Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 06 03, 11:02)
gal per arti apmulčiavai? Apie kopūstinius reikia palikti ratuku tarpelį, kol nesustiprja tiek, kad tapma vienodai dideliam augalui.
Agroplėvę ant mulčio dėti galima, jei manai kad reikia kažkuriam laikui. Agroplėvelė praleidžia, kaip ir mulčias, orą ir grėgmę.

Eksperimentuok, kol atrasi kas geriausia TAVO daržui.

Padariau tokį ratuką aplink kopūstus kad nesiliestu,bet negerėja.kelioms dienoms apdengsiu plevele ir pažiūrėsiu ar reikalai taisosi.

Ir dar norėjau paklausti,šiaudai jau vietomis tokie išskydę ar galėčiau ant viršaus dėti žolę?ar taip jau ir palikti tik su šiaudais.
Atsakyti
QUOTE(Doalma @ 2011 06 03, 11:22)
šiaudai jau vietomis tokie išskydę ar galėčiau ant viršaus dėti žolę?ar taip jau ir palikti tik su šiaudais.

mulčiuojant reikia atsiminti pagrindinius kriterijus:
*mulčiuoti reikia pastoviai.
*po mulčiu visada turi būti drėgna ir prieiti oras.
*mulčią dedame tam, kad daugėtų gerųjų dirvos gyventojų ir jie turėtų ką "valgyti".
*neturi likti tarpų su juoda žeme.
*jeigu neturite pakankamai mulčio, mulčiuokite tik dalį savo daržo. Čia netinkamas variantas-visur, bet po truputį. Geriau mažesnė dalis, bet protingai ir sistemingai.
*tik ką nupjautą žolę kloti su saiku, kad nekaistų ir nenudegintų augalų.
*kai žolė padžiūsta-galima vėl kloti antrą sluoksnį. Pvz. aš bulvėms jau 3-4 sluoksnius klojau iki dabar.

Atsakyti
QUOTE(Doalma @ 2011 06 03, 10:20)
Apmulčiavau ir aš šiemet daržą,aišku tik ne visą.Braškes,ankstyvasias bulves ir kopūstus šiaudais,o svogūnus žole kitom daržovem neužteko nei šiaudų,nei žolės.Bet nieko kai pirmi metai,pažiūrėsiu koks skirtumas bus.Bet nesuprantu kas yra mano žiediniems  kopūstams ir brokolias,stosi tokie pamele ir nyksta po truputi.gal nepatinka šiaudai,o gal per šalta,gal man juos agro plevele uždengti?bet tik nežinau ar gerai dengti ant šiaudų plevelę.Padekit!

Kopūstus , mano galva, reikia vis tiek iš pradžių apkaupti, jie išleidžia papildomų šaknų ir sustiprėja,apkaupt iki lapų, kad nestyrotų kotas. tada mulčiuot.
Kaži ar kas yra bandęs mulčiuot kiminais(samanom iš pelkių).
Atsakyti
QUOTE(Doalma @ 2011 06 03, 10:20)
Apmulčiavau ir aš šiemet daržą,aišku tik ne visą.Braškes,ankstyvasias bulves ir kopūstus šiaudais,o svogūnus žole kitom daržovem neužteko nei šiaudų,nei žolės.Bet nieko kai pirmi metai,pažiūrėsiu koks skirtumas bus.Bet nesuprantu kas yra mano žiediniems  kopūstams ir brokolias,stosi tokie pamele ir nyksta po truputi.gal nepatinka šiaudai,o gal per šalta,gal man juos agro plevele uždengti?bet tik nežinau ar gerai dengti ant šiaudų plevelę.Padekit!

mano irgi kopustai prastokai atrodo( apmulciavau sausa zole iki pat daigu) gal negerai padariau? gal tikrai reikia palikt ratuka neuzdengta aplink daiga, kaip kazkuri cia minejo? patarkit
Atsakyti
QUOTE(Kristina498 @ 2011 06 03, 21:25)
gal tikrai reikia palikt ratuka neuzdengta aplink daiga, kaip kazkuri cia minejo? patarkit

jeigu klosi protingai, tai gali ir prie pat augalo.
Atsakyti
Sveiki, šiemet pirmąmet mulčavau šiltnamį. Pomidorams, kaip supratau, patiko, o va paprikos kažkokios nupiepusios, Na ne tokios kokios būdavo kitais metais. Apatiniai lapeliai gelstelėję, kažkodėl neauga į aukštį, o augina labai daug lapelų. Jau vos ne kaip krūminės paprikos gaunasi. Ant vienos paprikos lapo aptikau kažkokį spalvotą vorą namus pasidariusį. Gal kas žinote gal tai rodo, kad paprikoms per drėgna nuo to mulčo. Ačiu
Atsakyti
Sveikos. Ar bandet kas nors laistyti augalus su mielem?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 06 03, 14:10)
mulčiuojant reikia atsiminti pagrindinius kriterijus:
*mulčiuoti reikia pastoviai.
*po mulčiu visada turi būti drėgna ir prieiti oras.
*mulčią dedame tam, kad daugėtų gerųjų dirvos gyventojų ir jie turėtų ką "valgyti".
*neturi likti tarpų su juoda žeme.
*jeigu neturite pakankamai mulčio, mulčiuokite tik dalį savo daržo. Čia netinkamas variantas-visur, bet po truputį. Geriau mažesnė dalis, bet protingai ir sistemingai.
*tik ką nupjautą žolę kloti su saiku, kad nekaistų ir nenudegintų augalų.
*kai žolė padžiūsta-galima vėl kloti antrą sluoksnį. Pvz. aš bulvėms jau 3-4 sluoksnius klojau iki dabar.

tikiuosi, kad šitas postas atsidurs naujos temos pirmajam puslapį rolleyes.gif
Atsakyti
thumbup.gif Kopustai
kaupti nekaupiau..kaip ir sake merginos 4u.gif mulciuoja pirmi metai apmulciuota tarsi apkaupta.. galvos jau kaip du kumsciai..kaimynes darze vaizdelis liudnesnis mirksiukas.gif
nepurksta,..netresta..jokiu kirmeliu tfu tfu.. blush2.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 06 05, 12:24)
thumbup.gif Kopustai

jėgelė drinks_cheers.gif ir kopūstai nuostabūs ir gėlytės puikiai dera biggrin.gif
Atsakyti
va gelytes tai nabages..gaila ju man..galvoju gal persodinti..bet smarves neliks doh.gif nu zodzi usaule iki ju nelabai patenka..tai ir tupi tokios..nesusiprate kur pateko doh.gif doh.gif
Atsakyti
Labai jau dideli kopustai :-) ir grazus.
As irgi mulciuoju bet dar maziukai pas mane...
Atsakyti