Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

Sveiki. Labai labai noriu padėkoti už šią temą ir nuostabius patarimus. Mūsų istorija tokia, kad nusprendėme paimti katuką iš Lesės globos namų. Draugas lyg ir už lyg ir prieš, bet giliai širdį žinojau, kad mes jo abu norime, tik butas nuomojamas ir žinojau, kad jei katiną apleisiu, bus daug barnių. Na bet prieš paimdama katiną perskaičiau visus čia esančius patarimus ir pritaikiau.. Rezultatas pasakiškas. Buvo ir šnypštimo į veidą ir ignoravimo. Bet dabar turime nuostabų paklusnų draugą. Jis mažas velniukas,pasiutęs, bet nedaro to ko negalima. Jokių lipimo ant stalo, jokių laidų graužimo, nežinau kodėl, bet net nakti jis ramus jei abu miegam. Aišku jei kuris vienas nemiegam tai būna durnavojimo, bet tiesiog miela žiūrėt. Daro tvarkingai į dėžutę, nesikandžioja. Nedrasko baldų ar užuolaidų. Padarėm savom rankom draskyklę, tai su mielu noru ją drasko. O prie draskyklės pripratinom su skanėstais: už gerą darbą paskatinam. Tai mažius isigudrino - padrasko ir prieina smile.gif taip pat pripratinom prie nagų kirpimo ir šukavimo smile.gif

Nuoširdžiai dėkoju už patarimus. Turime nuostabų draugą. 4u.gif
Atsakyti
Et...O mano katinėlis naujasis ir ramus...Nedaro kas jam negalima...Žodžiu. Matyt per daug gera esu kad man nepavyksta užauginti katę su charakteriu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Memo @ 2011 11 30, 19:55)
katuką iš Lesės globos namų.

Įdėkit prašau nuotraukų jo ar bent skelbimo nuorodą smile.gif Pati esu Lesės savanorė - smalsu, kuris pas jus gyvena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laira4 @ 2011 11 30, 19:07)
Įdėkit prašau nuotraukų jo ar bent skelbimo nuorodą smile.gif Pati esu Lesės savanorė - smalsu, kuris pas jus gyvena smile.gif

Va šitas bičas pas mus smile.gif :

Idedu linkus nes nuotrauku idet man nesigauna.

Pries:

http://www.gyvunuglo...help/news.23708

Po:
http://www.imageshac...3/pb210070f.jpg

http://www.imageshac...55/pb290139.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Memo: 30 lapkričio 2011 - 19:16
Ačiū smile.gif

Ok, baigiu ne į temą rašinėti smile.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif Temą skaičiau daug kartų, krūvai žmonių rekomendavau, bet vis viena kilo toks klausimas... Mat, aš esu šunininkė, neturinti šunų, o turinti du kornišus (didysis beveik dvejų metų, mažasis 9 mėnesių). O katinai yra katinai - būna, ir pridirba ką nedoro, mažasis gi dar visiškas pacukas, paauglys smile.gif Tai šikpopieriaus ruloną papjaus, tai gėlytę kokią nuskabys, tai mano lūpdažius ant grindų nuspardys, kad futbolą pažaist - ne nuolat, bet atsitinka. Aš, kaip dviejų vaikų motina dar plius, tuomi nesistebiu, pakraunu malkų ir tiek, ar vaikams, ar katinams. Tai vat su vaikais aiškiau hihihi.gif O su malkų krovimu katinams man yra neaiškumų.

Neaiškumai:

1. Vienas katinas ką nors pridirbo (žinau kuris). Bet ką, pvz. laidą nukando, ciklameną nuskabė, lipo į zamiaculcą ir nulenkė lapus, nukniso virtą kiaušinį nuo stalo ir žaidė futbolą, nu ko neprisigalvoja, abu jauni... biggrin.gif Bet reikalas pastebėtas tik paskui (pvz. grįžti ir randi). Kada kraut malkas? Šunininkai sako, kad šunį bausti/barti reikia iškart po negero elgesio, nes jei laikas bus praėjęs, šuo nebesupras, už ką yra baramas. O su katinais turbūt irgi tas pats? O tai kaip tada elgtis? nekraut malkų???

2. KAS NORS pridirbta, kad ir visai ką tik, o nežinau, kuris tai padarė. Nes jie dažniausiai eina visur dviese, tai nusikaltimo vietoj randu abu. Kam tada malkas kraut? Dabar profilaktiškai pakraunu abiems, ta prasme, apšnypščiu aplinką taip, kad abu katinai skuta belekur, vaikai kitam kambary pritupia, o gali būt, kad ir kaimynai už sienos pritupia (namas tai blokinis!) biggrin.gif Bet gal, sakau, čia nepedagogiška taip? unsure.gif Katinų atžvilgiu. Kaimynai nepasius irnesakyk.gif lotuliukas.gif

Būt gerai nuomonė 4u.gif
Atsakyti
Mano kai kanors padaro negero tai as tada pakeltu tonu pakalbu su juo , iskart supranta kad negerai padare varo kurnors pasislepti biggrin.gif ,bet po minutes vel islenda. Dar buna taip kad vaikas palieka lekste ant stalo ,jau ziurek katino nera nueini i virtuve tai jis ant to stalo ir ten smaliziauja lotuliukas.gif tai as tik i virtuve o jis nuo stalo ir pirmyn i kambari nes zino kad vel gaus rekti .
Taip ir gyvenam lotuliukas.gif
.
Atsakyti
Ne jau, aš palauksiu, kol Nereali ateis rolleyes.gif Mano klausimai nedegantys, jie filosofiniai, kada ateis, tada gerai bus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 05 gruodžio 2011 - 12:48
Ačiū už puikius patarimus 4u.gif . Pasirodo auklėjime pridariau nemažai klaidų unsure.gif .

O dabar apie problemas.

Auginu 5.5 metų Tajų/tradicinę Siamo veislės katę (nesterilizuotą). Visą laiką buvo labai prisirišusi prie manęs, na tokia "šuniška", kaip ir dera tokiai katei biggrin.gif . Kartais pasikandžiodavo (čia jau auklėjimo spragos unsure.gif ), bet buvo meili ir rami, tiesa - labai balsinga biggrin.gif .
Situacija iš esmės pasikeitė prieš tris savaites namuose atsiradus naujam gyventojui - 2 mėnesių priglaustam kačiukui (patinėliui). Blogai padariau,kad kates suleidau iš karto, mano numylėtinei sukėliau baisų stresą unsure.gif . Pradžioje ji puolė kačiuką,šnypštė, uostė visur, juos skyriau. Visą tą laiką stengiausi daugiau dėmesio skirti pirmąjai katei: glosčiau, gyriau, imdavau ant rankų. Tačiau situacija blogėjo unsure.gif .
Dabar mano senoji numylėtoji katė beveik visai manęs nebeprisileidžia, pradėjo smarkiai kandžiotis ir keletą kartų netgi puolė mane blink.gif. Visą laiką laikosi atokiai, tik nakčiai prigula ant kojų (ką darydavo ir seniau), atsimena mane tada, kai nori ėsti. Beje, pradėjo kandžioti ir mano dukrą, stengiasi kąsti krūminiais dantimis, kuo skaudžiau. Taip pat prasidėjo nesibaigianti ruja doh.gif .
Naujasis gyventojas labai "naglas" rolleyes.gif Visą laika lenda prie manęs, guli prie kaklo, prašosi ant rankų, žaidžia. Jis smarkiai puola senąją katę, šioji dažniausiai jį aptalžo letenomis ir ignoruoja, nenori jo draugijos.
Nebežinau, kaip viską sustyguoti. Norėčiau, kad katės susidraugautų, taip pat kažkaip susigrąžinti pirmosios katės prieraišumą, nes dabar jau pradedu jos bijoti doh.gif . Nežinau, ką daryti su mažuoju padauža: ginti senąją katę ar palikti santykius aiškintis patiems? Rodyti mažyliui mažiau dėmesio? Atskirti abi kates? Jos naudojasi vienu tualetu, ėda iš vieno dubenėlio, bet nedraugauja visai.
Vienu žodžiu namuose - visiškas chaosas unsure.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Xero: 21 gruodžio 2011 - 10:10
QUOTE(Xero @ 2011 12 21, 11:06)
Aciū už puikius patarimus. Pasirodo auklėjime pridariau nemažai klaidų  unsure.gif .

O dabar apie problemas.

Auginu 5.5 metų Tajų/tradicinę Siamo veislės katę (nesterilizuotą). Visą laiką buvo labai prisirišusi prie manęs, na tokia "šuniška", kaip ir dera tokiai katei  biggrin.gif . Kartais pasikandžiodavo (čia jau auklėjimo spragos  unsure.gif ), bet buvo meili ir rami, tiesa - labai balsinga  biggrin.gif .
Situacija iš esmės pasikeitė prieš tris savaites namuose atsiradus naujam gyventojui - 2 mėnesių priglaustam kačiukui (patinėliui). Blogai padariau,kad kates suleidau iš karto, mano numylėtinei sukėliau baisų stresą  unsure.gif . Pradžioje ji puolė kačiuką,šnypštė, uostė visur, juos skyriau. Visą tą laiką stengiausi daugiau dėmesio skirti pirmąjai katei: glosčiau, gyriau, imdavau ant rankų. Tačiau situacija blogėjo  unsure.gif .
Dabar mano senoji numylėtoji katė beveik visai manęs nebeprisileidžia, pradėjo smarkiai kandžiotis ir keletą kartų netgi puolė mane  blink.gif. Visą laiką laikosi atokiai, tik nakčiai prigula ant kojų (ką darydavo ir seniau), atsimena mane tada, kai nori ėsti. Beje, pradėjo kandžioti ir mano dukrą, beje, stengiasi kąsti krūminiais dantimis, kuo skaudžiau. Taip pat prasidėjo nesibaigianti ruja  doh.gif .
Naujasis gyventojas labai "naglas  rolleyes.gif Visą laika lenda prie manęs, guli prie kaklo, prašosi ant rankų, žaidžia. Jis smarkiai puola senąją katę, šioji dažniausiai jį aptalžo letenomis ir ignoruoja, nenori jo draugijos.
Nebežinau, kaip viską sustyguoti. Norėčiau, kad katės susidraugautų, taip pat kažkaip susigrąžinti pirmosios katės prieraišumą, nes dabar jau pradedu jos bijoti  doh.gif . Nežinau, ką daryti su mažuoju padauža: ginti senąją katę ar palikti santykius aiškintis patiems? Rodyti mažyliui mažiau dėmesio? Atskirti abi kates? Jos naudojasi vienu tualetu, ėda iš vieno dubenėlio, bet nedraugauja visai.
Vienu žodžiu namuose - visiškas chaosas  unsure.gif .

Man regis reiketu pradeti nuo kates sterelizacijos, gal tuomet ji pasidarytu meilesne. Be to, pagalvokit, kas bus, kai kaciukas paaugs, o kate nuolat morciauja? Uztaisys kaciuku kruva ir ka tada darysit?
Atsakyti
QUOTE(Juoduke` @ 2011 12 21, 11:10)
Man regis reiketu pradeti nuo kates sterelizacijos, gal tuomet ji pasidarytu meilesne. Be to, pagalvokit, kas bus, kai kaciukas paaugs, o kate nuolat morciauja? Uztaisys kaciuku kruva ir ka tada darysit?

Planuoju kastruoti kačiuką, bet jis dar per mažas, veterinaras liepė palaukti bent iki 9 mėnesių. Turbūt teks sterilizuoti ir katę, tik kažin, ar problemos tuo ir baigsis, nes jos greičiausiai daugiau psichologinės.
Atsakyti
QUOTE(Xero @ 2011 12 21, 10:16)
Planuoju kastruoti kačiuką, bet jis dar per mažas, veterinaras liepė palaukti bent iki 9 mėnesių. Turbūt teks sterilizuoti ir katę, tik kažin, ar problemos tuo ir baigsis, nes jos greičiausiai daugiau psichologinės.

Baigsis pastovi ruja, turėtų ir katė kažkiek nurimti. Plius morčius baigsis. smile.gif Katinėlį galbūt reikėtų atskirti nuo katės kitame kambaryje. Kažkur temoje buvo aprašyta kaip reikėtų supažindinti. Po truputį, neskubant smile.gif
Atsakyti