Sveikos,
Ateinu ir aš su savo problema, norėčiau, kad Nereali duotu patarimą kaip man tinkamai elgtis.
Mano katė 10mėn, ji sterilizuota, šeriama tik aukščiausios kokybės maistu ir visokiais papildomais gėriais (žalia mėsa, vištų kakliukai, skranukai). Katė labai meili, šnekorė ir mėgstanti bendravimą. Viskas pas mus buvo gerai iki kol ji padarė didelį reikalą ne vietoje
. Pirmą kartą, aš ją tik subariau ir tiek. Po to, kai tai pradėjo darytis kasdien, supratau, kad tai buvo jos valdžios demonstravimas. Teko susipykti labai smarkiai - katė buvo apšnypšta, apspjaudyta ir teritorija peržymėta mano kvapu. Pamoka pavyko,tuo kart viskas susitvarkė. Po kiek laiko, ji sumastė sisioti įsilindusi į spintelę ant aparatūros laidų. Šį kartą šnypštimo metodas nepadėjo, problemą išsprendžiau užblokavusi visus priėjimus į spintelę. Vėl įsivyravo taika ir rabybė. Bet, dėje ne visam laikui... Šį savaitgalį mes su šeima buvome išvykę parai laiko. Katė liko namie viena. Grįžę radom baisiai nemalonią dovanėlę
. Vidury kambario buvo pakrautas "torčiukas" sumyžtas visas kilimas ir net primyžtas šuns bliūdas
Pasitiko ji mus su džiaugsmingu MIAUUU, į kurį mes nesureagavom pamatę tokį vaizdą. Pirma mintis man buvo, jog tai stresas. Juk ji 1 kartą paliekama ilgam laikui viena. Sugėdinau katę, ji suskliaudusi ausis pabėgo slėptis. Na žinoma po kiek laiko visgi susitaikėme. Stresas kaip ir turėjo nuslūgti, visi namie, viskas gerai. Dėje ne. Vakare, kai aš jau gulėjau lovoje, o MB žiūrėjo televizorių, ji demonstratyviai vėl apšlapino kilimą
. Vėl gavo pylos, vėl buvo apšnypšta, pasislėpė. Kitą dieną ryte viską tvarkingai daro tam skirtoje vietoje. Vakare grįžus iš darbo randu pilną šuns bliūdą
Vėl šnypščiu..... vėlai vakare pridergia ne vietoje
. Šiandien ryte pavyzdingas ėjimas į tuoletą. Nepadeda nei šnypštimas, nei skatinimas kasneliu, gyrimas ir t.t
Jei ji taip išreiškia savo stresą, o čia aš dar šnypščiu, purtau už pakarpos, išvis tragedija. O jei tai valdžios siekimas, maždaug "kada norėsiu, eisiu į tuoletą, kada nenorėsiu, darysiu kur patiks"
Net nebesuprantu kas tai ir kaip man elgtis????? Ar tai stresas, ar tai demonstratyvus viršaus rodymas, ar tai ......????