Sveikos, kiek prirašėt
parsirandu po savaitgalio kaime - bulves pakavojom, rudenį reiks surast kur
mano augintiniai pomidorai ir paprikiukai išvažiavo šiltnamin, nu žodžiu, darbai atlikti, gaila, kad aš tik stebėtoja dabar jų esu
Turbūt gerai laikėt kumščius, mano penktadienio tyimo metu - 1:0, aš laimiu prieš ligą
Viskas gerai, galiu vėl ramiai gyventi.
Dabar apie tyrimą, dėl kurio sukėliau sumaištį, deja, prigavo mane daktarėlis, tai ne PET, tik supaprastintas jo variantas - SPECT Vieno fotono emisijos kompiuterinė tomografija
Šiam metodui, kuris atsirado iš PET, nereikia ciklotrono pozitronams gaminti, radioindikatoriai skildami išskiria tik vieną fotoną. Tyrimas leidžia įvertinti regioninę smegenų kraujotaką išemijos ar intensyvaus metabolizmo metu. Toks anatominis substratas apriboja vieno fotono emisijos kompiuterinės tomografijos (angl. single photon emission computed tomography - SPECT) klinikinį pritaikymą, bet paprastesnė technika daro jį lengviau prieinamą. Metodas ypač naudingas Alzheimerio tipo demencijai atskirti nuo kitų židininių atrofijų, taip pat tinkamas epilepsija sergančiam ligoniui ištirti prieš operaciją ir epileptiforminiam židiniui nustatyti. Kadangi suleistas izotopas greitai patenka į smegenis, absorbuojamas (tai priklauso nuo regioninės kraujotakos) ir išlieka stabilus valandą ar ilgiau, jo galima suleisti priepuolio pradžioje, priepuolio metu užrašyti EEG, o SPECT skenuoti priepuoliui pasibaigus. Pozitronų emisijos metodų galimybės ir klinikinis pritaikymas dar yra tobulinami, kaip ir funkciniai MR tyrimai. Tai metodai, turintys plačias perspektyvas. SPECT dabar atliekamas ir Lietuvoje, Kauno medicinos universiteto klinikose.Bet rezultatas geras, taigi smagu, kad yra naujas tyrimo metodas, nors ir ne pats geriausias.
Mūsų keliauninkėms linkiu gero kelio, Carvel - tave su gimtadieniu
Kadangi pati esu po rekonstrukcinės operacijos, tai pasisakysiu. Labai gerai pagalvok, nes tai ką tau pasakė gydytojai, tik žodžiai, o tą skausmą iškęst teks tau pačiai. Nepatogumai dideli, jau praėjo beveik pusantrų metų po operacijos, o aš vis dar sunkiai apsiverčiu lovoj, negaliu nieko pakelt ir t.t. Mano gal sudėtingesnis variantas, nes krūtis astatyta pilvo raumeniu, bet jei reikėtų pakartot viską iš naujo, kažin, ar vėl ryžčiausi