Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių neLIGONIUKŲ pavėsinė - 4

Labas, Patriccija, ka veiki? Ar tau anksciau taip buvo, nu atsikosejimas su krauju? Man buvo ligoninej, kai pastate drena, para kosejau, bet kraujo buvo nedaug. Ir buk zmogus, mauk pas daktara 4u.gif Visai man nepatinka tavo rastai, ir visoms matau nepatinka, rupinames mes unsure.gif

Pas mane viskas neblogai. Nuejau pas savo onko, paciupinejo, auglys yra. Sako dar pacios stipriausios chemo negavot. Sakau - tai duokit biggrin.gif Jauciuosi gerai, todel iki rugpjucio pradzios guleij Vassja biggrin.gif Liepos pabaigoj bus kontole: KT visu organu ir kraujas, kur net markeri ziures. Taigi. Kadangi oficiali med. nurimo ir kolkas duoda atostogas as nulekiau pas neoficialia: patikrino produktus kurie tinka, kurie netinka valgyt, patikrino vaistus, surado kad pvz. befunginas (caga) visai nieko nedaro, ibuprofenas irgi niieko nedaro, tai ir meciau viska i sona. Liepe valyt kolkas zarnyna (1 kart savaitej suru vandenuka, 3 l, ir i toleta, nu cia taip trumpai rasau), paskui ir kepenis. Gert sarmini (su soda) vandeni, nevalgyt mesos ir pieno produktu. Israse vaistu: Cardicepsa (25 euro 4 dienom doh.gif blink.gif o paskui reciau), transfer plius (sita tikriausiai metus ir ilgiau, kiek uzteks pinigu biggrin.gif , nes kaina 63 euro menesiui), dar rado osteoporoze, tai Ca irgi reikia, o dar ir kitokius as leidziuosi (iscador), geriu zirniukus, kad vandens nebutu, geriu miltelius ir visokio velnio. Gydausi po polnoij biggrin.gif Ka dar. Aha. Nubindzinau pas psichologa: pasisnekejau, paverkiau, dabar galvoju, misliju, keiciuosi smile.gif Tai pats sunkiausias darbas siuo metu, nelengva pakeist 40 metu uzsispyrusia bjauria bobce doh.gif
Dirbsim ilgai.
Va kiek visko veikiu. Dar ( kaip as ir itariau) pasake, buvo impulsas is isores, kad butu liga.
Apleidau joga, neturiu laiko visai verysad.gif , bet labai noriu grizti bent prie kvepavimo pratimu.

Gal kas zinote, kaip tirpdyti druskas koju sanariuose, skauda baisu, vos vaistau. O eile pas ortopeda tik rugseji. Gal zinote patikrintu liaudies budu?
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 06 19, 18:17)
Pas mane viskas neblogai. Nuejau pas savo onko, paciupinejo, auglys yra. Sako dar pacios stipriausios chemo negavot. Sakau - tai duokit biggrin.gif Jauciuosi gerai, todel iki rugpjucio pradzios guleij Vassja biggrin.gif Liepos pabaigoj bus kontole: KT visu organu ir kraujas, kur net markeri ziures. Taigi.

Gert sarmini (su soda) vandeni, nevalgyt mesos ir pieno produktu.

Nubindzinau pas psichologa: pasisnekejau, paverkiau, dabar galvoju, misliju, keiciuosi smile.gif Tai pats sunkiausias darbas siuo metu, nelengva pakeist 40 metu uzsispyrusia bjauria bobce doh.gif
Dirbsim ilgai.
Va kiek visko veikiu. Dar ( kaip as ir itariau) pasake, buvo impulsas is isores, kad butu liga.
Apleidau joga, neturiu laiko visai verysad.gif , bet labai noriu grizti bent prie kvepavimo pratimu.

Gal kas zinote, kaip tirpdyti druskas koju sanariuose, skauda baisu, vos vaistau. O eile pas ortopeda tik rugseji. Gal zinote patikrintu liaudies budu?

Labas
Tikra optimistė, net smagu skaityti.Šaunuolė.Suės chemo tą augliuką, tik patikėk.

Kokią tau sodos dozę rekomendavo.Aš buvau prieš kelis puslapius įmetusi receptuką, įdomu palyginti.Kažkaip bijau sodos, kad nepadarytų žaizdų skrandyje.

Na valgyti žiūriu nelabai kas lieka.Visai be mėsos gali prisišaukti mažakraujystę, juo labiau, kad leis chemo, kuri ir taip nusodina kraują.Iš pieno produktų mano girdėti žinovai leidžia kefyrą ir varškę.Aš dabar pagal spec receptą valgau varškę sumaišytą su sėmenų aliejumi.Fui kaip neskanu.

Ibuprofenas malšina
uždegimą, skausmą, mažina karščiavimą, tai vėžio gydymui tiek turi reikšmės , kad vėžys geriau vystosi uždegiminėse vietose.Man pirminis židinys kaip tik ten buvo, kur visą gyvenimą kartojosi uždegimai.

Ar kojas pradėjo skaudėti pradėjus leisti chemo? Dabar nežinau chemo pavadinimo , bet sukėlė žiaurius kojų skausmus ypač vakarais iki ašarų ir nusodindavo kraują , neutrofilų likdavo 0,05.Tai gėriau ir tepiau su Dicklac ir tai tik iš dalies padėjo.Baigus chemo, baigėsi ir skausmai.

Druskoms tirpinti yra vaistažolių mišiniai.Jais nesidomėjau.Galima pasiguglinti.Tikrai rasi.Bet Jei skausmai stiprūs , pirmiausia juos teks nuraminti vaistais, vaistažolių veikimas per švelnus ir suveikia ne greit.

Mano sąnariams labai padėjo 12-os dienų kruopų dieta , bet tai irgi ne chemo metu, o kai gerai atsigauni.

Pasikeisti, nuraminti save ir sulėtinti gyvenimo tempą sunkus darbas.Tai pasidaro net ne per metus, bet norint galima.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 18, 15:13)
Oj ačiū SVETA, net nežinau... gal ir pagelbėtų tos tabletės, tik kad niekada neturėjau reikalų su tais siuntimais biggrin.gif bet gal nieko sudėtingo turbūt ax.gif  blush2.gif

Parayk man i AZ adresa savo tikslu,nepazadu kad rytoj,bet poryt tikrai issiusiu 4u.gif Tikrai nieko sudetingo smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
sakau pasivaidensiu kaip jaunas mėnulis ir aš po kelionių. Taigi, mes jau kitoj Atlanto pusėj beveik mėnesis. Pas mus viskas gerai, vaikai patenkinti, dar vis eina į mokyklą.

Norėjau nusiųsti Patricijai daug 4u.gif 4u.gif 4u.gif patarti nieko negaliu, bet nors morališkai palaikyti, ir palinkėti nenuleisti rankų, kovoti, nepasiduoti. O skaityti ir man baisoka tai kas jai vyksta, bet tikiu susitvarkys viskas 4u.gif

Pelkių Mone, sveika sugrįžus, kaip pavyko kelionė? Norėjau tik pasiūlyti, jei nespėji su kvėpavimo pratimais, tai bent meditaciją ryte vakare po 20 min 4u.gif Būtinai mirksiukas.gif Šaunu,kad tu optimistė, tokiems negali nepasisekti. O tu pas homeopatę čia viską tikrinaisi?

Gabija, sveikinu pradėjus naują etapą 4u.gif Ir užjaučiu dėl šuniuko...

Mano gyvnūnai puikiai jaučiasi palikti pas draugę, ten turi net geresnes sąlygas, nei pas mus blush2.gif Nes pas mus laisvai kieme lakstyti negalėjo šuva, nes tvoros neturėjom. O katė sakė jau medžioja, pagal pilną programą - kurmiai, paukščiai, kirstukai, pelės doh.gif Visas asortimentas, ir be abejo, neša parodyti visiems lotuliukas.gif

O dėl mėsos nevalgymo ir geležies trūkumo, nežinau, mums nepasitvirtina... Mes jau 8 metai mėsos nevalgom, netrūksta geležies nei vienam... Tiesa, kartais vištieno pavalgom ir kalakutienos, tai gal ir nesiskaito, vis tiek mėsa. Kraujo tyrimai pas visus normoj. Tiesa po švitinimo aš mėsos nevartojau pusę metų jokios ir jaučiausi puikiai. O be pieno produktų sunkiai įsivaizduoju. Nors čia Lietuvoj,o Kanadoj dabar - galima gyventi ir be mėsos ir be pieno, čia pasirinkimas nerealus, ir maistas labai skanus.

Tai va, taip ir gyvenam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 19, 19:14)
Aš dabar pagal spec receptą valgau varškę sumaišytą su sėmenų aliejumi.Fui kaip neskanu.

pagal ta recepta, kiek pamenu, leidziama i varske imaisyti svieziu vaisiu - labai pagerina skoni smile.gif ir galima kartais varske keisti liesu jogurtu - del gyvenimo ivairoves... dar dedavau ir paciu trintu semenu.

as visai apsileidau - ir maisto prasme, ir fizines veiklos... meciau joga, nes per pjuvio vieta vidury pilvo issiskyre raumenys - pusmetis sedimo darbo prie kompo ir jokios mankstos, ir rezultatas jau jauciasi - bando nugara skaudenti. tai dabar bent jau stengiuosi rasti laiko ir kur galiu vaikstau pesciomis.

kruvio nebuvimas rimtai pasijaucia - seniau su vaikais duodavausi istisai, ir panesiot, ir i lauka, dabar jau kaip ir butinybes neber...
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 18, 19:04)
Tai tas psichologinis pykinimas jau per kokią 4 chemiją ir atsirado (nuo to, kad vaistai nepadėdavo). Ir tas adatų bijojimas nuo to matyt atsirado, sakau grynai bijojimas, nes kol įduria, tai taip jai silpnai negera pasidaro, kaip kad būna žmonėms, kurie kraujo bijo. Ji tiesiog stengiasi jei įmanoma išvengti to.

O ką man daryti? sakyti, mama, neišsigalvok tu čia išlepus moteris, kad adatų bijai?
Aš juk taip jai nesakysiu, neįžeidinėsiu ar juo labiau skaudinsiu.... Aš į jos vidų neįlįsiu ir nežinau ar čia tikrai tik išlepimas, ar kas kita. Būna, kad žmonės tiesiog šiaip bijo adatų ir tikrai taip yra ne vienam.

Va, iš esmės lygiai kaip mano mama. Pačiai pirmai chemijai sesutė kai kateteriuką statė, mama vos neapalpo, gydytoją net kvietė.... Su laiku apsiprato, tik jokiu būdu negaliu sakyti, kad priprato....

Gal ilgalaikis katetris būtų išeitis jei mieste gyvenat (mama išbūdavo po savaitę). Ir palaikymas už rankos.....

O pas tėtę vienas rausvas pomidoras ir 2 kibirai braškių šiandien thumbup.gif
Atsakyti
Labas
Aš labai labai pasigirsiu

http://www.15min.lt/...ojus-328-156698

Dabar galėsime važinėtis abu su vyru.
Dėkoju už palaikymą.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 06 19, 21:22)
as visai apsileidau - ir maisto prasme, ir fizines veiklos... meciau joga, nes per pjuvio vieta vidury pilvo issiskyre raumenys - pusmetis sedimo darbo prie kompo ir jokios mankstos, ir rezultatas jau jauciasi - bando nugara skaudenti. tai dabar bent jau stengiuosi rasti laiko ir kur galiu vaikstau pesciomis.

Išsiskyrę raumenys manyčiau yra išvarža.Man po pirmos operacijos taip buvo, nes atvežus į palatą neparodė kaip atsigulti, tada jaučiau baisų skausmą, reiškia trūko siūlė.Per sekančią susiuvo.Reikia pasidomėti pas pilvo-žarnyno chirurgus.Šeip išvaržų neleiko.Operuoja ir siuva.O su išvarža , tai manau nėr ko svajoti apie jogą.
Papildyta:
QUOTE(ifauru @ 2011 06 19, 22:30)

O pas tėtę vienas rausvas pomidoras ir 2 kibirai braškių šiandien  thumbup.gif

O sakei , kad šeimininkauti nemokėsi.Gal net braškių daigų galėsi duoti.mano braškės serga, treti metai nužydi ir nubyra.Reikia persodinti.Atsodinėjau savais, bet nieko gero.Šiemet vos pavalgyti užteko.O anūkai nevalgo.Įpratę prie sintetikos, gero daikto neįpirši.Gal avietes valgys.
Didžiajam šiandien pasirodė vėjaraupiai.Taigi prasidės grandininė reakcija..., O marti irgi nesirgusi...
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 20, 12:24)
Išsiskyrę raumenys manyčiau yra išvarža.Man po pirmos operacijos taip buvo, nes atvežus į palatą neparodė kaip atsigulti, tada jaučiau baisų skausmą, reiškia trūko siūlė.Per sekančią susiuvo.Reikia pasidomėti pas pilvo-žarnyno chirurgus.Šeip išvaržų neleiko.Operuoja ir siuva.O su išvarža , tai manau nėr ko svajoti apie jogą.

ne, nera isvarzos smile.gif as apskritai nieko blogo nejauciu - kad raumenys issiskyre parode KT. isoriskai tik tiek, kad pilvas kaip uzpakalis atrodo, ty ryskiai kaip is dvieju daliu. iki siol maniau, kad tai tik del rando - pasirodo, kad ne.

taip, pagrindinis gydymas butu operacinis - bet kol nera isvarzos, tai nezadu prasideti smile.gif
su joga viskas butu gerai, jei zinociau, kurias asanas daryti... tik kol kas daugiau sneku, negu ieskau zmogaus, kuris ismanytu tokius dalykus...
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 20, 12:32)
Labas
Aš labai labai pasigirsiu

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
sveikinu first.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiba @ 2011 06 19, 21:11)
Sveikos,
sakau pasivaidensiu kaip jaunas mėnulis ir aš po kelionių. Taigi, mes jau kitoj Atlanto pusėj beveik mėnesis. Pas mus viskas gerai, vaikai patenkinti, dar vis eina į mokyklą.
O dėl mėsos nevalgymo ir geležies trūkumo, nežinau, mums nepasitvirtina... Mes jau 8 metai mėsos nevalgom, netrūksta geležies nei vienam... Tiesa, kartais vištieno pavalgom ir kalakutienos, tai gal ir nesiskaito, vis tiek mėsa. Kraujo tyrimai pas visus normoj. Tiesa po švitinimo aš mėsos nevartojau pusę metų jokios ir jaučiausi puikiai. O be pieno produktų sunkiai įsivaizduoju. Nors čia Lietuvoj,o Kanadoj dabar - galima gyventi ir be mėsos ir be pieno, čia pasirinkimas nerealus, ir maistas labai skanus.

Tai va, taip ir gyvenam ax.gif

Džiaugiusi, kad visiems gerai sekasi ir smagu.Reiškia radote savo laimę 4u.gif Vaidenkis dažniau.Atsiųsk nuotraukėlių.

Mėsos aš mažai bevalgau,bet kartais užsinoriu.Nevalgau rūkytos ir vyniotinių ir riebiai, nes neturiu tulžies pūslės.Bet problema , kad nekenčiu žuvies, jai tiesiog alergiška.Manau pereinant prie kardinalaus raciono pakeitimo reikia labai pasidomėti kaip tai padaryti.Skaičiau apie žaliavalgystę, bet pasirodo, kad net su ja gali prisidaryti problemų , jei tai pradėsi netinkamai.Kad visai be mėos išgyvenama , tai ne naujiena, bet manau reikalingi tinkami papildai.Žiemos daržovės, net daržove nekvepia, man tada jų visai nesinori.Riešutai visų rūšių pas mus labai brangūs, retesni vaisiai ir daržovės irgi brangūs.Peržiūriu kainas ir nesugalvoju, ką valgyti, kad pataptum vegetaru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 20 birželio 2011 - 12:00
Vat kokia Gabija šaunuolė thumbup.gif clap.gif bis.gif
Atsakyti
user posted image
Gabijai šauniausiai - puokštė prie prizo... friends.gif Tu tikrai buvai verta. wub.gif

Pelkių moniuk 4u.gif ir toliau būk tokia optimistė, ir visada rask tai, kas tau tik geriausia. Tikras pavyzdys daugeliui. Su tokiomis mintimis ir vaistukais tu tikrai išprašysi neprašytus svečius lauk...

Žiba 4u.gif - kaip nuostabu, kad jautiesi gerai naujoje vietoje. Man tai būtų sudėtingas reikalas - sunkiai adaptuojuosi kitose vietose, o kai žinočiau kad ilgam.... schmoll.gif blush2.gif Na, gal galėsi kada pripulti pasipasakoti, kaip laikaisi ir gražių vaizdelių parodyti.... rolleyes.gif

Ifauru 4u.gif - ir ką dabar su tiekos braškių darysite - juk visų nesuvalgysit. Teks koncervuoti... mirksiukas.gif Ar tavo mylimi maestrai jau pargrįžo į namučius?

Mes vėl vakar svečių turėjom - vyro brolis su šeima iš Palangos. Tai tiek braškių suvalgė doh.gif Ir į namus dar didelį bliūdą idėjau - teatsivalgo už metus...Sakė, kad labai skanios ir saldžios. O kur perka turguje - rūgščios, nors ir sako, kad lietuviškos... Pas mus greitai jos baigsis, nes pirmi metai yra atsodintos, bet jau dydis nerealus - kaip batviniai... lotuliukas.gif
Kažkaip daug svečių pas mus, niekada taip nebūdavo ir visi kažko įniko prieš darbo dienas važiuoti. Tai šiandien darbelyje tokia nelabai darbinga buvau, tiksliau visiškai aptingusi. Gerai , kad vaikučiai savarankiški ir kūribingi - korektūros mažai reikėjo... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 20 birželio 2011 - 14:52
QUOTE(arune @ 2011 06 20, 13:39)
Vat kokia Gabija šaunuolė  thumbup.gif  clap.gif  bis.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

SVEIKINIMAI!!!!!
Atsakyti