Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

Aš manau,kad yra du skirtingi dalykai,kai katinas piktybiškai drąsko baldus,kabo užuolaidomis ir kai užėjus tiesiog pasilakstymui jos jam pasitaiko kelyje. Pirmuoju atvėju,tai suprantama,kad reikia griebtis priemonių,bet kai tai vyksta na tiesiog "netyčia"-namai nepritaikyti katei,kaip sakau-odiniai baldai,užuolaidos,ne vietoje padėtos pvz vazos. Tokiu atvėju aš katino kaltės nematau,pasikartosiu-reikia tiesiog užimti,nuvarginti jį,pačiam suvokti,kad turi katiną,ne sraigę ar žuvytes, o suaugs,praeis paauglystė ir gulės kaip pagalvė (čia gi britas) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 12 liepos 2011 - 16:42
QUOTE(aladija @ 2011 07 12, 16:52)
LABAI "AČIŪ" tikrai norėjau sulaukti ne priešiškai nusiteikusių veisėjų komentarų, o paprasto ir žmogiško patarimo kaip auklėti katinėlį. Puikiai suprantu, kad jis dar mažylis, kad "negulės kaip pagalvėlė" ir man labai patinka katinuko glaustymaisi ir meilinimaisi, o ne kaip jūs išsireiškiate "kas čia negerai"- o gi labai gerai, tiesiog norėjau sulaukti normalaus patarimo, jeigu jų neturite tai geriau nerašykite tokiu piktu ir įžeidžiančiu tonu.

Atsiprasau, kad as turiu veislyna, tai, matyt, jum ir buvo didziausias izeidimas, nes veisejai nemyli gyvunu ir patarimu nedalina, veisejai siaubingi zmogystos, kurie tik ir nori sugadinti kitiem nuotaika, ar ne taip? g.gif
Tiesa sakant, as jum daviau net kelis patarimus:
1.Materialines "vertybes" apsaugoti paciai.
2.Keisti poziuri (tuo metu, kai katinelis "duksta" ne barti ji uz naturalu nora pasimankstinti, o paciai ji isdukinti).

QUOTE(Arvika @ 2011 07 12, 17:22)
kates,pakankamai temperamentingas mirksiukas.gif )[/i][/color],kuris augina dvi kates,kurios taip pat skraido po namus,ateina ryte murkuodamos ir žadindamos. Daug kas tik pavydėtų jums,kad turit tokį meilų ir ramų katiną,kuris būdamas toks mažas tik pusvalandį per dieną pasilaksto per namus. O baldai tai jau ką padarysi,kad jo kelyje pasitaiko,taip tik įdomiau jam išsikrauti.
Netinka patarimai,matote kažką daugiau nei norite... O aš teisiog nematau jūsų katinuke problemų

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 12, 13:01)
Sveiki, pasiskaitau vis Jūsų patarimus, ačiū- tikrai praverčia...
o dabar apie savo bėdas...

Aš neveisėja, turiu tik du savo kacus.
Ir įžeist jūsų nenoriu.
Tai jau galiu pasisakyt?
Katinuko jūsų man labai gaila.
Todėl mano patarimas:
Atiduokit katinuką mylintiems žmonėms, kuriems kačiuko murkimas ir glaustymasis nekels problemų.
Patys įsigykit žaislinį. Jūs tik pažiūrėkit, - koks žaislinių pasirinkimas wub.gif Ir dydžiai, ir spalvos, ir, ak, - galima įsigyti netgi du, o gal tris net, koks iššūkis... ax.gif Pamatysit, bus smagu, - ir išsimiegosit, ir baldai sveiki liks, ir niekas nelakstys be jūsų leidimo, pageidavimo.

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

O, jei įsižeisit, tai dar kartą perskaitykit savo postą, juk jūsų problema yra ta, kad kačiukas - gyvas, ir elgiasi taip, kaip sveiki, maži, gyvi kačiukai. Tai, jei problema šitame, tai aš ir siūlau jos sprendimą.
Atsakyti
4u.gif Mielos Mergaites ! Ir vel kreipiuosi i Jus patarimu. Vakar kastravom savo isdykeli . Katinukas valgo , geria , labai nori strakseti (stengiuos neleisti pagal gyditojo rekomendacijas) ir labai nori laizyti ta savo zaizduke. Uzdejau jam spec . apykakle ir atskyriau nuo musu metais vyresnes kates , kuri jam mielai ta zaizduke padetu laizyti . Taigi cia ir problema - abi kates taip stresuoja - verkia , miaukia , duris drasko , maziukas protestuoja pries apykakle ir pries visa izoliavimo nuo drauges politika. Namie kaip ir "beprotnamis" sioks toks. Esu pasimetus - ar turiu pasisemti kantrybes ir vis tik palaikyti juos atskirtus vienas nuo kito kelias dienas, ar tiesiog nuimti ta nekenciama apykakle , leisti jiems bendrauti , taip sakant ,paleisti viska teketi sava vaga - katinai issilaizys ? blush2.gif SOS ???
Atsakyti
Kaip įdomu, maniškiam niekas jokios apykaklės nedėjo, išsilaižė ir tiek. Juk ne katės sterilizacija, kur dedamos rimtos siūlės ir negalima lįst. Gal operacija sudėtingesnė buvo, nei tik kiaušiukų išgliaudymas? g.gif
Atsakyti
Tai pas veterinara ir maniskiam nedejo , as turejau nuo kates pasilikusi .Prisiskaiciau , kad reikia deti , jeigu labai laizosi - tai is to didelio apsiskaitymo biggrin.gif ir meiles ir uzdejau .Operacija paprasta , tur but , kaip ir visiems vyriskiams - nureze kiausinius ir tiek.Bet , kad jis daugiau stresuoja nuo tos apykakles , nei nuo operacijos.O tai Jusu katinukas zaizduke laizesi ir viskas gerai , nieko nenutiko?
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2011 07 12, 21:53)
Tai pas veterinara ir maniskiam nedejo , as turejau nuo kates pasilikusi .Prisiskaiciau , kad reikia deti , jeigu labai laizosi - tai is to didelio apsiskaitymo biggrin.gif ir meiles ir uzdejau .Operacija paprasta , tur but , kaip ir visiems vyriskiams - nureze kiausinius ir tiek.Bet , kad jis daugiau stresuoja nuo tos apykakles , nei nuo operacijos.O tai Jusu katinukas zaizduke laizesi ir viskas gerai , nieko nenutiko?

Laižėsi ir veterinaras nieko nesakė, kad negalima būtų laižytis, viskas ten gerai, manau nekankinkit su ta apykakle, tegu laižosi į valias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2011 07 12, 21:53)
O tai Jusu katinukas zaizduke laizesi ir viskas gerai , nieko nenutiko?

Visiškai jokių problemų. Siūlė dedama paodyje, išėmus kiaušiukus, ne pilvo siena pjaunama, kaip katėms. Operacijos sunkumo lygis visiškai ne tas, priežiūros irgi tokios nereikia. Maniškis pasvyravo tą dieną ir kitą rytą jau buvo kaip agurkėlis biggrin.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif Aciu ,Mergaites.Nuemiau apykakle , isleidau i laisve savaji kalini .Namie isivyravo , kaip ir ramybe biggrin.gif .Vaiksto dabar po visus namus ir burbuliuoja , skundziasi savo drauguzei "netikusiu gyvenimu". Va uzsiropste ant virtuves stalo patikrinti ar neliko kokiu gerybiu lotuliukas.gif Geros Jums visoms sveikatos .Dar karta aciu uz patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2011 07 12, 18:39)
Ir įžeist jūsų nenoriu.
Tai jau galiu pasisakyt?
Todėl mano patarimas:
Atiduokit katinuką mylintiems žmonėms, kuriems kačiuko murkimas ir glaustymasis nekels problemų.Patys įsigykit žaislinį. Jūs tik pažiūrėkit, - koks žaislinių pasirinkimas wub.gif Ir dydžiai, ir spalvos, ir, ak, - galima įsigyti netgi du, o gal tris net, koks iššūkis... ax.gif Pamatysit, bus smagu, - ir išsimiegosit, ir baldai sveiki liks, ir niekas nelakstys be jūsų leidimo, pageidavimo.

4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

O, jei įsižeisit, tai dar kartą perskaitykit savo postą, juk jūsų problema yra ta, kad kačiukas - gyvas, ir elgiasi taip, kaip sveiki, maži, gyvi kačiukai. Tai, jei problema šitame, tai aš ir siūlau jos sprendimą.

Na ir sulaukiau komentarų, o aš galvojau, kad šiame skyrelyje būtent ir kalbama apie tai, kaip užsiauginti GERĄ katę, ir būtent čia duodami patarimai.
TIKRAI ATIDUOTI KATINUKO NIEKAM NEKETINU(mes jį labai mylim ir suprantam, kad jis gyvas, mažas katinukas)-jeigu tai norėčiau padaryti, tai parašyčiau į forumo skiltį DOVANOJU, o ne čia...

Soncco- nenusiteikusi aš prieš veisėjus, ir tikrai nieko prieš juos neturiu, tarp jų yra labai puikių žmonių (beje mano katinukas irgi pirktas iš veislyno), tačiau jūsų šiame forume kartais rašomų komentarų tonas ne pats mandagiausias.

O dėl žaidimo su katinėliu- tai vaikas su juo kiaurą dieną laksto, žaidžia ir t.t. tad katinukas tikrai išsidūksta pakankamai, tiesiog jam užeina vakariniai ir rytiniai "skraidymai sienomis", tiesiog galvojau, kad kiti katinukai turbūt taip nesielgia ir tikėjausi patarimo....

atsiprašau, kad įlindau čia su savo klausimais...turbūt ne čia pataikiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 13, 07:58)
atsiprašau, kad įlindau čia su savo klausimais...turbūt ne čia pataikiau g.gif

O vaikutis jūsų nelaksto, nedūksta nenori, išsikrauti, tik sėdi būna ramiai ir protingai šneka? Juk nori, čia tas pats, juk pas jus mažas katinukas, jam dar vos pusę metų, visi jie laksto, vieni daugiau kiti mažiau, bet taip yra normalu. Norint, kad katinas ramiai cykiai visą laiką tik ant sofos praleistu kaip namų puošmena reikėjo įsigyti kokių 8 metų katiną kuriam jau ne žaidimai galvoje... Maniškiui dabar metai o aš jį dar mažu kačiuku laikau, visos vazos suslapstytos, gėlės nuo palangių nuimtos, arba bent nustumtos taip, kad jam netrukdytų, mat iki tol krito ir krito žemyn visi keramikiniai vazonai. Tiesa užuolaidos pirma užkliuvusios jam lakstymų metu dabar vienam šone sustumtos - visiškai neįdomios ir niekad neužkliuna. Jis pas mane kai laksto nežiūri nieko, bėga per viską, nesvarbu kas yra kelyje ar kokie daiktai sudėti ar šuo guli, pvz vakar stebėjau kaip įsilėkęs tiesiai per galvą šuniui praskrido. Ir su prakasais kaip turi būt, nulekia į balkoną ir parlekia visais kambariais, ar į virtuvę dumia, kur nors pasislepia kaip per karo žaidimus ir vėl lekia, taip, kad net dūmai rūksta. O tapetų niekad nedrasko, sofos irgi, reikia nagučius vis nukarpyti, neklius taip stipriai lakstant tada.
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2011 07 12, 18:39)
Ir įžeist jūsų nenoriu.
Tai jau galiu pasisakyt?
Todėl mano patarimas:
Atiduokit katinuką mylintiems žmonėms, kuriems kačiuko murkimas ir glaustymasis nekels problemų.
Patys įsigykit žaislinį. Jūs tik pažiūrėkit, - koks žaislinių pasirinkimas wub.gif Ir dydžiai, ir spalvos, ir, ak, - galima įsigyti netgi du, o gal tris net, koks iššūkis... ax.gif Pamatysit, bus smagu, - ir išsimiegosit, ir baldai sveiki liks, ir niekas nelakstys be jūsų leidimo, pageidavimo.

4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Zmogus paklause kaip auklet katineli, ar sunku normaliai atsakyt? Kas cia pasiulymai isigyt zaislini? Man tai jusu gaila, ir ka? Kaip sakoma, nepraleiskit progos patylet...

Juk kai rankas griauzia irgi galima suverst zaidimams ir jaunam amziui, aba kai uzuolaidom laipo ar maista vagia doh.gif Kad jis jaunas tai nereiskia, kad neaukletinas.

Jei duksta taip kaip nenorit, kad duktu paprasciausiai gal reiketu nukreipti demesi i kitokius zaidimus...gal kokia deze pastatyti, maisiuka numesti, virvute kur prirysti. Kad butu ka tyrineti ir zaidimu prisigalvoti. Siaip gal visokiu idomybiu patartu kas turi daugiau patirties kaciu auginime.
Atsakyti