Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(Noa @ 2012 09 16, 18:15)
1. Ta prasme, ko jūs norite pasiekti hierarchija? Kad katė nekniauktų, kai jai kažkas negerai? Gyvulys nori ėsti, o jūs mėginsit dresūra ir hierarchija ją nuo to aptratint? Kad nerėktų ėst prašydama ir nerytų gavus? doh.gif

3.Kitaip tariant, jūs norite savo katę šerti pelėmis. O jūs žinot, kad katės pirmiausia pagauna silpniausias peles, visokias ten be sveikatos? O ar žinot, kad daug pelių sveikatą praranda būtent nuodijamos, visokių ten kaimynų ir panašiai? Praėjo pokario metai. Dabar visi džiaugiasi, jei jų katė pelių neėda. Dar nusinuodys...

Gal jūs tikrai paieškokit jai kitų namų. Visiems bus gerai... Ne, aš suprantu, kad katę normaliai šerti kainuoja. Ir jums pačiam normaliai valgyt kainuoja, ir žmona tikriausiai valgo, o ir kūdikis valgys, ir tai irgi kainuos. Pigiau yra nelaikyti gyvūnų, jei neišgali nupirkti ėdalo, prašom neįsižeisti 4u.gif

niekad neisizeidziu tai viskas ok
vel punktais:

1. hierarchija noriu pasiekti to kad gyvunas nusileistu seimininkui ir zinodamas kad gaus i kaili nerektu (trumpai ir aiskiai). Kiek jis suvalgo tai turbut neisivaizduota, tarkim jei svertume butu taip: pusryciams desrele, pietums dvi ir vakarienei desrele - sakysit neuztenka?

3. Gyvenam vienkiemyje, artimiausias kaimynas uz 200m. Butent del sios priezasties ir kate buvo paimta. Nelyginkite animal planet laidu apie Afrika su Lietuvos katem. Is to ka matau kate pagauna tas peles, kuriu tyko (1 is 10) ir jokia cia sanitarijos mityba.

Del kates "numuilinimo" kazkam - nusiimkite rozinius akinius, tas kaciukas (pries metus), kuri laikinai priemem nebuvo pageidaujamas jokioje prieglaudoje (nors ir sutikom kastruoti) net pasiruose buvom (tikrai nenorejom) laikyti dvi kates, bet vienu pazystamu deka jis buvo priglaustas (aciu jiems), taip kad nusiraminkit ir pagalvokit kas nores dvieju metu kates, kuri rekia ne savo balsu namuose?

Dabar Jus neisizeiskit, bet kate visu pirma yra gyvunas, kuris auga bandoje ir kuris turi savo vieta, taip pat sis gyvunas turi zinoti kad kazka darydamas pries "vado" valia gaus pylos ir taip to nedaryti. Butent del sios priezasties uzklausiau.
Nesu kazkoks "antigyvunistas" namuose triusis, lauke du sunys, deja bet lauke kate bei dar ziurekenas gyveno (nuo senatves)....
Atsakyti
Tai padarykit jai vietą daržinėje, sandėliuke gyvent, jei vienkemyje gyvenat.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 16, 17:50)

Del kates "numuilinimo" kazkam - nusiimkite rozinius akinius, tas kaciukas (pries metus), kuri laikinai priemem nebuvo pageidaujamas jokioje prieglaudoje (nors ir sutikom kastruoti) net pasiruose buvom (tikrai nenorejom) laikyti dvi kates, bet vienu pazystamu deka jis buvo priglaustas (aciu jiems), taip kad nusiraminkit ir pagalvokit kas nores dvieju metu kates, kuri rekia ne savo balsu namuose?

Prieglaudos turbūt visą laiką perpildytos. Jeigu dovanoti, tai dovanoti iš namų, su gražiu aprašymu ir dailiomis nuotraukomis.

Dėl rėkimo, pirma reiktų išsiaiškinti, kas kelia jai norą rėkti. Ar jai dėmesio trūksta, ar veiklos trūkumas.
Katė kaip suprantu yra draugiška, ne agresyvi. Nes parašėte, kad laukinė, bet nepanašu, jog būtų laukinė.

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 16, 18:50)
Dabar Jus neisizeiskit, bet kate visu pirma yra gyvunas, kuris auga bandoje ir kuris turi savo vieta, taip pat sis gyvunas turi zinoti kad kazka darydamas pries "vado" valia gaus pylos ir taip to nedaryti. Butent del sios priezasties uzklausiau.

Ot ir ne, katė nėra bandos gyvūnas. Jei katė gyventų gamtoje, tai turėtų savo asmeninę pastovią teritoriją ir ją gintų. Tai šuniui svarbu yra gauja - katei ne. Katė kitoks padaras! Aišku, čia aktualiau katinams, ypač nekastruotiems. Bet ir katės... Ar matėt kada, tarkim, lūšių gaują?

Katės gyvenimas su žmogum pagrįstas tokiu tam tikra prasme prisitaikymu. Kai kelios katės priverstos gyventi kartu, tarkim, vienam kaime, vienam kieme, vienam bute, tada jau ta hierarchija pasidaro svarbi, ypač jei katė linkusi vadovauti. Tada jau svarbu, kas vadas, o kas ne. Tai iš esmės tas yra ir katei gyvenant namuose. Bet katė nėra toks visiškai stačia galva į gaują pasinėręs gyvūnas, kaip šuo smile.gif

Grįžtant prie esmės, taigi jau viską pasakėm - jei jūs nenorite daryti, ką patariam, tai mes gi nepriversim! Ar mes priversim jus šerti savo katę geru maistu? Ne. Tarkim, jei aš gaučiau Jūsų katę, tai man nebūtų svarbu jos miaukimas - lai šneka. Gal kad mano vaikai po dvi valandas neklykdavo. Ir man visiškai būtų dzin, kad laipioja ant baldų - ir kas tiems baldams atsitiks? Gi ne karvė, o katė. Taip pat skiepyčiau ir šerčiau kokybiškai. Ir visada laikyčiausi vienos linijos - jei leidžiu į namus, tai visada leisčiau, o ne vasarai išmečiau, žiemai priimsiu, oi, ups, sulaukėjo... Priimčiau visada, ir bliūdas pilnas būtų visada. Ir tokiu būdu, manau, dauguma problemų išsispręstų.

O jei jūs būtinai norite maitinti ją pelėmis arba dešrelėmis, tada nebežinau, ką patarti. Mes čia kačių pelėmis ir dešrelėmis nešeriam, taigi ar patarsim? Tada gal išdarinėkit tas peles, sumalkit, jei trūksta, prigaudykit daugiau, ir gal tada ės? biggrin.gif Bus RAW mityba... biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 16, 14:24)
Sveiki visi,
<...>

Kažin kokios veislės jūsų katė g.gif . Vistik katės elgesys labai priklauso ir nuo veislės ir kartais tenka susitaikyti su kai kuriais veislės ypatumais. Gal katė turi Siamo kraujo? Tokos katės labai balsingos, labai prieraišios, šuniškos ir nuolat nori būti kartu, atkakliai ir balsingai to reikalauja rolleyes.gif . Auklėjimo priemonėmis aišku elgesį galima pakoreguoti, bet tylos namie nebus.
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2012 09 16, 22:44)
Kažin kokios veislės jūsų katė  g.gif . Vistik katės elgesys labai priklauso ir nuo veislės ir kartais tenka susitaikyti su kai kuriais veislės ypatumais. Gal katė turi Siamo  kraujo? Tokos katės labai balsingos, labai prieraišios, šuniškos ir nuolat nori būti kartu, atkakliai ir balsingai to reikalauja  rolleyes.gif . Auklėjimo priemonėmis aišku elgesį galima pakoreguoti, bet tylos  namie nebus.

irnesakyk.gif na jau... turim mes kate "Siamo katino krauju", labai tvarkinga ir supratinga katyte... Zinoma, megsta pakniaukseti, bet mes "paklausiam" kas yra, paglostom ir viskas... Jei kazko neleidziam, tai grieztai visi ir ji supranta, kad kai valgom - jos prie stalo neturi buti... O kad laipioja visur, iskapsto geles, bando padraskyti sienas (nors zino, kad negalima)... viskas suprantama ir pateisinama...
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2012 09 16, 22:44)
Kažin kokios veislės jūsų katė  g.gif . Vistik katės elgesys labai priklauso ir nuo veislės ir kartais tenka susitaikyti su kai kuriais veislės ypatumais. Gal katė turi Siamo  kraujo? Tokos katės labai balsingos, labai prieraišios, šuniškos ir nuolat nori būti kartu, atkakliai ir balsingai to reikalauja  rolleyes.gif . Auklėjimo priemonėmis aišku elgesį galima pakoreguoti, bet tylos  namie nebus.

Laukinuke ji, ta prasme ne veisline - raina tokia su baltom letenelem ir "kaklaraisciu" baltu smile.gif

Noa - turim ne viena pazystama kur katinai namuose (melynieji, meinai ir t.t.) po stalus vaiksto, tai mums nesvarbu, bet kai jie atvaziuoja pas mus i svecius, visuomet klausia "ko ji taip rekia?", lygiai tokie patys kaip tamsta "ziniuoniai", mes jau netgi su zmona sakom "jokiu problemu - paauklekit", pries baliu primaitina atglosto ir visaip primyluoja, BET... vistiek neatstoja, ryte atsikele vel ja seria ir vel ji nubegus (matomai duobes iskasti) ir grizus vel bliauna - kiek galim aiskint kad toks xarakteris - kalbame apie "pakoregavima", o ne apie kokybisko maisto davima, tai gal dar ir lova jai uzleisti?
Darom tai ka rekomendavo - pilnas indelis su kaupu, siandien dar dapyliau BET... prie lango vistiek bliove, kenciam - tikimes jog pasitaisys. Nustos bliauti ileisim i vidu - namuose tvarka daro ne katinas, o tas kas ji seria ir posakis "mane seria vadinas as dievas" cia netinka, nes pries tai buve labai paprastai tai suprasdavo ir bangu nekeldavo.
Galiu lazintis is nezinau ko, kad po pirmos savaites su tokia kate neatkentetumet (nervai pas mane nesilpni ir stresa atlaiko bet bliovimas tikrai nepakenciamas)
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 17, 09:48)
Galiu lazintis is nezinau ko, kad po pirmos savaites su tokia kate neatkentetumet (nervai pas mane nesilpni ir stresa atlaiko bet bliovimas tikrai nepakenciamas)

Klausyk, o tai dar vienas variantas. Jinai negali pas jus netyčia būti kurčia? Kurčios katės labai rėkia, nes pačios savęs negirdi. Nors šiaip gyventi prisitaiko, nelabai ir pastebėt eina... Dažnai kurčios būna baltos mėlynakės katės.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2012 09 16, 20:48)
.
Tada gal išdarinėkit tas peles, sumalkit, jei trūksta, prigaudykit daugiau, ir gal tada ės? biggrin.gif Bus RAW mityba... biggrin.gif

oj, prisijuokiau iš pat pirmadienio ryto lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mergelkos, ir aš patarimo apie maistą noriu - ar galima maišyt sausą maistą su šlapiu? Ar geriau laikytis vienos linijos? Aš šiaip šeriu geru sausiaku (natures protection), bet kartais pamaloninu wiskas guliašu. Brangesnių konservų ir nelabai ėda ir šiaip nenoriu pirkt, bet gal geriau visai neduot to wisko?
Atsakyti
QUOTE(Kapsė @ 2012 09 17, 11:50)
oj, prisijuokiau iš pat pirmadienio ryto  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

mergelkos, ir aš patarimo apie maistą noriu - ar galima maišyt sausą maistą su šlapiu? Ar geriau laikytis vienos linijos? Aš šiaip šeriu geru sausiaku (natures protection), bet kartais pamaloninu wiskas guliašu. Brangesnių konservų ir nelabai ėda ir šiaip nenoriu pirkt, bet gal geriau visai neduot to wisko?

Man tai atrodo, kad galima. Sauso su raw maišyt tai nerekomenduoja, betgi tie konservai jau virti. Dar sveikiau... Man veterinarė pasakojo - gera veterinarė - kaip ji savo kates maitina - superpremiumas sausiukas + per šventes konservai!
Atsakyti
Mes irgi duodam, 1-a kart i diena, slapio maisto, palepinimui!
Atsakyti