingekite paskaityti jos postus nuo temos pradzios. Taip elgiasi , manau , visi katinukai . Ypac jeigu dar ne vienas , o keli namie . Mano draugu jau ir vyresnes kates , bet vis paduksta. Vadovaujantis NEREALIOS patarimais vakarines "orgijas" pamazele baigiam isgyvendinti. Sekmes Jums ir Jusu katuliui augti. Vaikuciai , gyvenkime draugiskai ax.gif
Atsakyti
Dėl tų naktinių orgijų: NEREALI jau rašė vieną kartą, kad katės vistik yra labiau nakties gyvūnas, tai turbūt nori nenori, jos šviesas išjungus ir atgyja biggrin.gif Nepriversi gi pilnai gyvūno "prieš gamtą" šokinėti biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Limcaca smile.gif .Na , siaip jau mano katuliai gyvena tik name , nes gyvename prie pat misko , kur krebzda visokiu plesriu gyvunu (ne Lietuvoje) , kuriems jie taptu gardziu kasneliu .Musu name nera nei peliu , nei kokiu kitokiu gyvunu , kuriuos katinukai nakti galetu medzioti .Taip ,kad medziotojo naktinis instinktas kaip ir slopsta.Paprasciausiai as surenku visus zaislus vakare , uzsidarau juos pas mus miegamajame , geliu vazonu kuriuos butu galima vartyti nera , dar pasnypsciu "parodydama kas cia bosas " ir kad jau metas miegoti ir jiedu pamate , kad seimininkai miega , jokiu linksmybiu nezada buti , nuobodu - gulasi galukojy ir graziai ismiega iki ryto .Beje , miegamajame stovi viena is ju smelio dezuciu . Tas Nerealios pasiulytas snypstimas mums suveike labai gerai. Uzteko keletos vakaru taip juokingai pasnypstauti - suprato. lotuliukas.gif Rytiniu lakstymu net ir nebandau isgyvendinti - tegul duksta.Man paciai smagu ziureti kaip jie "skraido", gaudo , "medzioja "vienas kita .Po to isvarge pucia i aki puse dienos kol vaikai grizta .
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 13, 07:58)
...

EI MERGAITĖS GYVENKIME DRAUGIŠKAI 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ŠITA TEMA NESKIRTA ĮŽEIDINĖJIMAMS schmoll.gif

į kitus klausimus kaip matau vienos kitoms jau atsakėte- ŠAUNUOLĖS !

Principe ir Aladijai aš kažko daug naujo negaliu pasiūlyt.
Tokio amžiaus kačiukui formuojasi raumenynas ir jam yra PRIVALOMA palakstyti, Tiesiog tai žinant kuriam laikui "patiuninkite" namus
1) ant baldų uždėkite pledus
2) Užuolaidas nuimkite ar nustumkite į šoną ar atlenkite užuolaidas (apačia prikabinant prie viršaus, kad taptų trumpos- nors tai gali nepadėti sad.gif geriau nuimkit)
3) karpykite nagus "iš dūšios" ne tik patį patį galiuką kaip daug kas daro. karpykite iki lenkimosi vietos ty iki gyvnagio (jei netyyyčia įkirpsite iki kraujo turėkite po ranka jodo arba kalio permanganato grūdelių)
4) Nupirkite arba padarykite draskyklę iki lubų, kad lakstytų ant jos.
5) Pasieškokite internete idėjų kaip įrengti katinui megstamų erdvių pvz pakabinti ant sienu lentynų (vėliau jos jums tarnaus gėlėms ar kam nors gražaus)
6) isšneskite kačiuką į lauką- vežkitės prie ežero- nauji įspūdziai jį nuvargins

Nu BLOGIAUSIU ATVEJU Jūs jį valandą prieš įprastinį pasilakstymą APRENKITE katininiu-šuniniu rūbeliu- su juo tikrai nepalakstys... Bet atsiminkite jam šito reikia normaliam vystymuisi.

P.S. pas mane jau seniai NEBĖRA užuolaidų, gėlių, vazelių (ir kitų malonių menkniekių, kurie lengvai krenta ir dūžta), per pastaruosius 9 metus buvo pakeistas didžiuuuuuuuuuuuuulis kiekis indų (na kad nenusibostų... biggrin.gif) tame tarpe ir 'prarasti' 2 afigieni servizai (žiaaaauriai brangūs).
pakeisti 3 televizoriai, 2 kompiuteriai, 4 monitoriai, 2 fotoaparatai... Na kol kas ant greičio neatsimenu daugiau.
bet viskas ką naujo mes perkame visada pereina per LABAI rimtą cenzūrą kaip į tą naują daiktą pažiūrės katės smile.gif))

Man žiauriai patinka gėlės... bet artimiausiu metu namie mes jų vistik neturėsime biggrin.gif kaip ir odinių ar šviesių (neskalbiamų) baldų biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Kaip man seniai pasakė viena veisėja: katės labai lengvai tave išmokina neprisirišti prie daiktų smile.gif)
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš taip pat turėjau porą klausimukų, tokių gal truputį orginalių biggrin.gif
Pirmasis būtų, kaip priversti katiną žaisti ir laktyti? Bo dar nekastruotas, o tingus baisiausiai, tešliukas blush2.gif Mes jam ir dėžutes, ir siūliukus, ir popieriukus, a anam visai neįdomu smile.gif Ir maitinam ne sausiukais, o įvairiu maistu. Bijom, kad kastruotas dar išstorės unsure.gif
O antrasis - kaip įpratint katiną šalia miegot? biggrin.gif Lovoj miegot po trejų mėnesių įprato. Prieš tai tik ant kilimo šalia gulėdavo - dabar jau ateina iš paskos. Ir guli šalia kojų biggrin.gif O pas mus lova dvigulė dydžio kaip trigulė, atsisuku į vieną pusę - vyrukas, atsisuku į kitą, ir labai daug laimės būna atradus ten katiną - įkišu nosį į pūkus ir pučiu sau smile.gif Tik kad jis LABAI retai ateina taip atsigult šalia, nors vietos tiek, kad trečias žmogus tilptų ax.gif Gal kaip prisiviliot jį čia galima?
Atsakyti

LABAI AČIŪ VISOMS UŽ PATARIMUS, pasinaudojusi Jūsų patarimais pabandysiu truputuką sudrausminti savo katinuką, žinoma suprasdama, kad jam labai reikia pasilakstymų.
Atsirado nauja mano katinuko pramoga- bėgti kiek kojos neša ir po to šokti man ant kojų (vasara, juk, kojos nuogos) jam matyt labai linksma, bet mums tai nea ;-))
pabandysiu jūsų anksčiau paminėtus metodus išbandyti..DĖkui dar kartelį už gerus patarimus.
Atsakyti
Gerą katę užsiauginti iš tikrųjų labai paprasta. Tereikia su ja gerai elgtis. Jei jau planuojama įsigyti katę, reikia žinoti, kad jai, kaip ir žmogui reikalinga priežiūra, maistas, ir visokie kitokie katėms skirti menkniekiai, priežiūros priemonės, vizitai pas veterinarą ir t.t Katei reikia skirti daug dėmesio ir meilės, ugdyti gerą charakterį, kad ji žinotų, kas galima, o kas- ne.
Atsakyti
Aš labai dėkinga Neraeliai už jos patarimus ir pamokymus 4u.gif

Dabar kuo puikiausiai susitvarkau su savo dviem bobausiukais 4u.gif Labai gerai maniškiai reaguoja į klausimą " Ką ten darai? " , sustingsta ir žiūri į akis lotuliukas.gif ir puikiai žino draudimą "fu", užtenka kartą pasakyti ir šventa, gali kažikuom po nosim makaluoti, net nepažvelgs. Svečiai nusistebi, kad toki paklusnūs, kaip šuniukai lotuliukas.gif maniškiai sfinksai, gal todėl šiek tiek lengviau pasiduoda auklėjimui, bet manau su kantrybe, didžiule meile ir supratimu kas yra kas, betkokį katiną galima išauklėti, o gal net ir perauklėti smile.gif

sėkmės visoms, kurioms ši tema vis dar aktuali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 12, 14:01)
o po to ir vėl ramus, geras katinėlis...
gal patarsit kaip elgtis tokiais tais lakstymo periodais???

na ir žinoma tie nuo pat ankstyvo saulėtekio meilūs glaustymaisi ir murkimai atėjus pas mus į lovą- labai jau miegot neduoda

Na cia jau visko prirasyta - is patirties galiu pasakyt - kiek kaciu - tiek skirtingu charakteriu... Jusu katinelis tikrai meilunas, o lakstymas praeis - sulig metais. Maniskem visom - kai tik sukako vieneri metai - visos surimtejo ir pasikele cool.gif
Kazkaip net smarkiai neauklejant (gal net isvis ir neauklejau , kazkaip gavos naturaliai)- visos ismoko miegoti kol mes miegam, netrukdyti kai per miegus vartomes, nenumest vazu ar tauriu (pas mane - viska vaikai isdauze - o kates per tris metus - viena taure, kuria uzkliude su uodega), klausyti komandu, nelisti prie maisto ir tt... Nuostabus gyvunas...
Gele aisku pas mane viena - bet ji ant palanges jau tris metus stovi ir vargo nemato. Bande kapstyti - iklojau popieriu, tuom ir baigesi... Lipa ant stalo - svelniai nustumi - sakai - negalima... Kate protinga, tik reikia kantrybes. Ir zinau, kad kaciukai kurie is manes isvaziavo - isbande savo naujus seimininkus - ka galima ir kas negalima... Pas mane jie elgesi kaip mums iprasta, o naujoj vietoj bande virsu paimt... Tai sitoj temoj labai daug patarimu kaip katinukui parodyti jo vieta ir manau viskas susitvarkys.

Atsakyti
QUOTE(bezelea @ 2011 07 18, 23:33)
Na cia jau visko prirasyta  - is patirties galiu pasakyt - kiek kaciu - tiek skirtingu charakteriu... Jusu katinelis tikrai meilunas, o lakstymas praeis - sulig metais.

Maniškei 3 metai. Laksto, kaip šimts velnių kelis kart per dieną ir vėlai vakare - irgi ypač. Bet kažkaip niekad nė galvon netoptelėjo, nenorėt, kad ji lakstytų g.gif ar juolab imtis kokių nors priemonių doh.gif Atvirkščiai, mes dar pažaidžiam su ja slėpynių-gaudynių, pagainiojam. Nu ir jai kaifas, ir mums labai patinka, kai prasineša ant prakasų, kaip uraganas, arba atlėkusi ,,atranda" pasislėpusį kurį šeimos narį ir tuki tuki garsiu miauktelėjimu išrėkia thumbup.gif lotuliukas.gif
Tiesa, niekad nieko nei nuvertusi, nei sugadinusi nėra. Bet mes ją jau suaugusią įsivaikinom biggrin.gif , tai kaip ji lakstė mažiukė būdama, negaliu pasakyt smile.gif Ko gero, kaip ir visi kačiukai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 19 liepos 2011 - 00:53
QUOTE(Arnolda @ 2011 07 18, 02:27)
Sveikos  4u.gif
Aš taip pat turėjau porą klausimukų, tokių gal truputį orginalių biggrin.gif
Pirmasis būtų, kaip priversti katiną žaisti ir laktyti? Bo dar nekastruotas, o tingus baisiausiai, tešliukas  blush2.gif  Mes jam ir dėžutes, ir siūliukus, ir popieriukus, a anam visai neįdomu smile.gif Ir maitinam ne sausiukais, o įvairiu maistu. Bijom, kad kastruotas dar išstorės  unsure.gif
O antrasis - kaip įpratint katiną šalia miegot?  biggrin.gif  Lovoj miegot po trejų mėnesių įprato. Prieš tai tik ant kilimo šalia gulėdavo - dabar jau ateina iš paskos. Ir guli šalia kojų biggrin.gif O pas mus lova dvigulė dydžio kaip trigulė, atsisuku į vieną pusę - vyrukas, atsisuku į kitą, ir labai daug laimės būna atradus ten katiną - įkišu nosį į pūkus ir pučiu sau smile.gif Tik kad jis LABAI retai ateina taip atsigult šalia, nors vietos tiek, kad trečias žmogus tilptų  ax.gif Gal kaip prisiviliot jį čia galima?

1) Pasodinkit TIK ant gero profesionalaus sauso maisto- JOKIU papildomu dalyku neduokit. (tik ne is karto. Pradzioje dar karta dienoje duokite ka nors "ne sauso", paskui kas antra diena, paskui kas trecia... mazdaug per menesi pereikit pilnai ant sauso). Mazdaug per 2-3 menesius svoris stabilizuosis. Sausas ir dregnas maistas visai kitaip isisavina (paskaitykit temas apie maitinima) del to ir yra virssvoris- DEL TO IR NENORI ZAISTI ! Jei taip ir toliau maitinsite tai tikrai po kastracijos bus laaabai blogai, nes sureguliuoti ansvori taps beveik neimanoma.

2) Bandykite pradzioje atsigulti kur nors salia jo kai jis kur nors guli. Ir gloooostyti glooostyti, paskui atsineskite ji pas save i lova ir darykit ta pati wink.gif

Atsakyti
Kad pasiskaičius apie tai, kaip prie sauso ėdalo pratusios katės ir storėja, ir mėsos nebevalgo nei žuvies, o pabandžius atpratinti gali ir nuplikt - baisu duot sausą ėdalą smile.gif Nes ir pats supsichuoja pamatęs - atrodo, žmogų papjautų dėl sauso maisto, akys tik stačios ir viskas nebesvarbu smile.gif O ir suėdus, nepraeina nė minutė - nuo bliūdo iškart prie tūliko.
Kai duodam, duodam Royal Canin - tiesiog gavom dovanų didžiausią maišą. Nes patiems pirkti truputį sunku, esam studentai, o katė rastinukė, mes ją taip... paprastai auginam smile.gif Grietinė, lieso pieno, žuvies, dešros, vištos, jautienos - ką valgo ir kas nekenkia, tą duodam. Svoris tai jo stabilus, tik nemažas smile.gif Kailis žvilga, visas gražus. Taip sakant, kas nepražudė kačių tūkstančius metų, tas nenužudys ir dabar smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arnolda: 21 liepos 2011 - 23:02