Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(Nereali @ 2011 07 09, 14:50)
NU deja deja, as irgi turiu pora kaciu, kurios rujodamos zymi teritorija  doh.gif  Niekas nepadeda sad.gif Ishskyrus vieninteli buda tuo periodu  apgyvendint jas vonioje (ji pas mus apie 10kvm)- tai bent isvalyt lengva sad.gif

Sunkiausia būna pirmos dienos kai dar tik pradeda daryt kur pakliuvo niekaip nesugebu numatyt kad tai prasidės doh.gif , o po to uždarau virtuvėja tai ji daro būtent prie durų, tai dabar įsigudrinau prie durų pastatyt paprastą atvirą tualetą tai ji sėkmingai į jį padaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 07 09, 14:50)
Kiek laiko tai tesiasi? gal is tiesu stresas.

Nors siaip jei nuosirdziai pazinojau viena dono sfinkse, kuria seimininke veziodavosi i keliones su pampersais, o namie ji gyveno vonioje ir sysiojo i bekraike dezute. Tai va reziume, patekusi i naujus namus ji viska dare bele kur ir kiek zinau niekaip neisejo jos permokyti sad.gif mano idejos-patarimai- buvo visiskai isseke sad.gif

Laba dienelė...
na ji pas mus jau mėnuo su trupučiu, ir nežinau ar kada kas pasikeis verysad.gif dabar net sysiot pradėjo pas vaikus kambary doh.gif
nei baram, nei mušam-tik dėžučių daugiau pristatėm...o kad yra mušta, tai man kilo įtarimų g.gif kažkaip rankose turėjau suvyniotą laikraštį musei mušt, tai ji pamačiusi kai šoko iš rankų,skuodė kuo toliau blink.gif paskui eina artyn, uosto, bet pas mane neina-turėjau ir aš pakeist sėdėjimo vietą.
Atsakyti
QUOTE(kristulee @ 2011 07 10, 10:12)
Laba dienelė...
na ji pas mus jau mėnuo su trupučiu, ir nežinau ar kada kas pasikeis verysad.gif dabar net sysiot pradėjo pas vaikus kambary  doh.gif
nei baram, nei mušam-tik dėžučių daugiau pristatėm...o kad yra mušta, tai man kilo įtarimų g.gif  kažkaip rankose turėjau suvyniotą laikraštį musei mušt, tai ji pamačiusi kai šoko iš rankų,skuodė kuo toliau blink.gif paskui eina artyn, uosto, bet pas mane neina-turėjau ir aš pakeist sėdėjimo vietą.

O gal jus ja uzdarykit ei kokia mazesne erdve kol kas? na tarkim virtuve ar vonia (jei ji didele ir gerai butu su langu) ar kuri nors viena kambari. ir jame sudeliokite VISAS dezutes, na kad ju butu daug ir tame tarpe padekite kokia dezute ir ant lovos.

jeigu netycia pmatysite katyte reikaus atlikinejant tualete nu LABAI LABAI LABAI LABAI girkite, glostykite ir visaip kaip didziuokites ja wink.gif
Pabandykite dezutes padaryti ivairias ty jei visos atviros tai viena is ju idekite i kartonine deze ir iskirpkite skyle sone (kad gautusi tarsi wc -namelis), ipilkite ivairu kraika.

Na ir siaip dar siulyciau padaryti tyrimus, gal atmesti sveikatos problemas.

P.S.katyte sterilizuota? gal ji teritorija zymi???
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 07 11, 09:57)
O gal jus ja uzdarykit ei kokia mazesne erdve kol kas? na tarkim virtuve ar vonia (jei ji didele ir gerai butu su langu) ar kuri nors viena kambari. ir jame sudeliokite VISAS dezutes, na kad ju butu daug ir tame tarpe padekite kokia dezute ir ant lovos.

jeigu netycia pmatysite katyte reikaus atlikinejant tualete nu LABAI LABAI LABAI LABAI girkite, glostykite ir visaip kaip didziuokites ja wink.gif
Pabandykite dezutes padaryti ivairias ty jei visos atviros tai viena is ju idekite i kartonine deze ir iskirpkite skyle sone (kad gautusi tarsi wc -namelis), ipilkite ivairu kraika.

Na ir siaip dar siulyciau padaryti tyrimus, gal atmesti sveikatos problemas.

P.S.katyte sterilizuota? gal ji teritorija zymi???

Laba...
Labai ačiū už patarimus 4u.gif
katytė yra sterilizuota, matosi nesenas randukas.
Atsakyti
Sveiki,

tikrai labai šauni tema ir patarimai thumbup.gif
Turime 3 mėn. meino meškėnę, pas mus ji dar tik pora savaičių. Visko būna, ir užuolaidom lipa, ir baldus bandė draskyti, ir ant stalo lipa, ir pakakojo ne ten kur reikia, bet labiausiai mane neramina tai, kad miegaot vis lenda prie mūsų ir rytais anksti dūkti pradeda. kadangi neturim atskiro meigamojo, kur galėtume užsidaryti, beliktų uždaryti ją vonios kambaryje.

Suparatau, kad vienintelis būdas išmokyti miegoti savo guolyje vargti kelias nakti ir nešioti į jos guolį, kol supras, kad ten jos vieta. Taip jau yra, kad nepageidaučiau katės savoje lovoje, nes baisai neišsimiegu blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, pasiskaitau vis Jūsų patarimus, ačiū- tikrai praverčia...
o dabar apie savo bėdas...turim britų trumpaplaukį katinėlį, kuriam dabar 6 mėn., nuo pat įsigijimo (pirkom iš veislyno 3 mėnesių) labai tvarkingas - daro į dėžutę, tačiau jau tie rytiniai ir vakariniai lakstymai, kuomet atrodo, kad lekia sienomis (t.y. lekia toookiu greičiu, kad oooo), per odinę sofą, kliudo užuolaidas- tai jau truputį pabodo, nes odiniai baldai tai jau visi nagučiais "atžymėti", užuolaidos taip pat...bandau sudrausmint plodama garsiai ir bandydama sustabdyti...bet jam nė motais, pasislepia kur nors trumpam, o kai tik nusisuki ir vėl lekia visu greičiu net su praslydimais..tai trunka apie pusvalandį- o po to ir vėl ramus, geras katinėlis...
gal patarsit kaip elgtis tokiais tais lakstymo periodais???

na ir žinoma tie nuo pat ankstyvo saulėtekio meilūs glaustymaisi ir murkimai atėjus pas mus į lovą- labai jau miegot neduoda, nejau tik vienintelis išsigelbėjimas uždaryti į kitą kambarį? nes tokios galimybės nėra- tai belieka tik vonia....kuri yra be lango ir nelabai didelė, nejaugi įkalinti visai nakčiai ten katinuką- kaip ir gaila???
gal kokių gerų patarimų turite, ačiūū
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 12, 14:01)
Sveiki, pasiskaitau vis Jūsų patarimus, ačiū- tikrai praverčia...
o dabar apie savo bėdas...turim britų trumpaplaukį katinėlį, kuriam dabar 6 mėn., nuo pat įsigijimo (pirkom iš veislyno 3 mėnesių) labai tvarkingas - daro į dėžutę, tačiau jau tie rytiniai ir vakariniai lakstymai, kuomet atrodo, kad lekia sienomis (t.y. lekia toookiu greičiu, kad oooo), per odinę sofą, kliudo užuolaidas- tai jau truputį pabodo, nes odiniai baldai tai jau visi nagučiais "atžymėti", užuolaidos taip pat...bandau sudrausmint plodama garsiai ir bandydama sustabdyti...bet jam nė motais, pasislepia kur nors trumpam, o kai tik nusisuki ir vėl lekia visu greičiu net su praslydimais..tai trunka apie pusvalandį- o po to ir vėl ramus, geras katinėlis...
gal patarsit kaip elgtis tokiais tais lakstymo periodais???

na ir žinoma tie nuo pat ankstyvo saulėtekio meilūs glaustymaisi ir murkimai atėjus pas mus į lovą- labai jau miegot neduoda, nejau tik vienintelis išsigelbėjimas uždaryti į kitą kambarį? nes tokios galimybės nėra- tai belieka tik vonia....kuri yra be lango ir nelabai didelė, nejaugi įkalinti visai nakčiai ten katinuką- kaip ir gaila???
gal kokių gerų patarimų turite, ačiūū

unsure.gif
odinius baldus galima uzdengti pledu, uzuolaidas patrumpinti arba nuiimti..
jis gi "vaikas" dar, duokit jam issidukti... jam reikia issimankstinti, juk cia ne pagalvele, kad guletu visa laika...
ir meilus glaustymaisi ir murkimai, kas cia negerai?juk jam meiles reikia ir svelnumo..kam tada jum gyvunelis jei netinka nei kai zaidzia nei kai meilinasi. Kokie cia gali buti patarimai: keisti savo poziuri. Juk isigydami gyvuna turejote apmastyti visa tai, siulyciau tiesiog ismokti gyventi su tuo, nes pati tai pasirinkote.
Galiu "paguosti" tiek tiek, kad, kai katinelis paaugs - pasidarys ramesnis.
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 12, 13:01)

Jūs turite jauną katinuką,tai nejau tikites,gal jis visą dieną gulės ant sofkutės,neateis pameilikauti,pamurkti? Jam reikai išsikrauti,pasidūkti,tai čiupkit plinksnelę,kokį kitą žaislą ir užzsiimkit,jei gaila baldų. Bet turint katiną,mažesnių ar didesnių škadų neišvengsit,tam jau reikai pasiruošti prieš parsinešant gyvūną į namus.

Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 12, 14:01)

o dabar apie savo bėdas...

Tikros bedos user posted image
Atsakyti
QUOTE(soncco @ 2011 07 12, 14:11)
unsure.gif
odinius baldus galima uzdengti pledu, uzuolaidas patrumpinti arba nuiimti..
jis gi "vaikas" dar, duokit jam issidukti... jam reikia issimankstinti, juk cia ne pagalvele, kad guletu visa laika...
ir meilus glaustymaisi ir murkimai, kas cia negerai?juk jam meiles reikia ir svelnumo..kam tada jum gyvunelis jei netinka nei kai zaidzia nei kai meilinasi. Kokie cia gali buti patarimai: keisti savo poziuri. Juk isigydami gyvuna turejote apmastyti visa tai, siulyciau tiesiog ismokti gyventi su tuo, nes pati tai pasirinkote.
Galiu "paguosti" tiek tiek, kad, kai katinelis paaugs - pasidarys ramesnis.

QUOTE(Arvika @ 2011 07 12, 14:16)
Jūs turite jauną katinuką,tai nejau tikites,gal jis visą dieną gulės ant sofkutės,neateis pameilikauti,pamurkti? Jam reikai išsikrauti,pasidūkti,tai čiupkit plinksnelę,kokį kitą žaislą ir užzsiimkit,jei gaila baldų.  Bet turint katiną,mažesnių ar didesnių škadų neišvengsit,tam jau reikai pasiruošti prieš parsinešant gyvūną į namus.

LABAI "AČIŪ" tikrai norėjau sulaukti ne priešiškai nusiteikusių veisėjų komentarų, o paprasto ir žmogiško patarimo kaip auklėti katinėlį. Puikiai suprantu, kad jis dar mažylis, kad "negulės kaip pagalvėlė" ir man labai patinka katinuko glaustymaisi ir meilinimaisi, o ne kaip jūs išsireiškiate "kas čia negerai"- o gi labai gerai, tiesiog norėjau sulaukti normalaus patarimo, jeigu jų neturite tai geriau nerašykite tokiu piktu ir įžeidžiančiu tonu.
Atsakyti
QUOTE(aladija @ 2011 07 12, 15:52)

O kas įžeidžiančio mano parašyme-kad siūlau katinuką nudūkinti,žaisti su juo,jei nenorite ,kad neskraidytų per baldus? Čia nesiskaito už patarimą? Siūlo uždengti baldus,neleisti katinu į miegamąjį,nuimti užuolaidas,čia taip pat nepatarimai?
Aš ne veisėja,aš būtent tas paprastas žmogus,kaip išsireiškė (o iš veisėjo patarimai man būtų dar vertingesni, Nereali taip pat veisia kates,pakankamai temperamentingas mirksiukas.gif ),kuris augina dvi kates,kurios taip pat skraido po namus,ateina ryte murkuodamos ir žadindamos. Daug kas tik pavydėtų jums,kad turit tokį meilų ir ramų katiną,kuris būdamas toks mažas tik pusvalandį per dieną pasilaksto per namus. O baldai tai jau ką padarysi,kad jo kelyje pasitaiko,taip tik įdomiau jam išsikrauti.
Netinka patarimai,matote kažką daugiau nei norite... O aš teisiog nematau jūsų katinuke problemų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 12 liepos 2011 - 16:26
tema, tai super, pati augina antra kaciuka, taciau tiek daug nezinojau, kad baisu daros smile.gif db turiu namie 3men problema, kuri aktyveja, tai bandysiu pagal duotus patarimus tapti gaujos vade smile.gif labai aciu
Papildyta:
aladija, mano katutis taip pat sunkiai sutramdomas, kad nelaipiotu uzuolaidomis, tai as bent jau dariau taip, kai tik prisiartina, ar su nagais jas kabina, iskart apipurskiu vandeniu, trinkteliu per nosi , papurtau ir garsiai vienu zodziu BAIK aprekiu, db tik istarus si zodi kai prisiartina prie uzuolaidu, apsisuka ir nueina tolyn smile.gif man padejo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valdany: 12 liepos 2011 - 16:24