Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(Kinderiukas @ 2011 11 11, 08:23)
kol neisigysit kaciuko tai manau sunku ir issirinkti toki kad butu pagal jusu poreikius  biggrin.gif 
nebent rinktis pagal veisle ,issinagrineti kurie butent yra labai meilus ir tada jau pirkti  mirksiukas.gif  bet irgi velgi loterija kaip sakant reik pagyventi su gyvuneliu tada bus aisku koks jo charakteris  rolleyes.gif

Na, veisėja labai tiksliai gali apibūdinti koks kačiukas yra. Aišku augdamas jis keičiasi pagal naują šeimininką, bet pagrindiniai individualūs charakterio bruožai lieka. Čia nekalbu apie veislei būdingus bendrus bruožus. Juk netgi britai, būdami vienos veislės atstovai, vienas nuo kito netgi labai skiriasi.
Atsakyti
labai sauni temute thumbup.gif Mes pries 2su trupuciu savaiciu isigijome 4menesiu katineli dukrytei na pradzioi galvojome bus mielas ir geras katinelis, bet tai buvo pirma diena dabar jis kandziojasi siaubingai ir draskosi bet kam ir bet kada, kaip koks suo ir kanda labai skaudziai....Vakar dukrytei bezaidziant jis priselino is nugaros ir kando jei i plaukus ir paskui nutveres taip pese, kad as vos praziodziau, kad paleistu jos plaukus doh.gif Draskosi irgi siaubingai nagai iseisti pastoviai net miegant dreskia i lova i zmogu jei guli ant keliu..... Bet dabar radau sia temute ir daug skaiciau bandysime aukleti savo katineli ir tikiuosi, kad susidraugausim, nes nesinoretu su juo atsisveikint.....
Atsakyti
Na kačiukų taip tai pilni skelbimai...O dabar nėra rolleyes.gif Gal iki man reikiamo laiko kas ir pasikeis, bet dabar turiu tik vieną pasiūlymą. Imti sulaukėjusį 1mėn. kačiuką... Vien žodis sulaukėjas man varo baimę. Mačiau koks jis sulaukėjas. Tikrai ne iš prijaukintų. Šeip tikrai visai nieko kackius. Bet tik todėl kad gražiai atrodo imt? Manau kad reiktų gal dar laukt. O gal nebus sužalota pchihologija? Net nežinau nė ką daryt... Ar galima dar tikėtis kad užaugęs bus protingas katinas?
Atsakyti
4u.gif Nikita 123 4u.gif . Ka jus turite omeny - katukas su charakteriu ?Galiu pasakyti tik , kad , mano nuomone , sulaukeje gyvunai , kurie snypscia , draskosi , kanda - tai ir yra pazeistos psichikos . Nemanau , kad tokie gali imti ir pasikeisti.Tai tik mano nuomone. O tikrai , is visos sirdies pasiulyciau Jums isigyti Meino meskena. Tai ir mano sena svajone . Turiu dvi kates (ne Lietuvoj). Viena siaip ilgaplauke katyte , o kitas katulis misrunas - mama Meino meskene , tevas nezinomas biggrin.gif .Galiu pasakyti , kad musu misrunas yra super katinas.Jis toks idomus ir juokingas , jam reikia dalyvauti visame kame kas namie vyksta , megsta kalbeti ir siaip labai idomus gyvis.Pasiskaitykit apie sia veisle , padalyvaukit forume .Neeiline veisle .Galiu tik isivaizduoti , kokie fainuoliai grynakraujai Meinai , jeigu jau musu misrunas toks superinis. tongue.gif .Sekmes isigyjant nauja drauga, kokios veisles jis bebutu. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Auginam su vyru 5 mėn. meino meškėną. Vyras susižavėjo parodoje šios veislės katinais ir nusprendė, kad reikia mum katinėlio. Aš iš pradžių nesižavėjau šia mintimi, bet dabar galiu tikrai teigti, kad tai nuostabus draugas. Visi namai pilni šio draugiško katinėlio, kur aš ten ir jis, jei aš virtuvėje, tai jis gamina kartu, jei tvarkau namus, tai tvarkom kartu.

Tikrai galiu palyginti jo švelnumą, nes sesė laiko maišytą siamo katiną, tikrai piktą ir gana aršų, tai mūsų meškėniukas visiškai priešingai: švelnus, atsargus, meilus ir kartu savarankiškas, nepriklausomas, nes reikia žinoti, kada jis nori būti glostomas, kada nori dėmesio, nes jei nepatinka kažkas, tai akivaizdžiai atsistoja ir nulekia biggrin.gif . Bėdų nėra, pirktas katinas iš veislyno viską mokėjo: kasosi nagus i draskyklę, reikaliukus daro tik tualete. Karpom nagučius ir šiaip per daug nežaidžiam su rankom (tam skirti žaisliukai), tai jokio draskymosi.
Aišku gėlių valgymo, vazų kritimo ir kitų niekučių neišvengiam, bet pasižiūri į šį mielą, minkštą pukuotuką ir ramu 4u.gif Aš tikrai už meino meškėną, labai džiaugiuos, kad įsigijom šį katinuką.
Atsakyti
Na įsivaizduoju kad šios katės nuostabios wub.gif Bet nėra daug pinigų ant šio grožio blush2.gif Ir taip sunkoka...Taupyt labai ilgai reiks... Nes mačiau kad tik grynaveislės su kilmės dokumentais parduodamos. O jų kainos kosminės doh.gif Ant katės man per daug...Vienu kartu biggrin.gif Per metus ar du tai tikrai nebūtų gaila. Dabar ir praleidžiu nemažai tiek ant akvos tiek ant šunų su paukščiu. Bet per tam tikrą laiką o ne per vieną dieną. Ką po to su kilminga kate ar katinu veikt jei ruošiuosi dar ir kastruot/sterilizuot? Neapsimoka man....Nepykit už nuomonę. Manau apsistosiu su mintimi apie neveislinį. Tai ir iškastravus/sterilizavus nebus gaila biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2011 11 16, 17:18)
Ką po to su kilminga kate ar katinu veikt jei ruošiuosi dar ir kastruot/sterilizuot? Neapsimoka man....Nepykit už nuomonę. Manau apsistosiu su mintimi apie neveislinį. Tai ir iškastravus/sterilizavus nebus gaila biggrin.gif

Atsiprašau, kad kišuosi. Aš turiu labai retą katiną Lietuvoje " BAMBINO" jis kastruotas ir jam hormonų audros smegenų nespaudžia ir man ramu nes žinau, kad mano namai nevirs tualetu. blush2.gif
Ir dėl to kad jis labai brangus man visiškai negaila buvo jį iškastruoti nes neketinu kurti veislyno. Mano manymu jai katinas veislinis, reikia kurti veilyna, na o jai ne tai kačiukus reikia kastruoti ar sterilizuoti. g.gif
Ir kaip suprasti, jei turėtumėt veislinį kačiuką, tai ką su juo darytumėt? g.gif
Atsakyti
Merginos, o gal kas zino kaip padaryti taip, kad du katinai kokiu nors budu stebuklinguoju bent jau gyventu kartu be draskymosi iki krauju? mano kacius senukas, sergantis cukralige ir inkstu nepakankamumu, virs 12 metu jam, o katyte (seimininke siuose namuose), 4 metu labai aktyvi, grazi, hiperaktyvi net. bet ji nuolat mano seni nori primusti, tam ir taip stresas (cia mes su katinu persikeleme pas katyte - taip susikloste ir nera kaip ir kam katinu atiduoti), o cia dar nedraugiska mergaite.. nebezinau nei ka daryti. jie pikstasi, draskosi, jaunoji neisledzia senuko is jo kambario, jie eda vienas kito maista, padaro vienas kitam i wc.. zodziu... help, please verysad.gif
Atsakyti
Gucci.- žinokit ne visi žmonės turi tūkstančių tūkstančius rolleyes.gif Aš net neatsimenu kada paskutinį kartą buvau skurlynę nusipirkt drabužių kokių kad atsinaujint truputį spintą... Dar artėja man kelionės po Lietuvą. Nes kažkas yra negerai tai tyrimus darysiu tai šen tai ten...
Kastruoti/sterilizuoti pinigų yra kaip ir išlaikymui. Nes turiu pažįstamų veterinarų. Ėdalo tai pat turiu iki soties... Nešeriu gyvūnų tuo drožlių pašaru. Jau seniai. Tik natūraliu. Arba pati darau arba duodu kaulų šunims katei žuvies ar dar ko.
Gal todėl ir nėra pinigų kitiems reikalams. Nes aš savo gyvūnėlius myliu... Ir veislinio tikrai nenoriu. Nebent jei kas padovanotų biggrin.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Bet šeis laikais rask lietuvį kuris padovanos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2011 11 16, 20:06)
Ir veislinio tikrai nenoriu. Nebent jei kas padovanotų biggrin.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
Bet šeis laikais rask lietuvį kuris padovanos lotuliukas.gif

Na padovanoti tai tikrai nieks nedovanos, bet va atiduoti tai būna pasitaiko. 4u.gif Šiais laikais daug lietuvių iš Lietuvos išvyksta ir neturi kur dėti savo augintinių, čia gal daugiau kurie į Angliją išvažiuoja, kadangi yra apribojimų , visokie ten tyrimai turi būti atlikti ir karantinas, tai trunka apie 10 mėn. dėl to praktiškai mažai kas vežasi. Tai ir atiduoda gyvūnėlį. verysad.gif
Šiaip lankausi Sfinksų temoje, tai keletą atveju buvo, kai kačiukams naujų namų ieškojo. Bet ne visiems Sfinksai patinka, nors jie švelnūs ir labai protingi gyvūnai, neišleidžia nagų, niekada neįbrėš nei suaugusiam, nei vaikui, labai mėgsta žmogaus draugiją , vaikšto paskui , kaip šuniukai, neturi agresijos schmoll.gif
Aišku tai kiekvieno žmogaus reikalas, kokį gyvūną augint. rolleyes.gif
Atsakyti
Nikita 123. Na tikrai nesusilaikiau neatrasiusi.Kokia keista nuomone , kad jeigu jau veislinis katinas , tai jau GAILA ji kastruoti ar sterilizuoti. Gaila turetu buti laikyti ji ar ja nepatvarkyta ir visai nesvarbu veislinis tai ar neveislinis katukas. Musu pirmaja katyte sterilizavom tik 7 menesiu - vis neprisiruosem .Isties gaila buvo ziuret i ja kai morcius uzeidavo (o uzeidavo kas 2 savaites) - rekdavo , nevalgydavo , negerdavo , nemiegodavo pati ir mums neleisdavo.Va cia tai tikrai gyvuno kankinimas. Todel kai isigijom antra katinuka , kastravom net nesulauke kol tas morcius prasides. Abu katuliai linksmi , laimingi , sveiki , zaismingi ir visai nestori. Kai isigysiu Meina , o as ji anksciau ar veliau isigysiu lotuliukas.gif , taip pat kastruosiu anksti , nes veislyno atidaryti nesiruosiu , o ir charakterio bei elgesio tas kastravimas tikrai nepakeicia (tik i gera puse) ir man tikrai butu GAILA kankinti gyvuna vien del to , kad jis veislinis.Atsiprasau , nukrypau nuo temos - tema apie gyvunu elgesio problemas ir ju sprendimo budus. blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 11 16, 20:01)
Merginos, o gal kas zino kaip padaryti taip, kad du katinai kokiu nors budu stebuklinguoju bent jau gyventu kartu be draskymosi iki krauju? mano kacius senukas, sergantis cukralige ir inkstu nepakankamumu, virs 12 metu jam, o katyte (seimininke siuose namuose), 4 metu labai aktyvi, grazi, hiperaktyvi net. bet ji nuolat mano seni nori primusti, tam ir taip stresas (cia mes su katinu persikeleme pas katyte - taip susikloste ir nera kaip ir kam katinu atiduoti), o cia dar nedraugiska mergaite.. nebezinau nei ka daryti. jie pikstasi, draskosi, jaunoji neisledzia senuko is jo kambario, jie eda vienas kito maista, padaro vienas kitam i wc.. zodziu... help, please  verysad.gif

Skaičiau šioje temoje, kad padeda, neklaužadą ir nedraugišką katytę aprengti rūbeliais 4u.gif
Atsakyti