Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(Xero @ 2011 12 21, 10:16)
Planuoju kastruoti kačiuką, bet jis dar per mažas, veterinaras liepė palaukti bent iki 9 mėnesių. Turbūt teks sterilizuoti ir katę, tik kažin, ar problemos tuo ir baigsis, nes jos greičiausiai daugiau psichologinės.

Palaukit porą mėnesių ir jeigu situacija nesikeis, siūličiau mažajam ieškoti kitų namų.

Aš jau taip kankinuosi 3 mėn. Mano katė sterilizuota, mažasis parneštas vos 1,5 mėn ir per tiek laiko viskas tik blogyn eina. Kartais net bijau paglostyti savo katę verysad.gif Šnypščia ir urzgia ant visų šeimos narių, kanda (tiksliau imituoja, nes ji pas mane visai nesikandžioja ir nesidrąsko), su letena trankosi. Gyvena tik ant lentynų arba spintų, o jeigu nusileidžia ant žemės, tai prisiplojus prie žemės pereina kambarį.
Katė atsigauna tik naktį, kai mažasis būna uždarytas vonioje.
Man tai labai gaila savo katės, ir mažojo gaila, bet priversta ieškoti jam namų,
Atsakyti
As pradzioje nerodziau kates katinui kuri laika, veliau leisdavau ja pamatyt, tada pasiuostyt pro duris, palaipsniui jie apsislifavo kazkiek, bet kate pati is prigimties pyktuke tai ir snypscia ant mano katino ir urzgia, buna, kad puola. Bet kartais pasitaiko tokiu situaciju, kad katinas eina pro sali nosim pasibaksnoja su katyte ir nueina tolyn. Kol katukei ieskom nauju namuciu tai taip ir gyvenam, arba ignoruodami vienas kita arba pykdamiesi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoduke`: 21 gruodžio 2011 - 11:12
QUOTE(fenddi @ 2011 12 21, 11:49)
Palaukit porą mėnesių ir jeigu situacija nesikeis, siūličiau mažajam ieškoti kitų namų.

Aš jau taip kankinuosi 3 mėn. Mano katė sterilizuota, mažasis parneštas vos 1,5 mėn ir per tiek laiko viskas tik blogyn eina. Kartais net bijau paglostyti savo katę  verysad.gif Šnypščia ir urzgia ant visų šeimos narių, kanda (tiksliau imituoja, nes ji pas mane visai nesikandžioja ir nesidrąsko), su letena trankosi. Gyvena tik ant lentynų arba spintų, o jeigu nusileidžia ant žemės, tai prisiplojus prie žemės pereina kambarį.
Katė atsigauna tik naktį, kai mažasis būna uždarytas vonioje.
Man tai labai gaila savo katės, ir mažojo gaila, bet priversta ieškoti jam namų,

Gaila būtų, prisirišau ir prie mažiaus labai cool.gif .

Maniškė katė irgi pradėjo neįprastai elgtis ir neišlenda nuo radiatoriaus, arba kartais tupi ir stebi kačiuką, bet toks jausmas, jog jo bijo, jei kačiukas artyn - katė "į krūmus" hihihi.gif. Irgi pradėjo muštis letena, ko niekad nėra buvę (auginu ją nuo 2.5 mėnesio). Panašu, jog katei depresija, visiškai pasikeitė elgesys, nebeatpažįstu savo mylimukės. Manyje turbūt mato išdavėją, jos jausmų sutrypėją, jaučiasi nereikalinga g.gif .

Kačiukas ne iš gatvės, paėmėme iš pažįstamų. Norėjau katei draugijos, nes dažnai nieko nebūna namuose, o Siamo katė labai komunikabili ir liūdi viena. Taigi, norėjau kaip geriau, o gavosi .... mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Juoduke` @ 2011 12 21, 11:58)
As pradzioje nerodziau kates katinui kuri laika, veliau leisdavau ja pamatyt, tada pasiuostyt pro duris, palaipsniui jie apsislifavo kazkiek, bet kate pati is prigimties pyktuke tai ir snypscia ant mano katino ir urzgia, buna, kad puola. Bet kartais pasitaiko tokiu situaciju, kad katinas eina pro sali nosim pasibaksnoja su katyte ir nueina tolyn. Kol katukei ieskom nauju namuciu tai taip ir gyvenam, arba ignoruodami vienas kita arba pykdamiesi. smile.gif

Jums irgi nepavyksta įvesti taikos ir ramybes namuose? rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2011 12 21, 12:15)
Jums irgi nepavyksta įvesti taikos ir ramybes namuose?  rolleyes.gif  biggrin.gif

Panasiai, bet mes nekreipiam demesio, jie tarpusavyje aiskinasi. Musu katinas metu laiko nori zaisti, kibina ja, vietoje zaidimu jis gauna antausi arba buna apsnypstas ir visaip kaip isbartas. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juoduke`: 21 gruodžio 2011 - 11:38
QUOTE(Xero @ 2011 12 21, 12:15)
Maniškė katė irgi pradėjo neįprastai elgtis ir neišlenda nuo radiatoriaus, arba kartais tupi ir stebi kačiuką, bet toks jausmas, jog jo bijo, jei kačiukas artyn - katė "į krūmus" hihihi.gif. Irgi pradėjo muštis letena, ko niekad nėra buvę (auginu ją nuo 2.5 mėnesio). Panašu, jog katei depresija, visiškai pasikeitė elgesys, nebeatpažįstu savo mylimukės. Manyje turbūt mato išdavėją, jos jausmų sutrypėją, jaučiasi nereikalinga  g.gif .

Aš, žinok, irgi būčiau pradėjus nuo katės sterilizacijos. Gi tie hormonai veikia ir psichologiją, jie katėms kapsi ant smegenų normaliai... Nes kačiukas dar tikrai mažas, jis dar jokių vyriškų hormonų nepaduoda.

Aš aplamai kažkaip nesterilizuotą katę tiek laiko laikyt bijočiau unsure.gif Gi kuo vyresnis gyvūnas, tuo sunkiau perneša narkozę, tai kam laukt? unsure.gif

Daugiau nepatarsiu, būtų labai gerai, kad Nereali pareitų. Aš jau va kiek laukiu, kol ateis sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2011 12 21, 13:28)
Aš, žinok, irgi būčiau pradėjus nuo katės sterilizacijos. Gi tie hormonai veikia ir psichologiją, jie katėms kapsi ant smegenų normaliai... Nes kačiukas dar tikrai mažas, jis dar jokių vyriškų hormonų nepaduoda.

Aš aplamai kažkaip nesterilizuotą katę tiek laiko laikyt bijočiau unsure.gif Gi kuo vyresnis gyvūnas, tuo sunkiau perneša narkozę, tai kam laukt? unsure.gif

Daugiau nepatarsiu, būtų labai gerai, kad Nereali pareitų. Aš jau va kiek laukiu, kol ateis sad.gif

Matai, buvo planuojama tą katę apkatinuot, bet visokių pasikeitimų čia įvyko, taip ir liko be katinukų. Šiaip ji rami buvo, bet to kaciaus-įsibrovėlio pasirodymas ją išmušė iš vežių hihihi.gif . Naminė ji pas mane, lauke nebuvusi, tiek, kiek pas vetą važiuoja, ar kai kraustėmės. Gal dabar ir reikės pagalvot apie sterilizaciją mastau.gif.
Susirašiau visą Nerealios auklėjimo metodiką, virtuvėje ant šaldytuvo pasikabinau, kad visi matytų. Ėjau į vonią, o gražuolė mano kad puolė iš pasalų ir įkando į koją blink.gif . Paėmiau už pakarpos, sušnypščiau kaip tikra gyvatė cool.gif , paaiškinau, kas čia šeimininkas umn.gif ir nutėškiau į šoną. Liko ji be žado mega_shok.gif . Po pusvalandžio atsipeikėjo ir PATI atėjo į kambarį, atsitūpė prie kojų (aš tipo nematau gi jos cool.gif , mandra klavišais prie kompo barškinu) ir pradėjo mane "kalbint", tada jau "atsileidau" biggrin.gif .
Kaži čia gerai pasielgiau ar ne g.gif . Laukiam laukiam Nerealios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2011 12 21, 13:44)
Kaži čia gerai pasielgiau ar ne  g.gif  . Laukiam laukiam Nerealios  4u.gif

Man tai atrodo, kad gerai - žėk, koks rezultatas geras biggrin.gif Žmonėms irgi kartais klizma depresiją nuima hihihi.gif

Laukiam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2011 12 21, 20:26)
Man tai atrodo, kad gerai - žėk, koks rezultatas geras biggrin.gif Žmonėms irgi kartais klizma depresiją nuima hihihi.gif

Laukiam biggrin.gif

Hm,kaip čia pasakius, katė žiūri įtartinai taip ir mažai bendrauja, stengiasi nepatekti į akiratį. O mano pedagoginiai sugebėjimai turbūt prasti, nes vakar bandė įkąsti, aš jai - kišti pirštus burnon pagal visas instrukcijas. Rezultatas - šiandien 2 val. priėmime, pirštas dešinės rankos kaip dešra, temperatūra, antibiotikai ir dar gavau skiepą nuo stabligės doh.gif . Kėsinosi ir nuo pasiutliges skiepyt, bet atsisakiau.
Galvoju, gal perdaug bandau išreikalauti iš susiformavusio charakterio per tokį trumpą laiką, juolab, kad katei stresas dėl kaco g.gif rolleyes.gif .
Atsakyti
Ką manote apie šį kačių auklėjimą:

"Sveiki,

Aš beveik 10 metų veisiu kates, tame laikotarpyje porą metų auginau tikrą laukinį, visiškai neprijaukintą katiną, kurio rūšis vadinasi “felis bengalensis euptailura”. ...

Su pagarba

Indrė Pocevičiūtė
veislynas "Ideal cat" "

Cituojama iš: http://persianexotic...kl279jimas.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kykute: 25 gruodžio 2011 - 12:32
QUOTE(BasaRasa @ 2011 12 25, 00:03)
Ką manote apie šį kačių auklėjimą:

Kiekvienam prieš įsigijant katiną reikėtų tai perskaityti,gal mažiau katinų į prieglaudas iškeliautų. Tad šios veisėjos patarimai superiniai ir tik ačiū,kad jais dalijamasi 4u.gif
Atsakyti
Nebuvau mačiusi, kad apie tai sukurta ištisa tema.

Iš tiesų ir aš turiu šiek tiek problemų su savo kačiuku. Jis dar mažytis - nėra dviejų mėnesių.
Gyvensime per dvi vietas - mano namuose studijavimo metu ir tėvų namuose atostogų metu. Nerimauju, kaip mano katinas reaguos į nuolatinį aplinkos keitimą (bent po 3 kartus į metus), plius manojo būsto erdvė daugiau nei dvigubai mažesnė nei tėvų namų, taigi bijau, kad katei tai nepatiks.

Didžiausios bėda kol kas yra ta, jog jis negali būti be žmonių. Per savaitę, kol jį turiu, jis dar tik kelias valandžiukes yra likęs vienas. Nė karto per šį laiką jis nėra miegojęs be žmogaus - naktimis miegam man prie veido, dienos metu visada įsitaiso ant mano, mano draugo ar sesers kelių. Itin retai būna kituose kambariuose, dažniausiai tik ten, kur yra žmonių. Vakar supratome, jog tai yra negerai, jog katinas ištisai miega tik ant mūsų kelių. Nusprendėme jam parodyti, jog gali miegoti šalia ar tam skirtame guolyje (į guolį jau buvo bandyta nešti daugybę kartų, tačiau katinas ten neišbūdavo nė minutės). Bandėmė jį nuo savęs nukelti. Kokius dvidešimt kartų jis vėl užlipo. Tada purkštelėjome vandeniu. Tai katiną išgąsdino. Jis pasislėpė už lovos ir ėmė šnypšti. Po to, kai palikome jį vieną, išlindo.
Blogiausia tai, kad mane kamuoja prieštaringa mintis - ar išvis galima katinui drausti miegoti šalia, ar visgi, reikėtų jį mokyti būti vienam?
Prašau padėti ir atsakyti į šį klausimą.
Laukiu visų galinčių patarti atsakymų, taip pat būčiau dėkinga, jei atsakytų ir Nereali.
Atsakyti
QUOTE(BasaRasa @ 2011 12 25, 15:23)
Iš tiesų ir aš turiu šiek tiek problemų su savo kačiuku. Jis dar mažytis - nėra dviejų mėnesių.

Katinukas dar labai mažas,jis dar turėjo būti su mama bent jau iki trijų mėnesių,todėl jis ieško šilumos,artumo,o jūs jį baudžiat ir vandens purkštuku "apšaudot". Pagalvokit,jis gi vargšiukas,jaučia jūsų kūno šilumą ir jam gerą,jauku pasidaro. Apsišarvokit kantrybe,atstokit dabar kačiukui mamą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 25 gruodžio 2011 - 18:52