Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

Na ir as pajutau mulciavimo nauda,nors tik siemet pradejau ir nedaug dar.Mulciavau paprikas ir cili(auginu lauke po agroplevele) ir aisku visoms neuzteko to gerio,tai kurios buvo apmulciuotos,nors ir labai plonai,per 2 dienas po laistymo,nenuvyto nuo karscio,o nemulciuotos-tikros vargses nuleipusios visos.Noriu paklaust,o isravetas piktzoles su saknim ir zemetas galima deti kaip mulcia,nes kitokio neturiu?O ir to -katino asaros,o garsvos pavirto i taboka ir sutrupejo,ar bus is to kokia nauda,nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Laimuška @ 2011 06 04, 00:36)
Sveiki, šiemet pirmąmet mulčavau šiltnamį. Pomidorams, kaip supratau, patiko, o va paprikos kažkokios nupiepusios, Na ne tokios kokios būdavo kitais metais. Apatiniai lapeliai gelstelėję, kažkodėl neauga į aukštį, o augina labai daug lapelų. Jau vos ne kaip krūminės paprikos gaunasi. Ant vienos paprikos lapo aptikau kažkokį spalvotą  vorą namus pasidariusį. Gal kas žinote gal tai rodo, kad paprikoms per drėgna nuo to mulčo. Ačiu

aš irgi pastebėjau, kad paprikoms mulčiavimas nepatinka... rolleyes.gif Daigai šiltnamyje buvo gražūs, tačiau po kiek laiko mulčiuojant pradėjo gelsti, lapelius leidžia smulkučius... g.gif Mulčiavau vejos žole.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 05 birželio 2011 - 21:03
O gal tom paprikom su dregme kazkas ne taip. Nes pas teta gan gausiai apmulciuotos paprikos vejos zole graziausiai auga, o maniskes, tokios pacios, nes is manes eme - nupeipusios, lapai geltonuoja apatiniai vysta, nors as apmulciavus nedaug jas, bet gal perlaisciau, nzn nzn.
Vakar kaip tik pjovem zole, tai vakare kai apdziuvo priklojau kur dar truko, tik zole musu laukine biggrin.gif Pries tai buvo pienes pagrinde, dabar dobiliukai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2011 06 05, 20:46)
Na ir as pajutau mulciavimo nauda,nors tik siemet pradejau ir nedaug dar.Mulciavau paprikas ir cili(auginu lauke po agroplevele) ir aisku visoms neuzteko to gerio,tai kurios buvo apmulciuotos,nors ir labai plonai,per 2 dienas po laistymo,nenuvyto nuo karscio,o nemulciuotos-tikros vargses nuleipusios visos.Noriu paklaust,o isravetas piktzoles su saknim ir zemetas galima deti kaip mulcia,nes kitokio neturiu?O ir to -katino asaros,o garsvos pavirto i taboka ir sutrupejo,ar bus is to kokia nauda,nezinau.

Aš tai išraunu žolę,jei kokia išlenda ir palieku.Nepastebėjau kad būtų blogiau.
Papildyta:
Mano mulčiuoti kopūsteliai pasitaisė thumbup.gif ,pradėjo geriau augti,bet dar ne tokie gražūs kaip turi būti ir galvų nesuka g.gif .vis del to aš gal juos apkaupsiu,manau kad blogiau nebus.
Atsakyti
Jeigu mulčiaus sluoksnis netinkamas (per storas/per plonas),gali arba iš vis neduot naudos,arba net pakenkti. Pažiūrėkit,ar nepelyja po mulčiu,ar nesmirda puvėsiais.Arba galbūt visiškai sausa po mulčiu,tai vadinas joks procesas nevyksta.Galbūt per storą sluoksnį žalios žolės uždėjot ir sušuto bei užkaito viskas ten.
Na,aš neekspertė,bet po biškį savo klaidas jau pradedu matyti mulčiavime.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 06 06, 09:14)
Jeigu mulčiaus sluoksnis netinkamas (per storas/per plonas),gali arba iš vis neduot naudos,arba net pakenkti. Pažiūrėkit,ar nepelyja po mulčiu,ar nesmirda puvėsiais.Arba galbūt visiškai sausa po mulčiu,tai vadinas joks procesas nevyksta.Galbūt per storą sluoksnį žalios žolės uždėjot ir sušuto bei užkaito viskas ten.
Na,aš neekspertė,bet po biškį savo klaidas jau pradedu matyti mulčiavime.

aš irgi galvoju, gal negerai mulčiavau. Žoliapjove pjauta žolė smulki, tanki, todėl ją dėti reikia labai plonai. Gal aš per storai uždėjau... rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
aš ir prie naujokų bandau šiemet visą daržą mulčiuot... turiu porą klasimukų profesionalėm:

* ar būtina žolę smulkinti? ar galima ir nesmulkintą nestorai dėt? pvz., krienų lapus vakar nupjoviau ir sudėjau, gal ir ne taip gražu, bet... ar reikėjo juos kaip nors karpyt/plėšyt? g.gif
** ar tikrai tą mulčą, kuris liks iki rudens, rudenį reiks iš daržo išnešt? ar galima bus palikt?

atleiskit jei klausimai bus blondiniški...
p.s. šiltnamy puola balatasparniai padėkit iš patirties ką daryt (atsiprašau, kad ne į temą) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 06 06, 11:27)
* ar būtina žolę smulkinti? ar galima ir nesmulkintą nestorai dėt? pvz., krienų lapus vakar nupjoviau ir sudėjau, gal ir ne taip gražu, bet... ar reikėjo juos kaip nors karpyt/plėšyt?  g.gif
** ar tikrai tą mulčą, kuris liks iki rudens, rudenį reiks iš daržo išnešt? ar galima bus palikt?

Aš irgi naujokė biggrin.gif bet parašau,kaip darau/darysiu 4u.gif

*Dedu visokią.Vieną kart vejos žolytę smulkintą,kitą kart dalgiu pjautą,dar kitą kartą rankom pripešu kiek netingiu. Nieko nesmulkinu. Vienžo "mixuoju".Nieko neplėšau ir nekarpau. Kokių nors sumedėjusių augalų aš nededu.Tokius manau geriau krūmams/medžiams 4u.gif \

**Nuimt manau nereiks. Bent kiek skaičius,tai supratau,kad pavasarį tereik tik jį praskleist ir sėt. Kaip bus,pamatysim kai ateis laikas rolleyes.gif Bet nuimt tikrai nesiruošiu.

Tarkit žodį jau seniau mulčiuojančios.Tikiuos nenusišnekėjau labai blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 06 birželio 2011 - 10:40
* ar būtina žolę smulkinti? ar galima ir nesmulkintą nestorai dėt? pvz., krienų lapus vakar nupjoviau ir sudėjau, gal ir ne taip gražu, bet... ar reikėjo juos kaip nors karpyt/plėšyt?  g.gif

nereikia smulkint. Galima ir stambiais, oras praeis gerai. Bet ant viršaus gali dar dėti ir smulkesnės - pvz. sluoksnelis gazoninės, ar šiaudų, ar šieno, ar pjuvenų. Kuo didesnė įvairovė, tuo įvairesnės maisto medžiagos augalams. Tik žiūrėk kad nešustų ir kartų laikytųsi drėgmė. Čia jau - eksperimentai ir praktika.

Išnešti nereikia, bet dar storiau apmulčiuoti visą daržą ir palikti mulčią per žiemą. Žemė bus gera pavasarį.

p.s. šiltnamy puola balatasparniai  padėkit iš patirties ką daryt (atsiprašau, kad ne į temą)  unsure.gif

Klausimas geras. Iš patirties pasakysiu: yra variantas toks - įsigyk LOC (amway firma) ir pasidariusi stiproką skiedinuką juos purkšk iš purkštuvo. Susiklijuos sparnai, ir jie negalės skraidyti. Efektas stulbinantis, išbandyta, patikrinta, pasiteisino. Plius šita priemonė nelenkia mums, agurkus nuplausi ir valgyk į sveikatą.
Jei neturi šito dalyko, tinka žalias muilas, eiga ta pati. Purkšti teks kelis kartus, nes naujos išsiritusios populiacijos vėl bus "nusodinamos" kaip trąša ant žemės. Susitvarkysi. Tik chemijos nevaryk, nes užsinuodytum maistą.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, kaip tą drėgmę padaryti šiltnamyje po mulču, jei laistau tik aplink daigelius, o ne visą lysvę, ar kartais pakrapinti galima ir mulčą, ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti

dar sykį ačiū visoms už pagalbą 4u.gif
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 06 06, 11:46)
Iš patirties pasakysiu: yra variantas toks - įsigyk LOC (amway firma) ir pasidariusi stiproką skiedinuką juos purkšk iš purkštuvo. Susiklijuos sparnai, ir jie negalės skraidyti. Efektas stulbinantis, išbandyta, patikrinta, pasiteisino. Plius šita priemonė nelenkia mums, agurkus nuplausi ir valgyk į sveikatą.

turiu smile.gif čia turbūt kalbat apie tą universalųjį? kokiom proporcijom skiest? gal jis ir amarams tinka? jau kelis užmačiau ant šilauogių? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Medute28 @ 2011 06 06, 11:54)
Norėjau paklausti, kaip tą drėgmę padaryti šiltnamyje po mulču, jei laistau tik aplink daigelius, o ne visą lysvę, ar kartais pakrapinti galima ir mulčą, ačiū už atsakymus  4u.gif

gal mane ir bars kitos, bet aš neapsikentusi karts nuo karto su žarna, padariusi purkštuku silpną purškiančio lietučio srovę, visą šiltnamį perlieju, tenka ir lapams, ko labai bijau, bet kol kas lyg ir nekenkia toks lietutis... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivad: 06 birželio 2011 - 11:01
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 06 06, 10:46)
Iš patirties pasakysiu: yra variantas toks - įsigyk LOC (amway firma) ir pasidariusi stiproką skiedinuką juos purkšk iš purkštuvo. Susiklijuos sparnai, ir jie negalės skraidyti. Efektas stulbinantis, išbandyta, patikrinta, pasiteisino. Plius šita priemonė nelenkia mums, agurkus nuplausi ir valgyk į sveikatą.

Jūs matyt juokus mėgstat... Nuo kada LOC nekenksmingas? Nenusiplauna jis taip gerai, kad valgyt paskui būtų galima. Pasidomėkit plačiau truputį, sudėtį panagrinėkit. Nėra jis toks nekaltas, nors gal šiuo atveju ir veiksmingas.
Atsakyti