Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

Na, mes iskarto nutarem, kad nakti i miegamaji neleisim - prakniauke 2 naktis... iskentem... o dabar zino, kad jau einam miegoti (zinoma ji bando ilysti), bet apsukam ja nuo duru, paglostom ir ji nesiverzia... Kate turim 3 men.
Atsakyti
QUOTE(paliulaite @ 2012 07 25, 12:30)
nelabai kokia aš žinovė, nes pati kačiuką auginu trumpiau nei mėnesį, bet mums padėjo tiesiog... iškęsti ir neiti. Vakare pakniaukia ir nustoja, naktį nelabai mes keliamės, nebent aš paryčiais pas nykštukus nubėgu. Tai irgi pradeda kniaukti. Bet pakenti pakenti ir nustoja. Dabar, po dviejų savaičių, kniaukia tyliau ir trumpiau. Tikiuosi kada nors nebekniauks visai smile.gif

QUOTE(ČIČI @ 2012 07 25, 12:58)
Na, mes iskarto nutarem, kad nakti i miegamaji neleisim - prakniauke 2 naktis... iskentem... o dabar zino, kad jau einam miegoti (zinoma ji bando ilysti), bet apsukam ja nuo duru, paglostom ir ji nesiverzia... Kate turim 3 men.

drinks_cheers.gif nekreipkit dėmesio į tą kniaukimą, neikit ir nenešiokit jos niekur, tiesiog ignoruokit. Supras, kad jokios naudos iš to kniaukimo ir nustos, tiesiog iškentėkit kurį laiką.
Atsakyti
tai mes kenčiam, kenčiam. Bet kokia 3 val nakties vyras jau grasinasi kad nuskraidins ją per kambarį.... smile.gif Įsidėčiau ausų kištukus, bet tada ir vaikų nebegirdėsiu doh.gif smile.gif Žodž, kentėsim toliau smile.gif
Atsakyti
Aš savo Pumą iškart pripratinau miegoti prieškambaryje. Pasiskaičiau šios temutės pradžioje patarimus- uždaryti jos "kambaryje" tik prieš pat jau einant miegot, kad žinotų, jog laikas miegučiui. Tuomet, kai visur tylu, ji visai nekniaukia. Ryte taip pat- keliuosi kažkur 8- 10 val., kaip kada. Ir gal tik pora kartų mane pažadino jos kniaukimas, bet ir tai dėl to, kad buvo ištuštinta maisto lėkštutė. O šiaip visuomet kantriai laukia, kol kas nors atsikels, tada jau visais įmanomais garsais reiškia meilę, džiaugsmą ir norą bendraut wub.gif
O kai kartą bandžiau vakare su savim pasiimt į lovą, teko vis tik išnešti, nes nesuprato, kas čia dabar bus. Manė, kad žaisim ir toliau, nors jau buvo vėlus vakaras. Lakstė ir per mane, ir per spinteles...Tik nunešiau į prieškambarį- viskas, tyla ir ramybė.
Atsakyti
QUOTE(Odilija5 @ 2012 07 25, 11:58)
Gal kas turės patirties, pasidalins patirtim - dėl naktinio miaukimo :)  katytei 4 mėn. Esam apsisprendę neleist naktį miegot miegamajame, uždarom duris (pradžioje kelias naktis bandėme kartu miegot, bet ji neišmiega, kad ir kaip stengtųsi, pradeda žaisti, kibinti). Bet ji kniaukia. Ir ne šeip  - pakniaukiau ir nuėjau miegot, bet toks jausmas, kad ji periodiškai kas valandą prieina prie durų ir miaukia, duris krapšto  doh.gif  Jau lyg ir suprato taisykles - nunešu iš vakaro, padedu į guoliuka, užmiega. bet tik sujudėk naktį, ar prie vaiko nubėk - viskas, miaukia, įleiskit. Nunešu, padedu į guoliuką, o ji kaip strėlė neria į miegamajį (nors ir N kartų).

Ką jau galima jai taikyt iš auklėjimo patarimų? Negi laikyt po lova "bambalį" ir vidury nakties baladotis?  smile.gif

Mes dar apšnypšdavom pagavę ir prieš išvarydami iš miegamojo. Pas mus durys atidarytos, tai ji ieina, bet ant lovos, - nu nu schmoll.gif žino, kad negalima 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, tikiuosi čia rašau. Taigi persikraustėme iš vieno nuosavo namo į kitą. Kaip pripratinti katytę vėl išbėgti į lauką, bet nepabėgti. Antrą dieną po persikraustymo išnešus į lauką pabėgo. Dabar vis vedu su pavadėliu, bet namiškiai sako, kad ji vistiek nepripras ir pabėgs. Mūsų katytė baili, labiausiai tik mane prisileidžia, svetimų žmonių prisibijo. Gal kam taip pat teko pratinti suaugusia, 2 metukų, katytę prie naujų namų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brigitamis @ 2012 07 27, 13:39)
Sveiki, tikiuosi čia rašau. Taigi persikraustėme iš vieno nuosavo namo į kitą. Kaip pripratinti katytę vėl išbėgti į lauką, bet nepabėgti. Antrą dieną po persikraustymo išnešus į lauką pabėgo. Dabar vis vedu su pavadėliu, bet namiškiai sako, kad ji vistiek nepripras ir pabėgs. Mūsų katytė baili, labiausiai tik mane prisileidžia, svetimų žmonių prisibijo. Gal kam taip pat teko pratinti suaugusia, 2 metukų, katytę prie naujų namų?  smile.gif

Mes pratinam rasta katina gyventi pas mus, bet jis net nebando niekur pabegti. Pirma diena, kai palikom praviras duris i lauka tik ant laiptu pasedejo ir parejo i kambari. Kita diena po truputi jau ir i kiema isejo, bet apsizvalge ir gryzo.
Manau teisingai darot, kad su pavadeliu vedat, susipazins su teritorija. Nepaleiskit kol nematysit, kad priprato. O jei arti yra judresne gatve ar kitu pavoju, galima ir isvis neleisti i lauka, arba tik su pavadeliu.
O anuose namuose pabegdavo kate?
Uzdekit antkakli su jusu telefono nr. Arba pigesnis varijantas uzrasykit tel nr ant antkaklio is vidines puses.

Pakabuka gyvunui galima isgraviruoti cia 25lt uz graviravima (jei graviruojama is vienos puses) ir pakabuka, plius 5lt uz siuntima
cia 30 lt uz viska, nereikia moketi uz siuntima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šerii: 27 liepos 2012 - 16:38
Persikraustę mes jau du mėnesius. Katytė lauke ir žolę bando valgyti, ir jau pagulinėja. Anuose namuose nepabėgdavo nebent pusdieniui dingdavo i medžioklę. Bet ji pas mus pati priklydo, visai mažytė su mama ir broliukais, visi bailiukai buvo, bet prisijaukinti pavyko kačiukus. Baisu, kad nesugalvotų grįšt į senuosius namus - t.y. į nuolatinius namus, kur grįšim rudenį, nes jie labai toli. Bet guodžia tai, kad kai buvo pabėgus, radau miške. O dėl tų pakabukų, jau žinau pigesnį variantą, jei visgi eis viena laukan, tai prie antaklio prisegti pakabuką su lapeliu, kur būna prie raktų nuo kabinetų. smile.gif Na tik reik ją pripratint eit į lauką.
Atsakyti
Man vienas vokietis pasakojo kaip savo 2 nuolat besiriejancias kates sudraugino. Tiesiog abi jas gerai istelepe zuvu taukais ir paliko nelabai dideleje patalpoje. Tos kol nusiprause pacios ir nuprause viena kita eme "kvepeti" daugmaz panaisiai - taip ir susidraugavo. Sake dabar jos neperskiriamos...
Atsakyti
QUOTE(golemas @ 2012 07 31, 17:11)
Man vienas vokietis pasakojo kaip savo 2 nuolat besiriejancias kates sudraugino. Tiesiog abi jas gerai istelepe zuvu taukais ir paliko nelabai dideleje patalpoje. Tos kol nusiprause pacios ir nuprause viena kita eme "kvepeti" daugmaz panaisiai - taip ir susidraugavo. Sake dabar jos neperskiriamos...

Geras bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Patiko thumbup.gif
Atsakyti
O as pasakysiu aciu Neramiai uz sita tema. Skaiciau is sportinio intereso, nei buvo kokiu problemu, nei ka. Bet. Viena graziai diena kazkuris katinas man ant tualetinio staliuko eme ir primyzo... Buciau neskaicius temos, buciau malku jam pakrovus, tiesa, nezinau kuriam. Bet as tema skaiciau! Atidziai!
Uztai pirmiausia, ka padariau, tai pasiunciau vyresneli i vaistine pipetes ir induko slapimui.
O tada surinkau to slapimo i induka - ir i veterinarine, ant tyrimu.
Ir kaip jus manot? Akurat, slapimtakiai.
Tai buvo ne siaip myzis, o laiskas!
Nuveziau abu katinus i veterinarine, su echoskopija nustate, kuris, nu ir viskas, ligonis geria vaistus ir linksmeja akyse!

O kas butu, jei buciau temos neskaicius?! blink.gif Ten taip ir sake, kad buna, kaip zmones laukia, kol katinas nepramyza, kol jam inkstai pareina blink.gif O maniskiui ka ten, viskas laiku pastebeta, inkstai geri.
Va uz tai ir aciu wub.gif
Atsakyti
Norejau paklausti kokius drausminimo budus galima naudoti 3-4 men kaciukui? Kandziojasi, galvom lipa, is musu bliudu leksciu valgo, is siuksledezes valgo.. Ar cia taip normalu? Skaiciau temos pradzioj, kad tokio amziaus katulius dar reikia tik daug myluoti g.gif
Atsakyti