Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių neLIGONIUKŲ pavėsinė - 4

QUOTE(Samta0204 @ 2011 06 27, 14:48)
gal kuri zinot ar genu mutaciju BRCA tyrimas mokamas?

Nemokamas man buvo, tik aš buvau gavusi pakvietimą jį pasidaryti. Tada aiškino, kad jei liga pasireiškė jauname amžiuje, iki 35 m., tada kviečiame pasidaryt BRCA.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2011 06 27, 17:18)
Nemokamas man buvo, tik aš buvau gavusi pakvietimą  jį pasidaryti. Tada aiškino, kad jei liga pasireiškė jauname amžiuje, iki 35 m., tada kviečiame pasidaryt BRCA.

Aciukas 4u.gif Manau reikia pasidaryti, nes mano mamos mama mire 48 nuo vezio ar gimdos ar kiausidziu niekas nezino, nes tai 1975 metais buvo doh.gif Bus ramiau man del sesers, jos ir mano dukrytes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2011 06 27, 19:42)
Aciukas 4u.gif  Manau reikia pasidaryti, nes mano mamos mama mire 48 nuo vezio ar gimdos ar kiausidziu niekas nezino, nes tai 1975 metais buvo doh.gif Bus ramiau man del sesers, jos ir mano dukrytes 4u.gif

Labiausiai statistiškai nuo motinos persiduoda krūties vėžys.Kitų paveldimumo faktorius nėra labai reikšmingas.Vienoje temų buvo didelė diskusija ar tas žinojimas ką duos.Gydyti kol nesergi, o suserga tikrai ne visi, niekas negydys, o gyventi su tokiu žinojimu bus tikrai nelengva.Kitos sakė, kad norėtų žinoti.Kaip kas priima.
O pasidaryti eilinius tyrimus ir periodiškai pasitikrinti reikia.
Dar pagal kraujo vėžio žymens tyrimą markerį CA 125 , kaina 40 Lt privačiai be jokių siuntimų nustatomas kiaušidžių vėžinių lastelių lygis. Kiaušidžių vėžio šis rodiklis labai informatyvus, yra ir neinformatyvių vėžio formų, kurių šis rodiklis nerodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 27 birželio 2011 - 19:12
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 27, 20:03)
Gydyti kol nesergi, o suserga tikrai ne visi, niekas negydys

Kai kuriose situacijose, esant didelei paveldėjimo tikimybei, kartais rekomenduojama profilaktinis gimdos ir/ar kiaušidžių pašalinimas. Žinoma, tai daroma tik tuomet, kai rizika susirgti tikrai didelė, ir pasvėrus visus "už" ir "prieš".
Taip pat esant paveldimo vėžio tikimybei, rekomenduojami dažnesni patikrinimai, nei kitoms, kad būtų galima pagauti pačią ligos pradžią.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umb: 27 birželio 2011 - 22:22
Sveikos visos! 4u.gif Norejau paklausti, jeigu mano mamai kruties vezys HER2 teigiamas, tai reiskia ji turi tu mitaciju genu BRCA ir si liga musu seimoje yra paveldima? Ar teisingai as suprantu? g.gif

Linkiu visiems geros dieneles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuciukas @ 2011 06 28, 08:31)
Sveikos visos!  4u.gif Norejau paklausti, jeigu mano mamai kruties vezys HER2 teigiamas, tai reiskia ji turi tu mitaciju genu BRCA ir si liga musu seimoje yra paveldima? Ar teisingai as suprantu?  g.gif

Linkiu visiems geros dieneles  4u.gif

To užgarantuoti niekas negali.Ką aš rašiau tai statistika.Pagal mano moterišką liniją nebuvo sergančių vėžiu.Visos ilgaamžės.Pagal vyrišką giminę buvo žarnyno vėžys.Suserga net tie , kurių giminėje nebuvo vėžio.O pasitikrinti reikia dažniau.
Atsakyti
GABIJA, tiesa Jus sakote. Niekas nera apsaugotas nuo siol ligos verysad.gif Mama irgi sake, kad jos giminije niekas nesirgo veziu, o va kaip atsitiko...
Siandien mamyte guldo i ligonine, lasins 3 chemija. Ir vel man nerimas kaip bus, kaip jausis...

Atsakyti
QUOTE(aniuciukas @ 2011 06 28, 09:59)
Siandien mamyte guldo i ligonine, lasins 3 chemija. Ir vel man nerimas kaip bus, kaip jausis...

Oi kaip pažįstu tą jausmą, kai lašino pirmą kartą tai vos užmigti galėjau, nes vis galvojau kaip ji laikosi, o ir vėliau ne ką mažiau nerimaudavau.... unsure.gif

Dar Svetai noriu padėkoti, nes vaistukai padeda thumbup.gif

Tik, kad kas vaistus dar nuo galūnių skausmų išrastų... kuo toliau, tuo skaudesni, nieko į rankas nepaima, su kaire ranka dar tik vos vos... šakutės nenulaiko, o dar piešt buvo užsinorėjusi, bet kur tau... nei pieštuko, nei teptuko nepavyksta normaliai suimt... dar tirpsta, kai vos vos į viršų pakelia. Kai pagalvoju, o ką jai reikėtų be manęs daryt... nei valgyt pasidaryt, nei indų išsiplaut... jau plovė per ašaras čia kažkurią dieną...
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 28, 13:03)
Oi kaip pažįstu tą jausmą, kai lašino pirmą kartą tai vos užmigti galėjau, nes vis galvojau kaip ji laikosi, o ir vėliau ne ką mažiau nerimaudavau.... unsure.gif

Dar Svetai noriu padėkoti, nes vaistukai padeda thumbup.gif

Tik, kad kas vaistus dar nuo galūnių skausmų išrastų... kuo toliau, tuo skaudesni, nieko į rankas nepaima, su kaire ranka dar tik vos vos... šakutės nenulaiko, o dar piešt buvo užsinorėjusi, bet kur tau... nei pieštuko, nei teptuko nepavyksta normaliai suimt... dar tirpsta, kai vos vos į viršų pakelia. Kai pagalvoju, o ką jai reikėtų be manęs daryt... nei valgyt pasidaryt, nei indų išsiplaut... jau plovė per ašaras čia kažkurią dieną...

tai as irgi sedziu darbe kaip ant adatu ir vis galvoju, kaip ten mama... leksiu po darbo i ligonine smile.gif

sume, o tavo mamai galuniu skausmas cia nuo chemoterapijos?
Atsakyti
QUOTE(aniuciukas @ 2011 06 28, 14:37)
tai as irgi sedziu darbe kaip ant adatu ir vis galvoju, kaip ten mama... leksiu po darbo i ligonine  smile.gif

sume, o tavo mamai galuniu skausmas cia nuo chemoterapijos?

aha, kai lašino, tai labai šaldavo, dilkčiodavo, o dabar geria, tai jau kaip tik kaista ir skauda. Dabar blogiau, nei kad šaldavo... toks palyginimas
Atsakyti
Sėkmės visoms - su šeima jau šiandien važiuojam savaitėlei prie jūros.....
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 28, 17:10)
aha, kai lašino, tai labai šaldavo, dilkčiodavo, o dabar geria, tai jau kaip tik kaista ir skauda. Dabar blogiau, nei kad šaldavo... toks palyginimas

nu tada ziema buvo, dabar vasara... matyt tiesiog yra nervu sudirginimas ir gaunasi tokia padidinta reakcija i aplinka 4u.gif
Atsakyti