Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

http://www.youtube.c...feature=related
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 05, 21:31)
blink.gif

Tai pas Diasaja lelijos ne gėlyne irnesakyk.gif , o pas mane net ir vidury kiemo mulčo galima rasti hihihi.gif (čia pernai didinau vieną plotelį)
user posted image
Atsakyti
Nuotaikinga, ačiū labai 4u.gif

Šiandien "prisivogiau" žolės. Kokius 7 diiidelius kibirus. Visą kaimynų patvorį išravėjau. Raudama iš karto jas smulkinau rankomis biggrin.gif Jaučiau, kad jie stebi mane per langą, bet nieko nesakė. Gerai, kad man nelabai rūpi ką jie galvojo tongue.gif
Išklojau tą žemę, kur žemuogytės turės augti, lysves kieme. Mąstau ką daryti su šiltnamiu g.gif ar klot ten sluoksnį? g.gif Jau savaitgalį reikės pomidorus sodinti. Gal tada prakapsčius griovelius tiesiog įkišiu. Man labai įstrigę Diasajos pasakymai, kad saugoti, kad nesiliestų prie augalų. Bet žiūrint video, tai visai jie nieko nesaugo. Kiša po augalais bet kaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2011 05 05, 23:09)
  kad saugoti, kad nesiliestų prie augalų. Bet žiūrint video, tai visai jie nieko nesaugo.

saugoti pirmaisiais kartais, kad nepadaugintum žolės ir neprasidėtų degimas žolės. Aš net pagal kvapą suprantu kada per storą sluoksnį užklojau. Po kelių kartų pati ranka jau žinos kiek dėti žolės ir nieko blogo neatsitiks jeigu plonas sluoksnis liesis su augalu. Labai nebijok. pas mane liečiasi su augalais.
Papildyta:
QUOTE(aiwita @ 2011 05 05, 23:09)

Šiandien "prisivogiau" žolės. Kokius 7 diiidelius kibirus.

man būtų lašas jūroje.

Štai kokia mano šienaujama pieva dėl mulčio. Ir tai dar man maža:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 05 05, 23:23)

man būtų lašas jūroje.

Pasirodo ir man tai buvo visai menkas kiekis. Tikrai maniau, kad tiieeeek visko padarysiu su ja, bet... neužteko šiltnamiui verysad.gif
Na, nieko, šiltnamiui atiduosiu pievą. Vistiek jau reikia ją pjauti. Tai atiduosiu visą tongue.gif
Užtat vakar tuščias lysves užsėjau baltosiomis garstyčiomis. Ir aplink šiltnamį prisėjau. Kaži kiek laiko jos auga g.gif
Atsakyti
Informacija iš šiandienos praktinio gamtinės žemdirbystės seminato Vilniaus Vingio parko Botanikos sode:
jei norime kad mums pilnai pakaktų mulčo, Saulius iš daugiametės patirties paaiškino, kad santykis dirbamos žemės (kurią ir mulčiuosime) ir pvz. šienaujamos dalies turi būti (neprivalo, bet rekomenduotinas)

1:3

1 dalis - mūsų daržo augalų karalija, kurią mulčiuosime
3 dalys - kurią šienausime ir klosime ant lysvių žoles.

Šiandien viską mulčiavome šviežiai nupjauta žole (garšvos, dilgėlės, ir viskas kas ten pasitaikė) ir pernykščiais krūvoje buvusiais sukraitais lapais.
Užmulčiavome buldves mažiausiai sprindžio storio sluoksniu, ką pasėjome - truputį ploniau, bet iki kol išdigs sėklos, tada mulčiuosis toliau, nebijant kad trukdys sėklų dygimui.

Ačiū visiems už fantastišką kompaniją drinks_cheers.gif . Buvo informatyvu ir labai smagu thumbup.gif
Atsakyti
O kaip mulčiavot pasėlius-uždėjot visur ar tik šalia(sėklų vagutę ne)?
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2011 05 07, 22:51)
O kaip mulčiavot pasėlius-uždėjot visur ar tik šalia(sėklų vagutę ne)?

kaip ką. Bulves visas užklojom, o pasėtas daržoves ir svogynus - tarpeliuose tarp eilučių.
pažiūrėk:

http://www.facebook....138637379539869
čia kelios foto iš seminaro.
trečia nuotrauka - eilutės gerai matosi, paskutinė - bulvių vaizdas.
Jas sodinome ir naudodami kartoną, ir be jo, sodinome tik nupjautoje pievoje. (taigi žolės mulčiui reikėjo) lotuliukas.gif

ač savo foto dar iš fotiko nesukėliau į kompą, bandžiau daugiau fotografuoti visokiais "rakursais" vageles ir augalus.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 07, 23:52)
kaip ką. Bulves visas užklojom, o pasėtas daržoves ir svogynus - tarpeliuose tarp eilučių.
pažiūrėk:

http://www.facebook....138637379539869
čia kelios foto iš seminaro.
trečia nuotrauka - eilutės gerai matosi, paskutinė - bulvių vaizdas.
Jas sodinome ir naudodami kartoną, ir be jo, sodinome tik nupjautoje pievoje. (taigi žolės mulčiui reikėjo)  lotuliukas.gif

ač savo foto dar iš fotiko nesukėliau į kompą, bandžiau daugiau fotografuoti visokiais "rakursais" vageles ir augalus.

Labai lauksim tavo nuotraukų
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 07, 22:19)

Ačiū visiems už fantastišką kompaniją  drinks_cheers.gif . Buvo informatyvu ir labai smagu  thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Vilniečiai gali apsilankyti ir viską "gyvai" pamatyti.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 08, 07:46)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Vilniečiai gali apsilankyti ir viską "gyvai" pamatyti.

Tas jau tikrai drinks_cheers.gif

Aš taip pat norėčiau padėkoti dalyvavusiems už smagiai ir turiningai praleistą laiką wub.gif .

Šiandien jau teko padirbėt šiltnamyje tarp pomidorų thumbup.gif
Atsakyti
user posted image šioje nuotraukoje matosi, kur pasėtos sėklos (čia konkrečiai - ridikėliai), ir jau mulčiuojami tarpai tarp eilučių prieš tai toje vietoje, kur darėme lysves, nupjauta žalia žole.

user posted image - čia sėta pakaitom viena eilutė morkų, sodinta eilutė svogūnų, vėl morkos, svogūnai (nes vieno augalo muselės-kenkėjos nepakenčia kito augalo kvapo. Konkretus pavyzdys kaip gamtą pajungti tvarkytis pačią, dar galima kažkur greta pasodinti stipriai kvepiančių gėlių (pvz. tagečių), mėtų, raudonėlių ir pan. jų kvapas papildomai padės atbaidyti nereikalingus vabzdžius.

ės user posted image - sodinami kalafiorai. Rasoda glėtų būti didesnė, bet mes gi buvome SEMINARE, ir sodinome bei sėjome tai, ką buvo nupirkę ar atnešė seminaro organizatoriai.

user posted image - tai dvi bulvių lysvės. Pirmiausia užmilčiavome geru spindžio storiu šviežia žole, vėliau papildomai uždėjome pernykščiais lapais. Jie, būdami tamsūs, trauks saulės spindulius ir papildomai šildys dirvą.
Viena lysvė (dvi eilutės) sodinta patiesus kartoną, kita taip pat dvi eilutės - sodinta tiesiai prapjovus velėnoje duobutes.

Ateityje papildomai mulčiuoti dar teks. Saulė neturi pasiekti gumbų, kitaip jie pažaliuos ir nebus tinkami valgyti.

user posted image - o va šitas "gandralizdis" ant žemės, kurį formuoja seminarą vedęs Saulius Jasionis - būsima vieta, kurioje vėliau pasėsime (ar pasodinsime jau išdygusius) moliūgus, cukinijas, patisonus.

Čia supilti 4 karučiai pernykščių lapų, kitokio iš komposto krūvos "paskolinto" "gėrio" (išskyrus medžių šakeles) ir suformuotas apie o,5 m aukščio (gerai sumintas) kupstas. Jis paliktas "augintis" bakterijas ir mikroorganizmus iki reikiamo sodinimui laiko.

Tokio kupsto pakraščiuose bus sodinami kokie 6-7 augalai. Jie plėsis ratu, maistą imdami iš mulčio krūvos, o aplink augdama lapija nustelbs visus augalus, ir žemė pasidarys švari nuo piktžolių.
Atsakyti