Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

Jolitaa o temos prasme kokia?Yra Nerealios nereali tema,kurioje begales patarimu,ir jusu rupimu klausimu rasit atsakymu.O jusu isvardinti "netinkami"kates poelgiai yra eiliniai aktyvios sveikos kates poelgiai.Jusu nuomone,"normali"kate turetu tik ant pagalves gulet,ne ciaudet,atsiprasant ne "bezdet",ir aplinkiniu pasauliu nesidomet?
o jei i tema atsakyt....turiu pora "konteineriniu" katinu,atvirai sakau,neteko niekad naudot nei purskyklio,nei dar ko ju auklejimui.Kates nesidrasko,nesikandzioja.maisto nuo stalo nevagia.O kelios isverstos geliu puokstes,ar apdraskyta sofkute ar tapetai.Tai yra tik daaiktai,kuriuos galima pakeist
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2011 08 26, 23:54)
Jolitaa o temos prasme kokia?Yra Nerealios nereali tema,kurioje begales patarimu,ir jusu rupimu klausimu rasit atsakymu.

drinks_cheers.gif
Temos tikslas-paaikčioti kokia yra bloga kaimynė? Pasisakyti-oi,kaip galima mušti katę,kaip žiauru? Tai suprantama,kad nei viena čia besilankanti savo katės nelupa,pasiskaito ir auklėja,jei tam yra priežastis konkreti.
O jūs su kaimyne bendravot? Juk svečiavotes,ką sakėte,kai matėt,jog ji taip elgiasi su kate? Paaiškinote,kodėl katė gali dergti,kad gal ją reiktų sterilizuoti (šitas variantas nelabai jum tinkamas,kiek žinau), auklėti, ar viską vėl verčiate "šunybėms?
O čia paaikčioti galim,kad kaip žiauru,bet kas iš to? O kaip normalūs žmonės auklėja savo kates surašyta labai jau aiškiai ir konkrečiai Nerealios temoje,teisiog ant padėklo padėta:

http://www.supermama...howtopic=732142
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 27 rugpjūčio 2011 - 08:16
Tai kad ši tema yra analogiška Nerealios temai, apie auklėjimą. Tai apie ką šitoje temoje norite diskutuoti? Juk ir Nerealios temoje dalinamasi apie auklėjimo metodus, kurie yra labai efektyvus.
Maniškiai irgi prikrėsdavo daugybę išdaugų, sudaužyti vazonai, nutrauktos užuolaidos, iškuistos spintos. Išauklėjau dėl užuolaidų, gėlių nebeauginu.
Mano pirmoji katė Yuffie, pakankamai bjauri, karts nuo karto tenka mums pasiaiškinti, kas hierarchijos viršuje.
Ir klausimas, ką laikote mušimu?
Atsakyti
Sveiki
Bandau kreiptis i Jus su pagalbos prasymu. Nezinau ar tiksliai i reikiama tema pataikiau, nezinau ar panasaus pobudzio problema jau buvo kazkurioje temoje gvildenama, jai buvo, atsiprasau.
Pries du metus isigijau katina ( patinas ) rusu melynasis, be dokumentu, buvo 3 menesiu. 5-6 menesiu buvo kastruotas. Gyvenu vienas su juo. Ne karto per visa musu gyvenima nebuvo pasisiojes ne ten kur reikia. Visada tvarkingai y tualeta. Pries kelias savaites, nei is sio nei is to radau prislapinta savo lova. Suglumau, pagalvojau, gal priveme, nieko nedariau, sekancia diena taip pat, pakeiciau patalyne ( iki matraso daeje nebuvo ), uz keliu dienu tas pats. Vel viska pakeiciau, pabaksnojau snukiu y ta vieta, aprekiau, apsnypsciau, uz keliu dienu vel tas pats ( primyzo tuo metu, kai buvau duse ryte per 10 min. ) myza is esmes y ta pacia vieta, taciau pagautas nusikaltimo metu nebuvo. Gyvenu greta tevu, butas greta, katinas nuo pat mazens gyvena pas mane, taciau dienomis, kai manes nebuna namuose katinas sveciuojasi pas tevus, jam ten patinka, tevai jy labai megsta. Kai nebeliko patalynes katinas su visais savo reikalais persikele pas tevus, bo mano nervai jau nebelaike. Po keliu dienu pas tevus tas pats scenarijus, tik ryte visi atsibudo, nuejo y virtuve, gryzta po keliu minuciu primyzta ant tevo lovos, greta pagalves, ten matyt zmogaus kvapas gajausias, pakeite patalyne, sekancia diena vel tas pats, uz keliu dienu vel tas pats. Pas tevus irgi nebeliko patalynes 
Katinas, kad ie kiek mylimas bebutu yra per zingsny nuo amzino miego
Gal kas galite ka placiau paaiskint, ar yra galimybiu isvengt issiskyrimo ?
Visa laika katina maitinu super premiuim meistu, pastaruosius metus jis nesikeicia, tualetas kaip visada svarus ir priziurimas, gert visada yra, kraiko rusis nesikeicia jau pusantru metu. Jokiu konfliktu pas mane ( tuo labiau tevus ) nebuvo, elgsena jo atzvilgiu analogiska jau kelis metus. Miega jis kur nori, kartais pas mane lovos gale, kartais ant fotelio, kaip jam norisi. Stresiniu situaciju, kuriu pasekoje, jam galejo protelis pasisukt, nemaciau, pas tevus jo tikrai nebuna. Niekada nebuvo paliktas visai dienai be demesio, paprastai su juo visada kazkas buna. Per paskutiny menesy nebuvo yvyke nieko, ko nebutu yvyke pries tai. Katinas gyvena tik bute, niekada nera buves lauke. Pastaruoju metu gal patapes siek tiek baukstesnis. Niekada nemyza y lova, kai kas nors ten miega.
Nebezinau kokia dar info papildoma pateikt
Vizualiai katinas sveikas, zaidziantis, kaip visada
Atsakyti
Sveiki
Bandau kreiptis i Jus su pagalbos prasymu. Nezinau ar tiksliai i reikiama tema pataikiau, nezinau ar panasaus pobudzio problema jau buvo kazkurioje temoje gvildenama, jai buvo, atsiprasau.
Pries du metus isigijau katina ( patinas ) rusu melynasis, be dokumentu, buvo 3 menesiu. 5-6 menesiu buvo kastruotas. Gyvenu vienas su juo. Ne karto per visa musu gyvenima nebuvo pasisiojes ne ten kur reikia. Visada tvarkingai y tualeta. Pries kelias savaites, nei is sio nei is to radau prislapinta savo lova. Suglumau, pagalvojau, gal priveme, nieko nedariau, sekancia diena taip pat, pakeiciau patalyne ( iki matraso daeje nebuvo ), uz keliu dienu tas pats. Vel viska pakeiciau, pabaksnojau snukiu y ta vieta, aprekiau, apsnypsciau, uz keliu dienu vel tas pats ( primyzo tuo metu, kai buvau duse ryte per 10 min. ) myza is esmes y ta pacia vieta, taciau pagautas nusikaltimo metu nebuvo. Gyvenu greta tevu, butas greta, katinas nuo pat mazens gyvena pas mane, taciau dienomis, kai manes nebuna namuose katinas sveciuojasi pas tevus, jam ten patinka, tevai jy labai megsta. Kai nebeliko patalynes katinas su visais savo reikalais persikele pas tevus, bo mano nervai jau nebelaike. Po keliu dienu pas tevus tas pats scenarijus, tik ryte visi atsibudo, nuejo y virtuve, gryzta po keliu minuciu primyzta ant tevo lovos, greta pagalves, ten matyt zmogaus kvapas gajausias, pakeite patalyne, sekancia diena vel tas pats, uz keliu dienu vel tas pats. Pas tevus irgi nebeliko patalynes 
Katinas, kad ie kiek mylimas bebutu yra per zingsny nuo amzino miego
Gal kas galite ka placiau paaiskint, ar yra galimybiu isvengt issiskyrimo ?
Visa laika katina maitinu super premiuim meistu, pastaruosius metus jis nesikeicia, tualetas kaip visada svarus ir priziurimas, gert visada yra, kraiko rusis nesikeicia jau pusantru metu. Jokiu konfliktu pas mane ( tuo labiau tevus ) nebuvo, elgsena jo atzvilgiu analogiska jau kelis metus. Miega jis kur nori, kartais pas mane lovos gale, kartais ant fotelio, kaip jam norisi. Stresiniu situaciju, kuriu pasekoje, jam galejo protelis pasisukt, nemaciau, pas tevus jo tikrai nebuna. Niekada nebuvo paliktas visai dienai be demesio, paprastai su juo visada kazkas buna. Per paskutiny menesy nebuvo yvyke nieko, ko nebutu yvyke pries tai. Katinas gyvena tik bute, niekada nera buves lauke. Pastaruoju metu gal patapes siek tiek baukstesnis. Niekada nemyza y lova, kai kas nors ten miega.
Nebezinau kokia dar info papildoma pateikt
Atsakyti
QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 18:57)

Deja, katinas turbūt serga šlapimo takų ligomis. Normalus katinas nepradeda daryti visur nei iš šio nei iš to. Nemažai patarimų rasite:

http://www.sos-gyvun...mas14/topic374/

Jolitaaa, o nebuvote užsukusi pas kaimynę pasikalbėti tuo klausimu? Prigasdinčiau pranešti policijai už netinkamą elgesį su gyvūnais ir galima bauda. Kad ir senas gyvūnas vis tiek jam galima ieškoti kitų namų. Tikrai nesiklausyčiau tokio siaubo.
Atsakyti
QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 18:09)

Pradžioje pabandykite nuvežti pas veterinarus padaryti kraujo ir (būtinai) šlapimo analize.
Gali būti, kad pas katiną atsirado akmenukai ar kažkas panašaus ir visos problemos yra dėl to.

Jau rašiau kažkur, kad gyvūnai labai dažnai perduoda informaciją šlapimu. Tik va pas mus žmones nėra tokios uoslės, kad suvoktumėme "pateiktą informaciją" smile.gif

Jei pasitvirtins, kad sveikatos problemų nėra, tada bandysime tvarkyti šitą bjaurų įprotį wink.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikute , NEREALI. Norejau pasikonsultuoti. Mano 2 katuliai kazko pradejo zvairuoti vienas i kita. Vyresnele kate 1metu 6 menesiu (sterilizuota) ir jaunelis 6 men(kastruotas).Anksciau sugyveno gerai , miegodavo drauge , prausdavo vienas kita , o dabar pastebejau , kad jaunelis kaip ir skriaudzia vyresne. Jeigu as guliu , neleidzia jai ant tos lovos uzlipti , butinai turi i jos edalo lekstele savo nosi ikist ir nors truputi paesti is jos. Jeigu tik pamato , kad as ja glostau , tuoj puola ja vaikyt po visa nama . Na ir panasus visokie tokie dominavimo pozymiai . Vienu zodziu , nori buti paciu paciausias ir visu svarbiausias. Bet as tai myliu abu juos ir glostyti noriu abu . Norejau pasikonsultuoti - ar as turiu imtis kazkokiu veiksmu , ar tiesiog palikti viska teketi sava vaga ir jiedu issiaiskins tarpusavy , kas cia vadas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tangomanija @ 2011 09 06, 17:05)
4u.gif Sveikute , NEREALI. Norejau pasikonsultuoti. Mano 2 katuliai kazko pradejo zvairuoti vienas i kita. Vyresnele kate 1metu 6 menesiu (sterilizuota) ir jaunelis 6 men(kastruotas).Anksciau sugyveno gerai , miegodavo drauge , prausdavo vienas kita , o dabar pastebejau , kad jaunelis kaip ir skriaudzia vyresne. Jeigu as guliu , neleidzia jai ant tos lovos uzlipti , butinai turi i jos edalo lekstele savo nosi ikist ir nors truputi paesti is jos. Jeigu tik pamato , kad as ja glostau , tuoj puola ja vaikyt po visa nama . Na ir panasus visokie tokie dominavimo pozymiai . Vienu zodziu , nori buti paciu paciausias ir visu svarbiausias. Bet as tai myliu abu juos ir glostyti noriu abu . Norejau pasikonsultuoti - ar as turiu imtis kazkokiu veiksmu , ar tiesiog palikti viska teketi sava vaga ir jiedu issiaiskins tarpusavy , kas cia vadas. 4u.gif

Kai pas mus gaujoje prasideda man nepatinkantys santykiu aiskinimaisi- Pvz kazkas is jaunimelio nusprendzia, kad dabar jie bus gaujos vadai biggrin.gif- as darau viena paprasta dalyka:
ta kuris pradeda "vystupalinti" ir visaip kaip "reikstis" as ji APRENGIU biggrin.gif Taigi pirmosiomis dienomis jis vaiksto (arba beveik nevaiksto) ir yra visiskai pasimetes kas cia su juo nutiko ir buna labai greit "nusodintas" biggrin.gif

Rubeli galima sumeistrauti tiesiog nukirpus nenesiojamo bliuzono rankove. Ta vieta kur yra rankogalis tampa "sukneles" kaklu, iskerpamos skyles priekinems kojoms, ties galinemis kojomis apacioje as siek tiek daugiau nukerpu.ties nugara palieku ilgiau, kad kristu biski ant uodegos wink.gif

Vaikinas su "suknele" bus labai greit nusodintas wink.gif
Gaila neturiu nuotrauku sad.gif
Va radau internete. Gaunasi kazkas panasaus i stai:
user posted image

user posted image
jei kas neaisku rasykit.
Atsakyti
thumbup.gif
kokie 'stiliovi' nubausitieji wub.gif
Atsakyti
4u.gif Aciu NEREALI ! Kaltininkas jau aprengtas.O kiek dienu taip reikia laikyti ji tuose drausminimo marskiniuose ? O atrodo kaip juokingai lotuliukas.gif
Atsakyti
NEREALI,norėčiau padėkoti už tokią naudingą informaciją,kurią randu šioje temoje.Šiuo metu bandau iš naujo drauginti mano rexsą ir rusų mėlynąją,kurių santykiai yra karo stovyje schmoll.gif .Turime neblogų pasiekimų smile.gif Labai patiko man kaip šeimose vyksta [KAS GAUJOS VADAS ] vaidmenų paskirstymas biggrin.gif .Mano dukrytė parašė savo tėčiui į skaipą[jis negyvena kartu su mumis,bet pastoviai bando jai moralus paskaityti]kažką nelabai maloniai...Kai aš paklausiau kodėl,ji man atsakė:-tegul negalvoja,kad jis čia gaujos vadas lotuliukas.gif .
Atsakyti