gal cia tarp forumieciu yra mamyte, turinti veterinaro ar zoopsichologo specialybe?
pries 9 dieneles pasiemem katyte is gyvunu prieglaudeles,
smulkute labai, neatrodo kaip 2 menesiu
pacia pirma diena buvo linksmesne, dar kazkiek reagavo i zaisliukus,
o dabar tik paziuri, pamasto... ir tingi zaisti,
eda tai gerai, kauliukus su tokiu apetitu greit paslepsim
su dezute irgi jokiu problemu, iskart viska suprato kas ir kur,
atidaromo saldytuvo garsa jau irgi isidemejo,
girdejau apie toki dalyka, kaip kaciuku depresija, atskirus nuo kates (prieglaudoje buvo burys kaicuku ir mama), bet tai kiek ilgai ji trunka??, kaip paspartinti ta depresijos isvaryma?
Papildyta:
kas gali patarti- rasykit i az
Miketuke , as jokia ne psichologe , bet sneku is siokios tokios patirties .Jusu atveju gal katyte taptu linksmesne, is prieglaudos parsinesus tokio pat amziaus , tokios pat lyties 2 katuli. Gal net tos pacios vados broliuka ar sesute. Taciau jeigu ruosiates kastruoti , tai lytis nesvarbu. Musu katyte - mergyte buvo visai liudna , kol isigijome kita katinuka-berniuka.Dabar abudu ir miega , ir valgo , ir zaidzia , ir laizosi , ir pasipyksta - na kaip ir priklauso seimoje . Ir tikrai visoms kaciu mamytems labai rekomenduociau kastruoti ar sterilizuoti katulius paciam jauniausiam - leidziamam amziuje.Ir sugyja greiciau ir charakteris - tik i gera. O kai 2 katuliai , tai jie daug idomesni , bent jau man . Ir gali pamatyt , kaip skiriasi charakteriai ir pomegiai , ir jiems linksmiau gyvenasi , ir mus prijuokina savo isdaigom. Sekmes.
Kažkokioj knygutėj iš serijos "geri patarimai" skaičiau - įsigykite iškart du kačiukus - bėdos tiek pat, o džiaugsmo daug daugiau.
Man irgi pasiteisino
Man irgi pasiteisino
Sveikos, gal kas patars kaip auklėti katytę, kuri yra kurčia? Pagirti pagiriu, pamyluoju, paglostau, na prisilietimus tai ji jaučia, bet kokia jinai graži, faina ir visokia kitokia deje negirdi...
Barti jos irgi neįsivaizduoju kaip, nes pasileidus baisiai visą laiką tik ir taikosi ką nors nugvelbti nuo stalo, kai mus pamato aišku lekia iškart žemyn, žino, kad gaus, bet kai mūsų nėra namie tai katė karalienė išvaikšto virtuvėj visur, ir į kriauklę įsilipa kažko ieškodama... nu nemarinam jos badu, bet amžinai alkana įtariu dar liko sunkios vaikystės prisiminimai, kai iš bado turbūt teko kęsti, nes tai laukinės katės vaikas, bet iškart tokia meili ir drąsi buvo, ėjo pas žmones, tai gal dabar tas noras apsiryti liko kad nebūti vėl alkanai... Nes valgo viską ką randa - mararonus, ryžius, blynus - ko neįsiūlytum kitom katėm... O mes visko nesuvalgę pietum ir palikę lėkštes nerasdavom to ką padėjom negaila, bet kad skaranduko sau nesusigadintų...
Dar paryčiais turi madą ant mūsų strikinėti ir kandžioti pirštus... Gal sakau kai paaugs tas aktyvumas kiek sumažės, bet kaip dabar išsimiegot uždaryt kitam kambary neturim galimybės, ten dukra miega...
Katytė maža, 3 mėnesiai.
Barti jos irgi neįsivaizduoju kaip, nes pasileidus baisiai visą laiką tik ir taikosi ką nors nugvelbti nuo stalo, kai mus pamato aišku lekia iškart žemyn, žino, kad gaus, bet kai mūsų nėra namie tai katė karalienė išvaikšto virtuvėj visur, ir į kriauklę įsilipa kažko ieškodama... nu nemarinam jos badu, bet amžinai alkana įtariu dar liko sunkios vaikystės prisiminimai, kai iš bado turbūt teko kęsti, nes tai laukinės katės vaikas, bet iškart tokia meili ir drąsi buvo, ėjo pas žmones, tai gal dabar tas noras apsiryti liko kad nebūti vėl alkanai... Nes valgo viską ką randa - mararonus, ryžius, blynus - ko neįsiūlytum kitom katėm... O mes visko nesuvalgę pietum ir palikę lėkštes nerasdavom to ką padėjom negaila, bet kad skaranduko sau nesusigadintų...
Dar paryčiais turi madą ant mūsų strikinėti ir kandžioti pirštus... Gal sakau kai paaugs tas aktyvumas kiek sumažės, bet kaip dabar išsimiegot uždaryt kitam kambary neturim galimybės, ten dukra miega...
Katytė maža, 3 mėnesiai.
Prašau patarimo. Kaip reikėtų auklėti maždaug 7-8 savaičių katytę? Labai nori draskytis, kandžiotis. Buvo rasta lauke, maždaug 3-4 savaičių amžiaus.
Mergos, dėl kandimo tai skaitykite temą nuo pradžių . Ten viskas surašyta , kurčia nekurcia. Būdai gi negarsiniai ...
Papildyta:
O ką ismeginai iš temoj pasiūlytų ir kas nepadėjo?
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2012 07 04, 16:22)
Prašau patarimo. Kaip reikėtų auklėti maždaug 7-8 savaičių katytę? Labai nori draskytis, kandžiotis. Buvo rasta lauke, maždaug 3-4 savaičių amžiaus.
QUOTE(Noa @ 2012 07 04, 15:29)
Mergos, dėl kandimo tai skaitykite temą nuo pradžių . Ten viskas surašyta , kurčia nekurcia. Būdai gi negarsiniai ...
Papildyta:
Papildyta:
Piršo kišimą į gerklę ji supranta kaip skatinimą kąsti smarkiau ir aršiau. Pažiaukčioja ir puola. Purkšti vandeniu nelabai drįstu, nes nosis vaistais tepta, reikės paklausti šiaip vet. gydytojos, ar nieko, jei gaus vandens. Su rankomis nežaidžiu nei aš, nei šeimos nariai, tik su žaislais.
Šnypščiu ant jos - tik išriečia nugarą ir taikosi pulti. Paėmus už pakarpos nurimsta ir būna gera kokias 2 minutes. Dar į mano garsų ir griežtą Fu reaguoja kažkiek.
Man kartais toks vaizdas susidaro, kad ji nesuvokia ko iš jos noriu. Kai vyresnį kačiuką, kokių 5 mėn auklėjau, tai žymiai lengviau buvo.
QUOTE(Colomba @ 2012 07 04, 16:37)
Piršo kišimą į gerklę ji supranta kaip skatinimą kąsti smarkiau ir aršiau. Pažiaukčioja ir puola. Purkšti vandeniu nelabai drįstu, nes nosis vaistais tepta, reikės paklausti šiaip vet. gydytojos, ar nieko, jei gaus vandens. Su rankomis nežaidžiu nei aš, nei šeimos nariai, tik su žaislais.
Šnypščiu ant jos - tik išriečia nugarą ir taikosi pulti. Paėmus už pakarpos nurimsta ir būna gera kokias 2 minutes. Dar į mano garsų ir griežtą Fu reaguoja kažkiek.
Man kartais toks vaizdas susidaro, kad ji nesuvokia ko iš jos noriu. Kai vyresnį kačiuką, kokių 5 mėn auklėjau, tai žymiai lengviau buvo.
Man atrodo, kad jai tą patį reikia tiesiog daugiau kartų pakartot kaip ir su vaikais - vienas kartą sudraustas daugiau blogai nebesielgs, o kitą 10 kartų bausk, ir tik tada daeina
Kabinčiau už pakarpos nuolatos ir šnypščiau kaip kobrų motina KIščiau pirštą toliau, giliau Purkščiau vandenį ant katės šono! jei jau ant snapo negalima
Bėda katės su charakteriais
QUOTE(*Camelia* @ 2012 07 04, 15:06)
Katytė maža, 3 mėnesiai.
Trys menesiai - KUDIKIS DAR. pasidek salia pagalves vandens pistoleta arba tuscia bambali ir kai duodasi apipurksk arba trinktelek su tusciu bambaliu. o geriausia pasiimk ir pasikisk po kaldra ir prispausk siek tiek tarsi sakytum "Miegok! naktis dar"
QUOTE(Colomba @ 2012 07 04, 15:22)
QUOTE(Colomba @ 2012 07 04, 15:37)
Chebryte nu neisprotekit ! cia jau ne tik ne KUDIKIS, cia sakyciau NAUJAGIMIS kai eina kalba apie auklejima.
As pirmuose puslapiuose didziulemis raidemis rasiau, kad tokius kudikius reikia MEILE o ne BAUDIMAIS aukleti.
"Negalima" prasideda nuo kokiu 3-4 kartais net 5 menesiu. ir tai pradzioje tai yra labai subtiliai, tiesiog keliant uz kupros, kandant ikisti pirsta i burna arba "dievo bausme" ty vandens srove ar pan.
bet situ dalyku nesupranta MAZULYCIAI kaciukai, jei kisant pirsta i burna, snypsciat ant jo, rekiant kaciukas GINASI !!! o jis temoka viena- bandyti parodyti koks jis "didelis ir baisus".
Cia gaunasi tas pats kaip trinkteleti keliu menesiu kudikiui i uzpakali, nes jis verkia, bo kazkokia bobute pasake, kad veliau jis gali kristi parduotuveje ant grindu ir rekti reikalaudamas saldainiu.
Taigi atmoralizavau o dabar paaiskinsiu ka daryti.
Maziuliukas kaciukas bando kasti, Jus pakeliate ji uz kupros lengvai papurtote, kai nurimsta prisiglaudziate prie krutines ir glostant snekinate, arba tiesiog pasikisate po megztiniu ar pan.
daug nesiokite, daug draugaukite, nezaiskite agresyviu zaidimu, kai isisiaucia palikite ramybeje tai yra tiesiog iseikite is kambario. arba isneskite ji.
Daug glostykite, daug myluokite, kuo dazniau pasidekite sau ant krutines jei pvz gulite ir ziurite TV arba ant keliu ir lengvai glostykite.
Stenkites maitinti is ranku, na tarkim gryna mesyte ar konservais. Jusu rankos turi buti tai kas daro gera o ne tai kas daro bloga.
KAciukas dabar jauciasi ziaaaaaaaaaaaauriai nesaugus, suteikite jam saugumo jausma visu pirma. O paskui matysite gal labai ir aukleti nereikes
maksimali bausme jam siame amziaus laikotarpyje yra pakelti uz kupros, kad nurimtu arba palikti viena. JOKIO KITU !
SEKMES !!!!!!
QUOTE(Nereali @ 2012 07 05, 23:08)
As pirmuose puslapiuose didziulemis raidemis rasiau, kad tokius kudikius reikia MEILE o ne BAUDIMAIS aukleti.
Bliamba, 7 savaičių Aš supratau, kad 7 mėnesių, ir galvoju - o ko negalima 7 mėnesių už pakarpos? Taigi galima ir netgi reikia
Ajei koks mažiukas
QUOTE(Mikėtukas @ 2012 07 03, 15:32)
gal cia tarp forumieciu yra mamyte, turinti veterinaro ar zoopsichologo specialybe?
girdejau apie toki dalyka, kaip kaciuku depresija, atskirus nuo kates (prieglaudoje buvo burys kaicuku ir mama), bet tai kiek ilgai ji trunka??, kaip paspartinti ta depresijos isvaryma?
Papildyta:
Papildyta:
veterinarai, nemato problemu??? dazniausiai buna ne depresija o tiesiog streso (nauji namai) sukeltos sveikatos problemos. O kaip bebutu gaila gyvunu prieglaudose dazniausiai buna didziules puokstes problemu
Vaistu nuo kirminu gavo?
neviduriuoja?
nevemia?
Valgo?
temperaturos neturi?
beje, 2 menesiu kaciukai dar nera labai aktyvus, sakyciau mazdaug taip (tai ka matau diena). Valgo kokius 5 kartus, zaidzia bendroje sumoje na gal valanda, pusantros i diena, visa kita laika miega arba drybso
Musu katyte labai aktyvi,labai islepinta,kai isiduksta per daug-dukra ja balkone uzdaro kuriam laikui kad nurimtu,ir tai vienintele bausme,kuri kazkiek padeda...labai kandziojosi,ko tik nedarem-niekas nepadejo,tai paskui jau nieko nebedarem,tik daug mylavom ir lepinom...suejus mazdaug metams musu mazoji pasidare ramesne ir tie kandziojimaisi savaime pasibaige,taip sakant,subrendo,pasidare protingesne ir jau supranta,ka galima,o ko ne... :ax:Tik dukrai kartais dar kliuva naguciais,na,bet ja uz mama katyte priima,tai ir leidzia sau daugiau,kaip su mama... Musu ankstesne kate irgi taip pat-iki metu-beprotnamis,sokdavo ant galvos ir kasdavo,tamsiam koridoriuj tykodavo uz koju pagriebti netiketai ar is uz duru ant sprando uzsokti... o kazkur virs metu kai jau buvo apsiramino savaime,uzpuolimai vis retejo,kol su metais visai liovesi...ta katyte irgi labai daug meiles buvo gavusi...