Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(Noa @ 2012 09 14, 10:06)

Turėjom tokį egzempliorių savo temoje, po kastracijos katinas ir vėl tvarkingai viską atlieka.
Atsakyti
Tai yra kažkokie citrininiai purškalai, Kikoj buvo, mačiau. Kvapas sakau - citrinos ar tai pelargonijos... Nu toks - indų ploviklio man bent jau. Bet katinams bjaurus. Gal padėtų?

Nors galvos nededu, neišmėginau...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2012 09 14, 11:35)
Tai yra kažkokie citrininiai purškalai, Kikoj buvo, mačiau. Kvapas sakau - citrinos ar tai pelargonijos... Nu toks - indų ploviklio man bent jau. Bet katinams bjaurus. Gal padėtų?

As papurksdavau savo dezodorantu ir viskas...
Atsakyti
vaje kokia linksma tema pasidare lotuliukas.gif
As manau, kad istorija apie "Pilke" ir "Marge" yra isgalvota, sunkiai norisi tiketis, kad sveiko proto zmogus tures iliuziju, kad kaciukas sedes viduryje kambario doh.gif
Na o jeigu tikra g.gif tai PLEAAAAAAAAAAASE PASKAITYKITE TEMA NUO PRADZIU IR LABAI IDEMIAI, kol galutinai nesuzalojot katyciu psichikos. Paskui paskaitykite antra tema apie maitinima.

FANTASTIQUE, as tai kai kuriais periodais (pvz rujos) atrandu nuostabu reikala- ausu kistukus blush2.gif Nes mano vyresnes kates tai supranta, kad nakti geriau "nezadinti miegancio liuto" (ty manes lotuliukas.gif ), bet jaunesnes vis dar turi vilti prisisaukti ka nors malonesnio ir stengiasi tai daryti kuo garsiau doh.gif
Manau, kad Jums ausu kistukai irgi isgelbetu situacija, bet salia ju (bent pirmai savaitei kol apsipras) pasiulyciau nakciai kate uzdaryti i pvz transporteri ar narva. Arba imti ja pas save i lova.
Ilgainiui kaciukas supras, kad nakti geriau miegoti (jei nori miegoti lovoje) o ne zaisti.
Siaip pas kates paryciai yra vienas aktyviausiu laiku ... ir yra NORMALU, kad jos zaidzia. Cia nelabai pades, nes "nuzaidinimas" is vakaro.

*gitagita* nusipirkite keleta dezuciu. Padarykite slapimo tyrimus (vet apziura nieko nepasako, kartais kaciukas vizualiai atrodo sveikas, o jam pvz slapimtakiu uzdegimas) . Viena is dezuciu idekite i kartonine dezute sone padarius skyle (na kaip buda), gal jam bus jaukiau.
Paduokite naturalaus jogurto- jis labai gerai sutvarko zarnyno veikla.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2012 09 14, 11:35)

Reiks pabandyti.

Bo mano geroji išmintingoji Micė pablūdija karts nuo karto. Retai. Bet būna.
Ir kraikas geras, ir švarus, bet...

Vienąkart pašiko grynai koridoriaus viduryje aiškiai todėl, kad visuose kambariuose, išskyrus virtuvę ir vonią , buvo uždarytos durys (remontas, lakas, smarvė). Ji bandė įeit, nieks neįleido ir prašom jums mano keiksmažodis - š krūva vidury koridoriaus doh.gif . Apšnypčiau taip padoriai prie tos krūvos ją tada.
Bet tokie kartai, kaip ir sakiau, retai, ale kartojasi.

Dar yra buvę, kai vidury kambario tupėdama ir žiūrėdama man į akis ėmė ir žiūriu tik... pašiko blink.gif . Vos nenuvirtau. O ji, mane palikusi stabo ištiktą (dievaž, net veidas nespėjo pakeisti išraiškos), tiesiai lauk iš kambario, kiek tik įkabina doh.gif

Tada nesupratau ir neprisiminiau jokios savo ,,kaltės" dėl tokio jos galimo keršto g.gif

Paskutiniai du:
Naktį pašiko ant ką tik nupirkto odinio kampo ranktūrio. Blogiausia- irgi odinio, minkšto, šikti turėjo būti labai malonu, ple cool.gif Kadangi šį komentarą arkastebebūtų radom tik ryte, kiek beplovėm, to š kvapo iš odos toje vietoje niekaip nepavyko išvyt. Iki šiol. Nei mano kvepalais, nei kuo kitu. Dioras mišinyje su tuo š išsivėdėjo, o š , nosį prikišus, puikiai užuodžiamas, kaip laimėjęs
Ir va, šiandien ryte, praėjus geram mėnesiui, aš vėl lygiai toje pačioje vietoje radau šūdą doh.gif doh.gif doh.gif . Micės neradau cool.gif . Tik dalį akimirkos mačiau šmurkštelint kažkur vonios link, kai paprastai ryte esu sutinkama didžiuliu dėmesiu ir murkimu. Šūdas jau gerai pagulėjęs, ple, kampo kvapas toje vietoje- atnaujintas doh.gif

Myžtelėjusi nėra nė karto ir niekur, tik tulike.
g.gif
Atsakyti
Dėmes ir pasiusiotas ar pakakotas vietas siūlyčiau pavalyti actu, kartais jis tikrai daro stebuklus. mirksiukas.gif 4u.gif Mano žieminį batą vieną sykį katinai sudergė, susysino ir sukakino, bet patys buvom dėl to kalti, kadangi išvažiuojant parai laiko jiems buvo uždarytos vonios durys, o ten jų wc stovi.. doh.gif O tik pernai pirkti odiniai su zomšu batai, gaila išmesti nes nemažus pinigus mokėjau blush2.gif , užpyliau acto ir išnešiau į balkoną, tai dabar nebesiuodžia nieko, bent žmogaus nosiai, o katinai savo jautresne uosle gal dar užuostų savų "pėdsakų". smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoduke`: 14 rugsėjo 2012 - 12:27
Nereali, dėkui už patarimą. Jaučiu ausų kištukų nenaudosiu, nes tektų naudoti arba kol katytė išaugs ir nustos taip labai dūkti, arba visą gyvenimą lotuliukas.gif o ji dar jaunutė- apie 3 mėnesiai jai. Su lova niekas nepadėjo mums biggrin.gif sakau, ją pažadinu kartais aš ir pati visiškai netyčia, o tada ji nusprendžia ne toliau miegot, o namus versti biggrin.gif transporteris nakčiai..hm, o ji kartais nepradės miauksėti ilgai ir gailiai? g.gif maždaug išleiskit mane:D daro ji taip tada, kai ruošiu maistą virtuvėj...nu jau toookie maldavimai, kad neduok dieve. Nieko aš jai neduodu, tai prasideda glaustymaisi apie kojas, ilgesingi žvilgsniai biggrin.gif šiaip naudojau jūsų patarimus, tai labai neblogai smile.gif sakyčiau ji pas mus protinga tokia, nekenkia be reikalo, specialiai kažkokių dalykų nedaro, tik dar turi neišmušamų įpročių g.gif bet vakar taip kovojau su ja doh.gif reikėjo sušerti tabletę nuo kirmėliukių. Šlapio maisto mes jai neduodam, nes ji besotė tiesiog. Kažkokią prilausomybę turi, o paskui apsivemia ir viduriuoja unsure.gif Taigis neturėjom į ką įmaišyti biggrin.gif žodžiu, kaip ten dėl to transporterio? Mes turim tokį. Jį statyt šalia lovos? O kaip su tualetu? Nepridarys ji ten? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fantastique: 14 rugsėjo 2012 - 14:04
Siaip tai visos jaunos kates naktimis zaidzia, bent jau is velaus vakaro. Maniske, kol buvo jauna, nakciai buvo uzdaroma virtuveje, kad nesiautetu po kambarius. Uzuot miaukusi, kam as ja uzdariau, ji tik apsidziaugdavo, tipo - pagaliau as viena namuose - ir prasidedavo poltergeistas... bigsmile.gif Vogdavo virtuveje viska, kas tik galedavo pasiridenti, nuo ivairiu dangteliu iki trupineliu, zaisdavo ir su desryciu ritineliais, ir su savo kakuciais, nes pasivogti daiktai nusibosdavo doh.gif Atsikrapstydavo siuksliadeze ir istraukdavo viska, kas tik siugzda... Ryte virtuve atrodydavo kaip po karo. Po poros ar triju menesiu matyt viskas nusibodo, sumaste isplesti zaidyniu plotus, tad pradejo pati atsidaryt virtuves duris, teko uzremti jas sluota lotuliukas.gif Paskui, nebeatsimenu, ar po kastracijos ar ne, pamazu pradejau leisti naktimis buti ir kambaryje, jei dukdavo, aprekdavau, ar vel uzdarydavau virtuveje. Kate augo ir ir pamazu suprato, kad nakti ir as miegu, o ne zaidziu smile.gif Dabar jau ji visa ponia, tad problemu nebera. Tik visus kambarius teko apginkluoti kabliukais, nes iseidami is namu jauniklei nepalikdavom visu kambariu, po truputi jai augant matem, kad nebekrecia sunybiu ir patikejom kambari po kambario bigsmile.gif Turejau ne viena kate, ir visos jos augdamos elgesi taip pat, mazi vaikai irgi megsta padukt biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki visi,

Atėjom iki tokios stadijos kuomet jau reikia kačių psichologo na taip jau yra, jeigu klausimas jau kur buvo spręstasm būčiau dėkingas jeigu nukreiptumėt - šioje forumo skiltyje esu naujokas smile.gif

Esmė paprasta:
Auginame apie 2 metų amžiaus katę (sterilizuotą)ir bėda yra tokia kad ji yra laukinė, pirmus metus gyveno namuose (rėkė pastoviai kažko prašydama, prie miegamojo durų rytais taip pat, stačiom valgė viską ką duosi, nu niekaip nepasisotindavo, lakstė per stalus, vertė šiukšlių kibirus BET gavus per nagus niekad atgal netrenkdavo tik pašnypštus pabėgdavo kitur).
Taigi po metų žmona tapo nėščia ir teko katinei pagyventi lauke (nuo pavasario) - matinam, ji irgi lyg nepergyvena (tik aplink namą pilna negyvų pelių ar paukščiukų (čia gal grasina? smile.gif ), tik nervina vienas dalykas - prie balkoninių durų pamačius jog kažkas virtuvėje rėkia iki negaliu.

Dabar jau turime atžalą ir artėjant žiemai reikia spręsti dilemą - ką daryti su kate :/

Įleisim į namus (tebūnie apkirpę nagus ir išmaudę, vistiek rėks ir lįs visur kur tik netingi, bei voliosis ant vaiko kilimėlio ar pan.)

Galėtų gyventi tik su sąlygom:
Tyla
valgom ramiai
nelendam ant palangių ar stalų
neinam ten kur negalima (ar nedarom)

Kitas variantas vežti migdyti, vežti į kaimą (nežinau kokį bet į kaimą lyg veža)

Žinau kad pirmuoju variantu labai daug norime bet ramybė bent namuose būtu gerai...
Antrasis variantas - nesu iš tų kurie mėgsta savo bėdas perduoti kitiems, tuo labiau kad ir katė ne daigtas o gyvūnas ir su juo reikia skaitytis

Gal turite kokiu patarimų kaip pasiekti pirmojo varianto rezultatų? :/
Atsakyti
Paskaitykit temą nuo pradžių. Ten yra patarimų, kaip katę auklėti.

Bet kažkaip keista, kad susirūpinot jos auklėjimu tik rugsėjo vidury. Iki šiol nežinojot, kad užeis žiema? Tai buvo jums neplanuota, nes iki šiol sezonų kaitos nepastebėjot? O dabar ją norit perauklėt per savaitę - dvi- tris?

O jūs save per tiek laiko perauklėtumėt? Ir dar bet 4 aspektais? Galit pats per mėnesį mesti, pavyzdžiui, rūkyti, burbėti ant žmonos, pradėti reguliariai sportuoti ir nuolat mokytis užsienio kalbos?

Šiaip... Įdomu pasidarė.

Kiti žmonės su gyvūnais nuo pat patekimo į namus dirba...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2012 09 16, 14:40)
Paskaitykit temą nuo pradžių. Ten yra patarimų, kaip katę auklėti.

Bet kažkaip keista, kad susirūpinot jos auklėjimu tik rugsėjo vidury. Iki šiol nežinojot, kad užeis žiema? Tai buvo jums neplanuota, nes iki šiol sezonų kaitos nepastebėjot? O dabar ją norit perauklėt per savaitę - dvi- tris?

O jūs save per tiek laiko perauklėtumėt? Ir dar bet 4 aspektais? Galit pats per mėnesį mesti, pavyzdžiui, rūkyti, burbėti ant žmonos, pradėti reguliariai sportuoti ir nuolat mokytis užsienio kalbos?

Šiaip... Įdomu pasidarė.

Kiti žmonės su gyvūnais nuo pat patekimo į namus dirba...

jeigu man butu reikeje klausimu buciau paprases, bet betkokiu atveju cia irgi nuomopne - aciu smile.gif
p.s. kvepuoti grynu oru pradejo butent del siu 4 aspektu
jeigu pas tamsta reikia uzsidirbti "bonusa" tai pries metus priglaudem benami kaciuka ir suradom jam namus (ne prieglauda)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 16 rugsėjo 2012 - 13:45
QUOTE(Paliukas @ 2012 09 16, 14:43)
jeigu man butu reikeje klausimu buciau paprases, bet betkokiu atveju cia irgi nuomopne - aciu smile.gif
p.s. kvepuoti grynu oru pradejo butent del siu 4 aspektu
jeigu pas tamsta reikia uzsidirbti "bonusa" tai pries metus priglaudem benami kaciuka ir suradom jam namus (ne prieglauda)

O tai ko jūs konkrečiai prašot?

Patarimo, kaip katę pakeisti per 2 savaites?

Ar rašot čia ultimatumą, ir tikitės, jog katė paskaitys, kad jei ji nepasikeis dabar ir čia pat, tada mirtis arba tremtis, tada išsigąs ir pradės mikliai elgtis kaip jūs norit?

Šiaip patarimų, kaip katę auklėti, tik aišku, normaliais terminais, yra pilna temos pradžia. Paskaitytumėt bent kelis lapus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 16 rugsėjo 2012 - 13:57