Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Otaip @ 2011 05 27, 19:49)
4u.gif  aišku.

OMG... Maniškė tai tik su manim žolę barsto ant lysvių, o su tėčių daržą kasa. žemę paragavo, kaip buvo ne pilnai vienerių, pasirodė neskanu, daugiau nevalgė. Bet daba jau dvi auga, tai spėju, bus dar visokių bajerių..

Šiandien susilaukiau visokiausio dėmesio iš kaiminkų. Viena pasakė, a, tai jūs čia tą madingą ūkininkavimo būda taikot, o kita paprašė žolės, jeigu liks smile.gif Bet antroji iškėlė labai logišką klausimą. O kaip daryti su braškių atsodinimu. Juk atsodinti reikės, o iš kus paimti sodinkų, jeigu ūsai neturi žemės įsitvirtinti? Gal man braškes seniau mulčiuojančios pasakys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre.vilnius: 27 gegužės 2011 - 23:22
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 05 28, 00:20)
o iš kus paimti sodinkų, jeigu ūsai neturi žemės įsitvirtinti? Gal man braškes seniau mulčiuojančios pasakys?

kadangi aš mulčiuoju ne šiaudais, o pjauta žole, tai mano braškių ūsai prisitvirtina prie žemės pro mulčio sluoksnį (jis nebūna storas).
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 05 28, 00:20)
O kaip daryti su braškių atsodinimu. Juk atsodinti reikės, o iš kus paimti sodinkų, jeigu ūsai neturi žemės įsitvirtinti? Gal man braškes seniau mulčiuojančios pasakys?

Na,as tik siais metais pradejau mulciuoti.Bet daryciau taip:kai ant braskes uso pasirodo kerelis- patraukciau toj vietoj mulciaus sluoksni ir duociau prigyti.Manau,kad taip ir kontroliuoti lengviau tuos prigyjancius usus,nes kai prigyja tas visas kilimas doh.gif Cia tuo atveju,jei mulciuojama sienu , storu sluoksniu.

Kaip manot bigsmile.gif ar taip gerai butu
Atsakyti
QUOTE(giedre.vilnius @ 2011 05 28, 01:20)
O kaip daryti su braškių atsodinimu. Juk atsodinti reikės, o iš kus paimti sodinkų, jeigu ūsai neturi žemės įsitvirtinti? Gal man braškes seniau mulčiuojančios pasakys?

Ūsai auga net auginamų plėvelėje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 28, 14:38)
Ūsai auga net auginamų plėvelėje  mirksiukas.gif

tiksliai, čia gi ta pati situacija. O tai kaip ten su ta plėvele, išleidžia ūsai šaknis, ar be šankų kišt į žemę?
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 05 27, 09:00)
Sveikos.
Dar klausimas sia tema: vaismedziu mulciavimas. Kokius vaismedzius ir vaiskrumius galima mulciuoti, o kokiems tai kenkia? Ir kokiu spinduliu tai daryti?

Vaismedžiai pas mus šimtamečiai, tai nemulčiuoju. Sode aukšta žolė, kur ganosi ožka. O aplink serbentus apdedu pievos žolės sluoksnį per puse sprindžio. Po mėnesio- dar sluoksnį ax.gif Kol kas viskas gerai ax.gif Uogų primegsta kekėmis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 28, 16:29)
Vaismedžiai pas mus šimtamečiai, tai nemulčiuoju. Sode aukšta žolė, kur ganosi ožka. O aplink serbentus apdedu pievos žolės sluoksnį per puse sprindžio. Po mėnesio- dar sluoksnį ax.gif Kol kas viskas gerai ax.gif Uogų primegsta kekėmis ax.gif

Gal ir simtameciams butu gera gauti mulcio? :-)
Na va ir as pridejau siek tiek po serbentais.
Tik va del sluoksnio storio man vis neramu: pridejau pries dvi savaites zolytes pjautos zalios aplink pomidorus ir paprikas bei eglutes mazdaug 5-7cm storio. Tai vakar norejau papildyti. Bet ziuriu, kad ji pakelus toks puveselis - pelesis baltas susidares. Ar cia blogai? Ar per storai? Ar ant virsaus galima deti vel sviezios zolytes?
Atsakyti
QUOTE(Karvė Supermodelis @ 2011 05 29, 16:39)
- pelesis baltas susidares.

per storas sluoksnis buvo.
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 27, 19:49)
Čia ne nusistatymas, o - patirtis  biggrin.gif , mano vaikai kiaurą dieną kartais lauke išbūna (į darželį neina), net valgom lauke verandoj, o kadangi sklypas nėr labai didelis, tai visus jo kampus žino, išnagrinėja, išnarsto  cool.gif  - užpernai mažė ištisai knisdavosi komposte ir didesnius gabalus burnon dėjosi, nesvarb, kas tai bebūtų -  doh.gif .. smėlį jin pas man nuo pirmų pasodinimų smėlio dėžėn iki dabar valgo (dabar tai slaptai, kai nematom ...). Jos nusirenka vos užsimezgusius obuolius lėlėms... uogas dar žalias pačios suvalgo( braškes ir žemuoges), tik rūgščios sulaukia kol sunoks (įv. serbentai). Iš mano pjuvenų mulčo ištisai "košes verda" - su visom jan pasėton sėklom  doh.gif  (šiemet taip nuplaukė mano pirmi ridikėliai, šparagų sėklos), o žolės mulčas joms tarnauja lėlių namuose "lovoms kloti", grikių mulčias-"prieskoniai" smėlio pyragams, karkvabalių lervas jos "augina" kaip augintinius kinbiriukuose (  doh.gif  kai raviu, randu, jos konkuruoja kuri daugiau paims), dičkė turi kaliforniečių sliekų namą, kuriuos pati maitina - žodž, mano daržas=vaikų kiemas ..  cool.gif va taip ir sukuos tada su ta būtinaja chemija  lotuliukas.gif

kelias dienas neišėjo iš galvos pasakojimas.
Ar svarbu kažką užsiauginti valgymui, jei daržas yra vaikų žaidimų aikštelė/vieta? Jei vistik tai yra vaikų darželis, tai nėra reikalo naikinti, ar ne taip?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 30, 00:07)
kelias dienas neišėjo iš galvos pasakojimas.
Ar svarbu kažką užsiauginti valgymui, jei daržas yra vaikų žaidimų aikštelė/vieta? Jei vistik tai yra vaikų darželis, tai nėra reikalo naikinti, ar ne taip?

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 30 gegužės 2011 - 06:55
Labuka.
Negaliu atsidžiaugti daržo mulčiavimu thumbup.gif 4u.gif
Pernai tai tik truputį pabandžiau, bet kartais uždėdavau, kartais ne.Na, o šiemet pradėjau nuo braškių ir dabar, kai tik sudygsta daržovės, tuo apmulčiuoju, pakedenus dar žemę, ir gėriuosi, ir kaimynai giria, oi kokios gražios braškės thumbup.gif Nei ravėt reikia daug, tik išrovei kur pavienę žolę, vėl užmulčiavai ir viskas. thumbup.gif
AČIŪ TAU DIASAJA UŽ ŠIĄ GERĄ IDĖJĄ 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vosylka*: 30 gegužės 2011 - 09:01
QUOTE(*Vosylka* @ 2011 05 30, 09:58)
Labuka.
Negaliu atsidžiaugti daržo mulčiavimu thumbup.gif  4u.gif
Pernai tai tik truputį pabandžiau, bet kartais uždėdavau, kartais ne.Na, o šiemet pradėjau nuo braškių ir dabar, kai tik sudygsta daržovės, tuo apmulčiuoju, pakedenus dar žemę, ir gėriuosi, ir kaimynai giria, oi kokios gražios braškės thumbup.gif Nei ravėt reikia daug, tik išrovei kur pavienę žolę, vėl užmulčiavai ir viskas. thumbup.gif
AČIŪ TAU DIASAJA UŽ ŠIĄ GERĄ IDĖJĄ 4u.gif  4u.gif  4u.gif

visiškai ta pati ir mano patirtis, dar tik pirmi metai, bet žolės išsirauna nepalyginimai geriau, o juk pas mane priemolis, iš vakaro neprilaisčius, apskritai neidavo jokio įrankio į žemę įkišti..
Atsakyti