Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užsiauginti GERĄ katę?

QUOTE(semlina @ 2011 08 03, 13:44)
Tai gal mama mažią auklėja, o neskriaudžia  ax.gif

Tai kad mažė kniaukia ir guodžiasi. Mama ją, lyg prausdama, dar ir pakandžioja. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijurka: 03 rugpjūčio 2011 - 12:49
QUOTE(vijurka @ 2011 08 03, 12:49)
Tai kad mažė kniaukia ir guodžiasi. Mama ją, lyg prausdama, dar ir pakandžioja.  unsure.gif

Mano katė taip mažajai globotinei daro, bet pastebėjau, kad ji tiesiog nori, kad mažė nespurdėtų kai ją prausia g.gif Žinokit 7 savaitės tikrai per anksti paimti katytę nuo mamos.
Atsakyti
QUOTE(vijurka @ 2011 08 03, 13:49)
Tai kad mažė kniaukia ir guodžiasi. Mama ją, lyg prausdama, dar ir pakandžioja.  unsure.gif

Tai visiškai normalu katė įkanda, kad tas prausiamas nespurdėtų ir nebėgtų, mums vaikus juk irgi kartais tenka tramdyti kai jie neklauso ar praustis nenori biggrin.gif
Jūs čia ne kačiuko gelbėjimu užsiimat jį nuo mamos atskirdami anksčiau laiko, o tik blogo norit padaryt ir patys dėl to daugiau problemų su kačiuko aklėjimu turėsit, leiskit katei savo darbą dirbt ir vaiką normaliai išauklėt ir paskui patiems nereikės jo mokint nei į toletą eiti, nei nagų į draskyklę draskyt viso šito turi išmokinti katė.
Papildyta:
QUOTE(vijurka @ 2011 08 03, 13:49)
Tai kad mažė kniaukia ir guodžiasi.

kaip suprantu vaiką jau turite, o jis niekada nezyzia ir neverkia g.gif ar dėl to, kad jūsų vaikas zyzia ir skundžiasi kasnors laiko jus bloga mama ax.gif
Atsakyti
semlina, ačiū už visus patarimus/ konsultacijas/pastabas.

Taip, vaiką savo turiu ir jau toks amžius, kad beveik ir močiute galėčiau patapt. mirksiukas.gif Bet čia pagal mano amžių, ne pagal vaiko.
Nesvarbu. 4u.gif

Su katinais praktikos taip pat yra. Gyvendama pas mamą, esam auginę du (ne vienu metu). Taip kad ir su pratinimu prie tualeto, ir su valgio reikalais (reiktų sakyt turbūt "ėdimu"), ir su paplėšymais vargo nelabai turėjom. Tai ir šią mažę auklėsimės, kaip sugebėsim. Paskaitau temas, randu daug patarimų. Labai tikimės, kad turėsim gerą katytę. Na, jei ir išdykėlę, vis tiek mylėsim. wub.gif
Sėkmės visoms su savo augintiniais.
Atsakyti
Sveiki visi, kreipiuosi i jus nes esu nevilti. O istorija tokia -prie 4 metus ant kelio baloj, sedejo mazas padarelis ir kniauke nuo bado ir salcio. Mes atsinesem ji namo, padukusi ir linksma katyte tapo seimos nariu. Katyte kandziojosi ir draskesi, deja kai jinai uzaugo elgesys nepasikeite.Visi patarimai apie vandens purskima, pirstu kisima i burna ir reguliaru nagu kirpima realiai niekam tike musu atveju. Seimoje atsirado vaikas. Kuri laika dideliu bedu nebuvo, vaikas bande ja glostyt bet kate akivaizdziai ignoravo vaika iki vienos dienos. Vaikas ramiai ejo i savo kambari, netiketai kate uzpuole ji. Isikabino i koja, sunus nugriuvo, visa pasisiaususi ir urzgianti kate pradejo kabintis vaikui uz nugaros. Pagrebiau skudura iviniojau kate ir uzdariau kambary. Tai tikrai nebuvo zaidimas o mano manymu tikra miedziokle. Maza to kad vaiko kunas ziauriai sudraskytas, padaryta psichologine zala, pamates vakare kaimyno suni vaikas isteriskai puole ant ranku su riksmais kad ji suvalgys. Vaikas realiai bijo iseiti is kambario. Taigi akivaizdu kad teks imtis priemoniu. Kate sterilizuota, skiepita ir priziureta, bet faktas kad daugiau musu namuose gyventi negali.Vezem pas veterinara, fiziskai kate absoliuciai sveika. Gimines pasisiule paimti ja i kaima, bet sirdys plysta kai pagalvoju apie tai jog 4 metus namuose gyvenanti kate bus isleidziama i lauka. Ar adaptuosis prie tokiu salygu? Ar aplamai isgyvens? Kartais kyla mintys kad kate pagaliau priims vaika kaip nauja seimos nari, bet vaikui greit jau 3 o katyte jo atzvelgiu vis agresyvesne. Kokios garantijos kad per kita uzpuolima as busiu salia, o jei nukentes ne kojos ir nugara o akys ir veidas?Miaukse man labai svarbi, bet esu mama ir tikiuosi priemu tinkama sprendima- ne migdyti gyvuno, neisspirti pro durys, o suteikti sansa pradeti nauja gyvenima , bet kodel gi tada taip sirdi skauda?
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 08 09, 00:11)
Sveiki visi, kreipiuosi i jus nes esu nevilti. O istorija tokia

ojeij, tikrai ir li8dna, ir jau baisu unsure.gif
kai perskaiciau- tai tikrai stebuklingai isaukleta katyte mums teko, tfu tfu tfu, kad neprasisnekejus smile.gif

tikiuosi, neilgai trukus rasit protinga ir patirtimi paremta patarima 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes;)
As turiu beveik triju menesiu katyte Puma,auginam ja nesenai.siaip jokiu priekaistu neturiu,bet norejau pasitart vienu klausimu 4u.gif
kai ja tik atvezem ji miegodavo pas vaika lovytej jam prie koju (gal jai budavo ten patogiausia,nes sunus mazas ir kojugali jos niekas netrukdo,neispiria), bet vakar pirma karta ji atsigule salia mano galvos prie pagalves.realiai ji man netrukdo,nes musu didele dvigule lova,bet galvoju ar nebus cia kazkoks ale herarchinis dalykiukas? doh.gif Kaip man elgtis?varyt ja ant zemes?nes dabar kai prisiskaiciau kiek kaciu nakti puola per veida seimininkus,tai man net baisu..visdelto katyte turiu neseniai ir nors ji neagresyvi,skaudziai nekanda,graziai zaidzia,nepuole is pasalu ir pan..vistiek kazkaip neramu kai salia galvos miega g.gif g.gif
aciu uz patarimus ir nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Putlutė @ 2011 08 20, 22:30)
sveikos mamytes;)
As turiu beveik triju menesiu katyte Puma,auginam ja nesenai.siaip jokiu priekaistu neturiu,bet norejau pasitart vienu klausimu 4u.gif
kai ja tik atvezem ji miegodavo pas vaika lovytej jam prie koju (gal jai budavo ten patogiausia,nes sunus mazas ir kojugali jos niekas netrukdo,neispiria), bet vakar pirma karta ji atsigule salia mano galvos prie pagalves.realiai ji man netrukdo,nes musu didele dvigule lova,bet galvoju ar nebus cia kazkoks ale herarchinis dalykiukas? doh.gif Kaip man elgtis?varyt ja ant zemes?nes dabar kai prisiskaiciau kiek kaciu nakti puola per veida seimininkus,tai man net baisu..visdelto katyte turiu neseniai ir nors ji neagresyvi,skaudziai nekanda,graziai zaidzia,nepuole is pasalu ir pan..vistiek kazkaip neramu kai salia galvos miega g.gif  g.gif
aciu uz patarimus ir nuomone 4u.gif

viskas OK mano kates irgi megsta miegoti ant/salia galvos smile.gif Gal jums galva skauda? Mano kates dazniausiai susikrausto man ant galvos kai keiciasi oras ir mane tuo metu kartais kankina migrena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nereali @ 2011 08 21, 13:26)
viskas OK mano kates irgi megsta miegoti ant/salia galvos smile.gif Gal jums galva skauda? Mano kates dazniausiai susikrausto man ant galvos kai keiciasi oras ir mane tuo metu kartais kankina migrena  4u.gif

supratau,aciu uz atsakyma 4u.gif o tai jau galvojau kad kazkaip bando "nuverst valdzia" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nežinau, kaip kitaip pavadinti temą. Tiesiog man įdomu, kaip Jūs, drausminat katę, kai ji iškrečia labai didelę šunybę? Juk, manau visko pasitaiko? smile.gif

* P.S, čia gal ir ne į temą, bet aš tiesiog esu pasibaisėjusi savo kaimynės elgesiu, tuo, kaip ji elgiasi su savo kate. Katė sena, 16 metų amžiaus, o ir pati kaimynė nebe pirmos jaunystės. Ji labai nervuota moteris, todėl visi nervai, visi nepasisekimai būna tiesiog "išliejami" ant vargšės katės. blink.gif Nesuprantu jos elgesio ir to, kaip jai negaila gyvūnėlio, katės, kuri vargšelė bijo net krustelėt pas ją namuose. Pati vieną kartą ten svečiavausi, vargšė katė net nežinojo kur dėtis, nieko blogo nedarė, o ji vis tiek rasdavo kaip prikibt prie jos. Va ir dabar, dar girdžiu kaip kaimynė, kitame aukšte rėkauja ant katės, tokiais žodžiais: "Sūka tu prakeikta, jobana" ir t.t, žinau, gal ir nereikėjo viešinti to, bet tokia ta teisybė. Ji taip su savo kate elgiasi būtent todėl, kad toji pridergia ne dėžutėje, o ant kilimo. Vėliau katę muša ir muša, talžo, girdžiu, kaip net baldai virsta. Ji tikra nervininkė, ne jai laikyt gyvūną.

Tad man įdomu, ką Jūs darote iškrėtus katei šunybę?, kaip Jūs elgiatės? Tikiuosi ne kaip mano kaimynė? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 25, 20:56)

Yra tema kaip užsiauginti gerą katę, ten yra daug nuorodų, kaip sudrausminti gyvūną.
Aš dažniausiai garsai ir įsakmiai sudraudžiu. Kartais naudoju purkštuką.
Kai tenka aiškintis hierarchinius klausimus, pagal Nerealios duotus patarimus, naudoju tuščią plastmasinį butelį. Ir dar gerai apšnypščiu. Padeda.

Dėl kaimynės elgesio kreipčiausi į atitinkamas institucijas ir neleisčiau šitaip kankinti gyvūno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Colomba: 25 rugpjūčio 2011 - 21:08
Yra tema, bet ta tema neatitinka mano sugalvotos. Ten net ne apie tai diskutuojama. Mano pačios Tajaus katė nėra gera. Ji viską verčia, krečia zbitkas, nuo mažų dienų tokia ji pas mane pasiutus. biggrin.gif Kai ji dar būdavo maža katytė, vartydavo gėles, dergdavo kur papuola, versdavo spintas, kuisdavo visą kambarį, žodžiu prikrėsdavo tiek šunybių, kad nė įsivaizduot neįsivaizduotumėt. biggrin.gif Ir jeigu aš pamatydavau, kad ji taip daro, tai paimdavau purkštuką, kuriame pilna vandens ir apipurkšdavau. Tai labai padėdavo, nes ji vandens bijo, kai vis bandydavo vėl nesamonę iškrėst- gaudavo būt apipurkšta, tuomet nereikėdavo išdirbinėt nesamonių ir nereikėdavo verst visko aukštyn kojom. Žinoma, nesu įsitikinusi, kad kiekvienai katei tai padės. Kitu atveju, stipriai užbaubiu, tai išsigąsta ir daugiau jau nebedaro ko nereikia, bet savo katės aš NIEKADA negalėčiau mušti. Kaip tai įmanoma daryti? Mušti už save daug mažesnį gyvūną, kuris tikrai nepajėgs apsiginti, o kas blogiausia yra tai, kad jis net nesupras to prasmės, prasmės, kodėl jis mušamas?

O dėl kaimynės tai čia man rodos buvo iškvietę atitinkamas tarnybas, buvo ji ir baudą man rodos susimokėjus (jeigu neklystu ir ko nors nemaišau, kadangi per daug nesidomėjau), bet katę ji vis tiek laiko. Kartą ir pati kalbėjau pakeltu tonu su ja, bet jai nė motais. Baisi boba. biggrin.gif
Atsakyti