Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(vilnera @ 2011 06 07, 08:22)
Nuotaikinga istisai painioja angli © ir anglies dvidegini-dujas (CO2)-ir tas man vis kliuva,nes gaunasi panasiai kaip  rasytume, jog zmogus negali gyvent be vandenilio H, jis ji geria ir juo gyvas, nors is tiesu, geria vandeni H2O...

Nesu chemikė, tai dėl terminų nelabai galiu ginčytis blush2.gif va radau šiek tiek medžiagos, kurioje rimčiau šnekama šia tema
O čia (skaityti 20 puslapio gale) gana suprantamai paaiškinta tai, ką bandau čia savo žodžiais nupasakoti apie dujų tirpumą vandenyje.
QUOTE(argus @ 2011 06 07, 06:54)
Taip išeina, kad paprikų nereikia mulčiuoti? blink.gif Prašau paaiškink 4u.gif

Ištrauka iš Vilneros įdėto straipsnio:
"Paprika. CO2 tręšimo įtaka paprikoms yra kitokia negu agurkams ir pomidorams. CO2 skatina vaisių augimą, tačiau kitų augalo dalių – šaknų, stiebų, lapų – augimą riboja. Tręšimas CO2 žymiai padidina vaisių skaičių, augalai pradeda anksčiau derėti. Per gana trumpą periodą augalai išaugina daug vaisių, tačiau jie yra smulkoki, o patys augalai žemi. Todėl paprikas reikia genėti, siekiant išlaikyti balansą tarp vegetatyvinio ir generatyvinio augimo. Tręšiant paprikas CO2, reikia palaikyti atitinkamą CO2 lygį – jis neturi būti per aukštas (apie 450 ppm). "
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 07, 09:32)
apšvietimas - pagrindinis momentas, o ne žolės mulčas wink.gif Paprikos šiltnamy auga arčiau tako, už jų pomidorų daigai - pirmieji yra šiek tiek užpavėsinti antrųjų. Auga puikiai su labai storu mulčo sluoksniu  4u.gif

Kad lyg esu išbandžiusi įvairias sodinimo pozicijas mastau.gif , bet labai ačiū už patarimą, pabandysiu kitais metais sodinti būtent taip 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,merginos, ar galima daržą mulčiuoti šienu? Kad siaudais galima tai čia aišku( jie būna purkšti nuo piktžolių), bet kaip del šiene esančių įvairių žolių seklų, ar jų neprisiseja ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2011 06 07, 10:47)
Sveikos,merginos, ar galima daržą mulčiuoti šienu? Kad siaudais galima tai čia aišku( jie būna purkšti nuo piktžolių), bet kaip del šiene esančių įvairių žolių seklų, ar jų neprisiseja ? blush2.gif

Tai kad šiaudai nupurkšti tikrai nėra joks gėris, todėl ir siūloma mažiau mulčiuoti šiaudais, nes ten yra bereikalingos chemijos. Aš šienu mulčiuoju. Dėl sėklų nepergyvenu, nes aisku jų užsisės daug, bet svarbiausia prieš žiemą nepalikti daržo žemės plikos !!! Tai pavasari sėklos negalės sudygti. Patariama netgi po derliaus nuėmimo užmulčiuoti papildomai ir uždengti agro plėvele, taip išlieka galimybė kad procesai nenutrūks net per žiemą.
Atsakyti
QUOTE(žalia @ 2011 06 07, 13:49)
Tai kad šiaudai nupurkšti tikrai nėra joks gėris, todėl ir siūloma mažiau mulčiuoti šiaudais, nes ten yra bereikalingos chemijos. Aš šienu mulčiuoju. Dėl sėklų nepergyvenu, nes aisku jų užsisės daug, bet svarbiausia prieš žiemą nepalikti daržo žemės plikos !!! Tai pavasari sėklos negalės sudygti. Patariama netgi po derliaus nuėmimo užmulčiuoti papildomai ir uždengti agro plėvele, taip išlieka galimybė kad procesai nenutrūks net per žiemą.

Tai del to ir klausiu, ar neprisidirbsiu sau daug bedos jei darza muciuosiu sienu, nes pjautos vejos mazai turiu, o siaudu liesti nenoriu.Vien pasiziurėjus kiek mano vyras varo ivairiu trasu , chemikalu nuo zoliu , kenkejų ir ligu ant javų,nekyla ranka tokiu siaudu temti į daržą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2011 06 07, 11:47)
bet kaip del šiene esančių įvairių žolių seklų, ar jų neprisiseja ? blush2.gif

jeigu nebus pastoviai mulčiuojama, tai tikrai prisisės.

merginos, sukurkit naują temą 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, žinau, kad ne į temą, tačiau - serga juodasis serbentas. Jo lapai ne tik užpulti amarų, bet ir kaip suprantu erkute voratinkline pasigavęs - kai kurie lapai susisukę ir voratinkliu apsidėjęs. Kas pagelbėtų?
Atsakyti
Nauja tema čia: http://www.supermama...howtopic=742489 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2011 06 07, 20:27)
Mergaitės, žinau, kad ne į temą, tačiau - serga juodasis serbentas. Jo lapai ne tik užpulti amarų, bet ir kaip suprantu erkute voratinkline pasigavęs - kai kurie lapai susisukę ir voratinkliu apsidėjęs. Kas pagelbėtų?

Mano susirgo irigi stiebinis serbentas tai ne tik erkute ir dar kazkokia liga buvo tai dziuvo dziuvo viena sakute ir paskui kitos apsikrete nepaklausiau kaimyno kad ispljauti reikia... zodziu atsisveikinom su serbentu... O nuo erkuciu ir amaru jau grebiausi chemijos verysad.gif nes niekas nepadejo nei muilia nei antpilai ... decis patvarke juos ... jis sako neina i vaisius kaip acktara g.gif Lavai jau serga siemet serbentai
Atsakyti
Serbentai labai mėgsta mulčiavimą. Mulčiuojami krūmeliai stipresni, daugiau dera, juos mažiau puola ligos.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2011 06 08, 08:58)
Serbentai labai mėgsta mulčiavimą. Mulčiuojami krūmeliai stipresni, daugiau dera, juos mažiau puola ligos.

Na mulciuoju ... pas mane darzas ir siltnamis mulciuojamas jau antri metai g.gif Jauciu labai priklauso kaip kaimynu serbentai priziurimi sito neisvengsi irgi nes paziurejau jau kaimynu irgi susirge nensinori tos chemijos bet... alternatyvos neradau verysad.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti