Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių neLIGONIUKŲ pavėsinė - 4

Labas vakaras,

Aš šioje temoje naujokė. Dabar baigiu jau švytinimo gydymą (pagaliau liko tik 6 kartai). Labai įdomu pasiskaityti. Labai daug naujo suzinau. Aš anksciau labai mėgau pieną, varškę, jogurtus. Bet kazkaip nusprendžiau laikytis pasniko per gavenią , atsisakiau visiskai pieno,i r kitus pieno produktus labai pradėjau riboti. Organizmas pats atsisakė jogutų ir varskes. Dar jau po Naujųjų net negalejau valgyti jų, Matyt kazkas organizme įvyko. Balandžio 5 d. operavo atseit fibroadenomą, o nutare ir kitą krūtų operuoti dėl daugybiniu kalcinatu. Na ir po to tapau šio forumo lankytoja ir dalyve. Cukrų riboju jau daug metų, riebiai nevalgau, bet vis tiek ligele atsirado nelaukta.Gal kartais nuo nervų, pykčio , streso, nes po naujųjų turejau labai daug nerimo, gal nuo to.....Matyt jutau kad negalima man tu produktu.
Va kiek prirasiau smile.gif
Nepasiduosiu smile.gif
Stiprybės visoms 4u.gif
Mes nepasiduosim 4u.gif
Atsakyti
umb ,noriu paklausti ,jeigu jau cia vyksta diskusija apie maista blush2.gif
Musu temoje daug rasoma apie hemoglobina,kaip ji "pakelti" su maisto pagalba...Man ir vedejas,ir gydytoja sake kad negalima nukritusio hemoglobino atsistatyti maistu,po chemijos.
Kiek as suprantu,tai juk po chemiju hemoglobinas nukrenta ne del gelezes trukumo?
Ir kaip su ta FE +++ ir FE ++?
Taip norisi man issiaiskinti viska situ klausimu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 06 liepos 2011 - 19:13
QUOTE(nida44 @ 2011 07 06, 18:16)
Aš irgi per švitinimą valgiau sūdytus lašinius, nes jie išveda radiaciją. Ruolia griežtai sakė ne. Cituoju - mėsos valgyti nedaug, o kiaulienos visai ne. Beje, viename interviu chemikas Česas kalbėjo, kad jis savo pacientams  rekomenduoja nevalgyti lašinių, o jie kone rauda. Tada jis sako: bent jau ribokite. Juk žmogus, visą gyvenima juos valgęs, numirs iš ilgesio.

Taunytė irgi rekomenduoja nerūkytus lašinius ir taukus.Manęs tai nešildo , nes neturiu tulžies.

Išvada: kaip galva taip razumas.Kasmet vis kitokios rekomendacijos.Kai pradėjau sirgti cinką su selenu ir C vitaminą ragino dideliais kiekiais naudoti, dabar vėl kitaip.

Bent pasigėrėkit
user posted image
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 07 06, 20:06)
umb ,noriu paklausti ,jeigu jau cia vyksta diskusija apie maista blush2.gif
Musu temoje daug rasoma apie hemoglobina,kaip ji "pakelti" su maisto pagalba...Man ir vedejas,ir gydytoja sake kad negalima nukritusio hemoglobino atsistatyti maistu,po chemijos.
Kiek as suprantu,tai juk po chemiju hemoglobinas nukrenta ne del gelezes trukumo?
Ir kaip su ta FE +++ ir FE ++?
Taip norisi man issiaiskinti viska situ klausimu rolleyes.gif

Taip, chemoterapijos metu tiesiog sunaikinami eritrocitai (o tuo pačiu ir juose esantis hemoglobinas su geležimi), todėl hemoglobino trūkumas ir atsiranda. Geležies trūkumo šiuo atveju paprastai nėra, nes ji paimama iš suirusių eritrocitų ir jiems atsistatinėjant vėl panaudojama.
Apskritai, netgi esant rimtesnei geležies stokos mažakraujystei, jos maistu neatstatysi, ypatingai su daržovėmis ir vaisiais (tiesiog nesuvalgysi reikiamo kiekio), reikia geležies preparatų.

Tačiau nors visos šios teorijos kaip ir prieštarauja galimybei kraują pasikelti maistu, galbūt vistik kažkoks jo poveikis ir yra - tik maistas čia suveikia ne tiesiogiai kaip geležies šaltinis (kurios netrūksta), o kažkaip galbūt pastimuliuoja hemoglobino atsinaujinimą. Čia tik paspėliojimai, rimtų įrodymų nėra (kaip ir rimto paneigimo).

Nelabai supratau klausimo apie Fe2+ ir Fe3+? Na Fe3+ yra netirpi, nuosėdos. Nesiveliant į niuansus, jos organizmas neįsisavins, reikia tirpios, Fe2+.
Atsakyti
Kodėl Patricija nė žodelio? Kažkaip net nejauku
Papildyta:
QUOTE(umb @ 2011 07 06, 19:29)
Taip, chemoterapijos metu tiesiog sunaikinami eritrocitai (o tuo pačiu ir juose esantis hemoglobinas su geležimi), todėl hemoglobino trūkumas ir atsiranda. Geležies trūkumo šiuo atveju paprastai nėra, nes ji paimama iš suirusių eritrocitų ir jiems atsistatinėjant vėl panaudojama.
Apskritai, netgi esant rimtesnei geležies stokos mažakraujystei, jos maistu neatstatysi, ypatingai su daržovėmis ir vaisiais (tiesiog nesuvalgysi reikiamo kiekio), reikia geležies preparatų.

Tačiau nors visos šios teorijos kaip ir prieštarauja galimybei kraują pasikelti maistu, galbūt vistik kažkoks jo poveikis ir yra - tik maistas čia suveikia ne tiesiogiai kaip geležies šaltinis (kurios netrūksta), o kažkaip galbūt pastimuliuoja hemoglobino atsinaujinimą. Čia tik paspėliojimai, rimtų įrodymų nėra (kaip ir rimto paneigimo).

Nelabai supratau klausimo apie Fe2+ ir Fe3+? Na Fe3+ yra netirpi, nuosėdos. Nesiveliant į niuansus, jos organizmas neįsisavins, reikia tirpios, Fe2+.

Kai nuėjau daryti pirmosios chemijos, mano hemoglobinas buvo 140. Idealus, kaip sakė chemikė. Tai buvo prieš metus, kaip tik žemuogių sezonas. Tarp pirmosios ir antrosios chemijos suvalgiau net 25 stiklines žemuogių. Specialiai, nes skaičiau, kaip viena moteris Rusijoje taip išsigydė plaučių vėžį. Maža kas. Nuėjau antrosios chemijos ir mano hemoglobinas buvo tas pats - 140, gydytoja nustebo, pasakiau apie žemuoges. Paskui žemuogių neliko, nevalgiau net mėlynių, nenorėjau, ir baigta ir atėįusi į trečiąją chemiją, sužinojau, kad hemoglobinas jau 120, jis krito, krito iki 106, čia kažkaip sustabdžiau bent, valgiau grikius ir jautienos liežuvį drebučiuose, gerdavau raudono vyno. Taip pat ir amerikietiškus geležies preparatus.
Atsakyti
Nida44,

taip, yra tyrimai vykdomi ivairus del vitaminu, kurie nuolat priestarauja vieni kitiems, mazai paguodos, taip sakant.

Bet NERA atliekami maisto tyrimai, kadangi ju niekas nefinansuoja -juk maisto kaip priesvezinio preparato tai neuzpatentuosi? taigi, gydytojai verciasi nedidelem sumom, kartais is labdaringu lesu ar universitetu paramos. Daznai sergantieji gydytojai tai atlieka ant savo kailio, aisku, pelems irgi kliuva, bet jau pASTEBETA, KAD PELIU IR ZMONIU REAKCIJA I MAISTA NE VISAI ANALOGISKA.

griztu atgal prie tos jau minetos knygos. jei ka domina naujausi atradimai teisingo antivezinio maisto srityje, butinai nepatingekite ir ten pasiziurekite. BEJE, pasikartosiu ten raso ir apie streso itaka veziui, apie emociju itaka, apie visa, kas svarbu pasirinkus teisinga gyvenimo kelia po vezio gydymo.
Ir nera joks ypatingas tas maistas -tiesiog nesveika industriniu budu pagaminama mesa, kiausiniai, pieno produktai. tik kaimiskai gauti. labai gerai salierai, brokoliai, petrazoles, uogos-avietes, zemuoges, gervuoges, spanguoles. bulves blogai, baltu miltu ir cukraus produktai blogai -tai kelia cukraus kieki kraujyje, sokineja insulinas. Nesakau, kad mirk gyvenk, negalima gabalelio kazko megstamo, BET pasirinkta DIETA turi buti nuolatine gyvenimo palydove.
BEJE, dar bendravimas su tokio pacio likimo zmonemis, gyvas bendravimas labai padeda, jau irodyta. Lengviau atsiverti, aptarti savo bedas.
na, man viskas toje knygoje atrodo neitiketinai teisinga, daug kas man tinka kaip cia buve, ypac vezio atsiradimo priezastys akivaizdzios patapo.

labai nuosirdziai patariu ta knyga paskaityti -nebutinai visa is eiles, bet kai kuriouos dominancius skyrius tai tikrai. gal kam nors irgi nusvis akyse, kaip man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(umb @ 2011 07 06, 21:29)

Aisku smile.gif Aciu uz paaiskinima.

As klausiau del to,kad organizme juk Fe2+,o maiste Fe3+
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 07 06, 20:48)
As klausiau del to,kad organizme juk Fe2+,o maiste Fe3+

Na viskas kiek sudėtingiau, ir maiste ji visokia, be to dar kompleksuose su kitais junginiais.
Apskaičiuota, kad organizmas įsisavina ~10% gyvuliniuose produktuose esančios geležies, ir tik 1% - augaliniuose.

Tačiau tai daugiau aktualu prie mažakraujystės dėl geležies stokos, onko ligų atveju ji paprastai kitokia.
Atsakyti
Umb, man nupirko Floradix skystos gelezies formulė. Ką manote apie si vaista?
QUOTE(umb @ 2011 07 06, 22:19)
Na viskas kiek sudėtingiau, ir maiste ji visokia, be to dar kompleksuose su kitais junginiais.
Apskaičiuota, kad organizmas įsisavina ~10% gyvuliniuose produktuose esančios geležies, ir tik 1% - augaliniuose.

Tačiau tai daugiau aktualu prie mažakraujystės dėl geležies stokos, onko ligų atveju ji paprastai kitokia.

Papildyta:
Nida44, vakar buvo negerai. Nesijungiau, o gal pasijungiau, bet nerasiau.
Kordicepsa as geriau nuo praeitu metu rugpjucio pradzios, pries pleuros operacija kaip pradejau iki sios operacijos geguzes 24d. Mečiau, uzpykau, kad taip viskas cia per tuos metus sukliuro biggrin.gif.

Tiesa, naujai paskyre antibiotika. Axetine 1,5 g Cefuroximum. Gal sis paims mano kosulį. Ir vel kas ka galite pasakyti apie si vsista?
Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 07 06, 22:13)
Umb, man nupirko Floradix skystos gelezies formulė. Ką manote apie si vaista?

Na kaip jau rašiau, prie onko ligų hemoglobinas paprastai krenta ne dėl geležies trūkumo, taip kad papildomai geležies preparatų (vienokiame ar kitokiame pavidale) gerti kaip ir nereikėtų. Tačiau, kad būtų galima pasakyti kažką kategoriškai, reikia tiksliai žinoti konkrečią situaciją, tyrimus ir t.t. Gal jums ir labai gerai ji suveiks.
Kitas dalykas ten esantys B grupės vitaminai. Na apie juos tai žinote kiek nuomonių...

Tiesa, naujai paskyre antibiotika. Axetine 1,5 g Cefuroximum. Gal sis paims mano kosulį. Ir vel kas ka galite pasakyti apie si vsista?

Sunku kažką ir pasakyti, nežinant nei koks sukėlėjas, nei kam jis jautrus. Aš nežinau kokios galimybės, ir ar jūsų situacijoje tai tinka, bet galbūt galima paimti skreplių pasėlį ir nustatyti jo jautrumą antibiotikams, tuomet vaistas būtų parenkamas tiksliau, nereikėtų aklai šaudyti bandant atspėti tinkamą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umb: 06 liepos 2011 - 21:35
Pelkiu Moniuk, biggrin.gif, as nesiruosiu versti kanopu. Geriau skysta Fohow firmos dvieju rusiu.

Nida44, tik dabar uzprasiau sunaus, kad atveztu Carsil kepenims. Tikrai, jau visko jos matę.
Papildyta:
Umb, tai kazin brangus tas tyrimas ir kodel anksciau gydytoja jo nedare. Sakys, kad as ja mokau kaip dirbti. O gal cia mano progresuojanti liga taip veikia. Tiesa, jus gal zinote kodel mano skrepliai gelsvos spalvos ir butinai su burbulais, nu putomis?
QUOTE(umb @ 2011 07 06, 23:26)
Na kaip jau rašiau, prie onko ligų hemoglobinas paprastai krenta ne dėl geležies trūkumo, taip kad papildomai geležies preparatų (vienokiame ar kitokiame pavidale) gerti kaip ir nereikėtų. Tačiau, kad būtų galima pasakyti kažką kategoriškai, reikia tiksliai žinoti konkrečią situaciją, tyrimus ir t.t. Gal jums ir labai gerai ji suveiks.
Kitas dalykas ten esantys B grupės vitaminai. Na apie juos tai žinote kiek nuomonių...
Sunku kažką ir pasakyti, nežinant nei koks sukėlėjas, nei kam jis jautrus. Aš nežinau kokios galimybės, ir ar jūsų situacijoje tai tinka, bet galbūt galima paimti skreplių pasėlį ir nustatyti jo jautrumą antibiotikams, tuomet vaistas būtų parenkamas tiksliau, nereikėtų aklai šaudyti bandant atspėti tinkamą.

Papildyta:
Dekoju, umb, uz ats. Tiesa, o tai reiketu ir gelezies kieki istirti? Yra toks tyrimas? Man siandien ne tik pulsas apie 120(pulso taip is nesutvarko jis pakyla ramybeje iki 130), bet ir spaudimas pakiles ~ 135-85. Ar neturi itakos Fe papildas, jei jos pakanka organizme?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 06 liepos 2011 - 22:16
LABANAKTIS!!!
Atsakyti