Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

Merginos sorry uzsikasusi darbuose 4u.gif

Perkeliu is asmeniniu zinuciu (prasau, jei tema nera kazkokia labai "intymi" mirksiukas.gif rasykite cia i bendra tema, pas mane labai greit uzsikemsa AZ verysad.gif )

(...) niekaip neina įaiškinti,kad naktim aš noriu miegoti doh.gif . Kiekvieną naktį įjungęs savo motoriuka ateina pas mane prie galvos ir uosto akis arba lenda į ausis. Ir iš lovos išmetu ir į guolį nunešu, bet neina niekaip įaiškinti. Jis antroj dienos pusėj pusdienį miega, bet po kol kas nurašau tai jo mažumui ir apsipratimui g.gif . Gal jūs kokį patarimuką duotumėt. Aš suprantu kad laiko pas jus ir taip nėra, bet gal  ax.gif

siulyciau geriau pratinti guleti RAMIAI po kaldra arba prie koju, nei kankintis nesiojant ji i guoliuka (nebent ten idetumet elektrine "grielka"-pakloteli kaip tik dabar maciau maximoje po 21 lt kainuoja).
Jam reikia jaukumo, silumos ir bendravimo.
Taigi, jei jums netrukdytu jis miegantis lovoje (plaukai etc) tai daug paprasciau bus jam "paaiskinti", kad jei nori miegot pas mus tai turi miegot ramiai prie mano sono/koju ar pan nes jei nervuosi isspirsiu lauk is lovos. lotuliukas.gif
mano vienas katinas miegodavo (kol buvo mazas ir nezymejo teritorijos ir del tos priezasties nebuvo istremtas i virtuve) "istates"savo snuki mazdaug man i aki smile.gif tai as ji vadindavau miego meskiukiu, nes kai jau bandydavau busti rytais jis staigiai ijungdavo "dream a dream" motoriuka ir as luzdavau vel biggrin.gif

Jus turite nuspresti KUR jis miegos: lovoje ar guolyje. DABAR. negali buti variantu siandien cia, nes savaitgalis, rytoj ten nes man ryt i darba.
Jei guolyje, tai tada uzsidarot duris i miegamaji ir ji paliekat kitame kambaryje na ir artimiausias dvi savaites klausotes jo verksmo uz duru ir NENUSILEIDZIAT smile.gif iseinant nebent pabart (su bambaliu, snypstimu ir pan)
arba leidziat miegot lovoje ir daug paprasciau tiesiog paaiskinat, kad miegoti reikia prie sono, koju ar pan, nes jei pradeda muistytis spiriat lauk is lovos, o jam vel atejus vel pasiguldot ten kur JUS norit.
Atsakyti
O aš apie valgio zulinimą noriu paklaust 4u.gif Auginam dvi kates (abi jau ono) vienai 2, kitai 1 metukai ir mažą katulį poros mėnesių. Seniai katinai veda iš proto su nuolatiniu žviegimu man vos pasirodžius prie šaldytuvo, lyg jų niekad niekas nemaitina doh.gif Maisto indelis pilnas, bet vos įeinu virtuvėn kniaukia net susiriesdami "gal ką skanaus, skanesnio nei sausiakas duosi" bash.gif: Trepsiu kojom, šnypščiu, o galiausiai išmetu lauk (jos namie ir lauke vienodai būna), nejau niekada tas žviegimas nesibaigs doh.gif O jai jei mėsą pjaustau, tai apsaugok viešpatie verysad.gif
Ir dar dėl mažiuko kiciaus ax.gif Namie remontai, valgome ne prie stalo, bet ant kėdžių tiesiog, ant lovos, kas kur randa vietos.Lenda (nors pamaitintas) lėkštėn-sprigtas ausin, numetam ant grindų, bet atkakliai prašo valgyt..... Nerandu kelio, kaip susitarti, kad aš valgau ir man kompanijos nereikia. Ir garso takelio nereikia doh.gif
Žodžiu prastai mums su auklėjimu verysad.gif O kai bus virtuvė jau įrengta jaučiu ateisiu verkdama, kad lipa ant stalų (dabar neturi kur lipti biggrin.gif ), nors tikiuosi, kad šnypštimas padės rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena,
prieš mėnesį į namus priglaudėme maža kačiuką... Kol buvo vos kelių savaičių lyg ir nieko buvo, bet dabar jis jau kelių mėnesių ir pradeda kandžiotis, draskytis ir puldinėti... Čia pasiskaičius patarimų kaip reikia auklėti kačiukus taip ir darom... kai kanda - pirštą į burną kišam, kai puolą bandom stumtelėt šonan ir t.t. Su purškimu mūsų šeimoje nė kalbos nėra, nes šeimoje auga tris vaikai tai jie tuoj ta "džiaugsmą" perima ir namie būna tada labai šlapia... kaip jau kačiukas supranta, kad ant manęs, vyro, sūnaus ir vienos iš dukryčių šokt ir kandžiotis nebegalima, nes mes kaip ir jam parodom kas čia vadas, bet man kyla problemų kaip su kita dukryte daryt ant jos jis šoka, kandžioja ir drasko... O ji tik spiegia ant jo, bet jis į tai nereaguoja... gal galit patarti ką man daryt...
Ir dar jis jau užlipa į lova, o aš iš tokių žmonių kur nelabai mėgstu, kad gyvūnas miegoti lovose, ką man daryt, kad jis nemiegotų ir iš vis neliptų į lovą... užsidaryt kambarį irgi negalim, nes kitam kambary miega vaikai ir jei užsidarysiu duris galiu negirdėt kaip jie kviečia... Porą naktų( na taip jau išėjo, kad miegojom visa šeima vienoj lovoj) tai užsidarėm duris, tai kačiukas šeimninkavo kituose kambariuose visą naktį, bet pas mus nesiprašė...
Atsakyti
Sveiki,

dar nespėjau perskaityti visos temos, bet jau dabar noriu paklausti, ar kam pavyko suaugusią katę atpratint nuo sysinimo ant baldų, kilimų ir kitų vietų, kur to daryti negalima?

Mūsų katė sterilizuota. Priglaudėm ją jau suaugusią, turbūt pakeitė ne vienus namus ir dėl tos pačios priežasties - myžiojimo sad.gif nors mums sakė, kad atiduoda dėl vaiko alergijos, bet manau, kad priežastis buvo, kur kas giliau. Žodžiu, likimo mėtyta ir vėtyta katė atsirado pas mus. Iškart matėsi, kad katė labai nervinga, šnypštimas ant savo pačios uodegos ir jos gaudymas nenusakomas, tiek kačių turėjau, bet nė viena taip nesielgė... Žodžiu, priglaudėm tikrai sutrikusią katę, su kuria nelabai žinojom, kaip bendrauti. Bet visgi ryšį užmegzti pavyko. Man su vyru ji tikrai gera, rodo meilę ir prieraišumą. Bet kitų nepripažįsta. Pult nepuola, bet atsitveria tokia siena ir sprunka arba piktai žiūri, o jei dar kokį žodį griežtesnį tars, tai tikrai bus atlyginta šlapimo pavidalu... Per porą metų mums teko pakeisti būstą tirs kartus. Tai jai tikrai streso dar daugiau suteikė. O galutiniam taške jai teko apsigyvent namuose, kuriuose yra dar dvi katės (sterilizuotos, kastruotos) ir šuniukas. Tai čia teritorija tenka dalintis su priešiškai nusiteikusiais senbuviais... Galvojom, apsipras ir susigyvens. Bet jau beveik devynis mėnesius neapsipranta. Vyksta kovos kaip reikalas sad.gif bet tos muštynės dar nebūtų toks baisus reikalas, kaip tas myžimas ant visko... Netenku vilities, kad išmokysim katę nesysioti ir nežymėti teritorijos... Be to, leliukas greit pasibels ir tada reikės saugoti, kad nedergtų į lovytę. Visada buvau už gyvūnėlius, juos besąlygiškai myliu, stoju mūru, kai matau mušamus, skriaudžiamus. Taip mūsų (ir tėvų) namuose atsirado tos trys katės, nė vienos nepirkom, priglaudėm, kai kažkam pasidarė per sunki našta... Aišku, auklėti suaugusias kates galėjom bandyti, bet turbūt nesusiprotėjom, o dabar viskas gerokai pavėluota... Pati esu kalta, kad per daug myliu gyvūnus. Ir manydavau, kad tos meilės užteks, jog katė gražiai elgtųsi ir būtų dėkinga už suteiktus namus ir maistą sad.gif aišku, viskas būtų kitaip, jei gyvūnėliai būtų auginti nuo mažumės, o dabar tenka taisyti kitų auklėjimo klaidas. Esu didelėj nevilty, myliu tą katę, bet jau visi namiškiai netenka kantrybės. Kasdien randam ką nors sumyžtą... Tas sysiojimas dar labiau suintensyvėjo tėvams grįžus iš užsienio, matyt, jai stresas ir baimė, kad gali nuskriaust... Nežinau. Bijau, kad netektų užmigdyti... Jau taip sunku parašyt tą žodį, užmigdyti, bet jaučiuosi bejėgė šitoj situacijoj.

Todėl noriu, kad kas nors įžiebtų viltį, jog ėmė ir išmokė suaugusią katę nesysinti ten, kur negalima sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulčia trupinėlis: 28 spalio 2011 - 20:04
4u.gif Sveikos merginos.Ir vel lendu cia ieskodama patarimu. Gal kas susidurete su ta problemele ir ja nugalejote ? O gal yra koks purskalas ta problema iveikti ? O problema tokia .....Mano 1,5 metu kate griauzia laidus.Taip ji darydavo , kai buvo mazute , veliau tas iprotis buvo praejes , o dabar vel pagavau ja laidus grauziant. Tu laidu man niekaip nera kaip paslepti - tai televizoriaus , aparaturos laidai ir kabeliai , o spintele atvira ir uzkisti ju kazkur , tiesiog nera jokios galimybes. Sutvarkem laidus kaip begalejom , "apvilkom" juos plastikine "triubele", bet musu kate vis tiek randa kaip prie ju prisibrauti. Nei purskimas vandeniu , nei snypstimai ir pakratymas uz keteros negelbsti. SOS.
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2011 11 04, 19:06)
4u.gif Sveikos merginos.Ir vel lendu cia ieskodama patarimu. Gal kas susidurete su ta problemele ir ja nugalejote ? O gal yra koks purskalas ta problema iveikti ? O problema tokia .....Mano 1,5 metu kate griauzia laidus.Taip ji darydavo , kai buvo mazute , veliau tas iprotis buvo praejes , o dabar vel pagavau ja laidus grauziant. Tu laidu man niekaip nera kaip paslepti - tai televizoriaus , aparaturos laidai ir kabeliai , o spintele atvira ir uzkisti ju kazkur , tiesiog nera jokios galimybes. Sutvarkem laidus kaip begalejom , "apvilkom" juos plastikine "triubele", bet musu kate vis tiek randa kaip prie ju prisibrauti. Nei purskimas vandeniu , nei snypstimai ir pakratymas uz keteros negelbsti. SOS.

sunim labai padeda(patikrinta), del kaciu nezinau, bet katem taip pat raso, kad tinka: tropiclean "chew deterant", reikia papurkst , kad ir laidus pvz mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soncco: 04 lapkričio 2011 - 18:29
QUOTE(Tuomce @ 2011 10 19, 18:37)
sveikos, nors cia tema apie auklejima, visvien paklausiu patarimo.
Pasiemem kate is prieglaudos, jau sterilizuota apie metu amziaus.. kaip ja prisijaukinti? bbeveik visa diena sedi dezuteje ir nelenda lauk, issitrauki tai prisispaudzia prie zemes, ausys suglaustos, akys dideles.. glostai pradeda po kurio laiko burgsti.. o jei nusinesi kur toliau pasidedi nt keliu, tai taip ir aikos pabegt.. nesnypscia, neurzgia, bet bijo ir viskas zmoniu.. o kai ateina vakaras tada islenda susimiauksi su kita kate, naktimis duodas kartu.. bet vel ateina rytas ir vel slepias namuke.. ir taip jau virs menesio. gal kad ka patarsit?  4u.gif

sveiki,
ar pasikeitė nors kiek jos elgesys? g.gif
pas mumis labai panaši situacija (paėmiau iš lauko kazkur 3-4 mėn. katytę), bet net valgyt dieną bijo, visų bijo, prie savo maisto eina priglaudus pilvuką prie žemės, baisiai visko bijo, nors tikrai jos nieks neskriaudžia... bet qatėjus vakarui išlenda iš namelio, jau bando žaist, o naktį prasideda gyvenimas smile.gif
įdomu čia visada taip bus??? kažkaip atrodo smalsumas turėtų nugalėt...
tiesa, jai dar vis leisdavau injekcijas, tai gal dėlto atrodau baisuoklė, bet šiand buvo paskutinis kartas.... vis tikiuosi, kad apsipras, pradės gyventi pilnavertį gyvenimą...
gal galit patart kaip ją padrąsint? maistas jos nedomina, jau bandžiau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 04 lapkričio 2011 - 19:55
QUOTE(Daivad @ 2011 11 04, 19:52)
sveiki,
ar pasikeitė nors kiek jos elgesys?  g.gif
pas mumis labai panaši situacija (paėmiau iš lauko kazkur 3-4 mėn. katytę), bet net valgyt dieną bijo, visų bijo, prie savo maisto eina priglaudus pilvuką prie žemės, baisiai visko bijo, nors tikrai jos nieks neskriaudžia... bet qatėjus vakarui išlenda iš namelio, jau bando žaist, o naktį prasideda gyvenimas smile.gif
įdomu čia visada taip bus??? kažkaip atrodo smalsumas turėtų nugalėt...
tiesa, jai dar vis leisdavau injekcijas, tai gal dėlto atrodau baisuoklė, bet šiand buvo paskutinis kartas.... vis tikiuosi, kad apsipras, pradės gyventi pilnavertį gyvenimą...
gal galit patart kaip ją padrąsint? maistas jos nedomina, jau bandžiau  unsure.gif

sveiki, na maniskes nuo to laiko kai pasiemiau nelabai pasikeite ir as jau prarandu vilti.. na o jusu kadangi nesuaugusi tai manau nemazai sansu kad pasikeis.. maniske pas mus jau 2 men bet apie tai kad prisisauksi ar dienos metu prie jos prieisi galima tik pasvajoti.. vienintelis laikas kada dar galiu prieiti prie jos tai vakaras.. ir tai ne visada verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2011 10 28, 20:58)
Sveiki,

dar nespėjau perskaityti visos temos, bet jau dabar noriu paklausti, ar kam pavyko suaugusią katę atpratint nuo sysinimo ant baldų, kilimų ir kitų vietų, kur to daryti negalima?

....

Todėl noriu, kad kas nors įžiebtų viltį, jog ėmė ir išmokė suaugusią katę nesysinti ten, kur negalima sad.gif

labas,
o jai sveikatos tyrimus darėte ?
Viena iš dažnai pasitaikančių sysiojimo ne vietoje priežasčių - kad jai koks nors uždegimas, kažką skauda, ir tuo sysiojimu ne vietoje ji jums bando tai pasakyti....
Jei čia būtų jūsų atvejis, tai vilties tikrai nepraraskite - pora savaičių antibiotikų ir viskas gali susitvarkyti 4u.gif Bet čia be veterinaro neišsiaiškinsite.
čia būdavo labai gerų patarimų, jei netyčia neskaitėte:
http://sos-gyvunai.l...mas14/topic720/

Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2011 11 04, 18:06)

aš buvau nupirkusi triušiui Kikoje "Anti knabel" purškalą. triušiui buvo dzin, ėdė sėkmingai viską, bet papurškiau katinui, kai graužė tapetą, tai suveikė. ėjo, spjaudėsi, kriaukšėjo, bet net artyn nebeina, matyt tikrai kartus ten tas skystis.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Po antro šią vasarą netekto kačiuko, išdrįsiu dar kartelį įsigyti blush2.gif Noriu mielumo namie...Smagu kaip turi kažką kas neduoda ramybės biggrin.gif Taigi kodėl čia papuoliau. Ne dėl gero auklėjimo. Visada man pavyksta kačiukus ir šuniukus išauginti mielus padarėlius wub.gif Tokius kuriuos tiesiog glausk prie širdies... wub.gif Bet kažkaip norisi kačiuko kuris būtų lyg asmenybė biggrin.gif Palaikysit mane durna blink.gif Gali būt biggrin.gif Bet aš tikrai noriu gyvūnėlio su charakteriu thumbup.gif Patarkit ką daryt kad jis toks būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nikita123 @ 2011 11 10, 17:13)
Sveikos 4u.gif 
Po antro šią vasarą netekto kačiuko, išdrįsiu dar kartelį įsigyti blush2.gif  Noriu mielumo namie...Smagu kaip turi kažką kas neduoda ramybės biggrin.gif  Taigi kodėl čia papuoliau. Ne dėl gero auklėjimo. Visada man pavyksta kačiukus ir šuniukus išauginti mielus padarėlius wub.gif  Tokius kuriuos tiesiog glausk prie širdies... wub.gif  Bet kažkaip norisi kačiuko kuris būtų lyg asmenybė biggrin.gif  Palaikysit mane durna blink.gif  Gali būt biggrin.gif  Bet aš tikrai noriu gyvūnėlio su charakteriu thumbup.gif  Patarkit ką daryt kad jis toks būtų biggrin.gif

kol neisigysit kaciuko tai manau sunku ir issirinkti toki kad butu pagal jusu poreikius biggrin.gif
nebent rinktis pagal veisle ,issinagrineti kurie butent yra labai meilus ir tada jau pirkti mirksiukas.gif bet irgi velgi loterija kaip sakant reik pagyventi su gyvuneliu tada bus aisku koks jo charakteris rolleyes.gif
Atsakyti