Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(*Nikita* @ 2011 05 09, 09:35)
Aciu, tau!!! Nereali temuke thumbup.gif

nera uz ka wink.gif

Atsakyti
Niekad nebuvo problemų atsivežus naują katytę. O dabar nebežinau ko imtis. Kol būna viena su manim-meilumo įsikūnijimas. Bet tik kai bandau išnešt prie kitų kačių-kobrų kobra tampa. Urzgimas neišpasakytas unsure.gif

Kaip teisingai supažindint naują gyventoją su senbuviais ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2011 05 24, 20:41)
Niekad nebuvo problemų atsivežus naują katytę. O dabar nebežinau ko imtis. Kol būna viena su manim-meilumo įsikūnijimas. Bet tik kai bandau išnešt prie kitų kačių-kobrų kobra tampa. Urzgimas neišpasakytas unsure.gif

Kaip teisingai supažindint naują gyventoją su senbuviais ? 4u.gif

Kaip supratau tu ja parsivezei tik vakar? nenorek staigaus efekto 4u.gif
Taigi, maždaug kokia savaite tu ja dar laikyk atskirai- na visu pirma karantinas yra labai rekomenduojamas dalykas, net jei kate atrodo absoliuciai sveika.
Kodėl:
kiekvienas veislynas turi komplekta savu bakterijų - nebūtinai jos yra labai baisios, tiesiog taip yra. taigi, katės/kačiukai su namų aplinkos bakterijomis yra susigyvenę, ir visai nereaguoja, bet katytė patekusi į naują veislyną nori-nenori "susitinka" su to veislyno savomis bakterijomis.Taigi jei ji yra atskirta ir negauna papildomo streso dažniausiai ji adaptuojasi ir viskas baigiasi gerai. Tuo pačiu ji neperduoda ir savo atsivežtinių bakterijų senbuvėms.

jei staigiai bandyti supažindinti naujają gyventoją su senosiomis ypač jei prasideda agresija iš kurios nors pusės galima padaryti klaidą, nes stresas trenkia per imunitetą. O nukritus imunitetui nekaltos bakterijos gali tapti pavojingomis.

TAIGI NESKUBĖK JŲ SUPAŽINDINTI 4u.gif

kadangi pas tave jau įvyko pirmasis nelabai malonus susitikimas su senosiomis wink.gif tai dabar adaptacijos laikotarpis gali išsitęsti ir iki mėnesio. šiaip jei teisingai supažindinant tai netgi jei namie tik 1 katė ir atkeliauja antra adaptacija užtrunka pora savaičių. Kai jau yra gauja ir atvažiuoja naujokė turėtų būti greičiau.

Kaip teisingai pradėti pažindinimo procesą:
1. Naujaja katę kol kas laikyk atsirame kambaryje kur nėra kitų kačių ir kur patys būnate gana dažnai, kad ją ramint, glostyt, myluot.
2. Naujosios katės daiktus (transporteri, pleduką, pasysioto kraiko gumuliukus) atnešk pas kitas kates, kad jos galėtų pradžioje užuosti, kad atsirado nauja gyventoja ir pradėti priprasti prie jos kvapo.
3. i naujokės kambarį atnešk senųjų kačių daiktų (jei pledukai tai jais patrink kačių skruostus kur yra liaukos- ta snukio/kaklo vieta katės trinasi į ką nors ir labai mėgsta kai ten kasoma. ir tada nešk naujokei, tą patį daryk su naujokės daiktais nešamais į senių kambarį). kai naujokė jau stabiliai eis į savo kraiko dėžutę atnešk senių susytotų kraiko gumuliukų (1-2) ir įmesk į jos kraiko dežutę.
tai kartok tol kol nei viena nei kita pusė nebereaguos (itemptai nebeuostys) atneštų daiktų
4. padaryk taip, kad naujokė per durų apačią galėtų užuosti senasias kates.
5. apkeisk senasias kates ir naujoke kambariais. ty naujokę išleisk į tuos kambarius kur gyvena kitos katės, senasias uzdaryk į tą kambarį kur gyveno naujokė. TIK ATSARGIAI PERNEŠK kad katės viena kitų nepamatytų ir nesusidurtų. Kai naujokė kitų kačių kambaryje jau apsiramins, susiras kokią vietą pasnaudimui bus aišku, kad ji jau labai nervingai nebereaguoja į kitų kačių kvapus. atkeisk vėl atgal kaip buvo ty naujokė į savo kambarį, katės į savuosius.
keletą dienų taip jas keitaliok.
VISOS KATĖS TURI SUVOKTI, KAD ATSIRADO NAUJA KATĖ IR NAUJOJI TURI SUVOKTI, KAD JI ČIA NE VIENA.
6. Taigi, dabar jau laikas normaliai supažindinti. Uždaryk naujokę į transporterį ir atnešk ją pas kates, tačiau NEIŠLEISK. Naujokė turi matyti kitas kates tačiau negalėti muštis. Dabar būk šalia ir gėdink tas kates kurios šnypščia. Sakyk maždaug taip: "nu ko čia dabar bariesi,negi negėda, o u ko dabar šnypšti...." jei šnypščia senosios tai nepiktai pirštais trinktelėk per snukį kartu sugėdindama.
jei naujokė labai žiauriai nestresuos ty neatsiras toks tarsi urzgimas, kniaukimas ištisas, "kobros" efektas kai ji trankosi į transporterio dureles tai palik ją uždarytą tranposrteryje keletui valandui. Jei stresuos išnešk po 10-15minučių (na pati žiūrėk kiek palikti). Atnešk vėl po keleto valandų ar kitą dieną, bet vis dar nepaleisk.
7. Kai atnešus naujokę su transporteriu pas kitas kates šios nebereaguoja į ją visai, o ir naujokė jau nebe kobra wink.gif tada atnešus ją paleisk. (žinoma visiems nukarpyk nagus). bet būk šalia ir žiūrėk kokia situacija, jei senosios katės rodo agresiją, naujokę iš karto išnešk ir tęsk "žaidimus" su transporteriu, kraiko nešiojimu, daiktų ir kambarių keitaliojimu.
Jei senosios NERODO agresijos,nors mažoji ir 'vystupalina' tada gali būti rami, nes tai "geriausia gynyba puolimas", vadinasi ji tiesiog bijo. paimk ją ant kelių, glostyk, kai ji sušnypš ant kokios katės atėjusios šalia pabark, pagėdink, bakstelėk su pirštu per nosį.
Padėk kokį skanumyną (mėsa, faršas, konservai, žuvis ar pan) didelėje lėkštėje, kad visos galėtų kartu valgyti. Paimk draznylką ir pažaisk su visomis. tokie bendri dalykai suartina.
jei senosios į ją visiškai nereaguoja (ignoruoja) gali palikti kartu ir nakčiai, padėk ant kokio guoliuko grielką (nors ir vasara šilumą musiškiai baisiai mėgsta), kad visos katės galėtų krūvoje šiltai atsigulti mažoji turėtų neatsispirt pagundai.
bet palikti visas kartu galima padaryti tik tuo atveju jei senosios nerodo agresijos, jei nors viena iš senųjų kačių duoda naujokei į snukį tada kol kas kartu nepalik. Paleisk tik su priežiūra, o kai tavęs nėra uždaryk naujokę atskirame kambaryje. Nes jei susipjaus adaptacijos laikotarpis žiaaaauriai prailgės ir naujokė labai stresuos, na o stresas kaip minėjau trenkia per imunitetą.

beje, kokio ji amžiaus? ar pas ją dar nesikeičia dantys??? nes dantų keitimosi laikotarpyje pas kates ir šiaip imunitetas šiek tiek krenta tai geriau lyčno streso jai nesudaryt (tame tarpe ir į parodas nevežiot).

Nežinau ar labai aiškiai surašiau jei ką skambink ar rašyk.

Sėkmės . Parašyk kaip seksis

Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 05 25, 00:25)

Labai aiškiai ir išsamiai. Net nesitikėjau tiek patarimų 4u.gif
Mažoji uždaryta nuo pat pirmos dienos. Kai atskrido, pirmiausia varėm pas vetą daytis tyrimus, tik po to namo.
Šiandien bent jau bado streikas baigėsi ir pradėjo eit į tuliką thumbup.gif
Senosios visiškai ramiai reguoja, absoliučiai jokios agrsesijos. Čia mažoji-širšė hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spiglys: 25 gegužės 2011 - 09:56
QUOTE(spiglys @ 2011 05 25, 09:55)
QUOTE(Nereali @ 2011 05 25, 00:25)

Senosios visiškai ramiai reguoja, absoliučiai jokios agrsesijos. Čia mažoji-širšė hihihi.gif

nu tadu viskas bus ok ! thumbup.gif mazoji apsipras, dabar kobra vaidina, nes bijo. duok jai apuostyt senuju kaciu kvapu- kaip rasiau, o paskui jau su transporteriu pas senes.
Atsakyti
Tik dabar kažkaip užmačiau šitą temą. Šaunuolė Nereali.
Tik gaila, kad per vėlai kai kurias mintis perskaičiau. Daug klaidų padarėm su meškėnės auklėjimu, ir su rankom ir su kojom žaidžia ir drasko :-) Nes gi buvo gražu, kaip kačiukas niurkinat jam pilvuką kojytėmis spardosi, dabar kačiukui 3 metai ir jo nagai kaip žvėries ..
Na dar turim antrą išgelbėtą gyvybę iš Grindos, paisutusi kaip velniukas, pradėjo sisioti po vonia: teks imtis patarimų..
o purkšukas tai tikrai veikia. Vyras šiandien mažę barė už išverstą vazą ir davė į šikinę kaip vaikui, reiks ir jį pamokyti

Atsakyti
Superine tema. Taip daug ka jau ir praleidau sad.gif mano kate jau beveik 5 metu, ir gal pries pora metu pradejo sisioti ant lovos cry.gif ir vis dar sisioja, aisku nedaznai taibuna, bet pasitaiko. Išplauti lova kad nebeliktu jos kvapo manau neimanoma. Kaip tokia suaugusia kate drausminti, kaip kovoti su sisiojimu, kaip ja bausti?
Ji jau pilnai subrendus ir charakteris nera pats geriausias. Aisku kartais atrodo kad ji vadovauja, bet lyg ir klauso manes. Auklejimo spragu daug yra, dabar man svarbiausia kaip jai ismust ta nora sisiot man ant lovos.
Kai prisisioja as jau zinau, uztenka tik i ja paziuret, ji kuo puikiausiai supranta ka padarsiu, net pati ateina ir nukrenta po kojom. As seniau ja purciau uz pakarpos ir vis ziuredavau ir bardavau kad begede ka padare kad turi dezute ir t.t.t o paskui uzdarydavau ja i vonia (ten jos ir maistas ir tulikas) palikdavau keliom dienom ir neisleisdavau. Bet tai negelbeja. Skaiciau apie purskala, turiu ir ji bet ji visai neatbaido. Kazkada siule man ant lovos celofana klot nes jai bus ale nemalonu ant jo lipt ir nesisos, jai tai negaliojo, kaifuoja ant celofano ir po juo ir sisiojo toliau. Kaip man dabar su ja elgtis? Aciu uz atsakyma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurora25: 26 gegužės 2011 - 10:29
QUOTE(Aurora25 @ 2011 05 26, 10:28)
Superine tema. Taip daug ka jau ir praleidau sad.gif mano kate jau beveik 5 metu, ir gal pries pora metu pradejo sisioti ant lovos  cry.gif ir vis dar sisioja, aisku nedaznai taibuna, bet pasitaiko. Išplauti lova kad nebeliktu jos kvapo manau neimanoma. Kaip tokia suaugusia kate drausminti, kaip kovoti su sisiojimu, kaip ja bausti?
Ji jau pilnai subrendus ir charakteris nera pats geriausias. Aisku kartais atrodo kad ji vadovauja, bet lyg ir klauso manes. Auklejimo spragu daug yra, dabar man svarbiausia kaip jai ismust ta nora sisiot man ant lovos.
Kai prisisioja as jau zinau, uztenka tik i ja paziuret, ji kuo puikiausiai supranta ka padarsiu, net pati ateina ir nukrenta po kojom. As seniau ja purciau uz pakarpos ir vis ziuredavau ir bardavau kad begede ka padare kad turi dezute ir t.t.t o paskui uzdarydavau ja i vonia (ten jos ir maistas ir tulikas) palikdavau keliom dienom ir neisleisdavau. Bet tai negelbeja. Skaiciau apie purskala, turiu ir ji bet ji visai neatbaido. Kazkada siule man ant lovos celofana klot nes jai bus ale nemalonu ant jo lipt ir nesisos, jai tai negaliojo, kaifuoja ant celofano ir po juo ir sisiojo toliau. Kaip man dabar su ja elgtis? Aciu uz atsakyma

Del sysiojimo ant lovos gali buti daug priezasciu ir labai sunku atpazint del kurios is ju ji tai daro. Ir tikrai labai sunku yra su tuo kovot sad.gif POlietilenai visai nepadeda ! netgi dar blogiau, kates ipranta sysiot ant polietileno ir paskui sysioja ant bele kurio surasto namie maiselio doh.gif

Taigi galimos priezastys:
1. purvinas tualetas. kai kurios kates yra tikros shvaruoles ir jei dezuteje jau yra pasysiota ji ten nebeis. problema ishprendzia dar vienas tualetas ir aisku dazni ju valymai.
2. tualetas yra sunkiai pasiekiamoje arba labai atviroje vietoje. Kartais padeda tualetas namelis, o ne atviras

3. sveikatos problemos. (atsimenate reklama, kur du suniukai susitinka- vienas su antsnukiu, kitas be jo.
"brisiau , kas cia?
-ansuuuukis"
-pats tu sunksnukis
/antrasis sunelis pasysioja/
- aaa taip ir reikejo SAKYTI, kad antsnukis")
taigi gyvunai savo shlapimu perduoda labai daug informacijos. ir gali buti, kad kate tiesiog bando mums "pasakyti", kad jai yra negerai.
nuneskite veterinarui shlapimo tyrimams, priduokite krauja, kad atmesti sveikatos problemas.

4. (itin dazna) hierarchine. kate bijo "stoti" i atvira kova, tai "podpolnai" tiesiog perzymi teritorija, ten kur daugiausia yra Jusu kvapo. Pas rusus skaiciau, kad labai efektyviai padejo budas, kad seimininke eme ir paslakste toje vietoje kur kate sysija savo shlapimo biggrin.gif :xixi: pakomentavo, kad geriau buvo pamiegot smirdancioje lovoje savaite laiko negu i lova susigers kates shlapimas, kurio beveik nerealu isvalyt.
Dazniausia rekomendacija yra sterilizacija- daugelyje atveju tai tikrai padeda.

Atsakyti
o man su kate yra turbūt vienintelė problema -ji vis bando kandžiot man rankas. Dažniausiai ji tiesiog guli pas mane ant kelių ar glėbyje (pati įsiprašo, per prievartą niekada nelaikau), iš pradžių ramiai, murkia, snaudžia, o paskui staiga pradeda kandžiotis doh.gif Į jokius sudraudimus nereaguoja, puola dar labiau, purkštukas padeda tik tam kartui. Ypač ji puldinėja rankas, kai aš kalbu telefonu, nes tada negaliu nei sudraust jos, nei suvaldyt.
Aš pati jai niekad neleidau žaisti su rankomis, bet pradžioj dar su mumis gyveno draugas, jis leisdavo, nes manė kad jau apie kačių auklėjimą tai jis VISKĄ žino, ir šiaip, vis į svečius kas ateina, nori pabūt katytės geradariai ir leidžia žaist su rankom, nors prašau kad taip nedarytų.
Katytei dar nepilnai 8 mėnesiai, praeitą savaitę sterilizuota (pradėjo morčiuot). Šiaip jokios agresijos niekad nerodo, labai meili, tikra rankinukė, tai nesuprantu, kas jai su tuo kandžiojimusi užplaukia doh.gif
Atsakyti
Uch, mes irgi kažkada seniai turėjom problemų su vienos katės myžimu į lovą-visaip kaip kovojom. Bet matyt labiausiai padėjo neleidimas visai į miegamąjį. o va dabar su ja vėl prasidėjo...bet šįkart daro ant kilimų blink.gif užvakar apmyžo draskyklę, vakar ant kilimuko prie lovos radau kakį ir dar vakare prisiusiojo ant klimuko prie durų doh.gif
Supranta kad blogai daro, matosi, kad jaučiasi nusikaltusi. Vakar po pamyžimo pasičiupus apšnypščiau, apspjaudžiau. Reiks važiuoti tyrimus pasidaryt. Atmetu variantus-tualetas-namukas, didelis, dažnai valomas ir abu kacai tikrai išsitenka. Kastruoti abudu. Turbūt jei kovotų su mumis- darytų į lovą.
Kaip paimti šlapimą?
Atsakyti
QUOTE(kusachius @ 2011 05 28, 00:03)
o man su kate yra turbūt vienintelė problema -ji vis bando kandžiot man rankas.

Greičiausiai ji taip žaidžia. Gal pasiėmėt ją mažiuliukę? ty neturinčią 3 mėnesių? ir ji tiesiog neišmoko žaisti.
Pabandykit kišti kandžiojimui pirštą ir tą pirštą nuoširdžiai grūskite jai į gerklę (pirštai be ilgų nagų aišku turi būti), taip, kad vėmimą beveik sukeltų. Katei turi būti stipriai nemalonu. Ir taip kiekvieną kartą kandant.
jei nepavyksta ar nepadeda tada tiesiog jai kandant pliaukštelėkite jai per snukį ir piktai atsistokite numesdama katę ant žemės.
arba pagriebkite už kupros ir papurčius apšnypskite, apspjaudykite wink.gif trinktelėkite per snukį ir piktai nusvieskite į šoną (meskite ant lovos ar pan)
Katė turi labai aiškiai suprasti, kad Jums toks jos elgesys NEPATINKA

QUOTE(zizelius @ 2011 05 28, 11:00)

Kaip paimti šlapimą?

Yra keletas būdų:
1. Laukiat kada katė pradės sysios ir turėkit jau po ranka pasiruoštą plokščią plastmasinę lėkštutę ir tiesiog pakiškite , kad sysiotų į ją. jei jau procesas prasidėjo tai katė nenutrauks. Lėkštutė turi būti labai švariai išplauta be cheminių priemonių ir švariai išluostyta popieriniais rankšluosčiais

2. katės tualetą švariai išplaukite be jokių cheminių priemonių (ale fairy ar domestos) galima tieisog muilu, bet svarbu paskui dar verdančiame vandenyje šiek tiek palaikyt ir labai švariai išluostyt popieriniais rankšluosčiais.
Kai katė labai norės tai nueis, kad ir į be kraiko dėžutę.

3. nuipirkite akvariuminių akmenukų, juos nuvirinkite (kad nebūtų dulkių ir pan) ir sudėkite vietoj kraiko į paruoštą dėžutę (2 punktas). Į akmenukus šlapimas nesusigers

4. Ant kraiko uždėkite maisto pakavimo plėvelę kai kuriose vietose padarydami įdubimus, kad pasisiojus ten subėgtų sysiukas.

5. Šalia kraiko dėžutės patieskite švarų polietileną, maišelį, maistinę plėvelę. Kai katė pradeda sysioti ištraukiate ją iš dėžutės ir pastatote ant celofano. jei jau procesas prasidėjo tai katė nenutrauks.

Taip turėdami švaraus sysiuko jį pritraukite į 20ml švirkštą ir valandos bėgyje pristatykite į vet gydyklą ar laboratoriją.

6. pas veterinarus turėtų būti kažkos specialus šlapimo surinkimo rinkinys.(man neteko pasinaudot)

7. vežti pas veterinarą, kad kateterizuotų, bet tai skausminga ir brangu.

Daugiau patarimų rusų kalba rusu forume
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nereali: 28 gegužės 2011 - 13:49
QUOTE(Nereali @ 2011 05 28, 15:47)
Greičiausiai ji taip žaidžia. Gal pasiėmėt ją mažiuliukę? ty neturinčią 3 mėnesių? ir ji tiesiog neišmoko žaisti.
Pabandykit kišti kandžiojimui pirštą ir tą pirštą nuoširdžiai grūskite jai į gerklę (pirštai be ilgų nagų aišku turi būti), taip, kad vėmimą beveik sukeltų. Katei turi būti stipriai nemalonu. Ir taip kiekvieną kartą kandant.
jei nepavyksta ar nepadeda tada tiesiog jai kandant pliaukštelėkite jai per snukį ir piktai atsistokite numesdama katę ant žemės.
arba pagriebkite už kupros ir papurčius apšnypskite, apspjaudykite wink.gif trinktelėkite per snukį ir piktai nusvieskite į šoną (meskite ant lovos ar pan)
Katė turi labai aiškiai suprasti, kad Jums toks jos elgesys NEPATINKA

Taip ir yra, pasiėmiau ją iš globos namų mažutę, nepilnai dviejų mėnesių. Suprantama, kad ji taip žaidžia, nes mama jos neišmokė, nes nėra nei pikta nei agresyvi, bet žaist gali iki kraujų.
Bandžiau tą varijantą su pirštu jau seniai, kai tik pastebėjau tą jos žaidimo būdą (perskaičiau seniau tą Jūsų patarimą kitoje temoje), tačiau pirštas visai nepadėdavo, nes ji tik nuspirdavo ranką su kojom ir kibdavo į riešą ar alkūnę -kur papuolė.
Kai tik pradeda kandžiotis aš pirmiausiai griežtai pasakau "negalima" (tą žodį ji puikiai supranta ir daugeliu atvejų paklūsta), o kai nepadeda, apšnypščiu, numetu ją ir nueinu, užsidarau kitam kambaryje arbą ją už durų išnešu. Tai suveikia kelioms valandoms, maksimum iki kitos dienos, o paskui vėl tas pats.
Stengiuosi vadovautis Jūsų patarimais, visus esu perskaičius, bet mano katė sekančią dieną jau būna užmiršus, kad taip žaisti negalima. Bandžiau ir tuščią bambalį trankyt, pradžioj išsigasdavo, bet greit suprato, kad tai tik garsas, o pavojaus nekelia, purkštukas kol kas efektyviausias, kartais pakanka jį į ranką paimt, bet vėlgi, nuveja tam kartui.
Teks apsišarvuot kantrybe ir toliau kovoti už savo sveikas rankas doh.gif

Beje, tie patys jūsų šioje temoje aprašyti metodai puikiai padėjo atpratinti katytė šokt ir ropštis man ant nugaros kada užsimano (dabar gražiai pasiprašo ant rankų), žudyt man kojas miegančiai, lyst į lėkštę ar prašinėt maisto ir daugeliu kitų atvejų, tad labai vertinu Jūsų patarimus.
Atsakyti