Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių neLIGONIUKŲ pavėsinė - 4

QUOTE(sume @ 2011 06 28, 17:10)
aha, kai lašino, tai labai šaldavo, dilkčiodavo, o dabar geria, tai jau kaip tik kaista ir skauda. Dabar blogiau, nei kad šaldavo... toks palyginimas

Pasisakykite chemoterapiautei, gal galės keisti chemo.Mano kojų padai lyg užtirpę, ate gražiems batams.Tik labai patogūs ir jokiu būdu ne ankšti.Pirštų daigymas kiek praėjo, bet labai jaučia oro permainas.Chemo darbas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 29, 08:43)
Pasisakykite chemoterapiautei, gal galės keisti chemo.Mano kojų padai lyg užtirpę, ate gražiems batams.Tik labai patogūs ir jokiu būdu ne ankšti.Pirštų daigymas kiek praėjo, bet labai jaučia oro permainas.Chemo darbas  schmoll.gif

Žino chemoterapeutė, tai tam reikalui paskyrė B6 ir thiogamma... sakė GAL padės. Mamai irgi ir užtirpę (sakė išvis labai nemalonu liestis prie savęs, kai nesava oda atrodo, o prie kojų liestis tuo labiau nemalonus jausmas) kol prasivaikšto dar skauda ypatingai kulnus. Sakau, gal reikia mėginti jai daugiau vaikščioti g.gif
O schemos negali keisti, nes jei skirs Folfiri, tada dar didesni šalutiniai neva bus g.gif
Dabar turi savaitėlę šią poilsio, tai gal į galą atsileis tuputį smile.gif

Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 06 29, 08:38)
nu tada ziema buvo, dabar vasara... matyt tiesiog yra nervu sudirginimas ir gaunasi tokia padidinta reakcija i aplinka  4u.gif

net nežinau, gal ir dėl pačio oro, o gal dėl to kad vaistų schema skiriasi. Žinau tik, kad pažįstamai jau metai praėjo nuo tų vaistų, o rankos dar taip ir neatsigavo normaliai g.gif
matyt vaistai linkę ten daugiau kauptis galūnėse
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2011 06 29, 01:40)
Sėkmės visoms - su šeima jau šiandien važiuojam savaitėlei prie jūros.....

Na, ir tau su šeima sėkmės ir gerų akimirkų. Pailsėkit. 4u.gif 4u.gif

QUOTE(sume @ 2011 06 29, 17:23)
Žinau tik, kad pažįstamai jau metai praėjo nuo tų vaistų, o rankos dar taip ir neatsigavo normaliai g.gif
matyt vaistai linkę ten daugiau kauptis galūnėse

Mano mamytei buvo beveik metų tarpas be chemijų - tai taip pat beveik neatsileido piršteliai. Tiek geriau buvo, kad sakėsi, kad kartais jau nebepastebi, kad kojų padai jautrūs (gal tiesiog priprato g.gif ) , o rankų pirštelius šiek tiek atleido, bet vis tiek tapo negrabūs , o kartais vis tirpdavo. Per chemijas taip pat nenulaikydavo kartais valgymo įrankio , nes nejausdavo pirštelių...

Labukas, Mergaitėms 4u.gif

Gal kas ką nors žinote apie Patriciją wub.gif ????

Aš jums paporinsiu, kad savo būryje turime nuostabų pelkių moną wub.gif , bet yra ir sodo monas - pirštais nerodysim blush2.gif , nes tai aš - didis.gif Pavasarį vėlyvą pasėjau tokį daugiametį gėlynėlį, kuris turi augti pažeme, plėstis ir taip vainikuoti mano gėlių darželį palei kiemo įvažiavimą. Sėkliukės nedygo. Po mėnesiuko man pradėjo dygti kitose vietose kažkokie augaliukai. Tai va, pamaniau - vėjas išnešiojo po visa darželį sėkleles. Tai aš jau antra savaitė palaukiu, kol truputi padidės - ir pasodinu į eilutę, kitą kartą vėl pamatau kokį praaugusį ir vėl pasodinu. Galvoju, taip visą pakraštėlį susirinksiu (jau beveik ir baigiu). Laistau, puoselėju ir myliu. Taip džiaugiuosi, kad net mažiausius daigelius pasodinu ir prigyja - nelepūs, manau... ax.gif Kiti jau sutvirtėjo labai ir paaugo, viršūnėlėse matosi žiedynėlis. Žiūriu, žiūriu šiandien ir galvoju - kodėl, tie daigeliai nesiplečia į šonus? Kodėl žiedynėlis baltas , o ne violetinis ar rožinis, kaip rašė?? Kodėl jie tokie tvirti, net mažiausias daigelis??? Ir kur aš juos jau esu mačiusi???? mastau.gif Nagi pasižiūriu į kaimynės apartą pievelę , kur nesudygo žolytė, o balandos ir kitokie auga - taigi ir mano mylimiausių puoselėjamų gėlyčių pilna - jau pusmetrinės... doh.gif Tik linguoja ir moja man savo baltais žiedynėliais.
Tai va, jei kam reikės puošnesnių piktžolių auginimo paslapčių ir paslaugų, mielai patalkinsiu, nes patirties jau turiu.
Rytoj rausiu lauk, bet dar per naktį palauksiu, gal klystu... flirt.gif Šeštadienį į turgų eisiu - gal dar kokių žydinčių kiminų randasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 29 birželio 2011 - 20:55
Sveikutes!

Malonu matyti cia TIKESIU, kad tik tu stipretum ! ŽIBĄ taip pat is anapus su savo vaikiukais! SVETĄ, reciau beuzsukancia.
.GABIJĄ., ARUNELE, RASU LANKA. Beje, SAMTA0206 irgi seniai matyta! IFAURU, LINKIU SAULUTES IR SILUMOS! PElKIU MONAI, nezinau del pleurodezes, laikas parodys;). RASU LANKELE idomiai savam darze piktzoles puoselejai! Xi xi xo! biggrin.gif
As kol kas toje pacioje Kauno onkoligonineje. Trys dienos vakarais temp pakildavo iki 37,6. Kosulys kamuoja šlapias geltonos spalvos, vel paskyre sekm.antibiotikus-ampicilina,bet jis tiek smirda ir gal siek tiek alergizuoja, bado lupas...isgeriau puse tavegilio. Siandien pusdieniui dingau,"israse" i VUOI, talonas pas chemoterapeuta. Komisijoje paskyre hormonu terapija, kadangi estrogenu rec. Rodos keturi +. Israse femara 2,5 mg. Man rodos rasu lankos mamyte gerusi. Kaip jai veike? Info lapelyje prirasyta baisiai!
Sianakt geras sapnas buvo. Sapnavau, kad lipau staciai taip i toki kalna kazkokios salikeles ir UŽLIPAU! Turiu issikapstyti! wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patriccija: 29 birželio 2011 - 21:07
QUOTE(Patriccija @ 2011 06 29, 22:57)
Sveikutes!

Malonu matyti cia TIKESIU, kad tik tu stipretum ! ŽIBĄ taip pat is anapus su savo vaikiukais! SVETĄ, reciau beuzsukancia.
.GABIJĄ., ARUNELE, RASU LANKA. Beje, SAMTA0206 irgi seniai matyta!  IFAURU, LINKIU SAULUTES IR SILUMOS!
As kol kas toje pacioje Kauno onkoligonineje. Trys dienos vakarais temp pakildavo iki 37,6. Kosulys kamuoja šlapias geltonos spalvos, vel paskyre sekm.antibiotikus-ampicilina,bet jis tiek smirda ir gal siek tiek alergizuoja, bado lupas...isgeriau puse tavegilio. Siandien pusdieniui dingau,"israse" i VUOI, talonas pas chemoterapeuta. Komisijoje paskyre hormonu terapija, kadangi estrogenu rec. Rodos keturi +. Israse femara 2,5 mg. Man rodos rasu lankos mamyte gerusi. Kaip jai veike? Info lapelyje prirasyta baisiai!
Sianakt geras sapnas buvo. Sapnavau, kad lipau staciai taip i toki kalna kazkokios salikeles ir UŽLIPAU! Turiu issikapstyti! wink.gif

Na, sveikute , saulyte wub.gif Tik paklausiau , o Patricija jau čia bigsmile.gif bigsmile.gif Būtinai išsikapstysi, nes sapnas laaaabai geras. Femara gėrė mano mamytė ilgokai - prirašyta baisiai, bet ji jokių šalutinių veiksnių nejautė - visiškai jokių. Bent, jau tiems vaistukams "nepripaišėme" jokių negalavimų. Ir tau taip bus. mirksiukas.gif Nebijok ir vartok. Mamytė buvo baigusi chemiją su dideliu markeriu ir gydytoja buvo pasakiusi, kad bet kokiu atveju chemijos daugiau duoti jokios negali, kad reikia organizmui pailsėti. Ir visų tų beveik metų be chemijos laiku, markeris krito ir krito, tai mes manėme kad ir nuo Femaros, nors tuo metu dar ir Befunginą vartojome. Tikiuosi, kad tie antibiotikai tau išgydys temperatūrą ir kosulius išvarys.
Taip džiaugiuosi, kad parašei... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 29 birželio 2011 - 21:10
Aha,Rasele, buvo nerasymo dienos.
QUOTE(rasų lanka @ 2011 06 29, 23:06)
Na, sveikute , saulyte wub.gif Tik paklausiau , o Patricija jau čia  bigsmile.gif  bigsmile.gif Būtinai išsikapstysi, nes sapnas laaaabai geras. Femara gėrė mano mamytė ilgokai - prirašyta baisiai, bet ji jokių šalutinių veiksnių nejautė - visiškai jokių. Bent, jau tiems vaistukams "nepripaišėme" jokių negalavimų.  Ir tau taip bus.  mirksiukas.gif Nebijok ir vartok. Tikiuosi, kad tie antibiotikai tau išgydys temperatūrą ir kosulius išvarys.
Taip džiaugiuosi, kad parašei... bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Patriccija @ 2011 06 29, 23:10)
Aha,Rasele, buvo nerasymo dienos.

Leisk stipriai tave apkabinti... friends.gif
Atsakyti
Rodos net jauciu tavo kuno siluma! Aciu, rasu lankele!
Labanaktukas! wub.gif
QUOTE(rasų lanka @ 2011 06 29, 23:11)
Leisk stipriai tave apkabinti...  friends.gif

Atsakyti
Skaiciau toki straipsni: vezi stabdo karscio banga,. Metodas vadinas radiodaznumine termoabliacija. Kas ka zinot? Daro vuoi gudytojai.
Labanakt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2011 06 29, 21:51)
Tai va, jei kam reikės puošnesnių  piktžolių auginimo paslapčių ir paslaugų, mielai patalkinsiu, nes patirties jau turiu.
Rytoj rausiu lauk, bet dar per naktį palauksiu, gal klystu... flirt.gif Šeštadienį į turgų eisiu - gal dar kokių žydinčių kiminų randasi?

Na gėlininkystės pavyzdys nepakartojamas.Juokiausi iki ašarų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 06 30, 00:13)
Skaiciau toki straipsni: vezi stabdo karscio banga,. Metodas vadinas radiodaznumine termoabliacija. Kas ka zinot?  Daro vuoi gudytojai.
Labanakt. 4u.gif

Jau daro Vilniuje.Buvo intervių su 2 pagyvenusiomis moterimis apie 60 metų.Galvojau, kad pirmiausia taikys jaunimui, bet bando ant vyresnių-mažesnis nuostolis blink.gif Bet taikoma prie žarnyno vėžio formų.
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2011 06 29, 21:57)
Sveikutes!

Kaip tik galvojau, kad sėdi urvelyje ir kad stipriai kovoji.
Sapnas nuostabus.Tikrai pasveiksi.sakyk sau, kad jau dabar sveika.

Taip pirštų nejautra arba atvirkšiau jautrumas iki skausmo nepraeina metus.Jau rodos pradeda mažėti, gaunu naują ciklą ir vėl rodos padai išsipučia, megzti neįmanoma.

Aš šią savaitę žiūriu vėjaraupiais prasirgusį anūką.Jau laksto kaip sveikas, tik į darželį dar negalima.Šiandien gaudė varlytę.ta vis pro pirštus prašoksta.kai pagavo , abu sutarėm , kad reikia paleisti, nes jos laukia mama, tai ir padėjo į gyvatvorės krūmą .Tai neturiu laiko prie kompo.Dabar miegas neima tai prisėdau per pusiaunaktį.

Dar dirbsiu aukle dvi dienas.

Iki
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 30 birželio 2011 - 00:13
QUOTE(rasų lanka @ 2011 06 29, 21:51)
Kiti jau sutvirtėjo labai ir paaugo, viršūnėlėse matosi žiedynėlis. Žiūriu, žiūriu šiandien ir galvoju - kodėl, tie daigeliai nesiplečia į šonus? Kodėl žiedynėlis baltas , o ne violetinis ar rožinis, kaip rašė??Tik linguoja ir moja man savo baltais žiedynėliais.

Aaaiii.... svarbu graziai zydi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(aniuciukas @ 2011 06 28, 09:59)
Niekas nera apsaugotas nuo siol ligos verysad.gif Mama irgi sake, kad jos giminije niekas nesirgo veziu, o va kaip atsitiko...
Siandien mamyte guldo i ligonine, lasins 3 chemija. Ir vel man nerimas kaip bus, kaip jausis...

Mano giminej ir nieks nesirgo jokiais veziais,o as kaip netiksa tai viskas prie manes limpa verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės,
nu gyvenat puikiai, matau smile.gif

Rasų lanka, thumbup.gif nu dar tik mokaisi ūkininkauti, nieko tokio smile.gif

Patriccija, smagu, kad jau geryn viskas, o sapnas tai superinis, aišku, kad išsikapstysit, net kalbų kitokių negali būti smile.gif

QUOTE(pelkių Monas @ 2011 06 30, 00:13)
Skaiciau toki straipsni: vezi stabdo karscio banga,. Metodas vadinas radiodaznumine termoabliacija. Kas ka zinot?  Daro vuoi gudytojai.
Labanakt. 4u.gif

skaičiau ir aš ir laida lyg per tv buvo, ten su žarnyno problemom kol kas, kiek supratau veiksminga. Gal palaipsniui pritaikys ir kitiems atvejams.

Sulaksčiau šiandien į Kauną, sukapsėjo lašiukai mano, jau liko tik trys kartais, įsivaizduojat, jau beveik metai važinėju lašintis Herceptino, eina sau, kaip greit laikas bėga. Liepoj bus metai, kai baigta chemija. Kol kas mano fronte ramu smile.gif

Visom geros dienos ir gražaus savaitgalio, aš nuo ryt dirbsiu pilną darbo dieną, tsakant, grįžtu į normalų gyvenimą smile.gif
Atsakyti