Mano berazūmiai irgi labai mielai eitų ir kelmas žino, su kuo ten susipažintų - dūdki, apsieis!
Išdresuoji, ir tiek. Tik ne kates. O namiškius. Duris darinėt
Sako, senesnės katės ne taip labai ten ir veržiasi. Mano berazūmiai dar palyginti jaunuoliai, vyresnysis dar trijų metų neturi, tai smalsus labai
Taip, jam gyvenime teko daug pergyvent per savo 2,5 metų - emigraciją, 4 žmonas, 16 vaikų (tiesa, pats augino tik vieną ), kiaušinių netektį, bet jofana, tai ne pagrindas į šlykščią laiptinę brozdintis!!!
QUOTE(8588 @ 2012 08 11, 19:32)
...gal reiks pabandyt ir mums draugiskai ja supazindinti su laiptine, apuostyti viska
Labai jau ten viską uostyt tai aš neleisčiau. Bet išlėkt, kad suprastu - nieks te medum nepatepta, gal ir sveika. Jei paskiepyta.
Sveiki. Pradėjome su žmona auginti 2 katytes "Pilkė" ir "Margė". Parsinešėme 2 mėn. iš turgaus. Sudavėm vaistų nuo kirminų, sunkiai sekėsi. Išnaikinom blusas. Auklėjam pagal šias rekomendacijas 2 savaites ir dar kelis savo būdus naudojame. Jos labai mėgsta būti dviese. Kai prasikalsta kuri ir pradeda drąskytis auklėjant jas atskiriame ir prasikaltėlią uždarome atskirai į tamsų kambariuką. Jei prasikalsta viena iš jų tai kai ateina laikas valgyti neprasikaltusiai duodam valgyti ir pieno, o prasikaltusiai pieno neduodame. Viena katytė lyg labiau pasiduoda, o antroji nelabai. Kažkoks mažas mažas postomis į priekį jaučiasi. Bet yra šalutinis poveikis. Kuo tuoliau tuo labiau viena katytė "Pilkė" pakėlus už pakarpos pašnypšti ant jos ar apipurkšti su vandeniu pradeda braižytis, šnypšti ir dar kažkokius garsus leisti. Tai kai prasikalsta dar kartais uždarome atskirai į juodą kambariuką. Leidžiame apie valandą ten gailiai pamiaukti ir tada išleidžiame. O vakar neišauklėjamoji "Pilkė" pabėgo į neleidžiamą jai teritoriją tai pagavau, pakėliau už pakarpos ir norėjau nunešti iš ten, bet ji pradėjo su savo nagais vėl man ranką drąskyti tada apipurškiau su vandeniu, nepadėjo, su savo pirštais sudaviau per jos kojytės su kuriomis braižo, nepadėjo, netgi buvau suėmes jai tas kojytės ir šnypščiau, pradėjo ji man slysti, tada pamurdžiau į žemę, vėl pakėliau, šnypčiau. Na vienu žodžių vargau. Ji man ranką nudrąskė į akis žiūri, o uodegos nepakiša po savimi. Tai pasodinau ją į kambario vidurį ir liepiau sėdėti vienoje vietoje. Ji bėga aš ją pagaunu ir vėl pasodinu kol nejuda iš tos vietos. Na pradėjo ji vienoje vietoje sėdėti. Laukiau kol atsiprašys, bet neatsiprašė. Po pusvalandžio nunešiau į juodą kambariuką. Ji ten miaukė. Sesė margė vis bėgo pas ją prie durų. Buvo jau vakaras ir pasodinau ją į guolį ir ėjome miegoti. Ji vėl bandė pabėgti pas sesę tai norėjau vėl pagauti ir pasodinti į guolį, bet ir geroji "Margė" pradėjo šnypšti ir braižytis. O man ranka jau ir tai subraižyta ir skauda. Apšnypščiau ją, apipurškiau su vandeniu ir uždariau į kitą tamsų kambariuką. Tada nuėjau parsinešti blogosios "Pilkės". Ji gulėjo ir nebemiaukė. Paėmiau už pakarpos aišku ji vėl nagus jau rodo, bet ne taip agresyviai. Nebenorėjau kariauti su ja tai pasiėmiau pusiau už pakarpos pusiau į glėbį ir parnešiau į jų guolį. Ji ten ir buvo. Neatsiprašė. Po kokios valandos nuėjau pas pablūdusia "Margę" į tamsų kambariuką. Ji pradėjo burgzti norėjau pasiimti už pakarpos ir nunešti miegoti. O paėmus už pakarpos vėl norėjo braižytis. Numečiau aš ją vėl trumpam išėjau. Tada grįžau. Ji dar labiau burzgia ir trinasi aplink kojas. Kaip supratau atsiprašo. Paėmiau už pakarpos ir parsinešiau į jų guolį. Padėjau. Ji vėl atbėgo pire mano lovos. Ir miaukė. Paėmiau ant ankų ir glosčiau, o ji burzgia. Na manau taip susitaikėme su gerają, laikinai patrakusią "Marge" Nuėjau miegoti beveik trečią nakties Tai nežinau gal per daug ar per stipriai mes jas auklėjam, kad ypač "Pilkė" norint paauklėt, apšnypšti ar apipurkšti su vandeniu vis agresyviau reaguoja ir vis labiau braižosi? Taip nemalonu lipti per save ir pyktis su jom, jos tokios mielos. Kai nebūna prisidirbusios nieko tai ir glostom švelniai, ir pakaklę pakąsom ir švelniai kalbam, giriam jas. Kokios jos šaunuolė, gražuolės
Tai tokie mano nuotykiai. Kažkaip paskutiniu laiku dažnai tenka panaktinėt su jom dėl jų išdaigų, ir rankos nubraižytos
Patarkit jei kas galit.
Gal auklėjant 2 kates iš karti reikia dar kažką kitaip daryti? Iš anksto dėkoju.
Tai tokie mano nuotykiai. Kažkaip paskutiniu laiku dažnai tenka panaktinėt su jom dėl jų išdaigų, ir rankos nubraižytos
Patarkit jei kas galit.
Gal auklėjant 2 kates iš karti reikia dar kažką kitaip daryti? Iš anksto dėkoju.
QUOTE(becas @ 2012 09 13, 09:30)
Sveiki. Pradėjome su žmona auginti 2 katytes "Pilkė" ir "Margė". Parsinešėme 2 mėn. iš turgaus. Sudavėm vaistų nuo kirminų, sunkiai sekėsi. Išnaikinom blusas. Auklėjam pagal šias rekomendacijas 2 savaites ir dar kelis savo būdus naudojame. Jos labai mėgsta būti dviese. Kai prasikalsta kuri ir pradeda drąskytis auklėjant jas atskiriame ir prasikaltėlią uždarome atskirai į tamsų kambariuką. Jei prasikalsta viena iš jų tai kai ateina laikas valgyti neprasikaltusiai duodam valgyti ir pieno, o prasikaltusiai pieno neduodame. Viena katytė lyg labiau pasiduoda, o antroji nelabai. Kažkoks mažas mažas postomis į priekį jaučiasi. Bet yra šalutinis poveikis. Kuo tuoliau tuo labiau viena katytė "Pilkė" pakėlus už pakarpos pašnypšti ant jos ar apipurkšti su vandeniu pradeda braižytis, šnypšti ir dar kažkokius garsus leisti. Tai kai prasikalsta dar kartais uždarome atskirai į juodą kambariuką. Leidžiame apie valandą ten gailiai pamiaukti ir tada išleidžiame. O vakar neišauklėjamoji "Pilkė" pabėgo į neleidžiamą jai teritoriją tai pagavau, pakėliau už pakarpos ir norėjau nunešti iš ten, bet ji pradėjo su savo nagais vėl man ranką drąskyti tada apipurškiau su vandeniu, nepadėjo, su savo pirštais sudaviau per jos kojytės su kuriomis braižo, nepadėjo, netgi buvau suėmes jai tas kojytės ir šnypščiau, pradėjo ji man slysti, tada pamurdžiau į žemę, vėl pakėliau, šnypčiau. Na vienu žodžių vargau. Ji man ranką nudrąskė į akis žiūri, o uodegos nepakiša po savimi. Tai pasodinau ją į kambario vidurį ir liepiau sėdėti vienoje vietoje. Ji bėga aš ją pagaunu ir vėl pasodinu kol nejuda iš tos vietos. Na pradėjo ji vienoje vietoje sėdėti. Laukiau kol atsiprašys, bet neatsiprašė. Po pusvalandžio nunešiau į juodą kambariuką. Ji ten miaukė. Sesė margė vis bėgo pas ją prie durų. Buvo jau vakaras ir pasodinau ją į guolį ir ėjome miegoti. Ji vėl bandė pabėgti pas sesę tai norėjau vėl pagauti ir pasodinti į guolį, bet ir geroji "Margė" pradėjo šnypšti ir braižytis. O man ranka jau ir tai subraižyta ir skauda. Apšnypščiau ją, apipurškiau su vandeniu ir uždariau į kitą tamsų kambariuką. Tada nuėjau parsinešti blogosios "Pilkės". Ji gulėjo ir nebemiaukė. Paėmiau už pakarpos aišku ji vėl nagus jau rodo, bet ne taip agresyviai. Nebenorėjau kariauti su ja tai pasiėmiau pusiau už pakarpos pusiau į glėbį ir parnešiau į jų guolį. Ji ten ir buvo. Neatsiprašė. Po kokios valandos nuėjau pas pablūdusia "Margę" į tamsų kambariuką. Ji pradėjo burgzti norėjau pasiimti už pakarpos ir nunešti miegoti. O paėmus už pakarpos vėl norėjo braižytis. Numečiau aš ją vėl trumpam išėjau. Tada grįžau. Ji dar labiau burzgia ir trinasi aplink kojas. Kaip supratau atsiprašo. Paėmiau už pakarpos ir parsinešiau į jų guolį. Padėjau. Ji vėl atbėgo pire mano lovos. Ir miaukė. Paėmiau ant ankų ir glosčiau, o ji burzgia. Na manau taip susitaikėme su gerają, laikinai patrakusią "Marge" Nuėjau miegoti beveik trečią nakties Tai nežinau gal per daug ar per stipriai mes jas auklėjam, kad ypač "Pilkė" norint paauklėt, apšnypšti ar apipurkšti su vandeniu vis agresyviau reaguoja ir vis labiau braižosi? Taip nemalonu lipti per save ir pyktis su jom, jos tokios mielos. Kai nebūna prisidirbusios nieko tai ir glostom švelniai, ir pakaklę pakąsom ir švelniai kalbam, giriam jas. Kokios jos šaunuolė, gražuolės
Patarkit jei kas galit.
Patarkit jei kas galit.
Baisingai persiprašau, bet nelabai į auklėjimą panašu Greičiau į kačių terorizavimą. Labai daug kilo klausimų, paskaičius metodus Pvz. kam ta katiną versti viduryje kambario sėdėti ir nejudėti?
QUOTE(Limcamca @ 2012 09 13, 12:11)
Baisingai persiprašau, bet nelabai į auklėjimą panašu Greičiau į kačių terorizavimą. Labai daug kilo klausimų, paskaičius metodus Pvz. kam ta katiną versti viduryje kambario sėdėti ir nejudėti?
Dar gal ant žirnių paklupdys
Ir aplamai, kad turguj imti 2 mėnesių katytes? Ką, nėra vyresnių? Jos gi dar visai mažos ir glušos
Patarkit jei kas galit.
Patarkit jei kas galit.
Persiprašau, bet kažkoks siaubas čia, o ne auklėjimas. Skaitau ir galvoju, ar čia tyčia "ant prikolo" pripaistyta ar iš tiesų yra vargšų gyvūnėlių taip "auklėjamų...
Siaubas
Ką jūs darot 2 mėnesių kačiukai dar su mama turėtų būti, jie dar tokio elgesio jūsų nesupranta, jie ginasi iš baimės. Tokio amžiaus kačiukus tūrėtų mokyti katė mama jie mamą stebi ir mokosi daryti tai ką ji daro, o ji su kačiukais tikrai taip nesielgtų, kaip jūs.
Kačiukai tokio amžiaus dar kvailiukai, žaisti ir išdykauti nori, o jūs čia juos kareiviais paversti norit
Aišku aš ne spec. žinovė, bet čia gyvūnų kankinimas gaunasi, o ne auklėjimas .
Beje 2 mėnesių kačiukai tūrėtų būti pirmą kartą paskiepyti, o poto dar kartą pakartotinai 3 mėn.
Aš kaip suprantu jie net neskiepyti (atsiprašau jei klystu)
Ir dar kam jūs tą pieną duodat? Na nebent jis būtų specialus, skirtas kačiukams. Pagrindinis grėsmę keliantis elementas, esantis piene laktozė, daugeliui kačių sukelianti virškinimo problemų. To rezultatas: viduriavimas ir skrandžio skausmai. Nesvarbu, kaip gerai jūsų kačiukai toleruoja pieną, jie visuomet turi gauti šviežio švaraus vandens, padedančio reguliuoti kūno temperatūrą, virškinti ėdalą, šalinti atliekas, suvilgyti audinius ir pasišalinti iš organizmo druskoms.
Dar pagalvojau jei jūs nežinote, kad kačiukams nuo 2mėn. kaip ir nebereikėtų katės pieno, tai pamaniau, kad ir apie sausus maistukus ne viską žinote. Tai va katėms reiktų duoti SUPER PREMIUM arba nors PREMIUM sauso maisto (tokį maistą nusipirksite ne super marketuose, o spec. parduotuvėse) ir visada turi stovėti indelis švaraus vandens.
Ką jūs darot 2 mėnesių kačiukai dar su mama turėtų būti, jie dar tokio elgesio jūsų nesupranta, jie ginasi iš baimės. Tokio amžiaus kačiukus tūrėtų mokyti katė mama jie mamą stebi ir mokosi daryti tai ką ji daro, o ji su kačiukais tikrai taip nesielgtų, kaip jūs.
Kačiukai tokio amžiaus dar kvailiukai, žaisti ir išdykauti nori, o jūs čia juos kareiviais paversti norit
Aišku aš ne spec. žinovė, bet čia gyvūnų kankinimas gaunasi, o ne auklėjimas .
Beje 2 mėnesių kačiukai tūrėtų būti pirmą kartą paskiepyti, o poto dar kartą pakartotinai 3 mėn.
Aš kaip suprantu jie net neskiepyti (atsiprašau jei klystu)
Ir dar kam jūs tą pieną duodat? Na nebent jis būtų specialus, skirtas kačiukams. Pagrindinis grėsmę keliantis elementas, esantis piene laktozė, daugeliui kačių sukelianti virškinimo problemų. To rezultatas: viduriavimas ir skrandžio skausmai. Nesvarbu, kaip gerai jūsų kačiukai toleruoja pieną, jie visuomet turi gauti šviežio švaraus vandens, padedančio reguliuoti kūno temperatūrą, virškinti ėdalą, šalinti atliekas, suvilgyti audinius ir pasišalinti iš organizmo druskoms.
Dar pagalvojau jei jūs nežinote, kad kačiukams nuo 2mėn. kaip ir nebereikėtų katės pieno, tai pamaniau, kad ir apie sausus maistukus ne viską žinote. Tai va katėms reiktų duoti SUPER PREMIUM arba nors PREMIUM sauso maisto (tokį maistą nusipirksite ne super marketuose, o spec. parduotuvėse) ir visada turi stovėti indelis švaraus vandens.
Sveiki. Pradėjome su žmona auginti 2 katytes "Pilkė" ir "Margė".
Skaitau ir nesuprantu, gal čia pokštas?... Ar tiesiog visiškas neišmanymas?...
Visų pirma, katytės dar kūdikiai. Žmonių kūdikių juk diržu niekas neauklėja, ar ne?... Toliau, maži kačiukai visada turi turėti padėto šviežio vandens (jokiu būdu ne paprasto pieno, jo iš viso negalima) ir maisto, kad galėtų valgyti ir gerti kada panorėję. Bausti kačiuką maisto nedavimu - nesąmonė totali. Katės turi trumpą atmintį, todėl jos tikrai nesupras, kad taip baudžiamos už tai, ką negero padarė prieš valandą Versti katę sėdėti vienoje vietoje, tai . Purkšti vandeniu taip pat efektyvu tik tada, kai katė tuo momentu daro kažką blogo ir geriausiai jai nematant, kas tą daro. Bet iš parašymo neaišku, kuom gi tos katytės iš viso prasikalsta...
Bet kokiu atveju, paskaitykite įdėmiai bent jau temos pradžią, viskas juk taip aiškiai parašyta, o ne užsiimkite gyvūnų kankinimu
Sveiki. Pradėjome su žmona auginti 2 katytes "Pilkė" ir "Margė".
pradžiai gal supraskit, kad katė ir šuo - skirtingi gyvūnai. Ir katės ramiai sėdėti niekada neišmokysit, o pajausti sklypo ribas, manau, irgi baisia sunkus darbas
Aš dovanų gavau taip pat mažą kačiuką (įtariu, kad daugų daugiausia jam buvo 1,5mėn, dar skersas vaikščiojo). Dabar jam jau kokie 4 mėn. ir visas auklėjamas kol kas remiasi daugiausia švelnumu. Besidraskantį priglaudžiu prie savęs ir apkabinusi paglostau, jei nagučius galandasi į baldus, nunešu prie draskyklės (po 2mėn jau dažniausiai galandasi ten. O ir galandasi tada, kai per ilgai nenukerpu), jeigu dūksta kaip išprotėjęs, žiūriu, ir gėriuosi. Nelabai man patinka tai, kad jis į ranką kąsti nori, bet suprantu, kad jam dantukai krenta ir norisi ką nors pakramtyti, tai tiesiog nukeliu nuo savęs. Net jei būna per daug įsidūkęs, po keletos nukėlimų supranta, kad šitaip nieko nepasieks. Nenoriu lovoje miegoti su katinu, tai kai einam miegoti, uždarau ją kitame kambaryje ir nematau reikalo pratinti per jėgą miegoti jo guoliuke šalia mano lovos (pati pagalvoju, ar tikrai labai jau lengva būtų miegoti šalia ko nors, ko labai norisi, kad ir šalia lovos, kurioje mano vyras miega) Tik paskutinę savaitę pradėjo šiek tiek mažiau sprukti pro duris. Tikiuosi išmokysim to nebedaryti. Kol kas auklėjam paprastai - tiesiog žinom, kad bėgs, tai iš karto jau būnam rankas ištiesę.
Be abejo, katinėlis mus jau išmokė tvarkos: visada pasikabinti rūbus, rankinę, išsiplauti indus, nepalikti neuždengto maisto ant stalo, pasirūpinti gėlių vazonų papildomu sutvirtinimu. Bet su šiais dalykais buvome susitaikę jau tada, kai sugalvojome, kad norėsis katinuko.
Dar kartą pasikartosiu - katė, tai ne šuo. Kuo labiau drausi ir barsi, tuo labiau jis darys tai, ko neleidi (bent jau mūsiškis taip daro), o jei gražiuoju bandysit, tai ir katinukai bus mieli.
o kad tikrai šioje temoje jums žmonės patartų, kaip galima pamodeliuoti katyčių elgesį, parašykite konkrečiai, ką jos blogo daro. Nes jūs labiau aprašote savo metodus, o ne elgesį
Pasidomėsiu mėnesiui į priekį aš truputuką. Gyvenam vieno kambario bute, kur vonia ir tualetas atskirai (bendrabučio tipo). Turim šaunų balkoną: pakankamai šiltą (vasarom iki +37, kai jau lauke baisiai karšta, o vėsiom dienom daugmaž dvidešimt laipsnių). Tas balkonas mums tarnauja kaip antras kambarys, nors ten yra virtuvė. Parketas, ne šaltas grindinys, įstiklintas, nors nepašildytas. Ir dabar esmė ta, kad įsigijom prieš mėnesį katytę. Miegojo ji su mumis tam kambary kokią savaitę super ramiai, gal bijojo dar mūsų kažkiek. Tai lovoj, tai ant grindų- kur nusmigdavo. Paskui prasidėjo tokie smagumai. Vieną kartą naktį atsikėliau eiti į tualetą ir nuo tos nakties ji prabudinėdavo naktim bei "versdavo kambarį". Kol neapsikentėm, nes savaitę laiko vaikščiojom kaip vampyrai per galvas miegant nelipa, nežadina, bet jau garsai..trankymosi į sieną, vaikymosi kažko ir t.t. Aš suprantu, maža katytė..Uždarom mes ją naktim į balkoną, kur kartais ji eina miegoti, kai šviesos užgęsta, o kartais jai prasideda tikras azartas BĖDA TA, kad atėjus vėsiems orams mes jos tikrai naktim nelaikysim tam balkone. Vonios ar dar ko neturim bute, kad nors kur nors migdyti ją o į atskirą nenešim taigi, klausimas...ar įmanoma čia ką nors padaryti, ar čia tokia NATŪRA? Gal ją mirtinai nužaidinti? Tik bėda ta, kad jeigu keliuos į tualetą, tai jau randu ją bežaidžiančią kambaryje, kai grįžtu gal turit kokių patarimų? bandydavom mes ją ir migdyti užglostydami, ir žaidinti, ir į glėbį pasiėmus miegoti...
Man atrodo, nužaidinkit jūs ją vakare, naktį bus ramesnė. Paslėpkit visokius barškančius daiktus.
Mano Kuziulis (jam buvo 6 mėn.) mėgindavo barškėt miegamajam arba net žadint ir burkuot - tada išmėždavau už durų. Kokių 3 išmėžimų ir užteko, kad jis suprastų - geriau tyliai lovoj, negu garsiai ir būt išmėžtam.
Bet jei katytė labai maža, tada nežinau
Bet kokiu atveju, paaugs ir bus ramesnė.
Mano Kuziulis (jam buvo 6 mėn.) mėgindavo barškėt miegamajam arba net žadint ir burkuot - tada išmėždavau už durų. Kokių 3 išmėžimų ir užteko, kad jis suprastų - geriau tyliai lovoj, negu garsiai ir būt išmėžtam.
Bet jei katytė labai maža, tada nežinau
Bet kokiu atveju, paaugs ir bus ramesnė.