Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(elishka @ 2012 03 29, 11:32)
Ne, jokios sutarties nepasirašiau. Ėmiau iš Nuaro Kaune. Kai ėmiau ji buvo labai silpna, nes žiemą buvo pabėgusi, ar išmesta šeimininkų (nežinau tiksliai). Ji svėrė tik 1,9 kg. Aišku, gal dėl to ir morčius jos buvo silpnesnis.... Dabar tai ji pilnai atsigavo smile.gif
Mes ja saugom, kad koks katinas nepasidarbuotų  ax.gif Šaltuoju sezonu ramu, nes ji bute būna, o vasara dažnai į sodą vežamės.
Galvojam apie sterilizacija, bet atrodo kad gaila, kai bus žalojama. Bet nėra gerai ir taip. Kačiukų tikrai nenorime.

Nepasakyčiau, kad bus žalojama. Atsigavimas po sterilizacijos yra pakankamai individualus dalykas kiekvienai katei, bet jeigu sterilizacija atlieka geras veterinaras, problemų kilti neturėtų. O dabar ir pjūviai daromi nedideli. smile.gif

Pasidžiaugsiu, kad Jūs esate atsakinga šeimininkė ir suprantate padėtį dėl kačiukų. smile.gif

Visgi, manau, kad jai gali ir toliau norėtis žymėti, be to katės gali morčiauti ir kitais metų laikais, ne tik pavasarį. Siūlyčiau tikrai pasvarstyti apie sterilizaciją, bus ir Jums ramiau, ir katei ramiau. smile.gif
Atsakyti
O per morčiu turbūt negalima sterilizuoti, o kaip nuspresti, kad jis baigėsi??? blush2.gif
Man atrodo, kad jai ištisai morčius.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2012 03 29, 10:49)
pas mus kitokia problema su katinu smile.gif pusę nakties jis miega, kitą pusę - nuobodžiauja. pradeda visur landžioti, atsidaro stalčius, išmėto smulkius daiktus - pvz kojines, pirštines. jeigu užsidarau miegamajį, jis salione pradeda mėtyti viską iš lentynų - nustumia kaladėles, lavinamajį kubą ir t.t. kai ateinu pasiutusi tramdyti - jis palenda po sofa ir sėdi biggrin.gif (pas mus ištiesta sofa salione, ir jam ten puiki slėptuvė). žodžiu aplekia ratą, pasiaučia, tada vėl miegoti ir iki ryto ramu. kai kantrybė baigiasi ir pagaunu, nunešu jį į vonią iki ryto, kelias naktis buvo toks siautėjimas, kad jau galvojau jį ten su guoliu uždaryti vakare, bet man kažkaip žiauru atrodo jį ten laikyti doh.gif

Katinas naktinis gyvūnas, todėl, taip ir elgiasi. Mūsiškė lygiai taip pat: tik šviesas išjungi ir prasideda: aukštyn/žemyn doh.gif doh.gif
Šiaip, pastebėjau, kad po pusvalandžio nurimsta, ir tada dar kažkuriuo metu naktį atsibunda pasiautėti. Mes, tai nieko nedarom g.gif
Atsakyti
QUOTE(elishka @ 2012 03 29, 12:05)
O per morčiu turbūt negalima sterilizuoti,  o kaip nuspresti, kad jis baigėsi??? blush2.gif
Man atrodo, kad jai ištisai morčius.... doh.gif

Kai pasibaigia morčiaus požymiai, tuomet palaukus kelias dienas manyčiau, kad galima sterilizuoti. Bet čia veterinarai geriau pasakytų. O kiek laiko ji jau morčiauja?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 03 29, 14:13)
Kai pasibaigia morčiaus požymiai, tuomet palaukus kelias dienas manyčiau, kad galima sterilizuoti. Bet čia veterinarai geriau pasakytų. O kiek laiko ji jau morčiauja?

Gal koki 1,5 mėn jau....
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 03 29, 12:46)
Katinas naktinis gyvūnas, todėl, taip ir elgiasi. Mūsiškė lygiai taip pat: tik šviesas išjungi ir prasideda: aukštyn/žemyn  doh.gif  doh.gif
Šiaip, pastebėjau, kad po pusvalandžio nurimsta, ir tada dar  kažkuriuo metu naktį atsibunda pasiautėti. Mes, tai nieko nedarom  g.gif

aš tik bijau kad pakels vaikus, nes kai pradeda siausti doh.gif jeigu iš vakaro kas neprispaudžia užrakto, tai prasidaro mergaitės gumučių stalčių, išsitraukia vieną ir tada duodasi doh.gif jaučiu kaip mažiems vaikams - katinui nebeleisiu dieną miegot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(elishka @ 2012 03 29, 13:41)
Gal koki 1,5 mėn jau....

Gal tada pasitarkite su veterinaru, nes visgi ilgokai tęsiasi, bent jau mano manymu.

Žemuogiene aš tau savo kompaniją vakare vaikau, žaidžiu su jais aktyviai, o tada prieš einant miegoti maisto duodu. Dažniausiai išmiega iki 6 ar pusės 7 ryto. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 03 29, 14:56)
Gal tada pasitarkite su veterinaru, nes visgi ilgokai tęsiasi, bent jau mano manymu.

Vešiu skiepyti kitą mėnesį, tai reiks prie to pačio pasikalbėti g.gif
O gal aš tiesiog, kai ankščiau neauginusi katės, nelabai suprantu dėl to morčiaus ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2012 03 29, 14:51)
aš tik bijau kad pakels vaikus, nes kai pradeda siausti doh.gif jeigu iš vakaro kas neprispaudžia užrakto, tai prasidaro mergaitės gumučių stalčių, išsitraukia vieną ir tada duodasi doh.gif jaučiu kaip mažiems vaikams - katinui nebeleisiu dieną miegot biggrin.gif

Na, mūsų katė turi apibrėžtas ribas, mūsų namuose. Na, kaip vaikai, - pagal supernanny lotuliukas.gif Tai va, ji žino, kad naktį į mūsų miegamąjį eiti negalima. Tad, miega pas vaikus kambaryje. Tai, juos ir kankina blush2.gif Kadangi yra dviaukštė lova, tai labai dažnai: strykt nuo spintelės, ant antro lovos aukšto, nuo ten ant durų, pasisupam... strykt ant žemės ir vėl iš naujo doh.gif

Kai jau įkyri, aš nueinu, paimu, nunešu į apačią, jei bando bėgti atgal, apšnypščiu/apgrūmoju, ir to užtenka.. Tada tyliai ateina ir įsitaiso pas kurį nors iš vaikų bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 03 29, 13:56)
Žemuogiene[/b] aš tau savo kompaniją vakare vaikau, žaidžiu su jais aktyviai, o tada prieš einant miegoti maisto duodu. Dažniausiai išmiega iki 6 ar pusės 7 ryto. smile.gif

QUOTE(Limcamca @ 2012 03 29, 14:19)
Na, mūsų katė turi apibrėžtas ribas, mūsų namuose. Na, kaip vaikai, - pagal supernanny  lotuliukas.gif Tai va, ji žino, kad naktį į mūsų miegamąjį eiti negalima. Tad, miega pas vaikus kambaryje. Tai, juos ir kankina  blush2.gif Kadangi yra dviaukštė lova, tai labai dažnai: strykt nuo spintelės, ant antro lovos aukšto, nuo ten ant durų, pasisupam... strykt ant žemės ir vėl iš naujo  doh.gif

Kai jau įkyri, aš nueinu, paimu, nunešu į apačią, jei bando bėgti atgal, apšnypščiu/apgrūmoju, ir to užtenka.. Tada tyliai ateina ir įsitaiso pas kurį nors iš vaikų  bigsmile.gif  wub.gif

matot, pas mus situacija komplikuota dabar biggrin.gif nuo mažiuko turim slėpti katino maistą, tai geriausia vieta, kurią radom, kad mažas nepasiektų - miegamojo palangė. jeigu užsidarau duris - katinas būtiniausiai pradeda vaidinti išbadėjusį ir ištroškusį ir vidury nakties kankinio akimis ir balsu prašo ėsti.
žodžiu, labai tikiuosi, kad greit orai dar atšils, tada maistą išgabensiu į balkoną, kur ir jo wc. tuo pačiu ir guolį nutempsiu ir tada jau nieko nežinau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(žemuogienė @ 2012 03 29, 15:57)
būtiniausiai pradeda vaidinti išbadėjusį ir ištroškusį ir vidury nakties kankinio akimis ir balsu prašo ėsti.

lotuliukas.gif
va, va, jau kankinius nuvaidint jie sugeba...

pas mus irgi kažkaip nejučiom, per mano apsileidimą blush2.gif pasidarė kažkiek panaši situacija...

Mūsų katė ėda konservus. Na, ji atsibunda apie kokią 6-7 vkaro ir ateina valgyt. Paskui- laisvalaikis, medžioklės ir pan tongue.gif Prieš naktį palieku lėksšutėje maisto, kad būtų paryčiams. Bet... mūsų miaumas išnaglėjo tiek, kad paryčiais ateina į miegamą (duris ji atsidaro, nebent užsirakintume doh.gif o jei netgi taip, tai eis vaikų žadinti cool.gif ) ir labai konkrečiai pareiškia, kad yra nusibadėjusi galutinai doh.gif Kelis kartus net nunešiau ją prie tol lėkštės ir parodžiau- ve, Miaumai, turi pilną bliūdą... Ale ana apsisukus išeina , dar taip nepatenkintai murkaliodama... Žinau, kas jai netinka: maistelis truputį apdžiūvęs būna doh.gif
Žinoma, niekas kito neduoda, tai ryte, jau kai visi keliamės, ji ateina, po truputį ir suėda, bet tas kaulinimas paryčiais doh.gif Na, kaartasi paimu ją ir išnešu , ir padedu ant jos fotelio- ji lieka ten ir tupi wub.gif Bet vis tiek mano rytinis brangusis miegelis jau velniop nuėjęs tongue.gif
Atsakyti
Pupsia na pas mus toliau vyksta karas kandziojasi kai paseles del to kandziojimo tai jau nebenzinau ka daryt ir tuos pirstus kisau niekas nepadeda..bet va visi laipiojimai ant stalo emimas tai ko negalima labai padejo purkstukas viena kart papurskiu kita kart ir viskas jau i ta vieta neina tik nznau ar cia taip ilgam bus...smile.gif

beje gal kas zinot kaip ismokint man savo kaciuka galast nagus tik i draskykle nes drasko vistiek visur kad ir tik pamatau kad drasko kazkur kitur nunesu i draskykle kita kart vel bile kur?
Atsakyti