Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių neLIGONIUKŲ pavėsinė - 4

QUOTE(Patriccija @ 2011 07 06, 23:11)
Umb, tai kazin brangus tas tyrimas ir kodel anksciau gydytoja jo nedare. Sakys, kad as ja mokau kaip dirbti. O gal cia mano progresuojanti liga taip veikia. Tiesa, jus gal zinote kodel mano skrepliai gelsvos spalvos ir butinai su burbulais, nu putomis?

Jei neklystu, kaina ~100 Lt, gal kiek mažiau. Bet šis tyrimas užtrunka, nes iš pasėlio reikia išauginti bakterijas, per vieną-dvi dienas atsakymo nebus. Galbūt neskiria todėl, kad pastaruoju metu esat gavusi nemažai antibiotikų rūšių, ir tyrimas šioje situacijoje gali būti neefektyvus. Aš galiu tik spėlioti. Tik gydantis gydytojas, žinantis visą jūsų ligos eigą gali duoti tikslius atsakymus, kodėl skirtas tas ar tas vaistas ar tyrimas...
Šiaip, Cefuroximas "kanda" gana nemažą bakterijų dalį, labai tikiuosi, kad ir jūsų kosulius jis suvaldys.

Ar skrepliai turi kokį kvapą, ar bekvapiai? Tiršti, tąsūs, ar labiau vandeningi? Ar lengvai atsikostit? Ar šlapinatės normaliai, netinstat, skysčiai neužsilaiko? Putoti ir dėl širdelės problemų gali būti.

Progresuojančiai ligai paprastai būdingi kitaip atrodantys skrepliai, nei jūsiškiai.

Tiesa, o tai reiketu ir gelezies kieki istirti? Yra toks tyrimas? Man siandien ne tik pulsas apie 120(pulso taip is nesutvarko jis pakyla ramybeje iki 130), bet ir spaudimas pakiles ~ 135-85. Ar neturi itakos Fe papildas, jei jos pakanka organizme?

Taip, geležies atsargas parodo feritino tyrimas, bet nemanau, kad verta jūsų situacijoje jį atlikinėti, o ir atsakymai gali būti netikslūs. Jeigu Fe pakanka organizme, jos tiesiog neįsisavina, išeina kiaurai. Pulsas ir spaudimas dėl to pakilti neturėtų. Šiaip, manau, gal pavartokite, jei jau yra nupirkta ir jei nuo jos nejaučiate skrandyje blogumo, nepykina.
O jums skiria kokius nors skysčius varančius vaistus? Kaip apetitas, ar valgote? Kiek pamenu, šnekėjote, jog galbūt gersite megace. Gal vertėtų pabandyti?
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ether: 07 liepos 2011 - 10:23
Dėkui, mielosios. Bet aš nenoriu savo gedulu temdyti Jūsų nuotaikų...
Pamenu, prieš ketverius metus, kai mamai nustatė diagnozę, buvo neišpasakytai savęs gaila, o tą gailestį kriokliais norėjosi lieti forume, sulaukti „patyrusių tą patį“ užuojautų. Tada labai subtiliai šias iniciatyvas sudrausmino adis — čia besilankantiems ligoniams virkavimai niekuo nepadės, o pakenkti — nuvilti, išgąsdinti, sukrėsti — gali. Šiandien, kai žvilgteliu į onkotemelę, matau ką — iš esmės nekrologų sąrašą. Žmonės ateina pranešti, kad mirė jų tėvas, motina, senelis, senelė, vyras, žmona, teta, dėdė... Arba vaizdingai papasakoti, kaip jų artimiesiems blogai ir kaip visi kenčia. Oj, kaip suprantu tą norą (pa)(iš)sipasakoti. Bet lygiai taip pat esu patyrusi ir niūriąją tų bauginančių pasakojimų jėgą, kai kiekvieną situaciją „matuojiesi“ ant savęs ir savo artimųjų... Gal todėl šita pozityvioji tema ir esti kaip alternatyva aniems skauduliams...
QUOTE(arune @ 2011 07 01, 17:29)
Something else, ...viską supratau be žodžių... Stiprybės tau, mieloji...

QUOTE(Patriccija @ 2011 07 01, 22:40)
Something else, uzuojata ir apkabinimas!

QUOTE(SVETA K. @ 2011 07 01, 23:15)
something else ,apkabinu ...

QUOTE(sume @ 2011 07 01, 23:53)
something else heart.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2011 07 02, 21:56)
something else  heart.gif  - stiprybės tau.... verysad.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2011 07 03, 10:28)
Something else
UŽUOJAUTA

Kalbėjote apie Basicą. Iš asmeninės ir artimųjų patirties esu šventai įtikėjusi jos veiksmingumu. Matyt, todėl ir veikia, kad įtikėjau smile.gif
Atsakyti
Umb, dėkoju Jums labai už informatyvius atsakymus. Butinai užsukite, kai galėsite į šią temą.
Tyrimo niekas nedarys, nes gydytoja retai užeina, o bendrauja per sesutę, nieko ir nesakiau. Mano skrepliai nera gleiveti ir tistantys, daugiau vandeningu seilių putotu. Dabar ir sviesa tik ciut gelsva beliko. Kvapo neuzuodziu, net slaugutei daviau šiandien pauostyti. Vakar kosejau daugiau valandą ištisai. Pasirinkau tinkamą pozą. Plerpinu, plerpinu biggrin.gif plaučiuose karkala kol atsoka ir pasisukusi ant sono iskosciu i inda su servetelemis. Taip vedinau plaucius, per nosi ikvepiu, per burna iskvepiu. Tuo paciu ir limfostaze kruteleje judinau. Tiesa, buvau radusi tokia poza kosejimui ant kairio,opetuotojo sono, kad atkosedavau taip lengvai paplerpusi kelis kartus, kad tarsi atpildavau. Tik ant to sono sake maziau guleti, kad imfa geriau nuteketu. Kruteles niekas nepripazino, kad jai negerai kazkas, kol ji neparaudo gerokai. Dbar ateina masaziste, ranką pamasazuoja, nesir ja eme pamausti, ir i liemenee toki pritaisiuka medziagini su kempiniuku pettvarom sakė nešioti laikas nuo laiko perslenkant. Pakinoti pecius.
Nukrypau nuo plauciu. Tai, manau, atkosejunesunkiai, bet kiek antibiotiku.
Slapima varancius dave pradzioje varaspirono dvi ryte tabl ir furacida(ar kaip jis ten vdinas), nes buvo virs normos kalio kraujyje. Kojos netino nei trupucio, o dabar apie kulniukus pabrinke. Ar nuo hormono Femara, ar nuo dexometazono,ar nuo antibiotiku,ar verapamilio. Tiesa, paskutinis vaistas man nieko nepadejo del pulso. Jis visada svyravo nuo 115 iki 137 net. Pati nusipirkau BetalaZok. Keista kas vakar padejo? Nes pulsas si ryta buvo tik 86, stebuklas. Spaudimas 104-75. Vakar vakare pasimatavau spaudima jis buvo 135-95, pulsas 125. Na, sugalvojau ir paemiau savo Batalazok puse tabl.
Papildyta:
Del hemoglobino tai jis man net panai 23 metu buvo zemas 98, visada nesiekdavo 120. Niekas nekreipe demesio, tris menesiu s geriau gelezies tabl.kai buvo nukrites iki 98.
Šiuo metu labai mazai mesos valgiau, kai paskaitinejau, kad jos mums reikia atsisakyti. Kas, kad zemuoges rijau kasdien, ten juk miske prirenka graziu ir pardavineja. Ar Viniuje po operacijos kasdien braskes valgiau,kol atsivalgiau. Brrr nenoriu nei braškių, nei žemuogių. Dabar tresnes ir siauoges su mėlynėmis. Bet manau dabar tiksliai, kad be gelezies preparatu jis nekilo, nekilo ir del to jog valgiau uogas, o ne mesa-jautieną.
Man jau geriau, matyt, kad Cefuroximas "kanda" mano bacilas plaučiuose! lotuliukas.gif
Megace bijau. Dabar nuo dexometazono valgosi neblogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 07 liepos 2011 - 14:29
Something else, mieloji, viskas gerai. Kai bloga visos mes norime issipasakoti ir nieko blogo nematau. Ant manes a.a.adis angel.gif , taip pat buvo pyktelejusi, kai aprasiau kaip atrode aplankyta ligonineje mano pažįstama, amzina jai atilsi! Bet rasome ka tada jauciame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 07 liepos 2011 - 14:26
Mano skrepliai nera gleiveti ir tistantys, daugiau vandeningu seilių putotu. Dabar ir sviesa tik ciut gelsva beliko. Kvapo neuzuodziu, net slaugutei daviau šiandien pauostyti. Vakar kosejau daugiau valandą ištisai.

Tai gerai, kad spalva šviesėja ir bekvapiai. Gelsva ar žalsva spalva būna nuo infekcijos, bakterijų.

Pasirinkau tinkamą pozą. Plerpinu, plerpinu biggrin.gif plaučiuose karkala kol atsoka ir pasisukusi ant sono iskosciu i inda su servetelemis. Taip vedinau plaucius, per nosi ikvepiu, per burna iskvepiu. Tuo paciu ir limfostaze kruteleje judinau.

Aš nežinau ar prie onko ligų galima daryti vibracinį nugaros masažą, pasiklauskite savo masažistės. Bet jei galima, tai gal kiek palengvintų atsikosėjimą, išsivalytų plaučiai.

Ar nebandėte miegoti pusiau sėdomis, su pakeltu galvūgaliu? Taip kartais kiek sumažėja stazė plaučiuose (tie putoti skrepliai) ir dusulys. Taip pat pasistenkite nevalgyti sūriai, riboti druskos kiekį. Skysčių irgi su saiku.

Slapima varancius dave pradzioje varaspirono dvi ryte tabl ir furacida(ar kaip jis ten vdinas), nes buvo virs normos kalio kraujyje. Kojos netino nei trupucio, o dabar apie kulniukus pabrinke.

Ar tuomet, kai buvo skiriami šie vaistai, nebuvo apmažėjęs dusulys ir skrepliavimas (būtent tais putotais...)? Nes jie, išvarydami skysčius iš kūno, nuima juos ir nuo pačių plaučių (ne iš pleuros ertmės).

Pati nusipirkau BetalaZok. Keista kas vakar padejo? Nes pulsas si ryta buvo tik 86, stebuklas. Spaudimas 104-75. Vakar vakare pasimatavau spaudima jis buvo 135-95, pulsas 125. Na, sugalvojau ir paemiau savo Batalazok puse tabl.

Kaip suprantu, jums skiriamas verapamilis, su Betaloc Zok jį kartu gerti paprastai nerekomenduojama, nes poveikis gali būti per staigus ir stiprus. Sekit kraujo spaudimą! O ir prie plaučių edemos jis ne visuomet tinkamas. Šiaip tikrai labai labai siūlyčiau pasitarti dėl jo su gydytoja. Geras jis vaistas, ir dažnai veiksmingas, na bet ne visose situacijose tinkamas naudoti. Jei gydytoja žinotų apie šį vaistą, galbūt jį ir leistų toliau vartoti, bet pvz. nuimtų verapamilį ar padarytų dar kokių pakeitimų. Jei pas jus ji retai teužeina, gal galėtumėte sesę ar sūnų nusiųsti pas gydytoją į kabinetą, ar šiaip kur bent koridoriuje pasigautų, išklausinėtų plačiau...

Del hemoglobino tai jis man net panai 23 metu buvo zemas 98, visada nesiekdavo 120. Niekas nekreipe demesio, tris menesiu s geriau gelezies tabl.kai buvo nukrites iki 98.
Šiuo metu labai mazai mesos valgiau

Na va, ką ir sakau, kad viskas labai nuo konkrečios situacijos priklauso. Jei jūs visą gyvenimą su mažu hemoglobinu vaikštot, o dar ir mėsos nevalgot, plius per operacijas nukraujavot vistiek, tai tikrai gali geležies trūkumas būti. Jei hemoglobinas kritęs dėl to, savaitę-dvi pagėrus jos preparatus jau turėtų pasijusti šioks toks pagerėjimas, o mėnesio bėgyje ir kraujo rodikliai po truputį atsistatinėti imti.
Paprastai eritrocitų masę lašina, kai hemoglobinas yra žemiau 70, bet esant dusuliui, plaučių ar širdies problemoms, kartais supila ir prie 80-90. Jei nuo geležies preparatų situacija nesitaisys, žinokit, kad yra ir tokia galimybė.

Kas, kad zemuoges rijau kasdien, ten juk miske prirenka graziu ir pardavineja. Ar Viniuje po operacijos kasdien braskes valgiau,kol atsivalgiau. Brrr nenoriu nei braškių, nei žemuogių. Dabar tresnes ir siauoges su mėlynėmis. Bet manau dabar tiksliai, kad be gelezies preparatu jis nekilo, nekilo ir del to jog valgiau uogas, o ne mesa-jautieną.

Na uogos, vaisiai, daržovės - ne tik geležis. Ten juk gyva galybė naudingų medžiagų. Jei tik turite galimybę - valgykite.

P.S. Ir prašau, nejūsinkite manęs blush2.gif Gi aš už jus jaunesnė, nejaukiai jaučiuosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umb: 07 liepos 2011 - 16:32
labutis,

Patriccija, nu nelabai gražiai čia aprašinėjat g.gif net skaityt negera, tiesiog laikykitės ir smagu, kad šiandien jau geriau smile.gif
gal pagelbėtų mano nuoroda, čia prie kitų ligų rekomenduoja, bet pabandyt gal verta, nu taip norisi kuo nors padėti smile.gif

Išsikepiau prancūzišką varškės pyragą, nu ir suvalgiau gabaliuką rolleyes.gif neprisimenu kada ragavau, o čia mano dukros mylimiausias, vis zurkia "mama, kada, nu kada kepsi".
Dirbu visą dieną, mažius keliauja per visą giminę, jau kraunasi kuprinę - rytoj pas mano sesę įsiprašė lotuliukas.gif

Lietus jau pamažu pradeda nervint ir nesimato, kada bus pabaiga biggrin.gif
Atsakyti
Umb, aciu, vadinsiu Tu, nors tiek paaukoje mokslui reiketu vadinti Jus ir del to, kad cia su mumis gaistate. Kiek metu studijos sunkios tesesi?
Sveikos ir kitos mergaites!

Po pietu beveik nekosejau, vaiooo! Tik nuo vakar kosejimo skauda nugaroj, rodos, plaucius, gal ten kur man keturis kartus dure, skyscio ieskodami. Ar nieko baisaus, jei praduria plauti? Juk man taip skaudejo po to.
Nemanau, kad kas nors masazuos nugara, kai problema plauciuose, be to, masaziste iseina atostogu.

Guliu aukstai, pakeltas lovos galas ir dvi pagaves, kai nusislenku npakti zemyn, koju neistiesiu. Xi xi.

Kai leido slapima varancius, leido ir eufilina, nejutau labai pagerejimo bendra prasme, nes durnavo ziauriai pulsas iki 137.
Papildyta:
Negersiu daugiau BetalaZok, nes dabar ka istyriau! Man siandien daktarė pulmonologe atnešė tokį diska Serevent Diskus, milteliai inhaliacijoms. Tik itraukiau doze ir spaudimas ir pulsas uz 25 min.stai koks 121-76, pulsas 84. Nepamenu tokio grazaus skaiciaus!!! Sirdele vargsta del to, jog dirba tik 40% plaučių, kairiajame, sveikajame yra sirdele ir plautis mazesnis. Ar teisingai ismasciau. Desinysis "uzcementuotas" neoringo skuoksnio nefunkcionuoja. wink.gif.
Uogas valgau, mane lepina, kasdien veza pasikeisdami! Ir dziaugiuos, kad teisingai maitinuos! biggrin.gif
Papildyta:
Umb, zinosiu ir del gaimybes eritrocitų mases lašinimo, kai hemoglobinas yra žemas, bet tikiuos atsistatys.

GREK, na atsiprasau, jei negraziai rasau Taves ir visu mergaiciu, bet taip buvo man. Nenoriu anoje temoje buti, cia smagiau, nevarykit is cia. As tikiu, kad tuoj istruksiu is cia! tongue.gif bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 07 liepos 2011 - 21:44
Visą gyvenimą mokymasis turi tęstis, per daug jau greitai viskas keičiasi, mokslas į priekį eina. Kad aš bent sugebėčiau išmokti tiek, kad nors kažkam naudinga būčiau, o dabar tai dar tokia tundra... smile.gif

Smagu girdėti, jog kosulys apmažėjo ir kad atrasti vaistukai, leidžiantys širdelei nuo tokio bėgimo tempo pailsėti smile.gif. Adata pradurtas plautis greitai užsitraukia, nėra pavojinga, tik gal kokį nervuką užkliudė, sudirgino, tai skausminga tuomet. Nuskriaudė jus ten gerokai...
Atsakyti
Na, bet daug pasiekta jau, umb!
Paskriaude cia nuo geguzes 24 d.šiemet. Praeis, o dabar liulia einam, labooos!!
Atsakyti
Uzsitraukia tai gal ir greitai, bet... Man irgi buvo hidropneumotoraks: darydami punkcija pazeide adata plauti, jis po to ilgokai nenorejo issitiesint, buvo siubliuskes, paskui atsirado bulos, kosejau, nes ten prastai ventiliavosi. Atvirai pasakius buvau pikta ant gyd,,nes idure, pajunge ir isejo. Tipo 3 l kapses ilgai, o kad plauti duria ner kam pasiskust, o nebegsi gi koridoriun, neaisku kas ten uz nugaros kaba, tai ir kentejau. Kita karta reksiu biggrin.gif
O tau kuri plauti punktavo, sveikaji ar ligota? Kur tas vanduo buvo? Is kur tas skaicius 40%? Kvepuok deguonimi, visada. Bent as ir miegodavau su maske apie savaite 4u.gif

Aciu umb, didelis 4u.gif
Atsakyti
Labas
Patricija ,kad nejaustum nepatogumo prieš kitas aprašinėdama savo ligos simptomus , gal leis UMB rašyti tiesiog jai žinutes ir duos tau medicininius patarimus, nes jie dabar yra specifiniai tik tau, o mums rašyk apie savo mintis ir išgyvenimus.
user posted image

Patricija , čia tau rugių laukas.Linkiu po jį pabraidyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 08 liepos 2011 - 09:46