Labas rytukas,
Mergaitės
Gabija ,
Patricija - laikom kumšteliuis. Viskas bus tik gerai.
QUOTE(sume @ 2011 06 23, 00:00)
sveikos
kaip manot, ar nepakenktų plaštakos, pirštų mankšta? mamai dešinė ranka labai nutirpusi, sunkiai besiseka ką paimti, tai va galvoju tik ar nebūtų blogiau nuo to kaip tik, kad ją papildomai judintų? nes va kairė ranka daug geriau valdosi (o su ja mažiau kažką ir daro)
Jei tinsta plaštakos. Tinka ir kai tirpsta pirštai.
1.Spausti plaštaką į kumštį ir pirštus ištiesti, vėl į kumštį ir t.t.
2.Ištiesti pirštus ir juos praskėsti į šonus, suspausti atgal, vėl į šonus ir t.t.
3.Ištiesti plaštaką. Per riešą - žemyn - tiesiai - aukštyn ir atgal, ir t.t.
4.Ištiesti plaštaką, per riešą sukti į kairę, dešinę ir atgal ir t.t.
5.Suspausti pirštus: suspausti su paspaudimu, truputi užlaikant, pauzė: nykštį su smaližiumi, tada nykštį su didžiuoju, nykštį su bevardžiu ir nykštį su mažuoju... Tą patį padaryti atgal.
6.Galima pakelti rankelę į viršų ir daryti "saulė virė, saulė virė", nuleidus labai lengvai papurtyti.
Mano mamytė dar vartojo Trentalį tirpimui, bet nežinau kiek jis padėjo - reikėjo vartoti ilgai... Taip pat buvau nupirkusi iš vaitinės tokį kamuoliuką - ežiuką. Jį mamytė spaudinėdavo delne. Bet labau jai patiko katinuko žaisliukas, toks guminis nedidelis rutuliukas su minkštais spygliukais, jį tarp pirštų voliodavo, nes buvo mažesnis ir patogiau paimti.
QUOTE(romantikė @ 2011 06 23, 09:57)
Man tai ziauriai skauda kelio sanari(nusileidzia zemyn). Kadaise turejau trauma. Paskaudedavo daznai, bet tokio stipraus skausmo nebeturejau. Slubuoti pradejau net... Matyt, cia streso pasekmes...
Gal tau padėtų tos stebuklingos Levino ar ten kokios kelių juostelės?
Mano giminaitei labai skaudėdavo kojų pirštų kauliukai - einant net turėdavo sustoti ar pritūpti, kol gėla praeidavo. Tai jai viena gydytoja patarė, nakčiai užsidėti mirkytų jūros kopūstų, aprišti plėvele ir dar kojinę užmauti. Lyg tai būdavo apie 12 procedūrų tokių. Bet reikia atsargiai, nes ne visi toleruoja - gal užtenka kitam ir trumpiau palaikyti. Taip pasisavina kažkokias medžiagas , kauliukas tiek kiek jam reikia. Senai tai buvo, todėl tų smulkmenų nepamenu, bet galiu paklausti. Jai padėjo - jau keletą metų nebeskauda. Gal dar tiktų pabandyti, kokį Adelės Karaliųūnaitės tepalą, atstatantį sąnarius ir nuimantį skausmus. Kiti, naudojantys jį giria...