Įkraunama...
Įkraunama...

Daržo mulčiavimas. 2 tema

QUOTE(Otaip @ 2011 05 25, 15:53)
Spragių lervos?

gali ir jos būti.

QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 05 25, 20:51)
Tada gal man ja palaistyti  g.gif ? Nes tikrai sausa siltnamyje... Tik aplink pomidorus dregna..Ar galiu laistyti mulca?

taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2011 05 25, 14:13)
o cia kas bus? blink.gif
issipus ir susprogs? g.gif
visos skruzdes taps uogiene idarytomis bulkutemis? beliks tik surankioti ir  orkaiten pasauti?
nuspres, kad  darzo seimininke galutinai isprotejo iki to pavojingojo lygio, tai saugumo delei susirinks savo leliukes is pacios iskeliaus? g.gif

QUOTE(jediara @ 2011 05 25, 19:11)
Nežinau, ar susprosta, bet dingsta cool.gif

Vis geriau, nei kokią chemiją ant lysvių barstyt smile.gif
Sprogimų žymių nemačiau, bet pačių skruzdžių sumažėjo per dieną. Ryt vėl pilsiu, nes šiandien lietus viską nuplovė.. Jau atgavau viltį šiemet kopūstų užsiaugint... ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2011 05 25, 20:51)
Tada gal man ja palaistyti  g.gif ? Nes tikrai sausa siltnamyje... Tik aplink pomidorus dregna..Ar galiu laistyti mulca?

aš laistau, kaip porekis yr, ir vargo nematau.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2011 05 25, 08:22)

Pas man iš trijų (ir taip jau vėlai sėtų  doh.gif ) paprikų vieną iki koto sugriaužė, antros mažulkos lapai su gražiom skylutėm, kurių vis daugėja  blink.gif ... kas tai, negi skruzdės? Tik anas po mulču radau  blink.gif , bet skruzdės man niekad augalų negraužė ... kas taip daro (visa kita šiltnamy gerai laikos  rolleyes.gif ) :

labai panasu, kad sliuziukai nakti pasidarbuoja g.gif bent pernai pas mane jos taip pat atrode,o supratau, kas grauzia, tik nakcia su zibintuveliu nuejus. Pabandykit nakti patikrinima padaryt, bent zinosit ar siti gyviai neapsigyveno 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 05 26, 07:08)
labai panasu, kad sliuziukai nakti pasidarbuoja g.gif bent pernai pas mane jos taip pat atrode,o supratau, kas grauzia, tik nakcia su zibintuveliu nuejus. Pabandykit nakti patikrinima padaryt, bent zinosit ar siti gyviai neapsigyveno 4u.gif

Na va,dar ir naktim darbo turesim lotuliukas.gif vaiduokliauti lens.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 05 26, 07:08)

4u.gif
ph34r.gif .. šiemet jos neišrankios.. kol iki šiltnamio ryte nuėjau, tai ir mėtas apgraužtas skylėm ir jurginus skylėtus pamačiau gun_bandana.gif - bet šiltnamy nemačiau, pakilnojau mulčą, palei bortelius medinius - schmoll.gif nėr, o pernai tai taip ir surasdavau net dieną -.. na, jei ne spragiai ten pas man (ant užpakalinės paprikų pusės radau mažus juodus taškiukus - kaip amarai, bet kietesni tokie ir mažesni, plius - juodi), tai jau tada tie mano "gražuoliai" šliužai kur tai užsimaskavę bus dry.gif . Vyro užsiprašiau kad atvežtų alaus, plastmasinius bokalus - inkasiu šiltnamy ir susidaužę su šliužiokais alc.gif kvasinsim.
Atsakyti
po mulcu diena nerasdavau tu sliuziuku, tai kol naktipieciam krapu neprisireike, tai ir nezinojau kas ten tom paprikom vaisinasi biggrin.gif
Atsakyti
Senai berašiau, bet del mulčiavimo man iškilo vienas klausimas.
Kokio storumo sluoksnis gali būti?
Naudojau šiltnamiui mulčiuoti beveik jau šieną.Tai taip gerokai paklojau.

O gal geriau naudoti iš žoliapjovės rinktuvo žolytę , ką tik nupjautą.
Bet tada suprantu reikia dar ploniau dėti.

Darau tai pirmą kartą-tikiuosi bus žiauriai gerai, bent jau ravėti žolių nereikės.

Kaip Jūs "senos mulčiuotojos" darot?
Atsakyti
QUOTE(samotas @ 2011 05 26, 11:41)
Senai berašiau, bet del mulčiavimo man iškilo vienas klausimas.
Kokio storumo sluoksnis gali būti?
Naudojau šiltnamiui mulčiuoti beveik jau šieną.Tai taip gerokai paklojau.

O gal geriau naudoti iš žoliapjovės rinktuvo žolytę , ką tik nupjautą.
Bet tada suprantu reikia dar ploniau dėti.

Darau tai pirmą kartą-tikiuosi bus žiauriai gerai, bent jau ravėti žolių nereikės.

Kaip Jūs "senos mulčiuotojos" darot?

Man tai gaila laiko, tą žolę džiovinti, o po to mulčiuoti ax.gif
Aš jau kelinti metai mulčiuoju ką tik nupjauta žole, dedu po nestorą sluoksni ir po laiko ji išdžiūna.Kol pjaunu žole kita karta man jau pats tas dėdi ant viršaus mirksiukas.gif
Atsakyti
cray.gif na va, kartojas pas man pernai metų drama - mulče sėdi šliužiukai (dar maži, ale jau daaaug) ir tas paprikas jie apgriaužė, ir pekinus graužt jau pradėjo:
user posted image

user posted image

user posted image

Ir alaus jie dar negeria (veltui pripyliau bokalus) - nepilnamečiai huh.gif ... ir ką daryt? faktas, kad pomidorų neliečia, tai dzin - visa kita tegu ėda, o lauke bandysiu kažkur be mulčo ir su aptvėrimu pekinus ir paprikas augint rolleyes.gif .
Atsakyti
pas mane gelyne situ sliuziuku pilna, nors mulco ten nera, anksti ryte ir tai dar nespeja susislept, vis randu unsure.gif Pelenais aplink pabarstykit, nelabai jie megsta ju, salotas taip gelbejau, nu lyg padejo, nerandu skyluciu, kazkur kitur persibazavo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 05 27, 08:14)
pas mane gelyne situ sliuziuku pilna, nors mulco ten nera, anksti ryte ir tai dar nespeja susislept, vis randu unsure.gif Pelenais aplink pabarstykit, nelabai jie megsta ju, salotas taip gelbejau, nu lyg padejo, nerandu skyluciu, kazkur kitur persibazavo. rolleyes.gif

drinks_cheers.gif jau padaryta su pelenais - paprikas užvakar apibėriau (kai dar tiksliai nežinojau ar čia jie)- tai šiandien naujų skylių ten neužmačiau lens.gif , bet va kitka - jau skylėta. Bet tai pas anytą, kur nieks nemulčiuota - vos vienas kita iš pievos daržan "koją kiša" rolleyes.gif .. kaip taip. Na, šiemet jin irgi mulčiuos - žiūrėsiu, kas bus cool.gif
Atsakyti