Įkraunama...
Įkraunama...

Pozityvių neLIGONIUKŲ pavėsinė - 4

Arunele, pirmadienį vaziuoju i VUOI, TIKIUOS MANTAS TRAKYMAS MAN PADES!
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 17, 12:29)
Sveikos 4u.gif 
rašau čia, nes anoje temoje retai pasirodot. Tai va, gal kuri žinotumėt nuo ko mamą taip miegas traukia? Visada, kai pradėdavo naują pakuotę xelodos pirmas 2 dienas ir pramiegodavo, tačiau dabar jau penkta, o reikalai nesitaiso. Gal čia dar kaltas Cerukalis, jį geria nuo pykinimo g.gif  rašo, kad pavartojus per didelę dozę gali apimti mieguistumas, o ji geria 3 tabletes, tai neturėtų būti per daug... Prašė mama, kad išrašytų Zofrano, bet tablečių, nes ampolių turim dar, deja neišrašė g.gif nesuprantu kodėl... o pykiną ją tai ištisai ir tas cerukalis neką tepadeda.

Mes keliaujame per abi temas, tai kai turi mergaitės ką pasakyti - tai ir ten parašo. Bet čia daugiau lankosi, kai nori pasimiršti apie savo bėdeles. Ne visada tai išeina... Taip jau yra, kad informacija ir ten ir čia ... mirksiukas.gif
Gal mamytei yra nukritęs kraujo spaudimas - pamatuokit. Arba pažiųrėkit kraujuko tyrimus - gal hemoglobinas pakritęs. Bet aš manyčiau, kad tai nuo cheminių vaistukų - juk Xeloda cheminiai yra? Tokia mamytės reakcija - kaip šalutinis poveikis - nuovargis , silpnumas ir miego norėjimas.
Aš taip pat , kaip Arūnė manau, kad mamytei reikia leisti ilsėtis, jei kraujukas ir spaudomas geri...

Patricija wub.gif mieliausioji, tau reikia nelaukti pirmadienio , o vykti kuo greičiau, nes tas delsimas ir savikankynė dar labiau komplikuos padėtį. Kuo greičiau būsi apžiūrėta kompetetingų gydytojų, tuo greičiau tavo problemos pradės spręstis.... Dvi paros laukimo yra daug. NELAUK. Prašyk savo sūnelio, tegu veža į ligoninę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 17 birželio 2011 - 15:48
Patricija ,as jau tau pagrumosiu pirstu,rimtai nejuokauk,kuo greiciau varyk i ligonine nono.gif ,taip rimtai gali prisizaisti umn.gif ...

Labos mergaites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 17, 12:29)
Sveikos 4u.gif 
rašau čia, nes anoje temoje retai pasirodot. Tai va, gal kuri žinotumėt nuo ko mamą taip miegas traukia? Visada, kai pradėdavo naują pakuotę xelodos pirmas 2 dienas ir pramiegodavo, tačiau dabar jau penkta, o reikalai nesitaiso. Gal čia dar kaltas Cerukalis, jį geria nuo pykinimo g.gif  rašo, kad pavartojus per didelę dozę gali apimti mieguistumas, o ji geria 3 tabletes, tai neturėtų būti per daug... Prašė mama, kad išrašytų Zofrano, bet tablečių, nes ampolių turim dar, deja neišrašė g.gif nesuprantu kodėl... o pykiną ją tai ištisai ir tas cerukalis neką tepadeda.

Turiu to zofrano as tabletem,gal atsiusti? 4u.gif 10 burnoje tirpstanciu tableciu ir 9 kur uzgerti su vandieniu reikia.Man po kiekvienos chemo israsydavo,tai liko.Galiojimas iki 07 menesio,bet manau nieko tokio.

As,mergaites paskaitau daznai,bet nerasau.Visoms po heart.gif

Patriccija ,issgasdinai unsure.gif As tap pat manau,vaziuok i ligonine,i Kauna arba Vilniu 4u.gif Cia jau kazkas rimtai,greiciausiai komplikacija po operacijos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 17 birželio 2011 - 19:37
Labas visoms,
QUOTE(arune @ 2011 06 16, 17:56)
Aš šiandien jau galiu išlyst "iš pogrindžio"... laukiau markerio atsakymo ir tupėjau sau tyliai... mano markeriukas geras (tyliai pasidžiaugsiu)... daugiau tyrimų nedarė, už 3 mėn. darys.

Džiaugiuosi thumbup.gif

QUOTE(Edmė @ 2011 06 16, 20:49)
Seselė pasakojo, kad moterytės palatoje kai  padaugino to gėrio, tai vienai reanimacijos prireikė, tai dabar nerekomenduoja.

Mūsų gydytoja tą patį sakė - jei gramas kitas alkoholio - nieko, bet kai gramai sumoje šimtais pavirsta, ve tada jau ne schmoll.gif

QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 17, 08:54)
Aš geriu žolių antpilą-Savickio receptas, mažą dozę ir vyrui įpiršau.Užsisakiau žoles pas Balvočiūtę, bet du mėnesiai nei ku ku negirdėti.

Nežinau, ar sakiau kada kaunietėms, kad prie Kauno sodros Maironio g. vaistinėje Balvočiūtės standartinių žolių mišinių būna, mamytei pirkom Nr. 5, bet jau, deja, nevartojom...

QUOTE(Patriccija @ 2011 06 17, 11:37)
Taigi, nutarusi pasikonsultuoti su chirurgu, su savo sūneliu(jis irgi cia ir vairuoja automob.) nuvažiavome į nuo"Eglės" sanat. esančią ligoninę-polikliniką Tiksliau pirmiau į konsultacinės poliklinikos registratūrą. Registratūroje paklausė ar turime siuntimą. Mes jo neturėjome. Tada konsultacija 85 litai. Kaip ir nemazai, beveik 100 Lt. Mes apsisukę nukulniavom į šalia esantį ligoninės priimamąjį. Tokią kainą ir ten uzgiedojo beto chirurgas tik išėjo operuoti. Pasijuokem, jei greiąją issikviesim tai uz dyką apžiūrės. Apsisukom ir atga į sanatoriją. Už gero pusvalandžio išėjau ant suoliuko lauke ir paskambinau issikvieciau greitąją pagalbą, kad bloga, kad oro trūksta. Taip uz kelių minučių atsidūriau nemokamai ligonines priimamajame. Ten turejo ka su manim veikti. Pratupciojo ne vienas gydytojas ir sesute nuo 16 val iki 22 val. Vat kaip būna smile.gif bande nutraukti skysti, idure ir nepataike ti kraujuotas svirkstas liko. Po to buvo baisus skausmai ir tramadooli ir diklaka leido ir deguoni kvepavau.. Grizusi pradejau atkoseti su krauju. sad.gif

Nu jau aikit sau....Bet ir žygiais užsiimat. doh.gif Labai tikiuosi, kad nelabai kvalifikuota pagalba nepagadins reikalų. Man čia kiek panašu į adis epopėją Šiaulių ligoninėj....Va ir nemokama medicina verysad.gif

---------------------------

O pas mus lyja, žolytę laisto...Šįvakar/šianakt laukiam laureatės pargrįžtant ax.gif Jėrgau, kaip močiutė būtų džaugusis ir didžiavusis. Bet juk viską iš ten mato? g.gif Gal čia su jos pagalba ir palaiminimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 17, 11:29)
Sveikos 4u.gif 

Dėl Zofrano ar jūs jo nesileidžiate? Tai gi nieko sudėtinko.Cerukalis tikrai nepadės.O Zofraną reikia leistis prieš prasidedant pykinimui bent du kartus į dieną.
O miegant nereikia kankintis dėl pykinimo.Tegul miega.
Papildyta:
QUOTE(Patriccija @ 2011 06 17, 13:06)
Arunele, pirmadienį vaziuoju i VUOI, TIKIUOS MANTAS TRAKYMAS MAN PADES!

Na manau ten tikrai pagelbės.Sanatoriniai daktarai ne ta specifika.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 18, 08:51)
Dėl Zofrano ar jūs jo nesileidžiate? Tai gi nieko sudėtinko.Cerukalis tikrai nepadės.O Zofraną reikia leistis prieš prasidedant pykinimui bent du kartus į dieną.
O miegant nereikia kankintis dėl pykinimo.Tegul miega.

Nesileidžia... Nebenori mama tų adatų. Tik va nežinau tada, kada jai reikėtų leisti tą zofraną, jei ją kasdien pykina g.gif nebėra tokio laiko ,,prieš" pykinimą. Per tą savaitę negėrimo gal paskutinėmis dienomis ir praeina, reikės žiūrėtis šįkart ir bandysiu pasiūlyti aš jai. Gal jau bus ir mamos gydytoja iš atostogų grįžusi, tai gal nepagailės ir išrašys tablečių.

Aišku, tas miegas šiuo požiūriu tai tikrai į naudą smile.gif tik tiek, kad mamai jau pačiai atsibodo tas nuolatinis mieguistumas. Jei iki pirmadienio nepraeis reikės pasikonsultuoti su gydytoju.

P.S. Teisingai jūs sakot, dėl to leidimosi laiko, aš jau net buvau pamiršusi, kai viena moteris sakė, kad jei iškart neišgeria, tada jau nė velnio nebepadeda zofranas, o kvailiausia yra tai, kad kai mamai lašindavo, niekada tos seselės nežiūrėdavo ir leisdavo tada, kai paklausdavo ar pykina? jeigu taip, tada suleidžia.... doh.gif tai kokio velnio jį beleisti.... gal todėl mama taip ir kankindavosi nuo to tokio blogumo.
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2011 06 17, 20:36)
Turiu to zofrano as tabletem,gal atsiusti? 4u.gif 10 burnoje tirpstanciu tableciu ir 9 kur uzgerti su vandieniu reikia.Man po kiekvienos chemo israsydavo,tai liko.Galiojimas iki 07 menesio,bet manau nieko tokio.

Oj ačiū SVETA, net nežinau... gal ir pagelbėtų tos tabletės, tik kad niekada neturėjau reikalų su tais siuntimais biggrin.gif bet gal nieko sudėtingo turbūt ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 18, 14:13)
Nesileidžia... Nebenori mama tų adatų. Tik va nežinau tada, kada jai reikėtų leisti tą zofraną, jei ją kasdien pykina g.gif nebėra tokio laiko ,,prieš" pykinimą. Per tą savaitę negėrimo gal paskutinėmis dienomis ir praeina, reikės žiūrėtis šįkart ir bandysiu pasiūlyti aš jai. Gal jau bus ir mamos gydytoja iš atostogų grįžusi, tai gal nepagailės ir išrašys tablečių.

biggrin.gif bet gal nieko sudėtingo turbūt ax.gif  blush2.gif

Kad nenori adatų, tai jau man nesuprantama. Tai jau išlepimas, nepykit , kad taip sakau, atlaikiau 30 chemo.Aš vieną leisdavausi tik prabudusi, kitą apie 18 val., bet tai nereiškia , kad nepykino visiškai.Nuo cis platinos vėmiau žiauriai.
O neneudojant vaistų nuo pykinimo dar priedo atsiranda psichologinis pykinimas, kada pykina vien pagalvojus, kad reikia važiuoti leistis chemo.
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 06 18, 17:10)
Kad nenori adatų, tai jau man nesuprantama. Tai jau išlepimas, nepykit , kad taip sakau, atlaikiau 30 chemo.Aš vieną leisdavausi tik prabudusi, kitą apie 18 val., bet tai nereiškia , kad nepykino visiškai.Nuo cis  platinos vėmiau žiauriai.
O neneudojant vaistų nuo pykinimo dar priedo atsiranda psichologinis pykinimas, kada pykina vien pagalvojus, kad reikia važiuoti leistis chemo.

Tai tas psichologinis pykinimas jau per kokią 4 chemiją ir atsirado (nuo to, kad vaistai nepadėdavo). Ir tas adatų bijojimas nuo to matyt atsirado, sakau grynai bijojimas, nes kol įduria, tai taip jai silpnai negera pasidaro, kaip kad būna žmonėms, kurie kraujo bijo. Ji tiesiog stengiasi jei įmanoma išvengti to.

O ką man daryti? sakyti, mama, neišsigalvok tu čia išlepus moteris, kad adatų bijai?
Aš juk taip jai nesakysiu, neįžeidinėsiu ar juo labiau skaudinsiu.... Aš į jos vidų neįlįsiu ir nežinau ar čia tikrai tik išlepimas, ar kas kita. Būna, kad žmonės tiesiog šiaip bijo adatų ir tikrai taip yra ne vienam.
Kiekvienas organizmas kitoks, jūs gal stipresnė, nežinau fiziškai ir turbūt dvasiškai. O jai priedu čia pirmas susidūrimas su gydytojais, ligoninėmis, apart vaikų gimdymo ir vaistų nuo spaudimo išrašymo. Gal baisu jai... aš tiesą sakant nežinau.
Nenoriu teisti, bet bandau suprasti ir kai reikia padrąsinu.

Nepykit ir jūs. Ačiū už patarimus
heart.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 18, 19:04)
O ką man daryti? sakyti, mama, neišsigalvok tu čia išlepus moteris, kad adatų bijai?
Aš juk taip jai nesakysiu, neįžeidinėsiu ar juo labiau skaudinsiu.... Aš į jos vidų neįlįsiu ir nežinau ar čia tikrai tik išlepimas, ar kas kita.

Sume, jokiu būdu nereikia jokių pamokslų, nurodymų, barimų. Tik būti šalia... Tyliai - neteisiant, nesipiktinant... tiesiog atverk širdį mamos skausmui... Padėk, kiek gali, būk šalia, kartais ir tyloje žodžiai daug iškalbingesni... Padrąsinimų mums reikia, o ne kritikos ar grubių nurodymų.

Man atrodo, kad tu tokia ir esi savo mamai - supratinga, mylinti ir kantri mirksiukas.gif O kad vaistukų reikia susileisti irgi kažkaip švelniai įkalbėk, pavyzdžius paminėk, kad va tam ar anam padeda, padėjo,... na kažkaip pasitelkus kantrybę įkalbėk padaryt tai, ką reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 18 birželio 2011 - 19:30
QUOTE(arune @ 2011 06 18, 20:25)
Sume, jokiu būdu  nereikia jokių pamokslų, nurodymų, barimų. Tik būti šalia...  Tyliai - neteisiant, nesipiktinant...  tiesiog atverk širdį mamos skausmui... Padėk, kiek gali, būk šalia, kartais ir tyloje žodžiai daug iškalbingesni... Padrąsinimų mums reikia, o ne kritikos ar grubių nurodymų.

Man atrodo, kad tu tokia ir esi savo mamai - supratinga, mylinti ir kantri  mirksiukas.gif O kad vaistukų reikia susileisti irgi kažkaip švelniai įkalbėk, pavyzdžius paminėk, kad va tam ar anam padeda, padėjo,... na kažkaip pasitelkus kantrybę įkalbėk padaryt tai, ką reikia.

Ačiū Arune, aš taip ir darau, įkalbinėju, papasakoju neretai kokios jūs optimistės, pasidalinu savo žiniom, gautom būtent iš čia. Niekada neverkiau kartu su mama... oj ne... nenoriu, kad ji matytų mane silpną. Jei pasisako kartais, kad sunku tas ar anas aš tik išklausau ir būtinai stengiuosi nuteikti optimistiškiau... jei ne, tuomet tiesiog patyliu.
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 06 18, 19:04)
Tai tas psichologinis pykinimas jau per kokią 4 chemiją ir atsirado (nuo to, kad vaistai nepadėdavo). Ir tas adatų bijojimas nuo to matyt atsirado, sakau grynai bijojimas, nes kol įduria, tai taip jai silpnai negera pasidaro, kaip kad būna žmonėms, kurie kraujo bijo. Ji tiesiog stengiasi jei įmanoma išvengti to.

Aš juk taip jai nesakysiu, neįžeidinėsiu ar juo labiau skaudinsiu.... Aš į jos vidų neįlįsiu ir nežinau ar čia tikrai tik išlepimas, ar kas kita. Būna, kad žmonės tiesiog šiaip bijo adatų ir tikrai taip yra ne vienam.
Nenoriu teisti, bet bandau suprasti ir kai reikia padrąsinu.

Nepykit ir jūs. Ačiū už patarimus
heart.gif

Atsiprašau, kad įžeidžiau.Nesu aš kitokia ir vėmiau taip , kad skaudėjo šonkaulius ir alpau nuo nusilpimo.
Tačiau aš rimtai vertinu savo ligą ir viskam prisiverčiu, nes žinau , kad nėra kitos išeities.Ši liga nieko nesigaili.
Atsakyti