Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(Pupsia @ 2012 03 27, 11:59)

Kačiukas itin anksti paimtas nuo mamos, neišmokytas nieko. Turėjau tokią išmestą mažylę, maždaug 5 savaičių, elgėsi taip pat. Aš ją už pakarpos paėmusi prispausdavau ir apšnypšdavau, nurimdavo tam kartui. Dar suveikdavo kepštelėjimas per nosį, neskaudžiai, bet ji atsitraukdavo.
Atsakyti
Taip, zinau, kad per anksti paimtas, kitaip neisejo verysad.gif bet tikiuosi kad pavyks isaukleti, juk dar mazas, turi buti kazkokie budai pakeisti toki elgesi g.gif taip gaila ant jo snypsti, ar uz pakarpos imti, tada nueina toks visas susiguzes, liudnas... o uz minuteles grizta viska pamirses ir vel is pradziu. Tiesa, vandens purkstuko dar nebandziau, nes neturiu jo, reikes isigyti, gal suveiks smile.gif
Atsakyti
Pupsia pas mus lygiai ta pati situacija kandziojimas nezmoniskas vakare is vis baisu kad atsigulus akiu neiskabintu. viska darome ir gasdiname ir pirsta kisame kai buvo rasyta kad galvotu kad pykina bet niekas nepadeda, jau nupirkau as jam ir kramtuka bet tai trumpai...tik musu 3menesiu visko dariau na dar nesnypciau ir su vandens purkstuku nebandziau bet jau reikes...
Atsakyti
Aš, atsimenu, atsigulus, mūsiškė lygiai taip pat elgėsi biggrin.gif Dabar, net juokinga, kai prisimenu, o tada nejuokas buvo. Abu, su vyru, su kaldrom iki galvos, kaip su skafandrais kokiais, net neaišku būdavo, iš kurios pusės šoks lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Mes, pastoviai šnypšdavom, už tokį elgesį. Po savaitės, gal atprato.
Atsakyti
QUOTE(Pupsia @ 2012 03 27, 18:38)

del kandziojimosi tai mums tik tas pirsto kisimas i gerklyte padejo. bet ne is karto, pasirodo ne taip dariau. bijodavau uzgauti, tai per mazai as jai kisteldavau, o ji apsisukus man vel kasdavo. kol viena kart padariau viska kaip reikiant. matesi, kad tikrai net bloga maziukei pasidare, sutase visa (neapsiveme), bet po to karto baigesi kandziojimai thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi musu katukas taip elgiasi, tai net nebandom kartu miegoti. Juk kai klojam lova, prasideda didziausios linksmybes tada bigsmile.gif pripratinom virtuveje miegoti guolyje, garseli isleidzia tik ryte jei jau per ilgai miegam smile.gif tai nors tiek...
mes irgi kisom pirsta jam, bet tada jis kanda ne i pirsta, o i ranka auksciau unsure.gif reikes pabandyti "taisyklingai" tai padaryti, kaip Kariatide patare.. ir pasnypsti daugiau biggrin.gif aciu merginos uz patarimus 4u.gif
gerda23, parasyk po to, kaip seksis auklejimas naujais metodais smile.gif
Atsakyti
pas mus kitokia problema su katinu smile.gif pusę nakties jis miega, kitą pusę - nuobodžiauja. pradeda visur landžioti, atsidaro stalčius, išmėto smulkius daiktus - pvz kojines, pirštines. jeigu užsidarau miegamajį, jis salione pradeda mėtyti viską iš lentynų - nustumia kaladėles, lavinamajį kubą ir t.t. kai ateinu pasiutusi tramdyti - jis palenda po sofa ir sėdi biggrin.gif (pas mus ištiesta sofa salione, ir jam ten puiki slėptuvė). žodžiu aplekia ratą, pasiaučia, tada vėl miegoti ir iki ryto ramu. kai kantrybė baigiasi ir pagaunu, nunešu jį į vonią iki ryto, kelias naktis buvo toks siautėjimas, kad jau galvojau jį ten su guoliu uždaryti vakare, bet man kažkaip žiauru atrodo jį ten laikyti doh.gif
Atsakyti
Sveiki,
Rašau, nes susidūriau su viena bėda.

Auginu rusiukę, ji pas mane jau virš metų. Aš ją pasiėmiau suaugusią iš prieglaudos. Visą tą laiką ji buvo be galo tvarkinga. Pridirbo praeitą savaite (pirmą kartą) prisisiojo man ant bato aulo, o ten kailis... Tą kart jos nepagavau to darant, nes pridirbo naktį. O šiandien ryte gerdama kava girdžiu kasa kažką koridoriuje, nueinu pažiūrėti, o ji vėl ant ko pačio bato prisisiojo.... blink.gif doh.gif o i darba reik islekt doh.gif Aišku įsiutau, gavo rėkt ir per šikna užplojau, nosi i bata patryniau, gal ir negerai padariau, bet kad taip išėjo....
Šiaip tai ji meili, prie manes lovoj nakti miega, mane laiko šeimininke, jokiu konfliktu su ja nėra buve. Ji nesterelizuota, gal cia morčiaus pasekmes.....

Ka patartumet man daryti, jei vėl tas pats pasikartotų? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(elishka @ 2012 03 29, 10:34)
Sveiki,
Rašau, nes susidūriau su viena bėda.

Katė nesterilizuota, tai manau, kad žymi. Sterilizuokit ir turėtų pranykti poreikis žymėti.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 03 29, 11:48)
Katė nesterilizuota, tai manau, kad žymi. Sterilizuokit ir turėtų pranykti poreikis žymėti.

O kodėl praetą pavasarį to nedarė???
Atsakyti
QUOTE(elishka @ 2012 03 29, 10:50)
O kodėl praetą pavasarį to nedarė???

Gal poreikio nejautė, gal morčius ne toks stiprus buvo. Beje, imant iš prieglaudos nepasirašėt sutarties? Ir joje nebuvo punkto, kad įsipareigojate sterilizuoti katę?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 03 29, 11:54)
Gal poreikio nejautė, gal morčius ne toks stiprus buvo. Beje, imant iš prieglaudos nepasirašėt sutarties? Ir joje nebuvo punkto, kad įsipareigojate sterilizuoti katę?

Ne, jokios sutarties nepasirašiau. Ėmiau iš Nuaro Kaune. Kai ėmiau ji buvo labai silpna, nes žiemą buvo pabėgusi, ar išmesta šeimininkų (nežinau tiksliai). Ji svėrė tik 1,9 kg. Aišku, gal dėl to ir morčius jos buvo silpnesnis.... Dabar tai ji pilnai atsigavo smile.gif
Mes ja saugom, kad koks katinas nepasidarbuotų ax.gif Šaltuoju sezonu ramu, nes ji bute būna, o vasara dažnai į sodą vežamės.
Galvojam apie sterilizacija, bet atrodo kad gaila, kai bus žalojama. Bet nėra gerai ir taip. Kačiukų tikrai nenorime.
Atsakyti