O, Royalis nera tinkamas suaugusioms katems?
QUOTE(Limcamca @ 2012 06 18, 18:21)
O, Royalis nera tinkamas suaugusioms katems?
Royalio yra įvairių rūšių, šiuo atveju buvo kalba apie tai, kad suaugusį katiną šeria kačiukams skirtu royalio maistu.
Noriu paklausti, kur pratinti kačiuką miegoti? Greit turėsime murkiantį kamuoliuką, kuris kol kas gyvena su mama ir sesutėmis. Manau, atskyrus bus didelis stresas ir nežinau kaip elgtis: ar vakare palikti katytę savo guoliuke, o gal imti su savimi?
QUOTE(Eliandra @ 2012 07 01, 12:28)
Noriu paklausti, kur pratinti kačiuką miegoti? Greit turėsime murkiantį kamuoliuką, kuris kol kas gyvena su mama ir sesutėmis. Manau, atskyrus bus didelis stresas ir nežinau kaip elgtis: ar vakare palikti katytę savo guoliuke, o gal imti su savimi?
Neleiskite kačiukui nieko, ko neleisite jam būnant suaugusiam. Nuo pirmųjų dienų prie kokios tvarkos pripratinsit, tokią ir turėsit. Nes jeigu leisite dabar miegoti kartu, o po to nuspręsite, kad jis turi miegoti atsirai, jis nesupras, tai kokėd dabar negalima, jeigu buvo galima anksčiau. Čia viskas taip pat kaip ir su mažais vaikais. Jeigu visada vienodos taisyklės, tai ir problemų nekyla
Musiske katyte pirmas dvi naktis beveik istisai "praverke", nes liepem miegoti vienai... Buvo pripratusi ir miegojo. Dabar miega su dukra kartu, nes mazoji bijo viena miegoti (brolis i kaima isvaziavo) - manau taip ir liks, nes netrukdo...
Na, pirmoji naktelė jau praėjo...Ir stebėtinai ramiai, kartais kniaukteli, bet labiau dairosi ir smalsauja. Prieškambaryje padariau guoliuką, šalia maistelis, žaisliukai...Tik dabar mąstau, kaip su dėžute bus. Anoji šeimininkė sakė, kad moka naudotis tualetu. Į dabartinę dėžutę įlipa, pažarsto kraiką, pauosto, bet nepastebėjau kad ką padarytų. Užtai šiandien ryte atsinešiau į savo lovą, pažaidėm ir žiūriu- pritūpus ant antklodės pasisiojo. Ir dar tiek daug, įtariu kad kentėjo nuo vakar Tuo "gėriu" sumirkiau servetėlę ir įdėjau į jos dėžutę, kad dėžutėje kvapas būtų,o mažylę iškart subariau,žiūrėsiu kas bus toliau
Jei ruošiatės neleisti pas save miegoti lovoje, tai neneškit jos į lovą išvis. Manyčiau taip
QUOTE(Eliandra @ 2012 07 02, 10:06)
Na, pirmoji naktelė jau praėjo...Ir stebėtinai ramiai, kartais kniaukteli, bet labiau dairosi ir smalsauja. Prieškambaryje padariau guoliuką, šalia maistelis, žaisliukai...Tik dabar mąstau, kaip su dėžute bus. Anoji šeimininkė sakė, kad moka naudotis tualetu. Į dabartinę dėžutę įlipa, pažarsto kraiką, pauosto, bet nepastebėjau kad ką padarytų. Užtai šiandien ryte atsinešiau į savo lovą, pažaidėm ir žiūriu- pritūpus ant antklodės pasisiojo. Ir dar tiek daug, įtariu kad kentėjo nuo vakar Tuo "gėriu" sumirkiau servetėlę ir įdėjau į jos dėžutę, kad dėžutėje kvapas būtų,o mažylę iškart subariau,žiūrėsiu kas bus toliau
viska teisingai padarete. dar butu gerai jei ta vieta, kur pasiusiojo, isvalyumet ir papursktumet savo ar vyro kvepalais, kad kaciukui butu aisku kas cia virsininkas
QUOTE(Eliandra @ 2012 07 02, 10:06)
Tuo "gėriu" sumirkiau servetėlę ir įdėjau į jos dėžutę, kad dėžutėje kvapas būtų,o mažylę iškart subariau,žiūrėsiu kas bus toliau
Labai gudriai padarei. Dar būtų gerai baisiai girt, kai ten ką nors padarys
O klausyk, tu kraiką naudoji tokį pat, kaip šeimininkė? Gal, tarkim, naudojo bentonitinį, o tu pripylei silikono? Nes ne visos katės jį mėgsta. Va aš naudoju bentonitinį, o kartą nutariau pamėgint silikoną - tai mažasis katinėlis liūdnai vis tik į jį šiko, o didysis kategoriškai atsisakė lipti į tokią bjaurybę! Tai kai vėl atgal supyliau bentonitinį, kokia juos ištiko laimė! Jie abu puolė ir kasė, kasė, kasė!!!
Galai žino, koks kraikas, parašyta sulimpantis "Happy". Šeimininkė naudojo paprastą molinį arba betoninį kažkokį, sakė kokį pigiausią pirkdavo. Ir dar mažylė nesituštino nuo vakar dienos..
Aš kai gavau pirmą katiną, tai man davė iškart ir kraiko biskutuką tokio, kokį tas katiniukas namie naudojo. Tai aš tą supyliau, o paskui dapylinėjau, kokio jau pati norėjau (tie jo namai Švedijoj, neturiu aš čia Lietuvoj lygiai tokio kraiko!).
Bet man atrodo, jei sulimpantis, tai turėtų būti tas pats biesas
Aš dar kai noriu išprovokuot myžimą, tai einu į katinų tualetą ir ten žarstau tą kraiką. tai katinai ateina pakast, o kartu ir pamyža...
Ei, dar būna tualetuose tokios plastikinės durelės. Būna, kiti katinai jų bijo... Tada jas reiktų išimt...
Bet man atrodo, jei sulimpantis, tai turėtų būti tas pats biesas
Aš dar kai noriu išprovokuot myžimą, tai einu į katinų tualetą ir ten žarstau tą kraiką. tai katinai ateina pakast, o kartu ir pamyža...
Ei, dar būna tualetuose tokios plastikinės durelės. Būna, kiti katinai jų bijo... Tada jas reiktų išimt...
Dar patarčiau panešioti katiniuką į tą dėžutę, ypač jei su letenyte pradeda kasti grindis Mums labai panašiai buvo - vargšiukas buvo nesusipratęs, kur čia ta dežutė, ir šiaip gi plotai nauji, tai turbūt laikė laikė ... tada pavalgė, atsigėrė, ir ups... nebeišlaikė... tai pusdienį panešiojau į tą dėžutę ir suprato