QUOTE(Patriccija @ 2011 07 06, 23:11)
Umb, tai kazin brangus tas tyrimas ir kodel anksciau gydytoja jo nedare. Sakys, kad as ja mokau kaip dirbti. O gal cia mano progresuojanti liga taip veikia. Tiesa, jus gal zinote kodel mano skrepliai gelsvos spalvos ir butinai su burbulais, nu putomis?
Jei neklystu, kaina ~100 Lt, gal kiek mažiau. Bet šis tyrimas užtrunka, nes iš pasėlio reikia išauginti bakterijas, per vieną-dvi dienas atsakymo nebus. Galbūt neskiria todėl, kad pastaruoju metu esat gavusi nemažai antibiotikų rūšių, ir tyrimas šioje situacijoje gali būti neefektyvus. Aš galiu tik spėlioti. Tik gydantis gydytojas, žinantis visą jūsų ligos eigą gali duoti tikslius atsakymus, kodėl skirtas tas ar tas vaistas ar tyrimas...
Šiaip, Cefuroximas "kanda" gana nemažą bakterijų dalį, labai tikiuosi, kad ir jūsų kosulius jis suvaldys.
Ar skrepliai turi kokį kvapą, ar bekvapiai? Tiršti, tąsūs, ar labiau vandeningi? Ar lengvai atsikostit? Ar šlapinatės normaliai, netinstat, skysčiai neužsilaiko? Putoti ir dėl širdelės problemų gali būti.
Progresuojančiai ligai paprastai būdingi kitaip atrodantys skrepliai, nei jūsiškiai.
Tiesa, o tai reiketu ir gelezies kieki istirti? Yra toks tyrimas? Man siandien ne tik pulsas apie 120(pulso taip is nesutvarko jis pakyla ramybeje iki 130), bet ir spaudimas pakiles ~ 135-85. Ar neturi itakos Fe papildas, jei jos pakanka organizme?
Taip, geležies atsargas parodo feritino tyrimas, bet nemanau, kad verta jūsų situacijoje jį atlikinėti, o ir atsakymai gali būti netikslūs. Jeigu Fe pakanka organizme, jos tiesiog neįsisavina, išeina kiaurai. Pulsas ir spaudimas dėl to pakilti neturėtų. Šiaip, manau, gal pavartokite, jei jau yra nupirkta ir jei nuo jos nejaučiate skrandyje blogumo, nepykina.
O jums skiria kokius nors skysčius varančius vaistus? Kaip apetitas, ar valgote? Kiek pamenu, šnekėjote, jog galbūt gersite megace. Gal vertėtų pabandyti?