Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(žemuogienė @ 2012 03 29, 10:49)
pas mus kitokia problema su katinu smile.gif pusę nakties jis miega, kitą pusę - nuobodžiauja. pradeda visur landžioti, atsidaro stalčius, išmėto smulkius daiktus - pvz kojines, pirštines. jeigu užsidarau miegamajį, jis salione pradeda mėtyti viską iš lentynų - nustumia kaladėles, lavinamajį kubą ir t.t. kai ateinu pasiutusi tramdyti - jis palenda po sofa ir sėdi biggrin.gif (pas mus ištiesta sofa salione, ir jam ten puiki slėptuvė). žodžiu aplekia ratą, pasiaučia, tada vėl miegoti ir iki ryto ramu. kai kantrybė baigiasi ir pagaunu, nunešu jį į vonią iki ryto, kelias naktis buvo toks siautėjimas, kad jau galvojau jį ten su guoliu uždaryti vakare, bet man kažkaip žiauru atrodo jį ten laikyti doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif pas mus tas pats. Dar vyras sako, kad kai aš išeinu į darbą, būna ramu, anie du miega (pas mum du katinai), o kai grįžtu , tas būna po 10 vakaro, aš nusiprausiu ir tiesiai lovon, tada kambary atsidaro skraidodromas, per galvas, per stalus, visur.. O naktimis, tai ypatingai vienas, eina lipa visur, meta žemėn, neduok D, bus čiut praviras stalčius, kur maišeliai, tai visus išvilks lauk. Spintelės, kaip prie mažų vaikų- aprišinėtos gumelėmis, nes verčia viską lauk biggrin.gif kiti daiktai irgi sudėti maždaug, "vaikams" nepasiekiamoje vietoje.. Baugoka, tik, kad spintos nenuverstų vėl,kaip, kad nesenai buvo..
Atsakyti
QUOTE(Stirnaitė @ 2012 04 02, 09:44)
lotuliukas.gif
va, va, jau kankinius nuvaidint jie sugeba...

pas mus irgi kažkaip nejučiom, per mano apsileidimą blush2.gif  pasidarė kažkiek panaši situacija...

va va, pas mus tas pats doh.gif is tikro tai niekieno, bet musu paciu kalte, kad sitaip islepinom nuo mazumes blush2.gif jei maistas nors pusvalandi pastovi, jis jo jau ne neuzkabins, geriau badu numirs doh.gif tai kol buvo mazesnis, apie 4-5ryte imdavo zyst, kad jis jau alkanas. Tai pora kartu atsikelem maisto sviezio idet, kad atstotu jis nuo musu, tai to ir tereikejo blush2.gif doh.gif jau geri 6metai kaip keliames jam maisto idet apie 5 ryto blush2.gif nes kitaip liekam be miego tiek mes tiek (turbut) kaimynai lotuliukas.gif prasideda lakstymas, daiktu metymas, siutimas ir t.t.-zodziu groja nervais mums tol kol issireikalauja ko nori blush2.gif
Atsakyti
Ne aš tai negalėčiau tokių katinų laikyti schmoll.gif Čia reikalingi geležiniai nervai ir drambliška kantrybė .
Męs vakare 23h duodam jautienos ir nakčiai maisto nepaliekam, o ryte vėlgi gauna sausą maistą tik 11h.
Mūsiškis nesikandžioja, neskraido, nedrasko , nedaužo, nieko neverčia ir naktimis miega thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gucci. @ 2012 04 04, 19:49)
Ne aš tai negalėčiau tokių katinų laikyti  schmoll.gif Čia reikalingi geležiniai nervai ir drambliška kantrybė .
Męs vakare 23h duodam jautienos ir nakčiai maisto nepaliekam, o ryte vėlgi gauna sausą maistą tik 11h.
Mūsiškis nesikandžioja, neskraido, nedrasko , nedaužo, nieko neverčia ir naktimis miega  thumbup.gif

Aš, kiek skaitau, tai suprantu, kad čia kaip išauklėsi, taip ir turėsi g.gif
Atsakyti
Aišku auklėjimas daug ką reiškia, bet pagrindas yra katino veislė. Čia mano nuomonė g.gif
Kai katiną įsigyji su dokumentais, jau gali nuspėti koks jis bus, kadangi matai jo tėvus. Jei tėvai ramūs, neagresyvūs tai ir kačiukas turėtų būti toks g.gif .
Aišku suprantu tuos žmones, kurie neturi pinigėlių nusipirkti veislinį dokumentinį kačiuką, todėl ir rizikuoja, susidurti su visokiais sunkumais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gucci. @ 2012 04 04, 21:34)
Aišku auklėjimas daug ką reiškia, bet pagrindas yra katino veislė. Čia mano nuomonė  g.gif

Su tuo daug kas sutinka, logiška, kad paveldimumas daug ką duoda, laiku atskyrimas nuo motinos irgi, normalus veislynas irgi, bet ši tema ne apie tai blush2.gif Čia nėra pasigyrimo, kokie kažkieno katinai geri, tema. Čia tema pasibėdavojimo ir galvojimo, kaip spręsti problemas. O jei jau žmonės turi katiną ir yra problemų, tai ką jiems dabar daryt? Nušaut tą katiną? Ar bandyt auklėt?

Manau, kad dauguma tų, kas turi normalių veislynų katinus, čia net ir neina biggrin.gif Mano va du irgi dori, bet profilaktikai vis viena paskaitau. Buvo aktualu, pvz. kaip įvesti naują katiną į namus, kur gyvena senasis smile.gif Paskui apie jų tarpusavio santykius, vis tik ilgą laiką du nekastruoti bernai kartu gyveno. O ir šiaip paskaitinėt sveika.

Ir gerą gero veislyno katiną galima taip išpindint, kad nežinosi, kur dingt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gucci. @ 2012 04 04, 20:34)
Aišku auklėjimas daug ką reiškia, bet pagrindas yra katino veislė. Čia mano nuomonė  g.gif
Kai katiną įsigyji su dokumentais, jau gali nuspėti koks jis bus, kadangi matai jo tėvus. Jei tėvai ramūs, neagresyvūs tai ir kačiukas turėtų būti toks  g.gif .
Aišku suprantu tuos žmones, kurie neturi pinigėlių nusipirkti veislinį dokumentinį kačiuką, todėl ir rizikuoja, susidurti su visokiais sunkumais  verysad.gif

Del agresijos ir stabilios psichikos pritariu, bet su islygomis smile.gif
QUOTE(Noa @ 2012 04 04, 22:23)
Ir gerą gero veislyno katiną galima taip išpindint, kad nežinosi, kur dingt rolleyes.gif

Va superine fraze !

As manau, kad auklejimas plius genai yra 50 ant 50.
kaciukas is gatves turi tik DAUGIAU SANSU buti labiau linkes i agresija, nes pagal gatviniu kaciu 'istatymus' kergia tik gaujos vadas. O gaujos vadas dazniausiai buna- is musu zmoniu pozicijos- ne pats meiliausias katinas smile.gif))

Taciau kita medalio puse auklejimas (ar jo nebuvimas), lepinimas ir elementarus nezinojimas.

P.S. Is linksmuju istoriju. Atvaziavau pas tevus ir atsiveziau viena savo suaugusiu kaciu. sia nakti pabundu nuo to, kad kazkas kutena nosi, pramerkiu akis ir matau salia mano galvos SEDINCIA kate (miegojau ant pilvo, be pagalves) ir judinancia uodegos galiuka MAN PO NOSIMI smile.gif Kai atsimerkiau, kad puole murkti, trintis, glaustytis...
Akivaizdziai ji mane ZADINO ! blink.gif svolocius... mazdaug jai liuuudna pasidare doh.gif primine animacini filmuka, gaila, kad neradau dabar ant greituju wink.gif
Atsakyti
Laba diena,

perskaiciau Jusu patarimus thumbup.gif bandysiu ju laikytis...

tik turiu klausima... isigijom katyte 2 men. ir 1 sav., suprantu nauja aplinka, nauji zmones - jai neramu... bet... jau dabar (pabuvus pas mus 3 paras), musu nebebijo, tik labai kniaukia... toks jausmas, kad demesio reikalauja. Net ir tada, kai yra salia... O ypac nakti... Ar tai normalu? Ar praeis, kai apsipras labiau? O gal kazka reiketu daryti? g.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2012 05 02, 08:55)
Laba diena,

perskaiciau Jusu patarimus  thumbup.gif  bandysiu ju laikytis...

tik turiu klausima... isigijom katyte 2 men. ir 1 sav., suprantu nauja aplinka, nauji zmones - jai neramu... bet... jau dabar (pabuvus pas mus 3 paras), musu nebebijo, tik labai kniaukia... toks jausmas, kad demesio reikalauja. Net ir tada, kai yra salia... O ypac nakti... Ar tai normalu? Ar praeis, kai apsipras labiau? O gal kazka reiketu daryti?  g.gif

Aciu uz atsakyma  4u.gif

Musiske buvo dar mazesne kai paemem, bet jau ta pacia diena ir valge ir siaip gerai jautesi, ji irgi daznai kniaukdavo tai galvoju kad tiesiog kaip ir mazi kudikiai taip parodo kad kazko nori ir dabar mes ta kniaukima jau atskiriam - kada nori zaisti, nuobodu, kada nori valgyti ir t.t. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2011 12 04, 00:36)

Neaiškumai:
1. Vienas katinas ką nors pridirbo (žinau kuris). Bet ką, pvz. laidą nukando, ciklameną nuskabė, lipo į zamiaculcą ir nulenkė lapus, nukniso virtą kiaušinį nuo stalo ir žaidė futbolą, nu ko neprisigalvoja, abu jauni...  biggrin.gif Bet reikalas pastebėtas tik paskui (pvz. grįžti ir randi). Kada kraut malkas? Šunininkai sako, kad šunį bausti/barti reikia iškart po negero elgesio, nes jei laikas bus praėjęs, šuo nebesupras, už ką yra baramas. O su katinais turbūt irgi tas pats? O tai kaip tada elgtis? nekraut malkų???

Būt gerai nuomonė 4u.gif

Seni Noa klausimai, bet skaitydama temą neradau ats. Ką daryti - kai "išdaigą" randi tarkim tik grįžęs ?
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2012 05 02, 09:45)
Seni Noa klausimai, bet skaitydama temą neradau ats. Ką daryti - kai "išdaigą"  randi tarkim tik grįžęs ?

Aha, ir man vis dar aktualu rolleyes.gif
Atsakyti
labai linksma tema, pasirodo thumbup.gif

Del isdaigu post faktum - bijau, kad kates irgi nesupras, po laiko malku gavusios. Bent jau as nepuolu su jom aiskintis, jei ne prie akiu kiaulyste iskrecia. Na, jei labai pikta bunu, atsinesu i nusikaltimo vieta ir bandau gedint - tai ka, graziai padarei??

As vienakart is kaimo grizus maniau, kad vagys namie buvo. Telikas ijungtas, is sekcijos isversta VISKAS. Is lentynu issluoti lauk visi indai - porcelianas, kristolas, pilnas kambarys (ir lova) stiklu. O grazuoles tik klapsi nekaltom akim. Tai tik puoliau skubiai viska siurbt ir sluot, kol diedas negrizo biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti